Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 866
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 870
Prizma, имам чувството, че започнаха да слагат в 1-ви модул задачи като за 2-ри.
По-сложни стават задачите, но няма как.
Който си го може - ще се справя с тях.

# 871
  • София
Разликата е, че се иска краен резултат и разсъжденията не се взимат в предвид.

# 872
  • Sofia
Бих искала да се посъветвам с вас кога е най-удачно да се започнат курсовете в СМГ за кандидатстване след 4-и клас? Около мен има родители, които записват децата си още от 2-и клас. Необходимо ли е действителност това? Пораснали ли са достатъчно? Какво е вашето мнение?
Благодаря предварително.
Според наблюденията ми не е необходимо. Ако детето е гений по математика е добре да се занимава, но според мен, детето узрява малко по-малко. В трети клас курса на сина ми беше повече да постави основа, в четвърти вече нещата станаха сериозни. Не мисля, че ако бяхме започнали от 2ри клас, резултатите щяха да са различни. Всяко дете има определен потенциал по математика, курса помага, но не може да направи чудеса:). За мен, гледайки децата около нас, които се готвиха за СМГ и не са никак малко, основната тежест е в четвърти клас. Като математик смятам, че тогава детето е по-осъзнато, а и има достатъчно базисни знания, за да разбере материала, а не да научи само "методи" за решаване на задачи. Единствения смисъл за детето от започване на математика от 2ри клас е да хареса предмета, което би станало само с много добър учител, без излишно натоварване и по негово желание, но в никакъв случай не е определящо за представянето му на изпита за СМГ в 4ти клас. Това разбира се е лично мнение.

# 873
За мен добрата подготовка е 3 и 4 клас. Разбира се не говоря за онзи 1%, който може да се справи и без такава.
От наблюденията ми и върху приетите вече деца, таланта е малък процент, другото е труд и колкото повече стават цифрите на класовете, толкова повече трябва да е труда.
За изпита тази година, със смяната на формата нещата станаха осезаемо по-трудни . Първи модул има практически нерешими задачи от деца на тази възраст и за определеното време. след това натоварване те влизат без почивка в друг формат със задачи за мен определено поне толкова трудни колкото по стария формат (да не добавя и по), но за по-малко време и по-изморени от първия модул.
Ще си позволя да не съглася със мненията за балансиран изпит, ще изчакаме резултатите и ще видим, но ако погледнете пробните изпити ще видите , че на последните няма нито максимален, нито близък до максималния резултат, и не ми се вярва паричната да е само във възможностите на набор 2004:).

# 874
"Ще си позволя да не съглася със мненията за балансиран изпит, ще изчакаме резултатите и ще видим, но ако погледнете пробните изпити ..."

И ако погледнете "Талантите" - вече почти нищо общо Simple Smile

# 875
  • София
Май трябва да кръстят състезанието Откриване на млади гении - ОМГ и да направят клас от 2-3 деца. Simple Smile
А има вероятност за тази година да се разпадне паралелката. Simple Smile

# 876
  • София
Според мен вече се излиза извън сферата на нормалното ..... като слушам как децата четат с разбиране, смятат с дву- и три- цифрени числа още от 3-4 годишни, да не говорим умножение, деление и т.н. неща, които някои владеят от тази  крехка възраст. Ходенето  от предучилищна възраст по състезания за І-ви, за ІІ-ри че и за ІІІ-клас ....  е нямам думи просто.... Това ако е било супер гениялно по мое време, сега е често срещано явление.... Е незнам какво се очаква от тези толкоз талантливи поколения ....
СМГ просто отговарят на търсенето ... и не само те. Има куп други школи.
Дано конкуренцията подобри качеството  и това проличи след някоя друга година... 

# 877
  • София
В СМГ има изнесен актуализиран рейтинг на кандидатите за пети клас.

# 878
Дали има някой възможност да снима списъка и да го качи? Предварително благодаря!

# 879
  • София
В СМГ има изнесен актуализиран рейтинг на кандидатите за пети клас.
Не е актуализиран рейтинг, а най-вероятно актуализирани точки от съсезания, ако има сбъркани, също и имена...

# 880
Реално очаква ли се такъв рейтинг преди да излязат резултатите от ОМТ или не?

# 881
Как така очаква ли се такъв рейтинг? Рейтингът си е рейтинг, т.е. влиза като част от изискванията за прием. Като добавим и резултата после от ОМТ и по формулата се изчислява краен резултат на детето.

# 882
Е, това е ясно  Wink
Става въпрос дали  той ще бъде публикуван от СМГ преди да бъде сумиран по формулата заедно с резултата от ОМТ

# 883
Доколкото разбрах от темата тук (а и в графика на СМГ за приема пишеше), рейтингът трябва вече да е изнесен в СМГ. Ако това имаш предвид под "публикуван" Simple Smile Аз не съм проверявала, тъй като детето беше разпределено във вечерната гимназия и не стигнахме до СМГ Simple Smile

# 884
  • София
СМГ не правят рейтинг преди ОМТ, тъй като в техния рейтинг задължително участват точките от ОМТ.
Това, което на този етап изнасят, са точките на децата от другите състезания, за да могат да бъдат проверени и при разминавания - коригирани. Предполагам, че вече са качили окончателния списък - този след нанесени корекции.

Общи условия

Активация на акаунт