Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 028
  • 1 657
  •   2
Отговори
# 1 620
  • София
Доколкото знам, няма да има съществени промени, с изключение на това, че в балообразуването няма да участва СМТ. Предполагам, че тази седмица ще пуснат някаква информация.

# 1 621
Доколкото знам, няма да има съществени промени, с изключение на това, че в балообразуването няма да участва СМТ. Предполагам, че тази седмица ще пуснат някаква информация.
Предвид сериозните промени в действащото законодателство, смятам че промените ще са доста съществени.
Аз лично приемам включването на резултата от националното външно оценяване по математика, както и успеха от учебните предмети, изучавани в задължителни и избираеми учебни часове от удостоверението за завършен начален етап на основно образование за съществена промяна.

# 1 622
Както и задължителното явяване на НВО, двете точно определени състезания и двата кръга на олимпиадата.

# 1 623
# 1 624
  • София
Цитат
Темите за IV клас от състезанията, които се провеждат по регламент в други градове ще се
изпращат в Ямбол в деня, обявен в заповедта на Министъра на образованието и науката. Началният
час ще бъде съобщаван на сайта на Профилирана МГ „Атанас Радев” след получаване на
информация от националната комисия за съответното състезание

Коефициентите също са интересни и тежестта на всяко едно състезание или диплома.
Не успях да разбера обаче, дали е задължително явяването на всички....

# 1 625
Така написано - не е. Можеш да се явиш само на 2 състезания. Но да се приравни трудността на ПМС, ОМТ и ЕК е доста странно решение.

# 1 626
  • София

А това е само предположение все още, нали?

# 1 627
  • София
Ако питате за СМТ, там е категорично, че няма как да участва, тъй като не е от безплатните състезания включени в календара на МОН.
Всичко останало все още е хипотеза обаче.

# 1 628
Чудя се дали само някои гимназии имат споразумение със СМГ, или задачите от ОМТ ще бъдат изпратени във всички градове, които желаят да го проведат. ПМГ - Бургас също са обявили, че ще се проведе на място при тях.
http://pmgbs.com/wp-content/uploads/2013/04/message_1.pdf
За пръв път са определени точно две състезания, които ще участват в балообразуването.
Скрит текст:
Чудя се дали да не пусна една тема, която да е за кандидатстването в МГ и ПМГ изобщо. Там ще можем да качваме всеки регламент и да го обсъждаме без да товарим излишно тази тема.

# 1 629
  • София

А това е само предположение все още, нали?
Да, предположение е. Изпратих мейл до СМГ /на официалния им мейл/ с въпрос кога се очаква да има становище за приема. Отговориха ми, че би трябвало официално решение от Педагогическия съвет да има около 15 октомври.

# 1 630
И Бургас, и Ямбол пренебрегнаха задължителността на явяването на втори кръг на Оли. Явно има вратичка. Всички ще се възползват според мен.

# 1 631
Извинявам се, че нахлувам в темата ви. От далече следя приема след 4ти клас за МГтата, че и моето ще се пробва след няколко години, ако се запази интереса към математиката, та за сега май само ОМГ Пловдив са обявили, че ще искат явяване на Областния кръг на олимпиадата наред с още 2 състезания, НВО и оценките от 4ти клас.
http://www.omg-bg.com/files/2016_17/reglament_priem_5_klas_2017_18.pdf

# 1 632
И Бургас, и Ямбол пренебрегнаха задължителността на явяването на втори кръг на Оли. Явно има вратичка. Всички ще се възползват според мен.
Не бих го нарекла точно вратичка. Наредбата е пълна с лоши формулировки и противоречия, което дава възможност на всеки да си я тълкува, както намери за добре.
За мен чл. 73 е пределно ясен, но следващите го текстове дават възможност за различни интерпретации.
Чл. 73. (1) Право на участие в приема в V клас в профилирани гимназии с профил
„Математически“ или „Природни науки“ имат ученици, които успешно за завършили
началния етап на основно образование, явили са се на националното външно оценяване
в IV клас и са участвали в олимпиада по математика на областно ниво и в две математически състезания, включени в календара на МОН.
След което следва:
(2) Състезанията и/или олимпиадата по ал. 1 се определят от педагогическия съвет и се оповестяват на интернет страница на училището преди началото на всяка учебна година.

# 1 633
Дидева, аз бих се радвала на нова тема за прием в мг и пмг (нпмг) след 4 клас.

# 1 634

Общи условия

Активация на акаунт