Антибиотик

• 27 459
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, имам проблеми с пъпките по лицето от 3 години и нищо не помага.. опитала съм всичко,включително пиене на билки и консултация с 5/6 дерматолози..
Умишлено избягвах прием на антибиотик,но последния лекар ми предписа Азакс 500. Разпитах и четох, оказа се че е доста силен. Искам да попитам дали някой има наблюдения от действието му и времето на прием.
Много ще съм ви благодарна.

# 1
  • BG
Здравейте, имам проблеми с пъпките по лицето от 3 години и нищо не помага.. опитала съм всичко,включително пиене на билки и консултация с 5/6 дерматолози..
Умишлено избягвах прием на антибиотик,но последния лекар ми предписа Азакс 500. Разпитах и четох, оказа се че е доста силен. Искам да попитам дали някой има наблюдения от действието му и времето на прием.
Много ще съм ви благодарна.

За какво ти го изписа, за пъпките? Обикновено 3 дни по една таблетка. По изключение може и 5 до 7.

# 2
  • Burgas, Bulgaria
Аз съм го пила ,но за друго , антибиотик като антибиотик ...не разбирам какъв е тоя страх от приема на лекарства когато е нужно ... дано ти помогне  Hug

# 3
Изписа ми го за пъпките, защото диагностицира някаква стрептилококова инфекция или нещо подобно..

# 4
не е страх от прием, просто антибиотика колкото помага, толкова и вреди на други органи.. и искам да избегна колкото е възможно.. ; )))

# 5
  • BG
не е страх от прием, просто антибиотика колкото помага, толкова и вреди на други органи.. и искам да избегна колкото е възможно.. ; )))

На кои?  Thinking

# 6
на черен дроб и стомах и нз още на какво друго

# 7
  • Burgas, Bulgaria
А този стрептокок не ти ли вреди ?  Не разбирам ,честно ..... последният месец освен АБ през устата се наложи и Гентамицин да ми бият  и не съм умряла Simple Smile , не се заяждам Simple Smile
Знаеш ли ,може би не са ти проблем пъпките ,щом мислиш за вредата върху ,черният си дроб и стомаха , аз ако съм до сега да го бях изпила,все пак става дума за лицето , а и е открит причинител ...
Успех ,пробвай с хомеопатия ,нали е модерна и безвредна  Hug

# 8
мда, ще опитам и хомеопатия, пък ако и тя не помага ще започна азакса : )

# 9
Едва ли стрептококова инфекция би се повлияла от хомеопатия, но  ти си знаеш. Аз лично, ако наистина инфекцията е доказана бих пила Аб.
А как установиха инфекцията? Т.е. какви тестове ти правиха?

# 10
никакви, занесох на дерматоложката само Пълна кръвна картина и хормони.. заключението й беше, че с тях всичко е наред, а инфекцията просто се е получила по някакъв начин.. но специално за стрептикока не ми е пускала изследване  Simple Smile

# 11
Днес съм на консултация при Д-р Горанова, ц-р Херон.. да видим тя какво ще каже : )

# 12
Това са много упорити бактерии и всяко забавяне има значение. Поискай обаче задължително да ти изследват микробиология и направят антибиограма, за да се определи кой е точният антибиотик, ако се налага да вземаш такъв. И да, има случаи, в които е неизбежен приемът на по-силни лекарства, както и такива, в които хомеопатията е безсилна (последното ми го каза хомеопат)

# 13
Да, антибиограмата дава най-точен отговор кой АБ ще повлияе най-добре съответните бактерии.

# 14
никакви, занесох на дерматоложката само Пълна кръвна картина и хормони.. заключението й беше, че с тях всичко е наред, а инфекцията просто се е получила по някакъв начин.. но специално за стрептикока не ми е пускала изследване  Simple Smile
А аз пък много "обичам" ей такива "доктори"....."Ами, то....изследванията ти са наред, ама     newsm78   , явно си получила някаква инфекция (може би от извънземни   Mr. Green  ),  я опитай с този антибиотик....ако не се повлияе добре, ще пробваме еди какво си."
И се влиза в омагьосания кръг-пиеш антиботици, стомаха ти отива на кино, дават ти друго лекарство-за стомаха, то пък прецаква черния дроб....айде ново-да оправим дроба, ама то пък влияе на работата на бъбреците.....и няма край.
Не отричам , че в някои случаи се налага и приемане на антибиотици.Но докторите вече си ги изписват като бонбонки.....

Общи условия

Активация на акаунт