Прием в СМГ след четвърти клас-ІІ част

• 287 150
  • 1 657
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
На РС с госпожата от курса специално ни обърнаха внимание, че рейтингът ще бъде изложен единствено в сградата на СМГ и няма да бъде публикуван на сайта.

# 1 066
  • София
Благодаря, jabanka. Явно съвсем точно са си го описали в Графика. Тайничко се надявах да не е така.  Simple Smile

# 1 067
  • София
Сузане, аз много  харесвам г-н Ангел Ангелов също. Много симпатичен млад човек, системен, държи ни информирани непрекъснато и постоянно всичките родители /след всеки курс или състезание имам в пощата си мейл, където е написал какво са правили, какво им е за домашно, както и дава сканирани допълнителни задачи/ и не на последно място детенце ходи в часовете като на игра. Ох, ама много рано в събота е курса!!! Има само в 8,00 часа и пак ще е едно ранно ставане   Mr. Green

# 1 068
СМГ публикуват ли на сайта си резултатите от ОМТ и класирането за прием? от графика на дейностите не става ясно, доколкото виждам само разпределението по стаи са написали, че се качва на интернет страницата

по отношение регламента за прием: странен ми е чл. 8, който гласи: "Учениците, класирани на първите 10 места в състезанието „Откриване на млади таланти” 2016 г., се приемат и ако не са участвали в първите три състезания в чл.3."

това означава ли, че участието в първите три състезания (СМТ, ЕК, олимпиада) е абсолютно задължително? след като тези 3 състезания имат тежест едва 20%, а ОМТ 80% то най-вероятно ще има деца извън първите 10 на ОМТ които ще имат по-висок бал дори и без участие в първите три състезания от други деца, участвали навсякъде... тях няма да ги класират ли???

# 1 069
Да, публикуват онлайн резултатите от ОМТ заедно с предварителен рейтинг по азбучен ред и отделно подредени в низходящ ред от общия рейтинг за прием.  Peace

Участието в състезанията е 'задължително' освен, ако не сте сред първите 10 на ОМТ.
Предварителния рейтинг, макар и с малка тежест, за мен играе важна роля в класирането. Не са малко примерите на деца с отличен предварителен рейтинг и 'провал' на ОМТ и съответно отпадат от списъка на поканените за прием. Обратното също е вярно. Деца с не толкова блестящ рейтинг, справили се отлично на ОМТ, изместват други в класирането.  

Миналата година преди изпита залепиха списъците с предварителния рейтинг на таблото на входа, но след ОМТ качиха онлайн всичко.

# 1 070
  • София
Миналата година публикуваха списък с рейтинга, за резултатите само - не помня.
това означава ли, че участието в първите три състезания (СМТ, ЕК, олимпиада) е абсолютно задължително? след като тези 3 състезания имат тежест едва 20%, а ОМТ 80% то най-вероятно ще има деца извън първите 10 на ОМТ които ще имат по-висок бал дори и без участие в първите три състезания от други деца, участвали навсякъде... тях няма да ги класират ли???
Не, не е задължително. Ако не са сред първите 10, получават една 0 като рейтинг от съответното състезание и така се формира финалния рейтинг, спазвайки формулата от Правилата за прием. Докато на първите 10, не се изчислява рейтинг, те са директно поканени за записване. Според мен това е разликата. Ако нещо бъркам, моля, миналите по този път да ме поправят.

Имам и аз един въпрос: на ОМТ ще им дадат ли както на тренировъчните листовете със задачите? Чудя се ще имаме ли някакъв ориентир как са се справили, преди официалното изнасяне на резултатите...
П.П. shrekie, предполагам задължителен в кавички е равнозначно на моето обяснение с неявяването и 0 във формулата или имаш друго предвид ?

# 1 071
ами четох из темата и така и не разбрах дали участието в 3-те състезания за предварителен рейтинг е задължително, затова питам, регламента ми се вижда неясен... с тази тежест на ОМТ от 80% който си реши задачите прилично ще влезе, 20% за предварителния рейтинг ще имат значение само за децата след 70-80 място да речем...

иначе примерно за децата от провинцията участието в СМТ е проблемно, остават само ЕК и олимпиада; четох, че доказването ставало със служебни бележки от училището, където се е провело от състезанието за резултат... ами ако оттам откажат да издадат бележка? беше ми интересно някой има ли опит... защото за олимпиадата примерно си има официални протоколи на РИО, за ЕК тази година уж има национално класиране от областния кръг (друг въпрос колко е официално, името на файла включва МОН) и т.н.

# 1 072

иначе примерно за децата от провинцията участието в СМТ е проблемно, остават само ЕК и олимпиада; четох, че доказването ставало със служебни бележки от училището, където се е провело от състезанието за резултат... ами ако оттам откажат да издадат бележка? беше ми интересно някой има ли опит... защото за олимпиадата примерно си има официални протоколи на РИО, за ЕК тази година уж има национално класиране от областния кръг (друг въпрос колко е официално, името на файла включва МОН) и т.н.

Вариант е детето да пътува и директно да се яви на всички тези предварителни състезания в СМГ.

# 1 073

Вариант е детето да пътува и директно да се яви на всички тези предварителни състезания в СМГ.

ами още по-лесния вариант и за дете, и за родители е да се яви само на ОМТ, да се представи добре и толкова Simple Smile въпроса е ако детето не е в първите 10 на ОМТ, а малко след тях дали от СМГ ще му кажат да си гледа работата защото няма резултат от другите 3 състезания...

всъщност и как ще се отрази такова участие и на рейтинга на останалите деца, защото тогава Тmin за всички състезания би трябвало да стане 0...

# 1 074
  • Резерват "Северозапад"
Бях подготвила предварително бележки за ЕК и олимпиадата за изготвянето на ПР. От провинцията сме...е вече, след 1 година в СМГ - не живеем там Laughing. Рейтингът, в нашия случай, ни помогна много за класирането, но миналата година той имаше по-голяма тежест.
П.П. Има поне 20 деца, които не са участвали на олимпиадата м.г., но са се класирали в 112-те, т.е. може и да не си участвал на всички балообразуващи състезания и при добро ОМТ да влезеш Peace.

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 15:51 от Сузане

# 1 075
  • София

всъщност и как ще се отрази такова участие и на рейтинга на останалите деца, защото тогава Тmin за всички състезания би трябвало да стане 0...
Цитат от правилата, червеното е от мен:
Tmin – най-малкият брой точки, получени от кандидат, участник в съответното състезание.
Т.е. неявяването не играе роля тук.
В първите 112 от мин.година, има 2 деца, явили се само на ЕК - класирани, предполагам и записани в СМГ.

# 1 076
точно така си е, трябва да се чете внимателно Simple Smile иначе поставям цел на малкия да е в първите 10 и няма да го мислим повече Simple Smile

# 1 077
  • София
Цитат на: Jiema
П.П. stanislavchen за преподаватели по какво питаш?
[/quote

Питам за тези по математика.

# 1 078
  • София
Има го и обратния вариант, щерката м.г. рейтънгът я събори и от 97-ма на ОМТ се срина извън 112-те.
Успех на тазгодишните състезатели!

# 1 079
  • София
stanislavchen, в темата за СМГ  преди около месец (по-назад е било 28, 29 стр.) се обсъждаше, че се очаква да са Линка Минчева и Иван Симеонов, тъй като извеждат сега 12ти клас. Нямам представа кога се разбира окончателно - дали при записване, дали септември... Но да стигнем до там първо Simple Smile
Успех на кандидатите и спокойствие за родителите им!
На сайта на СМГ са обявли, че до края на деня ще качат на таблото таблица с точките от състезанията. Ако някой ходи, може ли да напише каква е бройката на кандидатите? Пусто любопитство  Blush.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 10:33 от Jiema

Общи условия

Активация на акаунт