Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 211

• 65 130
  • 724
  •   1
Отговори
# 570

Как мислите става ли за следобедно кафе?

Миле, мястото е разкош! "Заплювам" си едната лодка, изпивам си кафето,

и започвам да чета всичко, което е написала ЕлиGrinning

# 571
Марианка, точно това е идеята. Тези филми и кадри се публикуват само за публиката, която се интересува. тези, които не се интересуват просто не ги гледат. Но по този начин се обхваща по-голям фрагмент от зрители и се покачва интереса към филма, а и се дава възжможност на тези, които искат да се докоснат до кухнята. Да не говорим, че е много полезно за тези, които учат актьорско майсторство. Споменах ви за онази академия, където канят световни актьори да гостуват и да предават своя опит на студентите. Въобще има си много плюсове. И според мне е продуцентско решение основно , защото те имат крайната дума какво искатда продават като продукт.

Убедена съм, че ако имаше подобни кадри за КВ, и на вас щяха да сави интересни, а пък ако в тях и9маше и повече за Енгин, още повече щяха да се харесат на всички тук. Не вярвам да има разочаровани.

Тук не става въпрос за това което ми обясняваш - това не е идеята на филма - да видя сцени от заснемането. Идеята на филма е някаква история показана от актьори под давлението на екип от режисьори, сценаристи и т.н. Дали е полезно или не - има си институти, школи, училища. Всеки актьор се учи вероятно по свой избор. Дали в КВФ или който и да е филм или сериал, би имало моменти от кухнята с финалните кадри е режисьорско решение. Това исках да кажа. Споделих моето мнение, не ми допада да се разваля магията. Интересът към филма не е от финала, а от началото. Зрителят не знае дали ще има такива моменти накрая. Интересът е към определен актьор или история. Другото няма никакво значение - дали завършва с постери на рекламодатели /явно комшиите полват този похват/ или със сцени от кухнята. Много можем да говорим по въпроса, но да не дотягаме на другите. Приятно ми беше че обменихме мнения.

Нямах впредвид накрая вместо надписи да ни показват кадри от кухнята, а съвсем отделен филм примерно 1 час, в който да чуем гледната точка на създателите на филма, на режисьорите и актьорите. Щом е световна практика, и се ползва като похват значи има своята стойност и не сме ние хората, които да го оценяваме. И не говоря точно за КВФ, защото този филм е по-специален впредвид тематиката му. Говоря попринцип , че не съм забелязала да се прави в Турция. Все пак моята надежда си остава да ни покажат подобни кадри в други филми, сериали занапред. Но нека да не дотягаме повече на темата. Всичко е в ръцете на продуцентите.

# 572

Да си припомним Енгин с негови фенове.  Simple Smile Simple Smile

# 573

Точно заради брилянтния кадър на Джейн току-що довърших това:

"Край извора от жажда да умираш..."

Е, Маричке, шапка ти свалям - великолепен колаж!

# 574
Елинор, неуморна си!   bouquet

Аз само да спомена нещо във връзка с "пророчеството" на Мустафа Булут и неговото неврологично заболяване - епилепсията... От личен опит споделям. Вече ви споменах, че имам племенник, който страдаше от епилептични припадъци след температурен гърч. Докато го лекуваха (7 г. лечение с фармакологични средства - никаква ЕШТ! ), се оказа, че може би благодарение на петното, предизвикващо припадъците, детето имаше удивително усещане за близките си. При въпрос кой къде е, след кратко замисляне то даваше отговор за точното местоположение на брат си, баща си или майка си. Била съм свидетел на тези "чудеса". След приключване на лечението, тази негова способност изчезна. Та... мисълта ми е, че "пророчеството" на Булута може да е способност, свързана със заболяването му.
Аз нали съм по практичността... това имах да добавя. Simple Smile

spam2

Скрит текст:

# 575

Лелеее, унесена в четене, не съм забелязала, че  лодката ми се е понесла в чужди води!  Laughing
     А най-интересното от всичко е, че и нещо друго не съм забелязала...  Joy Joy Joy

Скрит текст:

# 576

Лелеее, унесена в четене, не съм забелязала, че  лодката ми се е понесла в чужди води!  Laughing
     А най-интересното от всичко е, че и нещо друго не съм забелязала...  Joy Joy Joy

Скрит текст:

Е как може да не забележиш, че вече си имаш компания? Simple Smile))  newsm78 Shocked Rolling Eyes

# 577
Марианка, точно това е идеята. Тези филми и кадри се публикуват само за публиката, която се интересува. тези, които не се интересуват просто не ги гледат. Но по този начин се обхваща по-голям фрагмент от зрители и се покачва интереса към филма, а и се дава възжможност на тези, които искат да се докоснат до кухнята. Да не говорим, че е много полезно за тези, които учат актьорско майсторство. Споменах ви за онази академия, където канят световни актьори да гостуват и да предават своя опит на студентите. Въобще има си много плюсове. И според мне е продуцентско решение основно , защото те имат крайната дума какво искатда продават като продукт.

Убедена съм, че ако имаше подобни кадри за КВ, и на вас щяха да сави интересни, а пък ако в тях и9маше и повече за Енгин, още повече щяха да се харесат на всички тук. Не вярвам да има разочаровани.

Тук не става въпрос за това което ми обясняваш - това не е идеята на филма - да видя сцени от заснемането. Идеята на филма е някаква история показана от актьори под давлението на екип от режисьори, сценаристи и т.н. Дали е полезно или не - има си институти, школи, училища. Всеки актьор се учи вероятно по свой избор. Дали в КВФ или който и да е филм или сериал, би имало моменти от кухнята с финалните кадри е режисьорско решение. Това исках да кажа. Споделих моето мнение, не ми допада да се разваля магията. Интересът към филма не е от финала, а от началото. Зрителят не знае дали ще има такива моменти накрая. Интересът е към определен актьор или история. Другото няма никакво значение - дали завършва с постери на рекламодатели /явно комшиите полват този похват/ или със сцени от кухнята. Много можем да говорим по въпроса, но да не дотягаме на другите. Приятно ми беше че обменихме мнения.

Напоследък този похват много се използва  в амерриканското кино - и при сериалите, и при игралните филми. Лично на мен не ми допада - тези кадри обиктновено са фон или странично от надписите и направо ми бодат очите като кръпка.   А и ма и нещо друго: зрителят вече е приключил с филма при надпис "Край", тъй че едва ли тепърва ще се събуди неговият интерес.

# 578
,

Лелеее, унесена в четене, не съм забелязала, че  лодката ми се е понесла в чужди води!  Laughing
     А най-интересното от всичко е, че и нещо друго не съм забелязала...  Joy Joy Joy

Скрит текст:

Е как може да не забележиш, че вече си имаш компания? Simple Smile))  newsm78 Shocked Rolling Eyes

Маричке,  Embarassed !

Скрит текст:
            Де да бях с 20 години  по-млада... Simple Smile   А сега, ще правим само ей това ...  Joy

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 16:19 от Tanusha_

# 579
Елинор, специални поздравления за анализите!  Hug

Интересно ми е да ги чета и да разбера как виждаш детайлите. Струва ми се, че успяваш да уловиш важни, съществени моменти. Това е добре за нас, които не преставаме да се връщаме и връщаме към филма.

За обикновените зрители, сигурна съм, че тези неща остават скрити, и може би трябва да си останат скрити. Обаче внушението, което правят, се улавя от чувствителния зрител. Това е важното. Дори без да си даваш ясна сметка защо и как, да имаш сетива за посланието на авторите.

В мое лице имаш внимателен читател.  Hug Понякога ми се струва, че подробностите и препратките са твърде много, но с изводите ти съм съгласна. Разбирам и вълнението, с което дълбаеш, мен също все още ме държи, много време след първото гледане.
Приемам допълненията към моя прочит. Признавам, че аз отдавна не съм повтаряла сериите, налага се да ги погледна с нови очи.  Simple Smile още повече, след като съм "прогледнала" благодарение на преговора.

Дейзи, съчувствам ти, че на най-безобидни предложения се намира кой да е против.  Simple Smile
Разбирам интереса ти към кухнята, още повече че след КВФ останахме гладни за новини.
Аз винаги се интересувам от хора, които ми харесват и които са ме впечатлили. Това е съвсем естествено. Дори личният живот, който признавам за неприкосновен, ме интересува. Семейната среда, приятелите, интересите са пряко свързани с личността. Дори какво ядеш и с кого спиш, е показателно за облика на човека. Разбира се, уточнявам, че не проявявам нездрав интерес, а и съм наясно, че по-вероятно е да науча лъжи и клюки, отколкото истината.

Школи в актьорската професия има различни, режисьорски похвати също. Зрителите са различни, техните нагласи и потребности. Затова има огромно разнообразие от рекламни материали - клипове, интервюта, снимки зад кадър, лекции, какво ли не. Със сигурност ако някой осъществи филм с моменти от снимките на КВФ, ще има огромен интерес.

# 580
# 581
Знаете ли какво си мисля в този момент... Защо, основното, което обсъждаме, за което имаме въпроси и спорове във филма е образа на Мустафа Булут. Разбира се, характерът, предаден от Енгин е разтърсващ - той просто ни грабва и повлича... Но все пак... Историята, както и в КВФ би трябвало да носи един акцент - съдбата на главната героиня... А и в двата филма се оказва, че двигателят на действието не е героинята, а героят, който трябва да се явява поддържащо лице...  newsm78 Сигурно защото при тях е и си остава водещата роля на мъжа в семейството и обществото. Как мислите?

Фатмагюл и нейната вина…
Нарин и пътят й към щастието…И в двата филма главните героини са замислени като носителки на посланието, но според мен някъде по пътя нещата са се объркали  и центърът се е изместил. И не заради мъжкия свят и факта, че по тамошните краища жената е седемнайсета проба човек. Не, просто на преден план излизат Керим – с неговата доброта, загриженост, търпение, всеотдайност и чар, и Мустафа Булут – с неговата първичност, лудост, стремителност, арогантност и…чар.
В първия филм Керим се явява задължително условие за успеха на борбата на Фатмагюл, а във втория – Мустафа така обема пространството, в случая кадъра, че не остава място за други.
Поради отклика, който двамата герои предизвикват у зрителя сценаристите и на двата филма е трябвало да вземат решение, за да спасят положението.
И тук вече става интересно.
В първия сериал ограничават присътвието на Керим, което е преднамерено и нечестно и въпреки това резултат нямаше. Зрителите го обикнаха и пожелаха да го имат до себе си.
Решението при втория сериал е коренно различно. По думите на Мерал Окай, тя се е доверила напълно на Енгин, дала му е свобода да се разгърне и благодарение на неговото ярко присъствие филмът спечели.
Ако в ролите на протагонистите бяха други актьори резултатът  щеше да е друг.
В първия случай щяхме да имаме филм, създаден специално за Берен и всички останали щяха да бъдат в нейната сянка / както е в „Отмъщението”/.
Във втория – филм за Нарин /впрочем, под такова заглавие се разпространява серията в Арабския свят/.
Но има и нещо друго: и в двата филма се легитимира уреденият брак. Макар че фабулата е различна, резултатът е налице. Керим + Фатмагюл / Мустафа + Асие.
Питам, това не противоречи ли на авторовия замисъл? На основното послание? Нали целта беше тези бракове да бъдат осъдени?
Или просто магията Енгин Акюрек влезе в действие? Защото както казва Оя камерата го обича. Дори неговите несъвършенства създават неповторима хармония и се превръщат  в съвършенства. Аз затова казах, че той е голям колкото живота…Животът, разказан с художествените средства на кинематографията си го поиска. И затова зрителят го постави на първо място и в двата филма.

# 582
И Джейн не издържа на изкушението... първият и художествен колаж, струва ми се. Simple Smile)

Жалко, не ми харесва особено... Много натуралистично.

# 583
 wavey wavey wavey Hug Hug Hug

http://magazimedya.com/magazimedya-anket-unutamadiginiz-dizi-karakteri-hangisi

Нова ли е тази анкета???? Embarassed

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 17:35 от Goni

# 584

Много драматичен клип с подходяща музика. Харесва ми...

Общи условия

Активация на акаунт