Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 286 031
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
И аз не разбирам каква е тази драма с езика. Минчева и Симеонов ли поемат английските паралелки?
Lucy, имаш ли някаква информацжия за това, кои ще преподават на 5-тите класове?

# 1 606
Аз съм далеч от 4 клас.
Но като единственото държавно училище което става в периода 5 -7 клас си струва да се следи какво се случва.
На мен пък ми е интерсно по колко деца ще са паралелките. И колко деца с резултат след 170 място ще бъдат в тях. Щото и сума дочух.

# 1 607
Всъщност, напливът е, защото е безплатно и се прави страхотна реклама. А дали е добро .... всеки се надява на това, защото гледа да си спаси детето от кварталното училище.
За безплатното съм съгласна донякъде. Е какъв им е проблемът на частните училища. Получиха, каквото искаха с новия закон. Миналата година плачеха, как са ощетени. Може и да бъркам.
Но за рекламата не. Безпочвена реклама може да излъже някой за година най-много, не повече. Да, най-доброто е за момента за София. Просто съм запозната с държавните училища в града.Учителите в СМГ работят в екип и искат да са на върха. И просто го постигат почти във всички точни науки. Това е.

# 1 608
Lucy, имаш ли някаква информацжия за това, кои ще преподават на 5-тите класове?

Не, само за Симеонов и Минчева прочетох някъде из темите. За другите учители не знам.

# 1 609
Не виждам с какво са ощетени колегите на СМГ - другите училища. От тях зависи да постигнат същото желание за прием и при тях. Който предлага най-доброто, там ще бъде наплива.
newsm10
С това, че изненадващо късно ще им се махат деца от вече сформираните паралелки, поради новата на смг.

# 1 610
Това със сигурност им създава излишна работа и им нарушава лятното спокойствие, но определено не са "ощетени" по какъвто и да е начин.

# 1 611
Това със сигурност им създава излишна работа и им нарушава лятното спокойствие, но определено не са "ощетени" по какъвто и да е начин.

Не е лесно да се напише нещо толкова противоречиво Simple Smile Поздравления за абсурда.
Първата част показва с какво са ощетени (естествено, че не е само това), втората част казва не са ощетени...

# 1 612

Не е лесно да се напише нещо толкова противоречиво Simple Smile Поздравления за абсурда.
Първата част показва с какво са ощетени (естествено, че не е само това), втората част казва не са ощетени...
Това им е работатата. Ощетени означава съвсем различно нещо. Няма да изпадам в тълкувателни обяснения. Който има нужда да си намери какво озачава ощетявам и да се опита да го свърже с въпроса как са "ощетени" тези училища.  Mr. Green

# 1 613
  • София
Ето това имах предвид за приема на допълнителната паралелка в СМГ. Просто от тук нататък СМГ няма да определя самостоятелно състезанията за прием след 4 клас.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2016-08-15&article=261222

# 1 614
Ето това имах предвид за приема на допълнителната паралелка в СМГ. Просто от тук нататък СМГ няма да определя самостоятелно състезанията за прием след 4 клас.

Точно това твърдение на директора много ме учуди. Съгласно чл.73(2) от проекта на наредбата състезанията и/или олимпиадите се определят от педагогическия съвет, а не от експерти от министерството.
Според мен визира, че им налагат НВО като балообразуващо (за което има право според мен), но пък тежестта на всяко състезание към бала отново ще се определя от училището, т.е. има изход и от тази ситуация.
Или пък, че трябва да е безплатно състезанието и училището ще е с ограничен избор. Но и от тази ситуация има изход.
Аз се надявам, че ще измислят решение за добър подпор.

# 1 615
  • София

Точно това твърдение на директора много ме учуди. Съгласно чл.73(2) от проекта на наредбата състезанията и/или олимпиадите се определят от педагогическия съвет, а не от експерти от министерството.
Според мен визира, че им налагат НВО като балообразуващо (за което има право според мен), но пък тежестта на всяко състезание към бала отново ще се определя от училището, т.е. има изход и от тази ситуация.
Или пък, че трябва да е безплатно състезанието и училището ще е с ограничен избор. Но и от тази ситуация има изход.
Аз се надявам, че ще измислят решение за добър подпор.

Поправете ме ако греша, но това е все още проект, или вече е прието? В крайна сметка, кога най-късно мислите, че ще има яснота за кандидатстващите през 2017-та, въобще как ще се приемат тези деца?

# 1 616
Проект е все още, но обсъждането беше до 01.08. Пак според този проект на наредба критериите за прием трябва да са на интернет страницата на училището преди началото на учебната година.

# 1 617
Здравейте,

Включвам се в темата, за да следя коментарите и регламента за прием през тази година. Надявам се да нямате нищо против. Имам дете в 4-ти клас, на което предстои прием.
Дистанцирам се от личните нападки, които видях в последните няколко страници.
Ще се раздвам да споделяме информация.

Благодаря на най-активните от вас, които са създали и поддържат темата!
Успешен ден!

# 1 618
  • София

Имам дете в 4-ти клас, на което предстои прием.

Поздравления! На повечето деца им предстои кандидатстване Simple Smile

# 1 619
  • София
Здравейте!
Някой знае ли как точно ще се приемат децата в СМГ след 4 клас, предвид промените? В страницата на СМГ няма информация.

Общи условия

Активация на акаунт