Стягайте се, ЮЛСКИ мами, щото време не остана! - тема 30

• 27 066
  • 713
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, за протокола 2 в 1 сме Peace
zlatno zaiche - Честито! Жив и здрав да ти е малкия Александър!
 Агнес ужасно е това, което ти се е случило с директорката на яслата. Защо не пуснеш жалба срещу нея? Това не е нормално поведени и реакция на директор, как така няма да иска детето ти да ходи повече на ясла?! Shocked
Гифт - според мен също никой няма да те пита защо чак сега. Прецени си, но ако не си доволна просто сменяй доктора, по-важно е ти и бебето да сте добре и да си спокойна.
cveti-dp Честито момченце! Живи и здрави да сте.
Мисти и аз за първи път чувам за такова нещо. Стискам ти палци всичко да се оправи  Praynig
Гемавар честито Simple Smile
Сега малко мрън-мрън и от мен - стоя си в хотела в София, голяма ми е скукаааа. Милото си замина за Русе и аз съм сама  Cry Стана ми много мъчно, моята мама днес имаше рожден ден, а неможах да я поздравя, освен по телефона. Оффф голяма ревла съм станала и аз...
А на всичкото отгоре интернета тук е ужасен, от 2 дни се опитвам да пиша и все нещо ракача и прекъсва Tired
Айде стига мрънках, поне днес бяхме на запис на тоновете, казаха че всичко е наред, сега чакам да стане сряда и да си видя моя доктор, който се връща след отпуска, вече нямам търпение Simple Smile Лека нощ на всички и сладки сънища!

# 226
  • София, св. Троица
Докато си публикувам поста и хоп , цяла нова тема ..... Лелеееее
Копвам го от старата Simple Smile

Направи ми впечатление един пост на Сандалка и едно друго девойче /не помня ника / относно това дали трябва или не да се поема вода от новородено. От моя педиатър знам следното: Кърмата си има всички необходими микроелементи , витамини , вода и въобще цялата менделеева таблица необходима за едно новородено до към 5-6 месец, НО .... Водата е задължителна за прием след всяко хранене , тъй като в устата на бебето остава кърма , а това може да доведе до предпоставка за развитието на бактерии и гъби . Именно за това, след всяко хранене е задължително да се изплакне устата с няколко глътки вода .
Не знам дали съм права , но като се замисля има някаква логика и затова реших да споделя .

Моля , девойката даваща съвет по кърменето да се произнесе. Благодаря! 

Здравей nestorowa,
Няма данни даването на вода, т. нар. изплакване на устата на бебето да предотвратява появата на млечница, както и обратното – не даването да предизвиква гъбична инфекция. Много майки не са давали вода под каквато и да е форма на новородените си бебета(какъвто всъщност е и съвета на СЗО относно изключителното кърмене) и не са имали проблем, за разлика, от други, които пък стриктно са давали. От друга страна давайки дори и малки количества вода, може да се намали общия прием на млякото за денонощие. Дори при 5 мл вода, ако има 8 или 10 хранения това са около 40-50 мл по-малко прието мляко.
Обикновено повечето гъбични инфекции, в това и число и млечницата, са резултат от прием на антибиотици или честа употреба на стероиди. В тази статия са описани предразполагащите рискови фактори: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
Кърмата е с антибактериален състав и самата тя предпазва бебето от инфекции. Когато обаче в устата се внасят външни предмети, шишета, залъгалки или нещо друго има вероятност от пренасяне на външни микроорганизми, от които може да се получи млечница. Освен това, при едно добро засукване, самото зърно се позиционира между езика и мекото небце, при което много малка част от кърмата би трябвало да се задържа в устата на бебето – по-голямата част от нея се излива почти директно в гърлото.
Изключително кърмените бебета изключително рядко биха могли да имат млечница.

bouquet

# 227
Здравейте, момичета!

djorgova_d, да ви е жива и здрава дъщеричката! Много радост да ви носи!  bouquet
zlatno zaiche, да ви е жив и здрав юнак Александър! Бързо възстановяване на теб!  bouquet
Цвети, да ви е жив и здрав малкия Кирил! Ей, вярно ме изненада, толкова скоро! Бързо възстановяване ти пожелавам!   bouquet

Флай,  Hug явно съм ви вкарала в заблуда, чак такава душица не съм, но ми се промениха възгледите за живота и се опитвам да не се ловя за дребните неща, но ми е трудно, да си призная   Embarassed А ти защо не скокна с детето до Варна? Simple Smile

Агнесанка, вярно тази директорка не е в час. Да не става въпрос за голям човек, осъзнаващ напълно действията си? Вярвам, че хич няма да й се дадеш!  Hug
А за именцето с О и на мен като на Руми ми харесва Орлин, но Огнедар е уникално просто!

Глупи, твоя син голяма душичка  Heart Eyes Иначе съм си тука, ама аха да пиша и нещо забивам.

Данче, като каза за "Петьо-петлето", чак си я запях да чуя как звучи Simple Smile

Ивка, не останало май!  ooooh!

Мисти, какво направи с подуването на краката? Аз от вчера забелязах, че ми се поду левия крак, все едно не е моя. Сутринта беше ок, но днес излизах и пак се наду. Мисля, че е от жегата и от стоенето права, не съм мерила кръвно. А за бебка, дано е така спокойна и като се роди, та мама да може да си почива Simple Smile
Ааа, Моргана е нормално, май и Оушън и тя или?  newsm78
За жлезата, да си призная в нета прочетох каква е, ама се наплаших и спрях да чета. Няма да се даваш, нормално трябва да раждаме, нали за такова се тамъним от началото! Стискам палци да е фалшива тревога или, ако има нещо, да минава бързо!  Hug

gemavar, и на мен още не ми е дотежало сякаш, защото не съм готова психически за появата. Не знам защо съм такава смотана  Banghead А за подписването, това е толкова хубав момент!  Heart Eyes Макар и за кратко, за мен беше прекрасно чувството, че съм негова съпруга.

Руми, добре дошла в клуба, мила!  Hug Ама ти беше толкова смела преди дни, моля те, недей се дава сега! Някак си твоята увереност ми даваше кураж! Както и тази на Флай!  Hug

Скреч, радвам се, че се завърна и, че сте добре!

Пина, толкова го чаках това Раче, харесах си едно гащеризонче за изписването и не смеех да го купя, понеже е моряшко с раче и днес си го запазих Simple Smile Живот и здраве юли да му го облечем на малкото раче-юначе  Heart Eyes

Жалинка, свекърва ми обканти така 8 пеленки от бархет. Едните са теснички, за подлагане тук таме, другите са малко по-големи, може и да го наметнеш с тях. Купих и много хубаво хасе, което ще шие на чаршафки. Има разни животинки по него, най-много ми хареса едно жирафче (Сандалка, като го купувах се сетих за теб  Hug)

Пеперудке, аз не разбирам, ама май на това прилича по описанието на момичетата. Бихайнд си ходи без тапа няколко дни и нямаше проблем.

Кате, да минава, че ти е рано още!  Hug

Близначе,Жалинка,ма моля ви се!Изобщо не се притеснявайте да си споделите небременелските проблеми тук.Темата отдавна не е само за бебета.Какво ли не сме споделяли тук.. Whistling
Peace

Сиянка, ама ти преноси Simple Smile Сити, радвам се, че все още сте 2 в 1. Мъхче, а че вие сте си 3 в 1!

Сандалка се затри... Много я мисля!  Praynig

Ахи, Ани, включете се и вие!

ВЪПРОС: Защо се дава глюкоза на бебето? Разбирам, че не е задължително, но не ми е ясно за какво е  newsm78

Aidin, а чай против колики не може ли?

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 01:28 от girlinblue182

# 228
Ох момичета с тези чаршафчета сега и мен ме изкушавате. Ама пък ми е трудно да обикалям да си купя.

Аз днес имам рожден ден и ви черпя виртуално за мое здраве Simple Smile Забременях на 29 и ще родя на 30 Simple Smile))

Мен нещо не спира да ме опъва това дете отвътре, кръста ме боли и от долу ме стяга, дали са контракции не знам.Няма да мисля, ами заключвам краката, рано е още, а и не си давам рожденият ден Simple Smile

ох пускам си двама мъже и половина да не го мисля, че направо ще полудея с тези болки

# 229
Глупиии, честит рожден ден, мила! Бъди жива и здрава, обичана и щастлива с хората около теб! Пожелавам ти скоро още едно прекрасно детенце като първото!  Hug /П.П. Но нека си изчака реда!/

# 230
Благодаря ти Гърл Simple Smile)) ако ще се ражда по-рано го искам за 07. А и има доста които сте преди мен Simple Smile))

# 231
Благодаря ви на всички за отговорите  Hug Hug Hug Аз реших, за да съм по- спокойна да се обадя на лекарката. Тя ми каза, че е най- вероятно тапата, но може и от прегледа днес (за разкритие) шийката да изхвърляла нещо си.... Каза също, че не е тревожно и ако забележа нещо слузесто или започнат болки, да й се обадя.  Simple Smile

Иначе днес мериха за първи път тоновете на бебчо и казаха, че са супер. Също така съм имала постоянно не малки контракции, които не усещам...  Rolling Eyes та заради тях имаше и преглед за разкритие, при който установиха, че шийката е започнала да се изглажда, но няма разкритие...

Последно ми казаха, че до термин няма да изчака бебчо със сигурност  Heart Eyes

А и ми изписа Полижинакс за течение, в листовката пише, че не става за бременни, но се разрових из нета и видях, че доста бременни са си слагали и не са имали проблем и реших да пробвам. Някоя от вас слагала ли си е?  Hug

Глупи   newsm59

# 232
 nbirthday Глупи, честит рожден ден - пожелавам ти от всичко хубаво по много, леко раждане и здраво и усмихнато дете!   bouquet

# 233
  • София
Глупи, ЧРД!!! Да си ми жива и здрава, много щастлива, да си дочакаш реда за бебето и всичко да мине гладко!   bigdance2 Докато ви чакам да станете, ще омета половината тортичка, мммммм!

Пеперудке, тъкмо малко по-назад това обсъждахме. Няма проблем да го ползваш, действа локално само и е добро - изписват го на повечето преди раждане.  Hug

Явно няколко дни преди раждането няма значение какво приемаш - ето и на мен ми изписаха антиалергични таблетки за подготовка за секциото, а уж били вредни. newsm78

# 234
  • София
Ето ме и мен, среднощната птица  Hug
Бях на преглед днес, докито каза, че водите са си на мястото, както и бебето  Peace
Та, явно е било... 'изпотяване'  Mr. Green
Ама много смешно ми стана, като казвате 'изпотила си се'  hahaha Този израз в нашето семейство е специален, въведе го синът ми като малък.
Значи, на около 3-4 годинки И той (като много дечица) започна да се напишква за известно време. Но първият път (беше следобедно) той станал и идва при мен, вика: "Мамо, изпотил съм се много днес, иди да видиш. И не е пишкано това, изпотил съм се, да знаеш!"  hahaha
Та, ние, за да запазим честта му, нататък използвахме помежду си именно "изпотил": "Тази нощ потил ли си се? Как беше на морето, често ли се изпотяваше?"
Та, досега така си я използваме думичката: "Ох, ще се изпотя от смях! ; Хайде, по-бързо там, в тоалетната, че се изпотих вече!" и пр.

Та така... и аз явно тази нощ съм се изпотила, хахах - ми толкова непробудно да спя не ми се беше случвало  Laughing

Бяхме сред нощите в Метро, на "оранжевата" промоция. Само да кажа, че ако сте се запътили, изобщо не си струва усилията и бензина ви!  Crossing Arms  Видях сумА стоки, с абсолютно фалшиво намалени цени - тоест, както са си и в останалите магазини. Не ги е срам!  Crossing Arms

Глупи, честит Юбилей! Ех, на 30 започва истинският живот на жената, ще видиш колко яко става всичко изведнъж! Hug

Хайде, ще опитам да поспя, а ако не стане... ще се върна да ви попрочета  Hug

# 235
Мхммм тук животът си кипи и денем и нощем. Laughing

А добро утро и от мен.3 пъти ставах до тоалетна и след последния-в 4часа не можах да заспя повече.

Весе,а така те харесвам!За умората те разбирам.И аз съм така.Една манджа слагам да готвя и като приключа и си измия съдовете,имам чувството,че съм копала 3 декара.Почти за всичко се нуждая от чужда помощ.И даже на няколко пъти си поплаквам от безпомощност и отчаяние.Но нищо!На финала сме! Hug

Жалинка,.......еми извинявай!Кокошка си!Да не се обидиш сега,ама пита-казах ти!Всъщност ти и Гърл сте душиците на темата.Сега другите да не си помислят,че ги смятам за лоши.Нищо подобно!

Глупи, newsm59!!!!!!!Бъди много щастлива,обичана и обичаща!Леко раждане!

# 236
  • София
Добро утро момичета!
Имали изпотени тази нощ?
Сандалка Калин като беше малък и се изпотеше казваше "упутил съм се мамо".

Глупи ЧРД, бъди здрава, обичана и много , много щастлива!  bouquet

Пеперудке аз вчера не прочетох, че си била на преглед с ровичкане и за това не ти писах, но е нормално да ти потече след това малко кръв. Не се притеснявай.

Руми супер е в провинцията, завиждам ти да знаеш! Нищо, че по вашия край са по-големи жегите. Аз от няколко дни се побърквам с това ми висене в мръсната София. Друг път все ходим някъде, може за два дни да е, но ходим. Тази година никъде не ходих. Дори и на вилата не съм се качвала от Великден, а така обичам да ходя някъде, по принцип в събота и неделя все ходим някъде. Но нищо, за хубаво пропускам тази година. А пък и странно никога не съм си падала по морето, предпочитаме да си наемаме къща с басейн, така правим всяка година (е и на море ходим но по-скоро като задължение заради Калин), но сега през час все за морето си мисля. Това бебе сигурно много ще го обича. Моят мъж ми е обещал другата година да отидем (хем, че той направо не го обича).

Оставям ви момичета, че отивам да избръсна главата на мъжът ми преди да се е изпотил и да не мога да го мина с машинката.

# 237
  • София
Глупи, честит рожден ден! Да си много щастлива, здрава, късметлива, да те глезят и обичат много Марти и татко му, а на 7-ми по поръчка да дойде и принцесата  Hug

За памперсите пак да си кажа-  от синия памперс моето дете пламваше цялото. Червено, разранено дупе, та ако ще и един час да е с такъв памперс. Не, че памперсът е лош, но е така напоен с някакви аромати и кой знае какво още, че на мен ми се повдигаше докато го преобуя, а той се възпаляваше. Тоест пробвайте си син памперс, но с едно наум при проблем.

В Майчин дом на моето бебе му слагаха памперсите и го бършеха с кърпичките, които аз му бях занесла. Стояха си в легълцето, взимаха по 1 бройка при преобуване и това е. Дори вкъщи си ги върнах после май. В Шейново също е така- взимат си  от твоя пакет памперси.

Жалина, а някъде виждала ли си цветен тензух? Много ми харесаха едни такива пелени, но са безумно скъпи... А и иначе ме побърка с твоето шиене, милата ми баба съответно аз я побърках и сега ще има да шие милата пелени и чаршафи....

Сандалка, олекна ми! Цял ден те мисля с това "потене"  Joy  Синът ти е хитър, добре се измъква от ситуация детето Simple Smile

Пеперудке, класика е Полижинакса, не се притеснявай.

Флай, ама наистина- да беше щъкнала до морето за малко, как щях да ти завиждам! Twisted Evil  Hug

Си-ти, съчувствам ти много, че си самичка и без читав интернет! В коя част на София си? Мога ли да ти помогна с нещо?

wwaz, моята слугиня също ще я уволнявам май! Нищо не е свършила през последната седмица, аааамаха!  hahaha

Катенце, как си?

Гърл, глюкоза се дава за да се изчисти по-лесно жълтеницата уж. Не е задължително, да не кажа, че май изобщо не е препоръчително, туй като май няма никаква връзка между двете. Много уклончиво  ти пиша, туй като не мога да подкрепя със статии в момента, но така съм чела.

# 238
 newsm59 Глупи честит рожден ден! Леко раждане и здраво,кротко бебче на финала.

Имам голямо мрънкане
Пишкам постоянно!Ама постоянно.Чувствам се като крава и за капак ми се повдига.Сякаш се върнах в първите 4 месеца,когато тоалетната беше станала помещението,в което прекарвах 85% от времето си. #Crazy

Сандалич,това потене   ще ме накара и аз да се изпотя Mr. Green

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:От няколко дни насам чувствам болка в зърната(и двете),а понякога ме сърбят.Мажа със 100% ланолин Медела,нямам ранички на зърната,и не мога да си обясня тази болка,която обхваща цялата ареола.Да не би да имам нещо повредено и да не мога да кърмя?Страшно държа да кърмя съкровището до 2 годинки.Скреч знае за теча на коластра,който имам от 4ти месец,разговаряли сме и ме увери,че не е проблем,стига да поддържам зърната сухи,което и правя.Но тази болка  newsm78

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 07:57 от **Baby**

# 239
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Аз да ви се похваля, че снощи ми мина кръста след но-шпато и съм спала чудничко. Само един път посетих офиса. А сега съм умряла от глад, защото от вчера съм на ябълки и извара, което за мен в момента е като все едно съм изяла един залък хляб  Laughing ама няма да се отказвам.

Сандалка
, Пеперудке, радвам се, че всичко е наред  Hug

ТерпHug  bouquet

Хубав ден ви желая   bouquet

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 08:57 от Katencetoo

Общи условия

Активация на акаунт