Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 285 680
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 60
Колко деца тази година са на 1-во място на ПМС и Кенгуру?
По едно и на двете състезания. Първенецът от Кенгуруто не е от София.

http://www.mgberon.com/html/uploaded_files/klas4.pdf

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2013/EK2013_NK_2_3_4.pdf

# 61
  • България, София
Първенецът от Кенгуруто не е от София.

Ей го къде е Габрово  Grinning.

Благодаря Дидева!   bouquet

# 62
  • София
На мен задачите ми харесват (формулировката е забавна). Първата също. Има малка "уловка" за б подточка и синът ми се хванал.Намерил е най-малкото възможно число.Само дето не е нечетно. Simple Smile
По принцип той се разсейва на задачи с дълго условие. Simple Smile

# 63
  • Sofia
На мен задачите ми харесват (формулировката е забавна). Първата също. Има малка "уловка" за б подточка и синът ми се хванал.Намерил е най-малкото възможно число.Само дето не е нечетно. Simple Smile
И дъщеря ми е постъпила по същия начин, дано им дадат по някоя точка за иначе правилното решение.

# 64
Аз лично незнам какво повече да пиша в темата.
Писах какво е направило детето- не мога да не погледна задачите и решенията и да чакам до петък.
Очаквам резултат 30-35точки, а в идеалния случай 36, ако е разписал идеално. При рейтинг 5/от Алек/ очаквам да влезе.
Наистина от събота следобяда вече не се коментира изпита у нас. Имаше чуденка у детето дали да се запише, ако го приемат, но това е друга тема.

# 65
  • София
И аз очаквам 32-35 точки. Беше много щастлив като излезе, всичко решил, доволен от себе си.  spoko И ние вече не коментираме състезанието. Съгласна съм,че това състезание се провежда прекалено късно. Заради Кенгуруто ли или поради други причини, хубаво е да го дръпнат малко напред. Децата изпушват и напрежението и ваканцията играят номера.

Синът ми се изказа не ласкаво за базата. "Мамо, ако не беше СМГ и математиката, никога нямаше да искам да уча тук". Той обаче никога не е влизал в стая на "големи" или в по стари училища ( в нашето училище, бившо вече ,защото го записах в 125-то за сега, до 4 клас са в отделни стаи). Предполагам,че е нормално техните стаи да са по неугледни.

Дори на 107-мо не му хареса базата.Подтискала го била. Нямало футболно игрище.Той ли се глези или въпросните училища наистина са занемарени не зная. Ако се стигне до избор между 125/107-мо не зная как ще вземем решение.Той предпочита първото, защото било чисто.  33uu

# 66

Дъщеря ми е със същата грешка на 1/б.

Тук би могло да се даде, например, 0.5 точки за наблюдението, че пулчетата в четните редове са с едно по-малко от пулчетата в нечетните (ако това не е използвано в 1/а) и още 0.5 точки за това да се означи броя на пулчетата в нечетните с х, а в четните - с х-1 и да се състави уравнение.

Да се надяваме, че оценяващите ще бъдат по-благосклонни и няма да санкционират всяка буква.

P. S. Не се сещам дали предходни години е имало публикувана схема за оценка на описателните задачи (т. е. за какво, колко точки се дават).

# 67
  • София
По отношение на базата  - моето дете е седнало на чин със счупена лайсна, в резултат всяко навеждане напред я е бодяло в корема, добре че се е преместила на съседното място, където било по-поносимо счупеното. На някакво състезание през годината също беше на счупен чин.
Courage, не мисля, че се глези, просто е погледнал реално на това , което го заобикаля. Мисля, че децата са доста прями на тази възраст за нещата , които харесват или не.

Иначе за резултата  - 13,18 и 1б са й грешни, но при положение , че не знам какво и как е разписала не се наемам да предвидя колко точки ще има, пък и без друго не е решила дали иска да учи там. Та по темата не се говори от неделя у нас. Искаше да изкара стипендия за ПЧМГ, заради Златилов предполагам, но понеже не стана сега нищо не иска. Всичко се проточи много във ваканцията и интереса спадна съвсем

# 68
Courage, с тези точки няма какво да мислите 107 и 125. Иначе и моята дъщеря се впечатли от базата на 125.
За съжаление тя се е поизложила на втори модул, така че ние чакаме 28.06. с малко надежда. Ако резултатите са като миналогодишните ще сме на ръба, само дето не е ясно от коя му страна.

# 69
  • София
Дори на 107-мо не му хареса базата.Подтискала го била.
Скрит текст:
Много странно.
През по-миналата /вече/ учебна година, синът ми ходи на две състезания в 107-мо и използва абсолютно същите думи. Каза, че имал чувството, че стените го притискат и, че въздухът е тежък.

За да бъда все пак по темата, някой помни ли кога излиза регламентът за следващата учебна година?

И още един въпрос -миналата година ОМТ не беше ли с 20 точки на тестовата част и 25 - на описателната, а сега -обратното?  newsm78

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 16:55 от *Ирина*

# 70
В ПЧМГ има още един изпит, след като мине класацията в СМГ ще пуснат тяхната. Ако първенците са се записали в СМГ, то може останалите по ред на номерата да стигнат по напред и да им се предложи стипендия. И ние се борим за стипендията. Да питам има ли някой който ще записва на курсове в 5 клас детето си при Симеонов с СМГ ? Колко рано мисли да отиде пред училището ?
И ние сме на ръба за СМГ.... Sad

# 71
  • София
Не съм сигурна как стои въпросът стипендиите, които ПЧМГ отпуска.

Информацията в сайта им е следната:

Три пълни стипендии за ученици, класирали се на първо място на:
Пролетните математически състезания в гр. Варна;
Математически турнир „Акад. Кирил Попов", гр. Шумен;
Математическо състезание на ПЧМГ.

Три стипендии / 50% отстъпка от таксата за обучение/ за ученици, класирали се на второ място на:

Три стипендии / 25% отстъпка от таксата за обучение/ за ученици, класирали се на трето място на:

Математическото състезание на ПЧМГ не е приемният им изпит.
То се провежда веднъж в годината /в началото на юни/ и тук са резултатите:
 http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/96-rezultati-deveto-m … pitagor-2013.html

# 72
  • София
Допълвам горния си пост:

Мисля, че тези стипендии се отпускат за първи път.
Не знам как ще е в бъдеще, но настоящите стипендии  за призовите места в състезанието на ПЧМГ бяха отпуснати за една учебна година, а не за целия период на обучение.
Който тази година е получил стипендия и ще се възползва от нея, догодина пак ще трябва да си завоюва стипендия.

# 73
Prizma, струва ми се, че бъркаш темата. За училището, за което пишеш има отделна тема.

# 74
  • София
В ПЧМГ има още един изпит, след като мине класацията в СМГ ще пуснат тяхната. Ако първенците са се записали в СМГ, то може останалите по ред на номерата да стигнат по напред и да им се предложи стипендия. И ние се борим за стипендията.

Миши-Тети,
исках да изразя мнение по цитирания пост и затова мисля, че не бъркам темата.
Ако трябва, модераторите ще го изтрият.

А мнението ми е, че
Математическото състезание на ПЧМГ не е приемният им изпит => повече стипендии няма да се отпускат тази година.
Също така мисля, че за тези, които обмислят стипендия в ПЧМГ в случай, че не са приети в СМГ, е полезно да знаят, че поне тази година стипендията не е  за целия период на обучение, а само  за следващата учебна година.  /това касае математическото състезание на ПЧМГ. За другите две състезания не знам как стои въпросът/.

Не съм имала намерение в тази тема да коментирам приема в ПЧМГ и не би ми хрумнало да го направя точно тук, ако не считах, че това, което пиша е по темата, защото  е коментар на друго мнение, което си е съвсем по темата Прием в СМГ / в случая, ако не бъде извършен прием в СМГ/.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 20:04 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт