Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 846
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мисля, че докато не се занесе отпусното в новото училище, детето не е записано окончателно.
Ние се бяхме записали в 125 СОУ и такава беше процедурата при тях.

# 646
Сигурни ли сте за характеристиката?
В сайта пише само Удостоверение за завършено начално образование /оригинал/ и Молба /по образец/.
В нашето училище не са давали характеристики.
*Ирина*, добре дошла в клуба /на тези БЕЗ характеристики/
За тези 4 години на нас не са ни дали нито една характеристика. А трябвало всяка година ...
По съвет на една веща в занаята съфорумка, си изчетох Наредбата за прием още веднъж и там за характеристика нищо не пише!
Явно различните училища си имат свои собствени правила, ред и изискуеми документи за прием.
Така че смело и бодро напред с това, което изискват в СМГ /то и без това друго нямаме Joy

# 647
Може ли дa попитaм тaзи молбa обрaзец, тaм ли я дaвaт или трябвa дa я изтеглим от някъде?

# 648
  • София
Минах към 8:50ч. през СМГ. Родителите носеха само Удостоверения.
Така, че не се притеснявайте.

# 649
  • София
А имаше ли опашка в 9 ч.? В стая №1 ли е записването?

# 650
  • София
Записването е при секретарката на 1 етаж.
Има около десетина родители.
Молбата се дава и попълва при секретарката.
Отвън дават да попълним декларация за школа по избор.
Искат само да носите удостоверението. Издават ви бележка и трябва до петък да донесете отпусното от старото училище и медицински картон (него може и септември).

# 651
... Отвън дават да попълним декларация за школа по избор...
Ваня+Йоана, много полезна /и за мен успокоителна/ информация. Благодаря!   bouquet
А вариантите за школите са?
Аз знам за математика, информатика, лингвистика, но има ли други?

# 652
Школите са: математика, информатика, астрономия.

# 653
Школите са: математика, информатика, астрономия.
Благодаря!   bouquet
Бях сигурна, че има и лингвистика  newsm78 но явно съм се объркала с друго училище ...
Не мисля, че дете в 5-ти клас може да посещава всичко /както иска моят щурчо/, но дали може да участва в две ... и не да присъства телом, ами да има и някакъв ефект от тази школа ...

# 654
  • София
При подаване на документите имате право да изберете две от трите школи.
Казаха, че няма проблем детето да се откаже или премести в друга школа.

# 655
  • у дома

Бях сигурна, че има и лингвистика  newsm78 но явно съм се объркала с друго училище ...

Сигурно си се объркала с ПЧМГ,защото там има такава школа  Peace

# 656
  • София
Много полезна и навременна информация Ваня+Йоана  Hug

А има ли информация кога се провеждат школите?

# 657
  • София
Не заня кога ще се провеждат школите.
На 11.09.2014г от 17:30ч. ще има родителска среща и тогава ще кажат.

# 658
  • София
Със сигурност има школа по лингвистика в СМГ. Peace Може да изберете колкото си искате школи, стига да не съвпадат. Hug Може и в началото на учебната година. 

# 659
Днес, докато чакахме на опашката за записване, на няколко пъти се променяше инфото, давано от  учителите за школите - дали е лингвистика или астрономия. Провериха и се увериха (учителките), че школата е по астрономия. Но и за това има време, както казва:
Може да изберете колкото си искате школи, стига да не съвпадат. Hug Може и в началото на учебната година. 

Общи условия

Активация на акаунт