"Зла вещица кърмачка плаши жените" - в. Стандарт

• 2 678
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Нито сме особенни, нито водим природосъобразния начин на живот, нито има чудо в естественото хранене  Naughty Ми щото сме мързелани затовааа (мързи ни да бъркаме адапте, пюрета, каши, та затова поотлагаме нещата хихик). Иначе тука в Кърмаческия законспирирана работата и уж си "говорим предимно за чудото на естественото хранене".  Че и конкурси си спрятаме  Mr. Green Ми то от мързел. Колко по лесно да седиш на компа и отвреме на време да подаваш цицата   hahaha  Че и до Ганкиното кафене не ходим, че то усилие трябва...
Айде сдавайте се, какво се правите тука, аааа...

Цитат
Не мога да разбера, защо някои хора са готови да заемат позата на жертви/обидени/наскърбени толкова лесно
Може би защото ги гледат като извънземни, ако кърмят над 3 месеца и не срещат подкрепа и разбиране, а напротив.

# 46
на мен ми е най-мъчно за горката д-р Спок....... Sad
как може да я обидят така на мъж, ми тя какво е виновна женицата
Нарекли са Го Мъж, може би защото е такъв- казва се Бенджамин Спок даже е женен и жена му се казва Мери Морган Mr. Green
и вярно че бил мъж бе- и аз така да се изложа лелееееее, срам и позор-отивам да се крия в миша дупка
хи-хи

# 47
Цитат
Не мога да разбера, защо някои хора са готови да заемат позата на жертви/обидени/наскърбени толкова лесно
Може би защото ги гледат като извънземни, ако кърмят над 3 месеца и не срещат подкрепа и разбиране, а напротив.

Ей, не мога да се стърпя. Това, 4е някой те гледа по този начин, не значи че трябва да си в позицията на жертва  Grinning Отстоявайте правата си бе момичета.
Как пък на мен за всичкото време на кърменето, дори и в БГ, не ми се случи нещо, което да ме обиди. Човек трябва да подхожда със самочувствие  Grinning Да си различен е интересно  Grinning

# 48
"4. Не мога да разбера, защо някои хора са готови да заемат позата на жертви/обидени/наскърбени толкова лесно: само ако се спомене "кърмене" и се развихрят едни страсти, започва едно кудкудякане, и най-грозното: делене на жените на две групички: кърмачки и некърмачки, и то по най-примитивен начин. Това, че някоя жена кърми или не кърми, само по себе си, нищо не ми казва за нея, може и в единия и дригия случай да е ограничена/начетена, злобна/широкоскроена, мила/тъпа, лоша майка/добра майка, и т.н. Какви са тези подводни течения и намеци с половин уста, че виждате ли, кърмещите са светици и мъченици, другите пълни грешници."
Сори, нета ми е мн. бавен днес, така че цитирам така.
Разделението на кърмачки и некърмачки в случая го има в самата статия. Конкурса за кърмачки имаше за цел така да се каже "да ни интегрира" сред останалото женско царство, да покаже, че нито сме задръстени лелки, нито имаме ореол над главиците или трева между зъбите. Поне аз така го разбрах, Зъхи да извинява, ако е имала нещо друго впредвид.  bouquet И изведнъж във въпросната статия сме описани като особнячки, които освен за бебета, природосъобразен начин на живот и кърмене няма за какво друго да говорят, затова сами странят от "нормалните" в Клюкарника. Т.е. се слага равенството кърмачка=задръстена. Права си, кърменето е просто начин на хранене и не определя жените като по-умни, по-грижовни или по-духовни. Тогава защо трябваше да се набляга на това, че сме кърмачки и затова страним от другите.
И след като"1. Всеки има право на мнение. Това е демокрацията, ако някой не е забелязал все още. ", защо ние да нямаме право на мнение. На мен статията не ми хареса не само, заради частта с кърмачките. Просто мисля, че и ученик от 10 клас да хванеш да я напише би се справил също толкова добре. Това е "професионалното" ми мнение, защото по образование съм учител, не журналист. А на Лора   bouquet  bouquet  bouquet и за извинението и за добрите намерения.
Не мога да разбера ТОЧНО ТИ за какво се засягаш, ще ме простите за големите букви...

# 49
Ей, не мога да се стърпя. Това, 4е някой те гледа по този начин, не значи че трябва да си в позицията на жертва Grinning Отстоявайте правата си бе момичета.
Как пък на мен за всичкото време на кърменето, дори и в БГ, не ми се случи нещо, което да ме обиди. Човек трябва да подхожда със самочувствие Grinning Да си различен е интересно Grinning

Мани го това със жертвата. Зверо сме станали с това кърмене  Laughing Затова врата ни все настръхнал  Wink

# 50
То големи драми, голямо чудо!
Бели байраци се веят, обществени защитници пръскат лиги...Кърмачките застават в стройна отбрана...

Нещата са толкоз прости и логични. На едни статията им е харесала. На други - не. Вторите си имат мнение и с цялата си глупост го казват, щото тук сме си така - всичко си казваме. Е, тук им била грешката. Занапред няма да си изказват мнението, освен ако не става дума за секс. Щото критиката се оказва, че е злоба. Вместо това могат да се научат да викат "Машаллах!

А че зрелият човек трябва да може да приема и критиките, за това сега няма да говорим. Аз няма да говоря, щото ми писна тая тема. Аз съм една мила мама. Ох, как обичкам всички. Hug

# 51
Занапред няма да си изказват мнението, освен ако не става дума за секс.

Това мога да го приема като лична обида  Joy

# 52
Занапред няма да си изказват мнението, освен ако не става дума за секс.

Това мога да го приема като лична обида  Joy
Що бе!
Аз вече не викам "Аре да се сексим!" а "Аре да се кейсим!" smile3534
ама ако има проблем, да се коригирам newsm03

# 53
Сакън, няма да си развалям имиджа я  Joy

Важното е да разведрим малко тягостната атмосфета  Grinning

# 54
Аз пък кърмя благодарение точно на погледа ми отстрани върху особените особи  Mr. Green и откакто го правя... еми много ми е гордо Blush, особено когато ме гледат особено  Mr. Green Всъщност от особено значение ми е най-вече детето.

Мисля има почва за нещо от рода на... Особености на българското национално кърмене

# 55
Особености на българското национално кърмене

newsm10

# 56
Това, че получаваме нападки отвсякъде трябва ли да ни прави да изглеждаме злобни кучки и това да се свързва с факта, че кърмим? Да се съсредоточим в същността на нещата, ако ще да ни мислят за особнячки- което не е толкова лошо в крайна сметка. Защо винаги когато има някаква нападка по отношентие на избора ни да  кърмим заставаме в отбрана? Аз лично не смятам че е нужно да се оправдавам за това.
Абсолютно.
За съжаление май няма да съм от вашия отбор. А така ми се искаше, но бебо малък много и мама не може да рискува.
Иначе аз собствено ви свалям шапка!   bouquet

# 57
  можем да обединим усилията си в една позитивна кампания.

Участвайте в "Кабината"  Sunglasses

# 58
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  можем да обединим усилията си в една позитивна кампания.

Участвайте в "Кабината"  Sunglasses
Тъй де- с другите откачалки и ние в Кабината- айде нема нужда.

# 59
Абе, аз това за Кабината го предложих по случай ССК, даже питах колко майки с бебета могат да се набутат вътре. Ама после реших, че ще изглеждаме по-скоро лековато, отколкото сериозно.

А за статията - отдавна разправям, че журналист е обидна дума. Какво да се прави, и те душа носят, и те деца хранят.

Общи условия

Активация на акаунт