На море в Гърция 2013 – VI

• 92 127
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Бърз разказ от нас.
Заминахме за Неа Скиони рано рано в 7 часа на 22.06.Оказа се,че не е достатъчно рано,защото 24.06 бил почивен за гъурците и те масово тръгнали всички на кратки ваканции на морето и след Солун хванахме едно велико задръстване.Макар и с над час закъснение стигнахме лесно до селцето.Има табели навсякъде и не е трудно да се ориентира човек. Селцето е малко,но приятно.Таверните на лажа са много хубави.Много вкусна храна.Дори взехме от готвачката рецептата за гръцката мусака,която приготвяше и тези дни ще се пробвам  Mr. Green
Плажът определено доста каменист,както вече писах и с доста таралежи по скалите,но с по едни аква обувки си решихме проблема.Купихме си ги от там по 4 евро чифта,много добри и стабилни.
Киани Акти е много хубаво.Нощем спяхме на отворена тераса и по цяла нощ слушахме шума на вълните.Сутрин бебка ми се буди в 6,30 най-късно 7,30 и с нея си пиехме кафето на шезлонгите на плажа.Тя се смееше на вълните,а аз се наслаждавах на тишийната и спокойствието на безлюдния плаж. После отскачахме до месната пекарна за кроасани с шоколад,които обожаваме всички,закусвахме на тераската,отново гледайки морето и слушайки вълните и отивахме на плаж. Оставахме си отворена вратата на терасата и непрестанно си влизахме от лажа в нас,за да си вземем я нещо за пиене,я нещо за децата и т.н. Мъкненето на багажи нужни и ненужни го нямаше.Малката като и се доспеше я водехме в стаята априспивах я и дори я оставях да спи самичка,а ние си стояхме на плажа,дори и да се разплаче ще се чуе.Идилия.
Във вторни бяхме на пазара в Касандрия.Взехме си маслини,три вида,много вкусни.Взехме си и зехтин.Пихме по едно фрапе,много ни хареса селцето.Носехме си вода,но опитахме и 3 вида гръцка вода.Два вида беше ужасна,но една определено си беше доста добра водичка - Avra май така се казваше зелено - син етикет.
Прибирайки се минахме през Касандрино и таверната Захос.Много вкусно!Много мили и гостоприемни.Казахме им,че са известни и рекламирани в България из интернет и жената много се зарадва  Wink
Мислим живи и здрави догодина пак в Гърция да ходим.
Благодаря на всички за темите,коментарите,мненията и помощта  Hug

# 241
  • София
Здравейте,
Ние сме във Фурка от Петък. В събота вечерта се изсипа страшен дъжд. Вчера имаше страхотен вятър и вълнение. Днес е една идея по добре.  Wink
Трудно е за плаж, всичко лети...
Аз съм бременна в 5 месец и ми се иска да съм под чадъра.
Понеже сме за първи път в Гърция, та се чудех дали от другата страна на полуострова духа по малко и е добре за плаж?  Thinking

# 242
geryger, определено от другата страна ще е по-добре. Аз се върнах от Гърция преди един ден. Ветровете са насочени от запад на изток, т.е. на който и източно насочен бряг да си, ще е завет. Wink

# 243
Здравейте моля за малко инфо за Кавала.Искаме да си направим малка екскурзия с децата и ме интересуват по точно местата за паркиране на колата т.е къде да паркираме без да ни свалят номерата платени паркинги цени и пр.Какво да разгледаме така че да е интересно и за нас и за децата.Благодаря предварително
Ние паркирахме до пристанището, но доста обикаляхме околните улички, докато за наш късмет се освободи едно място пред едно от кафенетата и се шмугнахме набързо. Не сме плащали, но на места има наистина като нашата синя зона. Имаше и платен паркинг, който беше пълен. Качихме се до крепоста на хълма в стария град. Има и влакче, което се качва догоре, но не знам откъде тръгва. Интересен е акведукта, който е близо до крайбрежната алея. За съжаление нямахме много време за разглеждане. Ето малко снимки тук : https://picasaweb.google.com/114782526643063931156/KeramotiKaval … 90755665370255730

# 244
  • Варна
Понеже сме за първи път в Гърция, та се чудех дали от другата страна на полуострова духа по малко и е добре за плаж?  Thinking

Не от другата страна няма да е по добре защото е отворено директно към морето и пак е лошо.Определено ще е по - добре на плажа под Крузо вили защото залива е много дълбок и почти напълно затворен, ще го намерите като карате от Скала Фурка , подминете Палиури към Пефкохори и ще свиете вдясно , мисля че имаше табела ''къмпинг''.Ако не , питайте за Крузовилидж.

# 245
Момичета,дайте някаква информация за плажа Ерасмио,ако някой е ходил и има впечатления?

# 246
  • София
..
Определено всички сме влюбени в почивката си тази година планираме ако е възможно още през септември да се върнем Simple Smile
....
Значи ще повториш с нас през септмеври в Торони! Grinning
Радвам се, че ти е харесало!

Да се отчета и аз - бяхме между 15 и 22 юни тук: http://www.antigonibeach.gr/?lang=en - малък хотел - с около 50 стаи, всяка обзаведена различно и много красиво, уютен, на прекрасен плаж, с хубава храна и много добро обслужване. Ако някой се интересува, ще пиша повече.

# 247
..
Определено всички сме влюбени в почивката си тази година планираме ако е възможно още през септември да се върнем Simple Smile
....

Да се отчета и аз - бяхме между 15 и 22 юни тук: http://www.antigonibeach.gr/?lang=en - малък хотел - с около 50 стаи, всяка обзаведена различно и много красиво, уютен, на прекрасен плаж, с хубава храна и много добро обслужване. Ако някой се интересува, ще пиша повече.

О, ако повторим, ще е на друго място... Simple Smile Има толкова много за гледане/ходене, че няма смисъл да повтаряме същото. Иначе бих отишла пак и в Торони, да Simple Smile

Ще ми е интересно да разкажеш за вашата почивка... Хотелът изглежда добре на сайта, кажи повече за цените, храната и околностите?

# 248
Здравейте, да се намърдам и аз в тази морска тема Simple Smile Планираме почивка в Северна Гърция в края на август и съпругът ми е резервирал през този сайт http://www.isgroup-bg.com/. Въпросът ми е дали сте го ползвали, коректни ли са и прочие. Питам защото трябва да преведем 50% авансово от сумата за почивката и ни е дадена банкова сметка на техния агент....?

Благодаря ви!

# 249
....Включвам се набързо на крак, стягайте се за дълги и досадни разкази Grinning
oooo чакам с нетърпение и теб и Anna Bel за подробни и обстойни разкази от първо лице....не само по някой ред, с който да ни палите фантазията и желанията ....чакаме пълно инфо  Grinning Praynig

# 250
  • София
..
....

О, ако повторим, ще е на друго място... Simple Smile Има толкова много за гледане/ходене, че няма смисъл да повтаряме същото. Иначе бих отишла пак и в Торони, да Simple Smile

Ще ми е интересно да разкажеш за вашата почивка... Хотелът изглежда добре на сайта, кажи повече за цените, храната и околностите?
Хотелът е в нещо като вилната зона на Ормос Панагиос /което е селце с пристанище, от там тръгва и корабче за Атон/. Плажът е много хубав - дълга и широка пясъчна ивица, с възможност за шезлонги/чадъри без заплащане, с консумация от кафето, но има и мнооого голяма зона за свободно ползване. Сравнително бързо става дълбоко - като в Торони е, но не е този пясък като ситни камъчета, а истински пясък.
Цените - ние бяхме със закуска и вечеря, разнообразна храна, без да са десетки ястия, защото хотела и съответно хората са малко, но има всичко необходимо, и е доста вкусно - около 800-900 евро за 7 нощувки в junior suite, 4 звезди е хотела. На закуска - няколко вида яйца по различни начини, бекон, наденички, шунки и салами, сирена различни, домати и краставици, всякакви мюслита, кисело мляко, плодове, десерти. На вечеря - много салати, няколко предястия и няколко основни - винаги имаше пилешко, свинско, телешко, рибни, десерти и плодове. Качеството на храната - много добро. Иначе обяд в таверната на хотела на плажа /с узо и бира, салата, 3 основни/ ни излизаше около 30-45 евро, в зависимост дали сме включили рибни.
Много добро и сърдечно обслужване, много мили към децата, и много спокойно /повечето почиващи са немци и почти не им виждахме очите, в басейна често бяхме сами, когато минавахме на връщане от морето/, а и те закусваха/вечеряха доста по-рано от нас.

# 251
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.

# 252
  Здравейте! Включвам се и аз с един въпрос. Прекалено рисковано ли е да се отиде на Амулиани и там да се търси хотел? Имайки предвид, че островът е малък. Разгледала съм абсолютно всички места за нощувка, но предпочитам наистина да избирам на място.

# 253
  • София
  Здравейте! Включвам се и аз с един въпрос. Прекалено рисковано ли е да се отиде на Амулиани и там да се търси хотел? Имайки предвид, че островът е малък. Разгледала съм абсолютно всички места за нощувка, но предпочитам наистина да избирам на място.

Καλλιθεα Малко по-назад беше казано, че местата са на изчерпване. Така, че си е рисковано, но пък ще остане разходката. Връщате се в Уранополис, там ще има.

# 254
  Bled, Благодаря!

Прочетох по-назад в темата, но това, че в интернет пространството пише, че няма места за мен специално не означава нищо. Преди години така се насочих към едно хотелче в Калитея, в което уж имаше една свободна стая, а се оказа, че само половината от стаите бяха заети. На всичкото отгоре и цената, която ни дадоха там на място се оказа с 50% по-ниска от обявената в нета.
  Та ще рискувам. Ако пък нямам късмет ще ми остане само разходката и ще се насоча към някой от ръкавите на Халкидики.
  Приятен следобед!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт