Частни училища-информативна тема

• 70 412
  • 955
  •   1
Отговори
# 615
  • София
...те са по немска програма, нямаща нищо общо с тази на МОН...

Част от децата са и по двете програми и учат от БГ учебници. Може би за тях ще има лиценз, което не знам как става.
Не виждам проблем децата, които учат литература/български, история и т.н. по българската система просто да държат приравнителни изпити в края на годината.

# 616
  • София
Аз пък чух, че вече имали лиценз- до 4-ти ли, до 5 клас ли. Не запомних. Пак от позната с дете там.

# 617
Обадиха ми се от училището, за да ми съобщят за откриването на учебната година /16.09/, но учебните занятия за ПУКчетата ще бъдат от 30. 09. Закъсняват с приключването на ремонта на учебната сграда, ще бъдем компенсирани  с удължаване на годината до 30.06.2014 Crossing Arms. Не ми допада, че ми го съобщават в последният момент. Честно казано, ако ми бяха и намекнали за подобни възможности+ Зелените и Бели училища извън Сф, /вече няма да важат за ПУКчетата, но от 1 клас....... по всяка вероятност, никой не може да ми отговори/, изборът ми щеше да е за друго училище.
Надявах се, че когато е ЧУ, всички детайли да са изчистени и да не ме сюрпризират в последният момент с промяна в плановете.
Не знам колко трябва да ме впечатлят, за да продължи и следващата учебна година в това училище. Съжалявам, че няма време, иначе бих го преместила.

# 618
  • София
Да, и аз имам същата информация, като от класа на детето ми ще отидат 3 момчета, без класната. В този случай и аз ще я оставя в София, идеята ми беше да има опознаване на това зелено училище, а явно такова няма да се случи. Не е приятно, но явно заради ремонта се е получило така, предполагам, че може да е резултат от лоша преценка за колко време ще се извърши. Да се надяваме, че това ще са отрицателните моменти. Peace

# 619
Да, да се надяваме....неприятно ме изненадаха.
Разбрах, че пролетното Зелено училище съвпада с ваканцията, т.е. не отнема от учебния процес, но останалите....

# 620
  • София
Училището към немското посолство въобще нямат намерение да взимат лиценз. Това го е казал самият директор(ка) на една майка, чието детенце е там. Тяхната идея доколкото разбрах е детето да завърши при тях и после навън от БГ да си продължи. Но просто много родители искат да се получи лиценз и се надяват, но едва ли......

# 621
Ани, неприятно наистина, че е в последния момент, но пък може наистина и тях да са ги издънили с ремонта.  Дано да няма повече изненади и ще чакаме с интерес впечатленията ви по-натам Simple Smile

# 622
Здравейте,
бих искала да попитам по каква система се изучава Английски език в ЧОУ Дружба, гр. Пловдив. Търсих информация, но  никъде не намирам.
Благодаря предварително Simple Smile

# 623
Ани, неприятно наистина, че е в последния момент, но пък може наистина и тях да са ги издънили с ремонта.  Дано да няма повече изненади и ще чакаме с интерес впечатленията ви по-натам Simple Smile
Принципно е така, но в предварителните разговори не се изкоментира подобна възможност. Директорката само спомена, че ще правят ремонт, но нищо повече, т.е. че може да има забавяне  и промяна на учебната година.
Зелените училища извън София, с преспиване, също ме притесняват, не знаех, че са традиция и част от учебната програма.  Индиректно ми вдигат и таксата по този начин, защото, ако детето не отиде на въпросното Зелено училище алтернативата е самоподготовка, т.е. аз съм платила за услуга обучение, която не получавам, от друга страна отивайки пак си има допълнителено плащане. Проверих дали аз не съм пропуснала в сайта им инфото, че  Зелени училища , са традиция и част от учебният процес, но не открих подобна информация. При срещата не ми споменаха, както и аз не се сетих да попитам,  защото не съм предполагала, че може да бъдат поставени по подобен начин нещата.

Скрит текст:
Имам забележки и към униформите, т.е. изпълнението им, но явно сега не е подходящ момент за коментар с училището. Олив, може да сподели за момиченцата, но за момчетата  повечето дрехи сатясни и дълги. Купуваш по-голям размер, за да решиш проблема с ширината, но дължината на ръкавите на блузите не може/ или трудно може да се коригира, защото са с ластик. Купила съм размер от 110-128.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 00:01 от ani27

# 624
Ани, разбирам те. Аз също много бих се издразнила да не ми кажат за такива училища. Все пак като са традиция е нормално да ги споменат в предварителните раговори. Всеки си познава детето. Аз моето не бих го пратила и в първи клас на такова училище. Разбира се наясно съм, че има деца, на които ще им хареса. 
За униформите също се радвам, че при нас няма. Повечето ми изглеждат много неудобни, а и в ъобще не си представям зимата да ходи с риза.

# 625
За зелените, сините,  белите .... и каквито там още измислят училища не знам защо имате илюзии  Twisted Evil Rolling Eyes #Crazy. В смисъл при повечето училища са описани в сайтовете им, отделно почти няма училище, в което да няма подобни "забавления", като тук включвам и държавните училища.
Тук обаче е мястото да споменем и на това според мен трябва да наблегне и Ани, че в повечето училища винаги има алтернатива, като сборни класове и т.н. за нежелаещите или неможещите да се включат в тези забавления. Поне при нас винаги има деца, които по една или друга причина не ходят и за тях има организирани занимания с програма в училище.
Поговорете с ръководството и спокойно им изложете вашите доводи, включително и финансовите, защото времената не предполагат риене на средства с лопата, каквото и да си мислят някои хора ...

# 626
Щерката на Гала не е ли в училището към Немското посолство?

В Увекинд е.  Peace

# 627
  • София
На мен ми споменаха предварително, че имат зелени и бели училища, но аз съм ок с това, освен ако не е в самото начало, както сега за ПУК. Може да се види и в сайта годината програма за миналата година - едва ли ще е по-различна за тази - аз и от там се ориентирах.
Униформите са сравнително ок за момиченца - е, на някои ръкавите са по-дълги, но този проблем го имаме със всички дрехи, които закупуваме.

# 628
И аз им разглеждах програмата, но явно в моята система е бъга, защото не предположих, че тя се отнася за абсолютно всички класове. Не предполагах, че въпросните /зелени, бели, сини и т.н./  училища се провеждат извън София с преспиване, и са част от учебната програма, т.е. не се предлага друга алтернатива освен самоподготовка. Детето, до сега е било на бяло и зелено учлище от ДГ, но и двата пъти е било без преспиване. За децата от ДГ, които не желаеха да участват си имаше стандартни занятия.......на мен, дори и не ми дойде на идея, че някой може да заведе за седмица 5-6г деца извън Сф, като част от традиционен учебен процес. Явно, в мен е грешката. Незнайно защо съм си решила, че се отнася за 5-7 клас. Определено, не си спомням да сме коментирали темата при срещите.
Не знам, на каква възраст детето би било готово за подобни мероприятия, както и аз /признавам си/, но определено в близките години/ сега е на 5г5м/ не бих експериментирала.
Скрит текст:
Синковецът е малко по-висок за възрастта си, но влиза в стандартните размери дрехи. От блузките съм купила два различни размера: по малкият му е с приемлива дължина, но ръкавите и в тяло му е тесничка, това за дългия ръкав; по-големият размер е с приемлива ширина, но на ръкавите и тялото  дължината е в повече. На ръкавите имат кантове/маншети, които затрудняват корекциите......висшите ми математики не ми стигнаха да преценя от кои модели какви размери да взема / желателно беше да се закупят в началото на лятото, имаха опция за свиване, която да се вземе под внимание.........дрехите са дълги и тесни

# 629
  • София
Да ви следя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт