Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 835
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 90
А някой правил ли си е труда да сравни задачите с миналогодишния приемен изпит? По-трудни, по-лесни или долу горе като сегашните са били.
Като съвкупност от тест и задачи, тазгодишните са по-трудни. Малко, но по-трудни според мен.

# 91
  • София

Браво на детето! Вероятно ще е първи Simple Smile Според мен биха му взели 1 или 2 точки щом е объркал накрая и има изчислителна грешка.

# 92
Аз предвиждам 3 точки да му вземат, защото човекът преценил на око, че 15.16 не му се струвало да прави 240, дори вкъщи продължи да спори докато не взе калкулатора да го сметне  Mr. Green По принцип смята много бързо и точно наум, но в този случай умората му се е отразила и оттам е объркал правоъгълника и крайното решение. Още 1-2 точки може да ни вземат от останалата част на описателните, макар че той по принцип има много добра преценка за това как се е справил и му вярвам. Ще видим, малко остана  Simple Smile  Мина ми годината в чакане на резултати, търпение не ми остана вече.

# 93
И да не е баш първи, ще е между първите пет.

Въпросът е че липсата на ясни критерии за оценка създава някои неясноти.

Например, 2/в) може да се реши и без диофантово уравнение, а просто с изчерпване на случаи.
Правоъгълниците с лице 240 кв. дм и целочислени страни са: 1х240, 2х120, 3х80, 4х60, 5х48, 6х40, 8х30, 10х24, 12х20, 15х16. С директна проверка се установява, че най-малката възможна обиколка е 2.(15+16)=62. Една табличка с размерите и съответните обиколки и сме готови.

Сега трябва да покажем, че 62 може да се реализира на практика. Достатъчно е да се начертае правоъгълника и да се покаже/обясни как може да се раздели на 6 квадрата 5х5 и 10 квадрата 3х3.

Това е достатъчно, доказали сме, че най-малката обиколка е 62 дм и сме показали как се реализира на практика с 6 квадрата от един размер и 10 от друг, т. е. подобно решение би трябвало да се оцени с 5 т., въпреки че не сме ползвали диофантово уравнение.

Като цяло в това подусловие има три основни неща: има 6 квадрата 5х5 и 10 – 3х3; най-малката обиколка е 62 дм; възможно е квадратите да се подредят така, че да се получи правоъгълник 15х16. Петте точки би трябвало да се разпределят по някакъв начин между тези три неща.

# 94
Миши-Тети,мисля,че повече от 1 точка няма да вземат за изчислителна грешка.Моето дете миналата година беше допуснал такава в края на eдно от подусловията (вместо 740,той получава 640).Задачата беше с 4 подусловия,от които едното му беше грешно,а на друго въпросната  грешка.Бяха му дали 8 точки от 10 максимални за подробна задача,което означава,че са му признали 3 подусловия.Останахме приятно изненадани.Очаквахме краен резултат между 30-33,а получихме 34.
С този резултат мисля,че ще сте първи!

# 95
Малко се съмнявам само една точка да е, защото тази изчислителна грешка (или по-точно неизчисляването, а а преценката по вътрешен усет  Mr. Green ) повлича след себе си решението на половината подточка. Така или иначе си бяхме поставили таргет толкова точки, колкото да ни стигнат около чертата, от горната й страна  Laughing  и се майтапехме, че не искаме в "А"клас при зубърчетата  Mr. Green Дано само всичко да е наред с чисто техническата част по предаване на работата и да е спазил всички инструкции за надписване, спазване на анонимност и т.н., че и такива параноични мисли ми се въртят в главата  #Crazy

# 96
Ето как са били нещата през 2011:

http://dl.dropboxusercontent.com/u/22506158/klasirane-SMG-2011.pdf,

с уточнението, че тогава рейтингът се е определял по формулата ЧХ/10 + СМТ/10 + ЕК/10 + ОМ/3, а балът по формулата 2 х изпита + рейтинга.

Най-високият резултат от изпита е 40 т. Най-ниският резултат от изпита, с който се е влизало е 23.5 т., но с много добър рейтинг. Над 40 от децата са влезли с резултат от изпита по-нисък от 30 т.

Ето как през 2012: http://alekdimitrov.com/20112012/default.asp

Най-високият резултат от изпита е 44.5 т. Най-ниският резултат от изпита, с който се е влизало е 25.5 т. Децата с резултат от изпита по-нисък от 30 т. са около 15, 11 деца са влезли без изпит.

# 97
  • България, София
Малко се съмнявам само една точка да е
Колкото и да ви отнемат - 1, 2 , 3 т. - това е великолепен резултат!
Поздравления от сърце.

Ние ще чакаме доброжелателно оценяване. Днес приключихме успешно седмокласната истерия, така че засега годината ни е с 50% успех. Останаха някакви си 1,5 дни и никакви нерви.  Joy

# 98
  • София
Малко се съмнявам само една точка да е
Колкото и да ви отнемат - 1, 2 , 3 т. - това е великолепен резултат!
Поздравления от сърце.

И от мен поздравления за ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ резултат !!!

# 99
Благодаря ви Simple Smile  Да изчакаме резултатите, пък после ще правим разбор, че на мен все не ми се вярва, като знам какъв отнесен е моят хубостник обикновено ( преди минути от заплес щеше да го отнесе джип, изкара ми акъла  #2gunfire  Без малко да освободим едно място за следващия  Mr. Green )

Очаквам да ни спретнат номер и да изкарат списъците по азбучен ред, че да броим до късния следобед точки  Whistling

# 100
  • България, София
Очаквам да ни спретнат номер и да изкарат списъците по азбучен ред, че да броим до късния следобед точки  Whistling
Почти съм сигурна, даже бих се обзаложила, че ще бъде по азбучен ред. Simple Smile
Ама съм им свикнала.  Mr. Green

# 101
Предполагам, че ще ги качат в сайта и тогава няма да се брои, а само един сорт. Mr. Green

# 102
Предполагам, че ще ги качат в сайта и тогава няма да се брои, а само един сорт. Mr. Green
Колкото качиха рейтинга  Mr. Green

# 103
Колкото качиха рейтинга  Mr. Green
май казаха че няма да качват нищо на сайта. И аз мисля че ще броим.
Ама да си кажа май в тази тема децата са в 100 ама откъм 50 надолу към 1 място, защото всеки път се стряскам като пишете че 1 2 задачки сбъркани. Вдигам на ура в къщи че сме сбъркали 3,4 и накрая излиза че все пак детето си е в групата. Дано и този път да е пак така.  Rolling Eyes

# 104
  • София
Точно по азбучен ред са били миналата година: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621968.msg22395294#msg22395294  Smile

едит: намерих и други снмики - подредени  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=621968.msg22395371#msg22395371

Моят син ,последната под точка на 2-ра я е решил именно с таблица (и получил верен отговор). Но какво е доказвал после.. newsm78 Не смея да питам, защото си дадохме дума да не говорим по темата до петък.

Общи условия

Активация на акаунт