На море в Гърция 2013 – VI

• 92 107
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ.Опитвам се да организирам почивката ни в Керамоти.Има ли някой от вас отзиви за хотел Караянис или Електра Rolling Eyes Търсим апартамент с две спални на прилична цена за началото на септември
Аз бих избрала Електра - изглеждат ми по-хубави и отвън, и отвътре и са една идея по-близо до плажа. Електра ми бяха дали цена за средата на юни за студио - 40 Е. Отговарят бързо на мейлите. Караянис явно са леко реновирани, но са до пристанището. Не сме почивали в нито един от двата хотела и мислех като бяхме в Керамоти преди 10 дни да се разходя и да ги видя на живо, но не остана време.

# 121
  • София
Благодаря за отговорите Hug Наистина инфото в нета е твърде малко.И в сайтовете на обектите снимките са оскъдни и не мога да  добия представа от реалната подредба и конфигурация на апартаментите Rolling Eyes Отиваме две двойки, като ние сме с едно дете на 5 г.Затова са ни нужни две самостоятелни спални.Интересно ми е въпросните кухненски кътове в тези апартаменти дали могат реално  и функционално да се ползват? Нямам предвид да запретваме ръкави и да готвим  от сутрин до вечер, а  да приготвим нещо набързо  инцидентно и да хапнем на балкона с някое питие.( и балкони не разбрах дали имат въпросните апартаменти ooooh! Ако имате снимки на някои от апартаментите и не е твърде нахално, много ще бъда благодарна да ги споделите с мен Praynig  Още веднъж- благодаря  bouquet

# 122
Може ли малко помощ от владеещите гръцки. Praynig

http://travel.groupon.gr/result?sort=price_up

Има ли в този сайт меню на английски?

Благодаря предварително.  bouquet

само на гръцки е, на всичкото отгоре е много постен  Laughing

# 123
  • София
Ами нормален кухненски бокс -мивка с плотове, хладилник, печка и микровълнова. Салати си правехме само, но не пречи и друго да става. Един балкон има апартамента, на първия етаж са по-мънички. На горния имаше купон едната вечер, тропотеха чинии, чаши...явно са по-големи.

http://www.karayiannis-hotel.gr/english/apartments/

Нашия беше втория тип апартамент.

# 124
  • София
Благодаря за отговорите Hug Наистина инфото в нета е твърде малко.И в сайтовете на обектите снимките са оскъдни и не мога да  добия представа от реалната подредба и конфигурация на апартаментите Rolling Eyes Отиваме две двойки, като ние сме с едно дете на 5 г.Затова са ни нужни две самостоятелни спални.Интересно ми е въпросните кухненски кътове в тези апартаменти дали могат реално  и функционално да се ползват? Нямам предвид да запретваме ръкави и да готвим  от сутрин до вечер, а  да приготвим нещо набързо  инцидентно и да хапнем на балкона с някое питие.( и балкони не разбрах дали имат въпросните апартаменти ooooh! Ако имате снимки на някои от апартаментите и не е твърде нахално, много ще бъда благодарна да ги споделите с мен Praynig  Още веднъж- благодаря  bouquet
В сайта на Караянис има разпределението на 1-стайните и 2-стайни апартаменти. Има балкон.http://www.karayiannis-hotel.gr/english/apartments/ От снимките се вижда, че има голям хладилник и печка с фурна, така че може да се приготви храна. Предполагам има и посуда, но може да си ги питаш по мейла. В Електра виждам от снимките, че хладилникът е малък и има само котлони.

# 125
Аз не успях да намеря моето място на Халкидики... Да не е остров и да има пясъчен плитък плаж е условието  Simple Smile
Ако търсиш наистина хубав пясъчен плаж в населено място май няма да намериш. За мен варианта е що-годе приличен плаж в селото и чудесен такъв в близост (4-5 км.). Такива варианти има.
Mur, може ли да дадеш още малко информация - с конкретни населени места и плажове   bouquet
Доста пъти сме го коментирали, но ще кажа пак тези, които лично ние сме посещавали на Ситония:
1. Никити - не случайно е толкова популярно. Градския плаж не е лош, на места дори е много добър, има и такива с камъни в морето обаче. В близост са Агиос Йоанис, Ковийо, Калогрия. И трите са прекрасни.
2. Неос Мармарас - градския плаж е хубав, на мен ми е леко пренаселен, дори през юни. Парадисос, който е вилната зона на влизане, не е лош, плитък е, но на места има доста камъчета. На 5-6 км преди градчето е Лагомандра, хубав, голям, малко по-едър пясък, но определено очарователен. Преди него има един по-малък, който също е хубав, не знам дали се води част от Лагомандра или си е отделно плажче.
3. Торони - градски плаж е приемлив. Преди градчето има няколко хубави, на които обаче не знам имената, с изключение на Тристиника. Само сме обикаляли района и съвсем случайно сме попадали на чудесни места, без табели и обикновено по стръмни пътища, самите плажове не се виждат от гладния път, както е с другите, които изредих по-горе. Ако търсите диви и спокойни плажове, там е много подходящо. А в началото на залива на Торони има малък къмпинг и пак нещо като вилна зона, там плажа също е много хубав - пясък, плитко море.
Надявам се да съм била полезна.

# 126
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ.Опитвам се да организирам почивката ни в Керамоти.Има ли някой от вас отзиви за хотел Караянис или Електра Rolling Eyes Търсим апартамент с две спални на прилична цена за началото на септември
Аз бих избрала Електра - изглеждат ми по-хубави и отвън, и отвътре и са една идея по-близо до плажа. Електра ми бяха дали цена за средата на юни за студио - 40 Е. Отговарят бързо на мейлите. Караянис явно са леко реновирани, но са до пристанището. Не сме почивали в нито един от двата хотела и мислех като бяхме в Керамоти преди 10 дни да се разходя и да ги видя на живо, но не остана време.
От картата на градчето разбирам че и двата са до горичката в общи линии.С комарите как седи въпроса? За електра не мога да разбера какво включва студиото.Дали има конфигурация с две самостоятелни спални.Дадоха ми цена 50 евро  за началото на септември, но още чакам отговор за типа настаняване.Написах им  в какъв състав отиваме.

# 127
  • София
Комарите вечерно време в горичката-като врабчета пикираха около нас GrinningНо само там - по крайбрежната улица не ги усетихме. В стаите си имаше машинки с течност за контактите.

# 128
  • София
Да, навън има комари главно в по-залесените части - градинки, горички и то вечер. В стаите и ние нямахме. Естествено има комарници по прозорците и машинки в контактите.
В Електра мисля, че освен студиа има и апартаменти с 2 отделни стаи. По снимките изглежда, че на втория етаж балконът е общ за всички стаи, има само една мансардна със самостоятелен балкон. Питай ги и за това.

# 129
  • София
Mur, Лагомандра много ли е дълбок? Като Агиос Йоаннис и Калогрия ли е, или по-дълбочък  Simple Smile

Аз съм вече в предстартова треска, обаче тва време навън нещо ми скапва лятно-морското настроение. Тръгваме към Неос Мармарас на първи, и само се моля да уцелим хубаво време. Непрекъснато допълвам списъци наум, и днес вече ще седна да напиша по-важните неща  Simple Smile

# 130
  • В светлината на слънцето
2K, точно снощи разказвах на моя мъж къде ще ходим следващото лято, вдъхновена от снимките и разказа ти.  Hug

# 131

Bliss, ако правилно съм разбрала и говориш за дълъг уикенд в района = то не е невъзможно, но ще трябва да се съсредоточите по-скоро в/у нещо, че иначе само ще се возите и "дразните" ....на нас и за седмица доста от впечатленията са ни от прозореца на колата, както се вижда и на някои снимки...но пък поне ще се изкефите, както казва малкия ми син  Grinning

bouquet Благодаря за коментара. Правилно си разбрала. Тъй като тази година графика на отпуските е утежнен и за дългото море ще сме в България (за съжаление). С мъжа ми планираме 3 дни отпуска през август (макар тогава да е най-топло и най-скъпо) за да наобиколим този район. И без това много отдавна му се каним.

# 132
Mur, Лагомандра много ли е дълбок? Като Агиос Йоаннис и Калогрия ли е, или по-дълбочък  Simple Smile
Не е от най-плитките на които сме били, но много не съм обърнала внимание колко е дълбок, защото още нямахме дете като сме ходили. А и ние ходихме все на едно и също място, не сме го обикаляли, а той е доста голям. Спомням си, че в зоната, където е хотела имаше доста деца, така че вероятно е подходящ, поне там. Единствено съм сигурна за пясъка, че е едричък.
Натроението не го мисли от тук, там ще ти стане морско със сигурност! Приятна почивка  Hug

# 133
Bliss, дори и за малко мисля, че си заслужава и няма да съжалявате  Peace
lulumba, добре си решила  Hug

и като коментираме планове и намерения...да се доизкажа, че и без това не съм спряла тези дни  Joy
Аз няколко пъти подред се насочвам към Олимпийската ривиера и все заради нещо, или някой се отказвам, като, че нещо все ме спира  Mr. Green
Тази също бях се насочила натам, дори и ви тормозих с мойте терзания ....докато линка на Bled не ми смени набързо посоката за което пак ще й благодаря нищо, че се повтарям ...защото ....тенденциозно реших, че на връщане така или иначе разделяме пътя с нощувка на Метеора, да минем през Лариса и Олимпийската, за да "погледна"  Grinning
Е "погледнах"  #Crazy ...слязохме от магистралата при Неи Пори, минахме през Платамонас и Неос Пантелеймонас - и мъжа ми каза "бързо обратно на магистралата" и не пожела да видим нито Литохоро, ни Дион, ни чудо... може и да не съм права, но определено сме на мнение и двамата, че това не е нашата Гърция и не мислим да се насочваме натам и за в бъдеще ....
Някой ден пътьом за юг може би ще спрем на Дион и да видим Олимп, но само толкоз....
Та хора разни, разни идеали и вкусове ....

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 14:10 от *2K*

# 134
  • където и да е,само да не съм сама
Страхотна нова темичка  bouquet
А и колко бързо се пълни направо не е истина-нека,нека.
Благодарение на този форум си направих една бърза и импровизирана почивка за 5 дни за цялото сем-во.Беше ни сефтето.
Да дам и отчет: Бяхма в Неа Флогита-на 350км от Сф и на 56км от Солун в посока Неа Мудания.
Плажът е с едър пясък и в началото морето е малко каменисто, но след 7-8м става по-плитко и с кадифен пясък оттдолу. Водата беше чиста и мн топла. селцето е малко и много спокойна. Има всичко необходимо, за да можеш да си купуваш и продукти за готвене/малки супермаркети на съвсем поносими цени/. В събота, неделя и понеделник беше по-пълно, но това е било заради почивният ден на гърците в понеделник. Но все пак това пълно е нищо в сравнение на това , на което съм свикнала в Албена и Св. Константин и Елена, където да си вземеш чадър на 1-2, та дори и 3-та линия е лукс. Хотелът беше Сиди бийч апартментс-не бих го препоръчала, но за цената, която ни дадоха от 30Е на нош за 5-мата и за 5 дни беше поносимо. хубавото беше, че имаше голяма тераса, но май на повечето места е така и наистина на 70м от плажа и точно до пазарчето на селцето откъдето се скъсахме да купуваме плодове и маслини.
Комари имаше доволно и въпреки пръскане и машинки и т.н. ни направиха на решетка. Плажът беше супер уреден и срещу консумация си излизаше направо без пари на фона на нашите. Имаше и свободна зона м/у всеки 2 кафенета. хареса ни много, но определено за почивка п/з юни.
Приятно лято на всички почиващи там! Надявам се и за септември да измисля нещо.

Общи условия

Активация на акаунт