Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 678
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 750
замислям се дали си струва този стрес в прогимназията, след като нивото после (от 8ми клас) се срива. Четейки форума се убеждавам, че и сега нещата стоят така. Поправете ме ако греша...

Грешно и необосновано, но пък затова категорично становище, от човек който не е вътре в нещата #Crazy

Той човекът е написал "поправете ме ако греша", но явно тук е пълно с върли защитници на СМГ , които подскачат от половин реплика   ooooh!

# 751
  • Sofia
Мога само да се радвам ако не съм права, все пак и моето дете тръгна на курсове за да кандидатства  Peace

# 752
Аз съм родител, който е учил от 6ти клас в СМГ( навремето ни приемаха след 5ти с точки само от олимпиадата - проста работа ) и мога да кажа - замислям се дали си струва този стрес в прогимназията, след като нивото после (от 8ми клас) се срива. Четейки форума се убеждавам, че и сега нещата стоят така. Поправете ме ако греша...

Или_,
аз съм от заклетите фенове на СМГ, но мисля, че успявам да проявя поне частична обективност.
Заключенията са на база лични наблюдения.
СМГ се променя през годините, но винаги да кажем сред  топ 5 училища в София и винаги е много над нивото на "обикновено училище". Искам да кажа, че има по-силни и по-слаби випуски и класове.
От написаното разбирам, че си приета в 6 клас в периода 1985-1990 г., по-вероятно след 1987 г.
Струва ми се, че 8 клас при тебе е съвпаднал с "прехода към демокрация" и избирането на Ненчев за директор. В тези бурни времена действително СМГ не беше СМГ от времето на К. Николова. Даже имаше период, в който не се държеше на присъствие в час и някои деца не са стъпвали с месеци. Не мога да кажа, че тогава нивото е паднало за всички, по-съвестните деца получаваха същото добро качество (даже и по-добро, защото се работеше с 10-15 деца в клас).
Но минаха над 20 години. И сега СМГ се е променило отново. За да решиш, потърси по-пресни наблюдения (поне 1/2 от съучениците ти, които са останали в БГ, записват децата си пак в СМГ, особено в 5 клас  Wink)

# 753
  • Sofia
biborana, много си права, моя 8ми клас съвпадна с "демокрацията" . Разбира се, дори тогава, беше много над нивото на "обикновено училище", за математиката пък да не говорим.. Колев ни беше изстрелял в облаците... Виждам, че още преподава, което по мое мнение е супер!  Grinning

# 754
Здравейте мами и татковци на малки математичета, моля ви, нека помогнем на отбора на СМГ да отиде на състезаниие в Харвард  Praynig Praynig Praynig, като лайквате на http://loop.bg/ клипа на СМГ "Математика форевър" и рисунките на децата, краят на надпреварата е на 10 дек 2014  Simple Smile

# 755
  • София
Как ще коментирате това :
http://m.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/bez_ranen_priem_ … nazii-281766.html

Изпаднахме в тих ужас....не може толкова дългогодишен труд да отпадне ей така. Такива промени не се правят накрая на годината, да не говорим колко са неадекватни. Готови сме с мъжа ми да излизаме на протест!

# 756
  • София
"Това не е окончателният вариант на закона. Той предстои да се гледа текст по текст и в пленарна зала, където ранния прием вероятно ще се върне с мнозинство от управляващата партия и коалиционните й партньори."Дневник

# 757
  • София
Как ще коментирате това :
http://m.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/bez_ranen_priem_ … nazii-281766.html

Изпаднахме в тих ужас....не може толкова дългогодишен труд да отпадне ей така. Такива промени не се правят накрая на годината, да не говорим колко са неадекватни. Готови сме с мъжа ми да излизаме на протест!

Със сигурност няма да спре приемът в МГ от тази година.

# 758
  • София
Изпитът ще е на 20.06.2015.

# 759
  • София
Мерси, обявиха го най-накрая!
Малко им се бях ядосала вече - не мога да си планирам отпуската, защото не знам кога ще имаме изпит.
/не че не мога, но приятелите, с които почиваме са си организирали отпуска от 01.07 и аз не знам тази година ще можем ли да сме заедно на море  Whistling /

Колко време след изпита се обявяват резултатите? Дали дните за записване биха били 29 и 30 или си правя криви сметки?
/ако въобще стигнем до записване, разбира се/

# 760
Привет на всички
Извинявам се че така нахлувам в темата.
Да обясня сега какво ме притеснява Simple Smile
Мъжът ми има дъщеря от предишен брак, и в събота ми хвърли бомбата, че искала сега след 4ти клас да кандидатства в СМГ.
Все си мисля, че това не става от днес за вчера ами иска много подготовка още от 1ви клас нали?!
И все пак реших да проучвам, за какво става дума и какъв и е шанса, има ли изобщо такъв. До сега се е явявала на две състезания на които е на 4то място  Blush
В регламента на СМГ четох че въпреки това може да се явни на „Откриване на млади
таланти” и има някакъв минимален шанс да я поканят за прием. Моля да ме  поправите ако не съм разбрала правилно.
Цитат
Чл 8. Учениците, класирани на първите 10 места в състезанието „Откриване на млади
таланти” 2015 г., се приемат и ако не са участвали в първите три състезания в чл.3.
Цитат
Чл 3. Учениците се приемат чрез проверка на способностите им. Проверката на
способностите се осъществява въз основа на резултатите от участието им в следните
математически състезания:
1. Софийски математически турнир – 2014 г.
2. Състезание „Европейско кенгуру” – областен кръг 2015 г.
3. Областен кръг на Олимпиада по математика – 2015 г.
4. Математическо състезание на СМГ „Откриване на млади таланти” – юни 2015 г.

Мерси, обявиха го най-накрая!
Малко им се бях ядосала вече - не мога да си планирам отпуската, защото не знам кога ще имаме изпит.
/не че не мога, но приятелите, с които почиваме са си организирали отпуска от 01.07 и аз не знам тази година ще можем ли да сме заедно на море  Whistling /

Колко време след изпита се обявяват резултатите? Дали дните за записване биха били 29 и 30 или си правя криви сметки?
/ако въобще стигнем до записване, разбира се/
Така или иначе съм нахлула в темата ето какво видях по този въпрос мандаринка
Цитат
ГРАФИК
НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОВЕЖДАНЕ НА МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ
„ОТКРИВАНЕ НА МЛАДИ ТАЛАНТИ” 2015 Г.
И ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В 5-ТИ КЛАС
НА СМГ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“
ЗА УЧЕБНАТА 2015/2016 Г.
1.Записване за участие в състезанието от 01.06.2015 г. до 05.06.2015 г, както
и от 08.06.2015 г. до 13.06.2015 г.
 в Стая №1 в СМГ /партер/
2.Публикуване на таблица с точките на състезателите от други математически
състезания
 на 15.06.2015 г. /партер/
3.Подаване на заявления за корекция в таблицата (ако има основание за такава)
 от 15.06.2015 г. до 19.06.2015 г. в Стая №1 в СМГ /партер/
4.Публикуване разпределение на учениците по стаите, в които ще се състезават
5.Провеждане на състезанието „Откриване на млади таланти“ 2015 г.
 на 20.06.2015 г. от 09:00 часа
 състезателите се допускат само с документ за самоличност със снимка
6.Изнасяне на резултатите от „Откриване на млади таланти“ 2015 г.
 на 29.06.2015 г. до 09:00 часа
7.Награждаване на първенците от „Откриване на млади таланти“ 2015 г.
 на 29.06.2015 г. в 12:30 часа в СМГ
8.Запознаване със състезателната работа в присъствието на родител
 на 29.06.2015 г. от 09:00 до 17:00 часа
9.Изнасяне списък на поканените ученици за записване в пети клас в СМГ
 30.06.2015 г. между 12:00 и 17:00 часа
10.Записване на поканените ученици от 01.07.2015 г. до 03.07.2015 г.
 от 09:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа
 необходими документи при записване - Удостоверение за завършено
начално образование /оригинал/ и Молба /по образец/

# 761
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за графика!
Записването е само три дена Grinning...дано стигнем до там Heart Eyes
Детето може да участва и ако не е се състезавало в олимпиадата, ЕК и СМТ - тогава ще влезе ако е в първата десетка, мисля newsm78

# 762
  • София
Сподед мен се вземат  2-та най-добри резултата от СМТ,ЕК и Олимпиада 2-ри кръг. Те формират 1/4 от рейтинга, а другите 3/4 са от резултата от ОМТ т.е. резултата от ОМТ , умнoжен по 3. Малко просташки го обясних, но в регламента е обяснено доста добре и с формула.
Ако детето има постижения от рода на 4-то място в нациoнален мащаб, според мен не е проблем,ако отиде направо на ОМТ.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 13:08 от bibi

# 763
  • София
И все пак реших да проучвам, за какво става дума и какъв и е шанса, има ли изобщо такъв. До сега се е явявала на две състезания на които е на 4то място  Blush

Ако детето има постижения от рода на 4-то място в нацинален мащаб, според мен не е проблем,ако отиде направо на ОМТ.

Струва ми се, че тук е ключът от палатката. Това четвърто място за цялата страна ли е или за кварталното училище?
И разбира се, където и да е това четвърто място, нищо не пречи да се яви детето на ОМТ и да се пробва, подплатено с реалистични очаквания  Peace

# 764
Следейки рейтинга и резултатите на децата, които се готвят и участват на състезания и пробните изпити смятам, че дете без подготовка може да бъде прието много много трудно. Освен разбира се, ако не е роден математик.
Повечето деца, дори и с уклон и интерес към математиката, се нуждаят от подготовка, която отнема година - две. Peace
И въпреки подготовката, малко са тези, които имат постоянни резултати на високо ниво.

не пречи да се пробва на ОМТ с реалистични очаквания.  Wink
ОМТ има най-голяма тежест при приема. 

Общи условия

Активация на акаунт