ЯНУАРСКОТО дете се готви за море! (49)

• 51 925
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Буби, бързо да минава оченецето! А за дядото съм сигурна, че се чувства страшно виновен.

Фея, овладяхте ли разстройството? На нас педи ни изписа Рекомфорт при първото разстройство на Дария. Беше на година и нещо и много й хареса вкусът, все напираше за още едно "бонбонче".

КакаРала, ако ползваш таблета вкъщи можеш спокойно да четеш книги. Но за ярка светлина си трябва четец. Няма да можеш да четеш от таблета на плажа например.

Амнезия, дано се обърне бебокът. Кирил и той доста късно се обърна, та правих разни упражнения. Висях от дивана с главата надолу и се чудех дали мога да се размажа с големия корем. А после като го преносих, съжалявах че така упорито се дупех. Виках си ако беше останал седалищно, вече щях да имам бебе на един месец  Mr. Green Но после пък и раждането, и възстановяването бяха мнооого леки.

Днес е втори ден на Дария на градина. Вчера мина без рев (даже е спала  Shocked ), днес мрънкаше докато я обличам, но пак я влязла без рев. Очакам утре да ескалира напрежението.

Буби, аз не съм давала нищо. Въпреки че имам една приятелка фармацевтка, която ме убеждаваше, че задължително трябва да направя един подсилващ курс с нещо си. Не знам, сигурна съм, че първата година ще има болести и нямам никаква идея как ще опазим бебетата.
Тя сега с едни елементарни сополи всеки път ходеше да киха върху бебето. И той вече втора седмица е със запушен нос, а тя отдавна ги забрави.

А вчера като я взехме след градината не ни се зарадва толкова, колкото на бебето. Само го прегръщаше, натискаше и му се радваше  Simple Smile

# 601
  • sofia
Буби, не се ядосвай ! При всеки може да се случи. Лия се опари, а 4 ма възрастни бяхме до нея  Embarassed
Как е днес?
Аз давах Имунокинд 3х1 цяла зима. В яслата от 20 ходеха 4 деца, а ние бяхме сред тях  Peace 
НО с Ирен съм давала Рибомунил, Бронховаксом и всичко останало, е на всеки 40дни беше с ангина. Слава на Бога го израстна и от 5-6 г спря да боледува.

Фея, как сте?

Ралииии?

На Лия крачето просто се бели и излиза нова розова кожа. Не я боли. Ще мине.

# 602
амнезия, по-скоро мисля на гинеколог да ида (то и без това след 16-ти съм на контролен), защото нямам проблеми с бъбреците, няма и в семейството никой с такива, но виж гинекологичните гадости са ми патент Laughing
между другото и аз не мога да си представя да раждам секцио, сигурно, защото сме раждали нормално наистина.

како рала, ако ще си взимаш таблет може би наистина няма смисъл от рийдъра. можеш да си четеш и на таблета. казват, че повече уморявал очите, но дали е така не знам. ние миналата година с мм взехме от приятели за 2-3 седмици един таблет да го тестваме - ами хич не ме изкефи, като голям смартфон е, лаптопът ми е доста по-удобен и се отказахме да си взимаме.

буби, мислила съм го и това за щипкането, но реално нея от вода не я е щипали никога. а и нали когато има гинекологично възпаление водата успокоява... след морето ще я водим при доктор субев да видим какво ще каже. между другото той ни беше казал преди дара да тръгне на ясла да я водим да й сложи онази ваксина, дето предпазва от многото видове пневмонии.

дейзи, не се настройвай така, може да си й харесва на малката шушка в градината.

аз стягам багаж за морето, че тази нощ тръгваме. мисля, че се опитвам да изнеса къщата в 2 сака. да видим дали ще успея! Simple Smile)))

# 603
Привет.

Дейзи точно с рекомфорт при Нати го овладяхме бързо - една съседка ми каза за него. Ако знаех нямаше каката да ми се мъчи милата три дена.  Peace Дано свикне без да ескалира напрежението  Hug душичка мила.

Люба радвам се за крачето  Hug закрепихме се.

Записала съм от не знам кога ....... ще си допиша по късно   Hug

# 604
  • В две тъмни очички
Елч, не е нужно да има бактерия, за да имаш цистит. Както и по телефона ти отговорих, до сега бактерии са ми излизали само един единствен път, а аз правя поне 3 пъти годишно цистит. Всеки път е настинка/простуда. Наблюдавай се, това е важно. След като свали толкова кг-ми и намали храната е нормално да ти падне имунитетът, а от там да се увеличи склонността към болестите.

Буби, Влади се размазва при такива игри. Най-близкото ни приятелско семейство или по-точно мъжа си играе с Влади точно така. Мята е като прани гащи. Еми... друг път не съм виждала дребната толкова щастлива. Със сигурност е много на всички, че крайният резултат е такъв и със сигурност това трябва да има някакви граници, ама аз например не мога да бъда толкова критична към този тип игри. Дано се изразих правилно, че да не ми се обидиш
Относно сиропите - най-съм доволна от Имуномикс! Ето сега след летния вирус се влачихме 3 седмици нито болни, нито здрави с тоя Инфлуцид. Подразних се и го спрях. 5 дни след като започнах даването на Имуномикса Влади беше като пушка. Миналата зима съм давала само веднъж 20 дневен прием и целия сезон беше непрестанен член на ясленската група. По принцип се дава 20 дни, а после 10 се почива и така можеш постоянно да го даваш. Аз прецених, че няма смисъл след като й засилих имунитета след гадния срив. Най-хубавото е , че са само натурални продукти - прополис, акациев мед и т.н.

Аз вече съм добре. Имам много леки и кратки неприятни усещания когато ходя до тоалетна, но и те ще минат. След това ще тичам на изследвания.

Елч, откакто купих козирката се "родихме". Първият път като я ползвахме беше пак рев, но от втория нататък даже се радва! Голям успех и слава Богу, че направо си скубех косите когато трябваше да й мия косата

# 605
Бубенце, не мога да ти се обидя за нещо такова!   Hug Аз съм съгласна да си играят, обаче без произшествия в следствие на играта. Преди няколко месеца пак по същия начин, пак в масата след такава игра бузата беше синя с оток. Ми де да знам, все трябва да има някакви граници, нали не искаме да потрошим детето от радост...  Rolling Eyes Аз им казах, като искат да играят - да излизат вън на поляната и да се търкалят, колкото искат.

Слава Богу Зорница отдавна не плаче на къпането на косата. Научи се вече да гледа в тавана, сапунисвам, плакна внимателно и всичко е ок. Но! Внимаваме мноооого с очичките, че иначе драма!  Laughing

Ние утре поемаме на Изток. Кой го знае какво ще е времето, дано не стане само гид гел...
Бебокът е УЖАС с яденето. Тоест той не яде нищо друго, освен кърма. Ама нищоTired Tired Tired

# 606
  • София
Привет, днес се прибрахме от морето - беше прекрасно, но който ме убеждава, че началото на септември е идеално за море е или сърфист или много ветролюбив...Това не ни попречи де, водата беше топла и голямо киснене му ударихме. Буби, споко, ще си изкарате екстра.
Сега ме чака огромно количество багажи за оправяне, летни дрехи за прибиране и т.н. На Боян всичко му е късо, така че и основно пазаруване ще трябва.
За дивашките игри - хич не им се кефя, защото обикновено става играчка-плачка или пък яко превъзбуждане.

# 607
  • Пазарджик
Привет от Приморско  Hug

Не съм чела назад,не,че не искам,но все не мога да стигна до компа за повече от 5 мин.Иначе времето е супер.Днес се появи вятър,но това не ни попречи да стоим на плажа.
Нелката е много смешна на плажа,не иска да пипа пясъка,мием ръцете през две мин.,а през останалото време ги държи нагоре с разперени пръсти,като хирург преди операция ooooh! Joy Joy Joy

# 608
Тути, МРМ, много ли духа? Ние се чудим за тези 3 дни дали да не отидем към градина, но точно евентуален вятър ни възпира newsm78

Буби, вие къде ще бъдете? Ние сигурно към Черноморец и Градина
Люба, вие къде сте?

# 609
  • sofia
Рали, метнете се до Несебър-Слънчев бряг. Ние сме тук до понеделник.
Не духа много. Когато се печеш е приятен вятъра за разхлаждане.

# 610
Привет.

Хубаво време и много веселие на всички на моренцето.

Аз днес занесох документите за записване, сега ще видим кога ще пуснем изследванията и тръгваме. Дано не сме от плачещите дечица , от сега го мисля  Praynig

И аз още не съм прибрала летните дрешки , а иначе и на двамата всичко им е късо , та ще видим да се спретнем и ние за един хубав пазар.  ooooh! А със старата ни колица , вечно има нещо за поправка. Нещо не успявамда се наспя напоследък и ходя като ударен самолет  Tired

Хубав ден и здраве.

# 611
Ние ще сме на Приморско. Там се заформяме добра компания с Тути и Еления.  Grinning

Фея, за Зори съм сигурна, че ще е от много плачещите. А аз отсега съм се спекла и ми едно много свито такова...  Sad Нещо не бях психически подготвена за този момент и ми е малко криво, защото я давам, а реално ще съм с бебето още една година вкъщи. И едно такова виновно чувство... Хич не ми се иска да я давам, но все вярвам, че за нея ще е по-добре, защото ако тръгне тепърва на 4 години на градина си мисля, че ще е още по-голям зор... Успокоявам си съвестта с някакви такива мисли.  Confused

# 612
Буби, на мен пък не ми е съвестно  Embarassed Но Дария е общителна, много контактна, постоянно ходи при непознати деца да ги кара да си играят, та си мисля, че в детската ще се забавлява.
След три дни без рев, тази сутрин се съдра. Но разликата е, че тази сутрин я водих аз. Повече такава грешка няма да правим, поне докато свикне. Понеже ММ не шофира, аз я закарах с колата, че сутринта беше 8 градуса. Е такова тръшкане по пода и писъци бяха, аз избягах, не знам леличката как се е оправила.

Аз онзи ден писах разни глупости, а забравих да честитя първия рожден ден на малкото зайче Мишо. Да е жив и здрав, да порасне голям и харесван мъж!

Дами, много хубаво да си изкарате на морето! Всички на Черно море, ние пък на Черно поле, хаха (така се казва моето село). Ще се разходим малко из Северозапада.

# 613
Ето ме и мен Simple Smile

След вчерашната консултация бебето вече е 1900 грама. Аз съм качила само 1 кг този месец и по този случай от вчера се награждавам с шоколад на корем  Mr. Green Моята мързеланка все още си е седалищно, та май и аз ще се чекна с разните му пози. Дано помогнат. Simple Smile

# 614
Ние ще сме на Приморско. Там се заформяме добра компания с Тути и Еления.  Grinning

Фея, за Зори съм сигурна, че ще е от много плачещите. А аз отсега съм се спекла и ми едно много свито такова...  Sad Нещо не бях психически подготвена за този момент и ми е малко криво, защото я давам, а реално ще съм с бебето още една година вкъщи. И едно такова виновно чувство... Хич не ми се иска да я давам, но все вярвам, че за нея ще е по-добре, защото ако тръгне тепърва на 4 години на градина си мисля, че ще е още по-голям зор... Успокоявам си съвестта с някакви такива мисли.  Confused

Много весело да си прекарате на моренцето. Зоринка е оставала с баба си без теб нали? Нашите калпазани не са оставали никога с никого без мое присъствие. И все пак е много относително. Ама да си пожелаем да ни изненадат приятно- като не плачат. Hug  Praynig Много ми се ще и на мен да ходи с татко му първите дни , но няма как да стане- той излиза рано. А сега пък ще заминава в командировка та не знам дали да не изчакаме да се върне от командировката и тогава да тръгнем  newsm78  ooooh! - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт