Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

• 87 843
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте,

Записах се да си водя ЖК в болницата. Исках да попитам дали в пакетите са включени БХС и ФМ или се доплащат отделно.

Благодаря предварително

# 706
  • София
Здравейте,

Записах се да си водя ЖК в болницата. Исках да попитам дали в пакетите са включени БХС и ФМ или се доплащат отделно.

Благодаря предварително

здравей , не са включени. Всички ФМ  се доплащат отделно.

# 707
  • София
много благодаря за отговора guerry   bouquet

# 708
Здравейте,

Благодаря предварително

guerry, а знаеш ли каква е цената за ФМ и дали може да се ползва 15% отстъпка за записалите ЖК?

# 709
  • София
Здравейте,

Благодаря предварително

guerry, а знаеш ли каква е цената за ФМ и дали може да се ползва 15% отстъпка за записалите ЖК?

ами аз първата ФМ и БХС ги правих в Надежда при д-р Михова преди да има ЖК. След това излезе ЖК и се записах . Сега наскоро правих 2та ФМ и не съм ползвала отстъпка до колкото знам, въпреки че съм записана при тях на ЖК.
Първата ФМ и БХС мисля че бяха към 100лв, но не помня вече, но беше нещо около 100лв. 2та ФМ беше под 100лв, нещо около 70лв мисля че беше. Не съм чула за отстъпка, но не е лошо да се попита.

# 710
Благодаря за бързия отговор! Аз първата ФМ я пропуснах, така че сега отивам директно на втората. Като отида ще попитам за намаление.

# 711
Започва кампания срещу разделянето на майките от новородените им

От Дневник в Детски дневник, 25/11/2011 14:56:00

Неправителствени организации се обявиха против разделянето на новородените от майките им в първите часове след раждането.

Причината е стандартната практика в повечето български болници, където майките са разделени от бебетата си за 2 до 6 часа след нормално раждане и между 12 до 48 часа след раждане с Цезарово сечение. По време на болничния престой, който варира от 3 до 5 дни, в много болници се прилага режим на свиждане, при който майките виждат бебетата си по веднъж на няколко часа, с пауза от около 6 часа през нощта. Най-ощетени са родителите на недоносени деца, които може да са отделени от бебетата си за дни и даже седмици, като имат само спорадична възможност да ги видят и да получат информация за тях.

През последните 30 години медицинските изследвания систематично показват, че най-доброто място за едно бебе след раждането е в ръцете на майка му, най-добре в близък телесен контакт с нея. Когато са заедно с майките си, бебетата плачат по-малко, поддържат по-добре телесната си температура и започват кърменето по-успешно. Препоръките на Световната здравна организация (СЗО) сочат, че майките и бебетата трябва да са заедно възможно най-скоро след раждането, в рамките на първите 30 минути, а рутинните процедури като миене, мерене и теглене на бебето трябва да се отложат. Това важи и за майките, родили с Цезарово сечение, като при местна упойка срещата може да се осъществи веднага след раждането, а при пълна упойка - след като майката се събуди. СЗО също така препоръчва родилките и бебетата да не се разделят по време на целия болничен престой. Грижите за бебета в общо неонатологично отделение е желателно да се избягват, защото водят до разпространение на инфекции. Рутинното разделяне на родилката и бебето й в болничната среда не е медицински обосновано и нарушава правата на жената, смятат от гражданската група "Родилница". Организацията започва кампания "Първи контакт", насочена срещу разделяне на майката и бебето. Целта на акцията е да обърне внимание на тази толкова травматична за майките практика. Дори и при неколкочасово разделяне от бебето майките разказват, че се чувстват "безсилни," "самотни," "нищожни,""тревожни," "ограбени," "нещастни," "наказани," "празни," "безполезни," "притеснени."

Разделянето на майката и бебето нарушава правата на майката. Според Конвенцията на ООН за правата на детето родителите имат право да не бъдат разделяни от детето си против тяхната воля. Наредба 16 на Министерство на здравеопазването от 1996 година посочва, че единият от родителите на болно дете до 14 години има право да го придружава в болницата. Това право имат и родителите на недоносени бебета, които често не виждат децата си с дни, когато те са в неонатологията. Законът за здравето посочва, че родилките и техните новородени имат право на "оптимална жизнена среда," като това включва физическо, психическо и социално здраве. Майките имат право да бъдат информирани и да взимат решения за всеки аспект от грижите, които се прилагат на техните деца.

Това, което кампанията "Първи контакт" цели да постигне, е всички болници в България да спазват закона и да предоставят възможност майките и бебетата да бъдат заедно от момента на раждане и по време на целия болничен престой. Това не е скъпо, не изисква специална техника или умения, а само малко по-гъвкаво отношение от страна на медицинския персонал и зачитане правата на родителите.

Кампанията започва днес с пускането на специална интернет страница http://firstcontact.rodilnitza.com/, посветена изцяло на значимостта на първия контакт между майката и бебето. Кампанията "Първи контакт" се подкрепя от Български хелзинкски комитет, от Сдружение "Естествено" и от Асоциацията на българските дули.

# 712
  • София
 Синя фея 1 и целия този пост-за какво? Никой не е казал,че не ти дават бебето в тази болница! Даже жалкото е,че повечето родилки самите те не искат то да е при тях денонощно,а го дават за да си починат и наспят. Rolling Eyes В това число и аз го давах през нощта за има-няма 5-6 часа,само последната нощ го оставих при мен....сега съм подготвена какво ме чака-дай Боже всичко да е наред,но тогава не бях и бееше един малък ад, моето бебе се оказа с колики от третия ден..

Да не дава Господ да ти е недоносено бебето и да се налага кувьоз! Тук вече няма как да заместиш апаратурата.

# 713
Синя фея 1 и целия този пост-за какво? Никой не е казал,че не ти дават бебето в тази болница! Даже жалкото е,че повечето родилки самите те не искат то да е при тях денонощно,а го дават за да си починат и наспят. Rolling Eyes В това число и аз го давах през нощта за има-няма 5-6 часа,само последната нощ го оставих при мен....сега съм подготвена какво ме чака-дай Боже всичко да е наред,но тогава не бях и бееше един малък ад, моето бебе се оказа с колики от третия ден..

Да не дава Господ да ти е недоносено бебето и да се налага кувьоз! Тук вече няма как да заместиш апаратурата.

Напротив в няколко поста назад в темата,родили със секцио  споделят,че се е стигнало и до дълги часове плач,за да могат да си видат детето в реанимация.Всеки организъм е различен и по- различен начин  се възстановява  и заточението 12 часа далеч от бебо трябва да е индивидуално според желанието на майката.

# 714
  • София
Дали бебето ще се носи в реанимация или не,не го решаваме ние,а хората в болницата и педиатрите в това число. И чак пък 12 часа да са заточение,хайде да не прекаляваме.

Аз пък съм чела и чувала за случаи в които бебето се носи в реанимация в тази болница.

Нека дойде твоят ред да раждаш и си постави претенциите на място,после ще разказваш тук.  bouquet

# 715
Моето бебе ми го носеха в реанимация без да съм молила за това. Не мислете /Синя фея/, че лекарите само се чудят как да ни разделят с децата, как да направят престоя но по-гаден и после да ни вземат парите. В общи линии в тази болница нещата се случват както майката иска, стига да не се застрашава бебето или майката и разбира се да не е тотална анархия.

# 716
Не знам кой е започнал тази кампания, но със сигурност в Надежда няма такова нещо да не ти дават бебето. На мен ми го донесоха веднага след като ме изведоха от реанимацията. Другото ми бебе беше в друга болница в кувьоз. Дано на никого не се налага да вижда бебето си в такова състояние. Само го гледаш и ревеш като магаре, и не можеш нищо да направиш, освен да се молиш да се оправи и да си го прибереш живо и здраво. Може да ме упрекнат много майки, но аз лично предпочитах да не ходя всеки ден при детето си, защото се разплаквах и лекарките ме извеждаха да не разстройвам излишно детето, тъй като то усещало че съм разстроена. Съвсем различно е когато се приберете в къщи и се гушкате, от колкото когато сте в болницата.

Юни месец ги хранеха с НАН, продължих с това да ги храня, защото изобщо не ми слезе кърма от стреса който изживях.
Живи и здрави са, не са хапнали капка кърма. Така, че това за бебетата които не са кърмени били болнави, изобщо не е вярно.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 12:48 от Fellindra

# 717
Здравейте  Simple Smile трябва да се запиша  на ЖК в клиниката но съм в колебание при кой доктор,бихте ли сподели ли ммнения за някой д-р от ЖК.Благодаря ви предварително Simple Smile

# 718
  • София
Здравейте  Simple Smile трябва да се запиша  на ЖК в клиниката но съм в колебание при кой доктор,бихте ли сподели ли ммнения за някой д-р от ЖК.Благодаря ви предварително Simple Smile

здравей,
аз съм при д-р Димова- не мога да кажа много за нея, нито добро ,нито лошо. Запомни ме от първия  път и това ми харесва, но съм имала едва 2 прегледа с нея и нямам особени впечатления.
Честно казано един път бях при д-р Личева и ми се стори по мила и обстоина, но не ми се сменя сега.
Тези две лекарки познавам аз от прегледи.

# 719
От кога се започва ЖК при друг лекар? За сега още ме наблюдава д-р Стаменов.
На мен ми се иска да се запиша при д-р Сигридов,но не зная за кога ще има свободен час. При ЖК има ли големи закъснения в графика, така както при АРТ-лекарите?

Общи условия

Активация на акаунт