Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и…..

• 140 879
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък искам да попитам коя част от крайбрежието е:
1. с хибави плажове
2. В близост (радиус до 70 км.) до интересни градчета

Около Неапол ми се вижда доста скалисто  newsm78...

# 226
  • София
dion Доста сме писали за забавленията за децата, прочети темата и ще намериш отговора. Пожелавам прекрасни моменти през цялото пътуване.
тинки Италия има невероятни плажове, както в район Венето, така и около Римини. Има и още много, но не ви знам маршрута...

millenitta Италия е винаги красива, ноември сме се разхождали с летни дрехи, но все пак, както се случи...

# 227
Имам бърз въпрос, летището в Болоня е само едно и Уиз Еър каца там нали?

# 228
Wizz преди кацаше на Forli, а в момента каца на Guglielmo Marconi

# 229
Имам бърз въпрос, летището в Болоня е само едно и Уиз Еър каца там нали?
да

# 230
  • София
Цитат
Bled,  (за като се върнеш Smile) та вие с колата сте се качили май над фуникулера /или както там се казва/....
Имаш невероятни попадения с хотелите- как избираш цената, абонирана си за промоции или .... /ако е удобно да споделиш/?
Енита
Да, подминахме Brunate funicular и се разходихме в цялото селище, беше прекрасно с невероятни гледки....

Малко беше лошо времето, но се получи...

Обиколихме доста, бяхме на няколко панорамни места...

Запалихме свещички в черквата...

Това се получава като маршрут, в червено е Brunate funicular...

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 0.032484,0.084543

Хотелите, да получаваме всички възможни промоции. Но важното е друго, отсядаме там където има такива, независимо от разстоянието. Хотелът в повечето случай определя мястото на нощувка. Освен първите, всичко се резервира по пътя, в повечето случай сутрин преди тръгване. Тогава се намират много ниски цени в последната минута за качествени хотели.
Много често взимаме хотели, които в действителност са на цени 100-200 евро, на максимум 50-60 или надолу, въпрос на търсене и момент...
Така беше и сега/в Гърция/, ще опиша и последният хотел в тази тема/има питане/, ако искаш погледни...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.0

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 22:34 от Bled

# 231
Горещо препоръчвам Тоскана !!! Бихте ли споделили впечатления от южна Италия??

# 232
# 233
Едно интересно място, което посетихме, беше Алберобело /беше организирана екскурзия/. Заслужава си, да му отделите време, ако имате собствен транспорт.

# 234
Планираме през май Милано, Генуа, Верона и езерата. На етап планиране на маршрут и преспиване съм. Според вас за разглеждане на Верона и Лаго ди Гарда как ще е най-добре да букна хотел. За 2-3 нощувки в един хотел извън Верона (или във Верона)....или 1 нощувка във Вeрона и 1или2 на езерото. От една страна не ми се мести постоянно (разопаковане, опаковане), от друга страна се чудя как е с паркирането във Верона (има ли рестрикции за влизане в центъра).

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 15:19 от Анонимен

# 235
  • зад парка
Bliss , на мене ми беше много трудно с паркирането във Верона. След около час обикаляне видяхме полицай и той ни упъти към един паркинг в страни от центъра, но на пешеходно разстояние - Арсенал /май така се казваше, по-напред в темата съм писала за него/.
Ние бяхме отседнали в Лимоне и отидохме за един ден до Верона. Това за мене е по-добрият вариант- да се отседне на едно място и да се пътува. Хубаво място е и Сирмионе. Иначе Верона е сравнително малък град и за бързо пътуване един ден е достатъчен. Има много други места около Гардазее  Mr. Green, които трябва да се видят. На мене любими ми станаха Riva и Bogliaco.

Не знам колко дни планирате за описаното от тебе планиране, но ми звучи внушително. Приятна подготовка и да донесете много красиви впечатления!

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 18:03 от InaDot

# 236

Не знам колко дни планирате за описаното от тебе планиране, но ми звучи внушително. Приятна подготовка и да донесете много красиви впечатления!

Благодаря за информацията. Планираме 11-12 дни. Но и ние искаме да видим освен Верона и Милано,  Гарда, Комо и Маджоре, ако остане време за Лугано и евентуално Генуа(но май няма да има време). Програмата трябва да е така структурирана, че последните 2-3 дни да са в Милано, за да не се товарим с рента кар.

Аз с интерес изчетох поста ти. Може ли като понапредна в материята (чета един пътеводител на Фодорс ) и маршрута да те питам някои неща на лични?

А принципно около Гарда примерно (или Комо) по колко време отделяхте на градче? Въпроса е малко .... но се чудя 2 дни за езеро дали са ок. Още съм крайно неориентирана.

# 237
  • Варна
[quote author=InaDot link=topic=725171.msg26783499#msg26783499 date=1385481413
А принципно около Гарда примерно (или Комо) по колко време отделяхте на градче? Въпроса е малко .... но се чудя 2 дни за езеро дали са ок. Още съм крайно неориентирана.

Всички градчета без Милано и Генуа са малки и по 1 ден им стига и ако можете да ги сместите за да остане време за чудесната Генуа - прекрасен и силно пренебрегван като туристическа дестинация град , а и областта след него чак до френската граница.То за Гарда , Гардаленд и наоколо и седмица е малко ама............,

# 238
Хееей каква хубава темичка... Simple Smile Bled, InaDot, снимките ви са страхотни.
Обичам Италия, обичам и италиянците. Heart Eyes Ние всяка година ходим да караме ски в Италианските Алпи. Началото на 2014 пак отиваме. Ходим си на едно и също място - Livigno. Всичко си имат в това малко курортче. Ски писти, езеро, спа център, боулинг... голямо забавление е, стига да имаш парички  Mr. Green Имат много хубаво къщички и понеже се води безмитна зона е пълно с магазини. За жените, които не могат да карат ски там е рай  Laughing

Ето малко снимчици, за съжаление само зимни.  Sad Ходихме едно лято, но снимките са ми на друг компютър. Като отида след няколко месеца обещавам да направя повече снимки на градчето.

# 239
Генуа е градът който най-малко ми допадна !От просяци и черни продавачи на какво ли не не ми остана време да вдигна глава и да се насладя на старата архитектура.Не си давайте парите и за Аквариума,много е западнал и няма кой знае какво да се види.Дори ми стана мъчно за делфините,които са затворени в доста мизерен басейн.

Общи условия

Активация на акаунт