Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 861
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Сигурни ли сте за в) отговора на първа задача от втория модул? Да ли числото не трябва да е по- малко от 2015?

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 18:38 от Bobka

# 856
  • Sofia
Сигурни ли сте за в) отговора на първа задача от втория модул? Да ли числото не трябва да е по- малко от 2015?
Някой беше дал този отговор и според мен е коректен. Пише най-близкото, не се уточнява по-малко или по-голямо от 2015. (1+2+3+4+..+63=31.63+63=2016)

# 857
По-малкото не е никак близко:
62   1953
63   2016

# 858
16-та задача - х и у лесно се намират, но не мога да изкарам цялата таблица матемагическа  Thinking

# 859
Коментара на моето дете, по повод постоянно сменящите се "верни" отговори в бг-мамма беше: - Леле мамо, ако се бяхте явили вие на изпит, щяха да ви показват в новините, като най-големите двойкаджии...!!!  Joy

И в тази връзка искам да кажа БРАВО на всички дечица, които докараха това начинание до край, независимо от резултата. Очевидно те успяха да са по-концентрирани и събрани от нас, въпреки невръстните си години и недоразвита за такова напрежение психика, според мен.

Независимо от резултата, похвалете ги, прегърнете ги и им кажа колко сте горди с тях!  Hug

bouquet

Аз също искам да поздравя всички дечица и да кажа, че на тази крехка възраст най-големият им успех е да издържат на напрежението от явяването на този изпит, да запязат спокойствието си и увереността, че знаят и могат, независимо какъв е резултатът. Пожелавам им успех!

Ние не сме обсъждали изобщо изпита, нито сме гледали задачите Simple Smile Питах как мина, детето каза "Беше не много трудно, май съм объркал втора задача" и това беше. Като разберем резултата, ще мислим какво да правим, но като цяло за нас явяването на изпита е просто един добър опит, който детето трупа зад гърба си и съм наистина горда с него.

# 860
  • София
Вчера следобед се бяха записали около 700 деца - съдейки по изнесените списъци пред канцелария.

Истерията от година на година става все по-голяма. Но пък СМГ само печели от масовата лудост и лошата преценка на родителите.

# 861
  • София
А какво да кажем за задачите тази година...особено за 16 и 19  ?! Как един четвъртокласник, макар и талант ще успее да ги прочете, осмисли какво се иска, намери решение,изчисли и даде отговор за най-много 4 минути?! И  в същото време е под напрежение...

# 862
А какво да кажем за задачите тази година...особено за 16 и 19  ?! Как един четвъртокласник, макар и талант ще успее да ги прочете, осмисли какво се иска, намери решение,изчисли и даде отговор за най-много 4 минути?! И  в същото време е под напрежение...

Ами нали се сещаш, че ако даже не всички, ами само 130 четвъртокласника успеят да си решат напълно задачите изпитът става безпредметен. То затова е състезание, защото трябва да се отделят победители от победени, а с лесни задачи това не става - децата са много подготвени и нахъсани. В същото време ако да кажем никой не реши някоя задача това изобщо не е проблем - все пак нямаме изпит за покриване на ниво, а състезание за класиране.

# 863
  • София
Разбира се, че е така...просто ми се струва, че тази година летвата е още по-висока...докъде ли ще стигне следващите години?!

# 864
  • София
Така е, но родителите съвсем доброволно участваме в този лавинообразен процес. До преди 3 години децата, ходещи на курс в 3-ти клас бяха изключение, а за следващата година дори курсове за 2-ри клас са масово явление. Докато се надскачаме помежду си и полудяваме, нивото ще се вдига. Това е напълно в интерес на СМГ. Проблема трябва да се реши генерално, като стъпка към това е ранния прием в ЕГ... Темата е дълга и сложна!

# 865
  • София
 Bobka, може ли да видя задачите?
Каквото и да са направили децата , потупайте ги по рамото, окуражете ги и ги почерпете с нещо. Вероятно за повечето от тях това е бил първия сериозен изпит, на който са се явили. И заради това заслужават награда.
А че летвата ще се вдига идните години е повече от ясно. При тази все по-ранно започваща подготовка ще има все повече подготвени деца и все по-трудни задачи.

# 866
  • София
Здравейте,

Късмет на всички дечица с кандидастването!

Бих искала да се посъветвам с вас кога е най-удачно да се започнат курсовете в СМГ за кандидастване след 4-и клас? Около мен има родители, които записват децата си още от 2-и клас. Необходимо ли е действителност това? Пораснали ли са достатъчно? Какво е вашето мнение?
Благодаря предварително.

# 867
  • София
Здравейте,

Късмет на всички дечица с кандидастването!

Бих искала да се посъветвам с вас кога е най-удачно да се започнат курсовете в СМГ за кандидастване след 4-и клас? Около мен има родители, които записват децата си още от 2-и клас. Необходимо ли е действителност това? Пораснали ли са достатъчно? Какво е вашето мнение?
Благодаря предварително.
Моето мнение, че трябва да се почне от 2 клас. Конуренцията е жестока и в един момент напр.в 3 клас, може да се окаже, че сте изостанали и да трябва да догонвате...Имам колеги с деца в предучилищна възраст и вече ходят по математически състезания.

# 868
  • София
Моето мнение, че трябва да се почне от 2 клас. Конуренцията е жестока и в един момент напр.в 3 клас, може да се окаже, че сте изостанали и да трябва да догонвате...Имам колеги с деца в предучилищна възраст и вече ходят по математически състезания.

Разбирам заниманията по математика за децата с интереси в сферата. Но пък на тях не им трябват курсове от втори клас. А за другите - не ми е ясна целта на родителите - напъва се детето три години и го приемат в СМГ, но математиката не му е присърце и от седми клас се мести в НЕГ или в друга гимназия ... напълно безсмислени напъни цели шест години...Ами това си е жив тормоз на децата...

П.П. Дайте да видим толкова трудните 16-та и 19-та задача.

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 10:38 от Elfi

# 869
  • София
Моето мнение е, че тази година нещата са по-балансирани с това, че за 1-ви модул децата имат 1,5 часа, а не както досега само един час. Странно защо това не се отчита.

Общи условия

Активация на акаунт