Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 747
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Специално попитах за школа по лингвистика. На този етап за петокласниците няма да има. Школите се провеждат по проект "Успех" и изглежда оттам идват ограниченията в броя и видовете школи.
Наесен все пак е възможно да има промени.

Записването мина много бързо и спокойно. Прави впечатление отличната организация. Много ми хареса и текстът на писмото. В тази връзка, силно се надявам повече родители на бъдещите петокласнци да се включим с финансова подкрепа за училището, за да учат децата при по-добри условия. Ако 100 семейства заделят по 50-100 лева, би се получила  добра сума за  ремонт и обзавеждане на учебните стаи. 

# 661
Поздравления за избора на училище, Prizma!  bouquet

В тази връзка, силно се надявам повече родители на бъдещите петокласнци да се включим с финансова подкрепа за училището, за да учат децата при по-добри условия. Ако 100 семейства заделят по 50-100 лева, би се получила  добра сума за  ремонт и обзавеждане на учебните стаи. 
Peace  bouquet

# 662
  • София

Поздравления за избора на училище, Prizma!  bouquet

Много благодаря   bouquet Мисля, че това е нашето училище.

# 663
  • София
Искате ли временно, докато текат милионите първоначални въпроси, да се прехвърлим в добрата стара тема, в която, освен всичко останало, има и много полезна информация?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667323.0;topicrefid=20

# 664
  • София
Да, супер предложение, Ирина!

# 665
  • столицата
Знаете ли дали има приети  деца в пети клас,които  да са се отказали да се запишат в СМГ?

# 666
  • София
Знаете ли дали има приети  деца в пети клас,които  да са се отказали да се запишат в СМГ?
За едно дете със сигурност майката писа в отчетната, че няма да се запише. Но сигурно ще са повечко. Ще стане ясно в понеделник в 10 часа колко са отказалите се.

# 667
  • София

Oсвен детето, за което Ирина пише, знам за още едно дете, което вероятно няма да се запише. Всички останали деца, които познавам /поне десетина/, се записаха.

# 668
  • София
  Със сигурност 2 деца не са се записали.  Peace

# 669
  • София
Т.е. би трябвало поне три места да се освободят. Не очаквам да са много повече.

# 670
Здравейте!

8 деца са приети допълнително. Сред тях е и моя племенник. Много сме щастливи Laughing

# 671
  • София
  Wow, доста късметлии! Честото на приетите!   bouquet

# 672
# 673
Първо да честитя на всички приети тази година деца и да им пожелая успех в новото училище!

На моят син това му предстои следващата година и в момента обмислям плюсовете и минусите Simple Smile, ето защо имам въпрос във връзка с изучаването на езици в СМГ в периода 5-7 клас. Ако има по-подходяща тема, в която да го задам, моля модераторите да ме насочат.

Синът ми учи вече 5 години (наесен ще започне 6-та) английски език в школа извън училище и е доста напреднал. В същото време учи немски в училище трета година (73 СОУ) и се справя на едно от най-добрите нива за випуска си. С две думи - езиците му вървят и не искам да изостава.

Въпросът ми е следният - на какво ниво се изучава английски език в СМГ? Ясно е, че ако евентуално бъде приет там, ще трябва да продължи немския извън училище, но ако продължи и школата по английски ми се струва, че ще стане прекалено натоварена програмата му (ходи и на два спорта по 1 път седмично).

Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 674
SZA, СМГ е чудесно училище, но английския език му е много слаба страна. На нивото, на което пишеш, че е детето, надали ще научи нещо ново. Може би има и добри преподаватели, при нас английския е някаква пародия, но и масово се оплакват майките. В 5 клас стреса е голям, задачите са много, така че определено няма да остане време за много извънкласни занимания. Имай предвид и че имат повече часове заради математиката. Можеш да видиш за ориентир програмата в сайта.

Общи условия

Активация на акаунт