Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 860
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
носете си връхни дрехи.
аз бях март, доста студено беше навън, но вътре спрях отоплението, дори една вечер спяхме на леко отворен прозорец.
техните нощници са с къси ръкави, имах и чорапи и си беше топло.

# 646
jane_anderson, честито и от мен. Много, много да ви радва щерката. Simple Smile

Благодаря ти за подробния разказ. Тъй като в края на седмицата ми предстои същото изживяване, информацията ми беше изключително полезна.

Имам само още няколко въпроса. Те не са чак толкова важни, ама... Simple Smile Има ли още проблеми със стаите? Преди известно време бях чела тук, че настанявали родилките дори в други отделения. Ти в самостоятелна стая ли беше? Ако да - беше ли трудно да ти намерят такава?

Колко време след излизане от реанимация може да дойде таткото да те види /за бебето разбрах, че чак към 17 часа може/?

Ако ми изникнат още някакви въпроси, ще се възползвам от прясната информация, предоставена от теб Simple Smile

# 647
  • София
jane_anderson, честито и от мен. Много, много да ви радва щерката. Simple Smile

Благодаря ти за подробния разказ. Тъй като в края на седмицата ми предстои същото изживяване, информацията ми беше изключително полезна.

Имам само още няколко въпроса. Те не са чак толкова важни, ама... Simple Smile Има ли още проблеми със стаите? Преди известно време бях чела тук, че настанявали родилките дори в други отделения. Ти в самостоятелна стая ли беше? Ако да - беше ли трудно да ти намерят такава?

Колко време след излизане от реанимация може да дойде таткото да те види /за бебето разбрах, че чак към 17 часа може/?

Ако ми изникнат още някакви въпроси, ще се възползвам от прясната информация, предоставена от теб Simple Smile

Здравей, пожелавам ти леко и безпроблемно раждане като моето с бързо възстановяване. Няма проблем със стаите в родилно и аз питах изрично - просто за планово секцио настаняват предния ден в гиекология, но след реанимация всички майки са в родилно при бебетата Simple Smile Аз бях в самостоятелна стая, но пък не попитах изрично, явно беше късмет, мисля че са няколко самостоятелните. Само да кажа, че и аз докато бях там имаше бейби бум Simple Smile май бяхме 16 родили з един ден (може да бъркам от замайването и упойката, но ми се струва, че една акушерка така ми каза) Simple Smile След реанимация, когато те преведат в родилно, таткото може да дойде веднага в столовата, при мен се случи да ме качат горе към 16:00 ч. и таткото дойде направо в 17:00 за среща с бебето Simple Smile

# 648
Благодаря за отговора и пожеланията. "Звучиш" много свежо, което ме обнадеждава, че не е чак толкова страшно, колкото си го представям Simple Smile

# 649
Jane, честита рожба и от мен, само да е здрава, здрава, здрава и мноооого да ви радва!!!   bouquet  bouquet  bouquet И аз чаках да се разпишеш и благодаря за подробното инфо!  Hug Аз исках да те питам кога ти сложиха катетъра - преди спиналната или след? Аз изрично искам след, за да не усещам и се надявам да имам това право на избор...

А това, че не правят ПКК на бебето не е ли ... странно? В смисъл не е ли правило навсякъде да се прави???  newsm78 Днес съм на отворени врати и ще ги питам!

# 650
Аз исках да те питам кога ти сложиха катетъра - преди спиналната или след? Аз изрично искам след, за да не усещам и се надявам да имам това право на избор...

Не се притеснявай за катетъра, аз например не усетих кога са ми го сложили. Адреналина ти е толкова много, че не усещаш кога какво правят. След като те изведат от реанимацията и предложат болкоуспокояващо не отказвай. Аз реших да се правя на мъж, трае се но за предпочитане  е да ти пуснат една системка. Като видиш бебето всичко ти минава  Laughing
Само не разбрах за кой катетър питаш, ако е спиналния се поставя с упойката, а другия след упойката. По гадно е като ти го махнат, защото пари и щипе при ходене по малка нужда.

# 651
  • София
.... Адреналина ти е толкова много, че не усещаш кога какво правят....
newsm10
аз докато реша да питам кога ще режат чух едно бебе да плаче  Crazy

# 652
Говоря за катетъра за пишкане.  Laughing С първото дете по моя молба ми го поставиха след като ми сложха спиналната. Махането на другия ден не боля, не съм имала дискомфорт и след това. Peace

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 11:12 от ♥Пандичка♥

# 653
  • София
Пандичка, благодаря ти   bouquet След спиналната е катетъра, не те мъчат, аз даже бях забравила да кажа Simple Smile Махането не боли (може би зависи кой ще го направи), щипе само първите 2-3 пъти, когато ходиш до тоалетна. А спиналната при мен хвана малко по-бавно, не че е имало болка, но докато ме режеха можех да си вдигна краката на 10 см.  Grinning малко стресиращо е, защото очаквах всеки момент да ме заболи нещо, но сестрата каза, че вече съм срязана  Whistling За мен много неприятно беше ваденето на бебето, усеща се страшно дърпане за около 5 мин., тогава стисках ръката на анестезиоложката, а след като ме снимаха с бебето, даже говорих с мъжа ми по телефона (едната ръка ми е свободна) - той каза, че съм заваляла малко думите  Blush

Пандичка, питай пак, но аз в епикризата имам само скрининг на 3 неща, направени в деня на изписване на бебето, а изрично питах за някакви изследвания и ми казаха, че ако бебето е видимо в добро състояние, не искат да го дупчат излишно...Сега се чудя да му пускам ли на мойто пкк някъде или е още много малка...

# 654
А тази задъжлителната имунизация (май срещу Хепатит беше  newsm78 ), която се прави някакви часове след раждането не са ли я слагали? И какъв е този скрининг на 3 неща, че не разбирам.

# 655
  • София
А тази задъжлителната имунизация (май срещу Хепатит беше  newsm78 ), която се прави някакви часове след раждането не са ли я слагали? И какъв е този скрининг на 3 неща, че не разбирам.

Слагат се двете ваксини - Хепатит А и БЦЖ, скрининга го пише в епикризата, някакви абривиатури, но сега не е в мен да кажа  Blush

# 656
  • София
те са задължителни тия 3 неща, някакви генетични работи  Rolling Eyes

# 657
  • София
а дали се носят сапун,хавлия за тоалет преди операция и не само или там има?

# 658
  • София
а дали се носят сапун,хавлия за тоалет преди операция и не само или там има?

Магнитче, вземи си хавлия и сапун - там няма, препоръчвам течен сапун или душ-гел с помпичка, по-лесно е Simple Smile

# 659
Бях на ОВ. Б-цата е страхотна, супер модерна, точно както трябва да бъде съвременно болнично заведение в 21в, в държава от ЕС. Има някои нещица, които не ми допадат, но ще правя компромис. Едното е, че няма опция бащата да просъства на секциото, каквато има в Щерев. Другата е, че от 15-ти ноември най-вероятно ще вдигнат таксата с 200лв. Исках да запиша часк при Ташков или Сигридов. За Сигридов до декември директно ме отсвириха. За Ташков ми казаха, че трябвало да изчакам да "излезе графика му в сряда/четвъртък, да се обадя и да видя за кога можели да ме вместят". Жената на рецепцията беше доста неучтива. Обясняваше с г*за си, а ме накара и мен и момичет до мен да се чувстваме като тупачки. Какво значи "да излезе графика му и тогава да се види"? Явно става въпрос, че вече ще бъде частично запълнен и пак няма да има много свободни часове. Но в този случай защо не го знаят отсега? И няколко пъти ми каза или да му ида в частния му к-т или имало и други лекари... Направо не ми се коментира, че пак бяс ме хваща на подобно отношение, очевидно донесено от държавната б-ца.  Rolling Eyes

Това за хавлията ми е странно. Днес на ОВ казаха да си носим само козметика, ако искаме. Всичко друго давали.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт