Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 852
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Кърмата слиза,когато бебето я стимулира с допир и сукане. Колкото по- бързо стане това толкова по-добре. Какви са тези залагалки при новородено! Четете повече. Сега поне има много литература.   Naughty  Добре,че бебо плюва  Simple Smile
Едно време тези биби -залагалки и с мед са ги мазали  ooooh!  което е рахат за зъболекарите.

Вярно,че всяко бебе е различно и всичко е много индивидоално,но ако почнете с бибероните и бебо свикне на тях после няма да се научи на гърдата. Обратното е лесно. Разбира се за вашето дете това правило може да не важи,но няма как да знаем, какъв точно индивидуалист ще се пръкне. Като стане белята няма връщане. ooooh!
Вчера говорих с една мама,която и е дошла кърмата на 3 -тия ден и до тогава са държели бебето гладно. Имала е  коластра и това е подържало бебето.

http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=11403

Не се обиждай, но това, което написа не е за тази тема  Peace А за залъгалката аз така съм преценила, коментарите бяха излишни   bouquet

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 00:12 от jane_anderson

# 691
  • Sofia
Напълно съм съгласна със Синята фея, аз минах през този път и нямам намерение да си повтарям грешките. Само дето не разчитам, че бебето няма да му дадат кравешко мляко в болницата. Първото ми дете направи алергия към белтъка на кравето мляко и си имахме ядове няколко месеца.
Аз тотално се обърках за изследвания, кърпи и козметика. Ще взема да се подготвя като за миналия път, пък по-добре да останат неизползвани нещата. А ръкавици  newsm78- никога не съм използвала...

# 692
Не се носят бебета в реанимация, все пак там има не само родилки, но и пациентки с други операции (лапаро и др.). Дотогава бебетата са на адапте.

Искрено се надявам това да НЕ е строго правило, а просто когато ти си била там, да не се е случвало, защото мен на ОВ изрично ме увериха, че ако майката и бебето се чувстват добре, нямат нищо против да носят бебето в реанимация за гушкане и най-вече сучене. За мен това е изключително важно и изрично попитах дали съществува такава опция. Не случайно е частна болница и при възможност би трябвало да се движат по индивидуалните желания на майката.

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 09:30 от ♥Пандичка♥

# 693
♥Пандичка♥, всяка майка иска да бъде с бебето си от самото начало, но аз пък се надявам това да е строго правило, защото от една страна бебето е много уязвимо в първите часове и дни и работата му не е в реанимация, а от друга предполагам жените претърпели операция имат нужда малко от спокойствие. Частна или държавна това си е все пак болница и има правила, които не би трябвало да се съобразяват напълно с желанията на майката.

# 694
  • София
За бибите и АМ-не е по темата,но моля ви нека всяка жена сама решава за бебето си и не се налага мнение кое категорично е грешно и кое не е. На моето носих залъгалки,които използвахме в отделението,както яде и адапте там-както го казахте, но не е имал проблем после с кърмата и в никакъв случай аз не отчитам това като минус . Няма да си държа бебето гладно 3 дни само защото не ми е слязла кърмата- МОЕ мнение!

И понеже съм сигурна,че всяка има собствените си разбирания и принципи,има достатъчно теми,в които се коментират тези неща, нека не е в тази, тя е за друго преди всичко. Peace     bouquet

По темата- знае ли някоя мама каква марка пелени слагат на бебоците както и каква марка АМ дават?

# 695
magnet_for_happiness, за АМ прочетох, че е HIPP, Нани беше написала по-назад в темите.
За памперсите обаче не знам дали е споменато. Запомних, че каза за млякото - Хип и козметиката - Биодерма Simple Smile

# 696
  • София
аз като бях даваха хип и слагаха памперс, ама после някой писа за фризо нещо си, друг спомена, че нан са давали, явно ги сменят.

# 697
Hipp combiotic 1 е млякото. Биодерма- козметиката. А памперсите- мисля Либеро

# 698
  • София
Както vanjuha  е написала, аз видях Молфикс от памперсите, но може и Либеро да е имало Simple Smile

Пандичка, може би си права, защото аз не съм и питала за бебето в реанимация, просто не исках да свалят бебето при толкова много хора, а и аз не се чувствах добре (болката беше много по-силна отколкото предполагах, а и от обезболяващите се чувствах като дрогирана). Сега се сещам, че на една майка й донесоха бебето, но тя милата лежеше 3 ден в реанимация, затова.

# 699
Молфикс са памперсите, присъствах веднъж, когато сменяха на моето бебе и ги видях.

# 700
BettyBoop, първо не мисля, че в реанимация атмосферата би навредила на бебето. Все пак там всичко е стерилно, а оперираните би трябвало да са достатъчно здрави. Но може и да греша и да си права. Второ не мисля, че чрез слагането на бебето ми да суче/гушкане ще създам дискомфорт на останалите, независимо от какво са оперирани. Дори да проплаче, няма да е за дълго + ако много се разплаче винаги мога да помоля персонала да вземат бебка, за да не притесняваме останалите. Поне аз съм достатъчно съобразителна.

Бебета видях с Пуфис, но успях да видя само тези в кувьоз, останалите бяха повити и не се виждаше.

# 701
  • София
По мое време казаха милупа-миу миу,че дават

# 702
Извинявам се,ако съм засегнала някой за бибите.   bouquet Всеки сам преценява как да си гледа бебо. Забележката е по-скоро за бъдещите мами,за да  не си скубят после косите.

По-напред в темата бях запитала: Някъде в нета прочетох,че имало апартамент за родилка,при която може да остане придружител.  Да сте чули за тази екстра?

# 703
  • София
По-напред в темата бях запитала: Някъде в нета прочетох,че имало апартамент за родилка,при която може да остане придружител.  Да сте чули за тази екстра?

Мисля, че не е готов, цялата хотелска база още не е готова, но това ми е информацията от други момичета, на които им се е налагало придружители да нощуват в София, нека някой друг да потвърди....   bouquet

# 704
Извинявам се,ако съм засегнала някой за бибите.   bouquet Всеки сам преценява как да си гледа бебо. Забележката е по-скоро за бъдещите мами,за да  не си скубят после косите.

Аман от предупреждения. Не ми носиха бебето в реанимация за кърмене. Носиха ми я да я гушна. В родилното си беше  денонощно с мен /само за тоалет и визитация я взимаха/. Първия ден със сигурност е яла адаптирано мляко защото ми казаха. В резултат на това нищо и няма и няма трайни следи нито върху психиката, нито върху физиката. От тогава е само на кърма и нищо друго. 

Общи условия

Активация на акаунт