На море в Гърция 2013 – VI

• 92 127
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Anna bel, давай снимките, аз ще ги пусна  Grinning Каква е цената на ферибота и долу-горе как вървят нощувките?

# 271
Бърз разказ от нас.
Заминахме за Неа Скиони рано рано в 7 часа на 22.06.Оказа се,че не е достатъчно рано,защото 24.06 бил почивен за гъурците и те масово тръгнали всички на кратки ваканции на морето и след Солун хванахме едно велико задръстване.Макар и с над час закъснение стигнахме лесно до селцето.Има табели навсякъде и не е трудно да се ориентира човек. Селцето е малко,но приятно.Таверните на лажа са много хубави.Много вкусна храна.Дори взехме от готвачката рецептата за гръцката мусака,която приготвяше и тези дни ще се пробвам  Mr. Green
Плажът определено доста каменист,както вече писах и с доста таралежи по скалите,но с по едни аква обувки си решихме проблема.Купихме си ги от там по 4 евро чифта,много добри и стабилни.
Киани Акти е много хубаво.Нощем спяхме на отворена тераса и по цяла нощ слушахме шума на вълните.Сутрин бебка ми се буди в 6,30 най-късно 7,30 и с нея си пиехме кафето на шезлонгите на плажа.Тя се смееше на вълните,а аз се наслаждавах на тишийната и спокойствието на безлюдния плаж. После отскачахме до месната пекарна за кроасани с шоколад,които обожаваме всички,закусвахме на тераската,отново гледайки морето и слушайки вълните и отивахме на плаж. Оставахме си отворена вратата на терасата и непрестанно си влизахме от лажа в нас,за да си вземем я нещо за пиене,я нещо за децата и т.н. Мъкненето на багажи нужни и ненужни го нямаше.Малката като и се доспеше я водехме в стаята априспивах я и дори я оставях да спи самичка,а ние си стояхме на плажа,дори и да се разплаче ще се чуе.Идилия.
Във вторни бяхме на пазара в Касандрия.Взехме си маслини,три вида,много вкусни.Взехме си и зехтин.Пихме по едно фрапе,много ни хареса селцето.Носехме си вода,но опитахме и 3 вида гръцка вода.Два вида беше ужасна,но една определено си беше доста добра водичка - Avra май така се казваше зелено - син етикет.
Прибирайки се минахме през Касандрино и таверната Захос.Много вкусно!Много мили и гостоприемни.Казахме им,че са известни и рекламирани в България из интернет и жената много се зарадва  Wink
Мислим живи и здрави догодина пак в Гърция да ходим.
Благодаря на всички за темите,коментарите,мненията и помощта  Hug
Здравейте,
може ли да кажете дали в двора на къщата имаше къде и с какво да играят деца - люлки или нещо такова?

А къщата реновирана ли е - питам защото последните години установих, че голяма част от тези ваканционни имоти, строени преди 30 години не са ремонтирани сигурно от поспояването им и понякога това създава неудобства.
Благодаря предварително

# 272
  • София
За съжаление дворчето е много малко и няма такива екстри.Моя син си играеше с една кака от Норвегия на топка и караше една тротинетка,освен това понакога играеше на компютъра,защото има интернет и ние си носехме лаптопа.Другия ни вариянт беше да го пуснем на пясъка да си играе.Вечер излизахме и има пързалки и люлки в близост,където са таверните. Но определено липсата наголям двор се усещаше.
За реновирана не знам,не я намерих много стара къщата.Не сме усетили липса на нещо или нещо да не ни е харесало.Не е лукс,но всичко си е ок вътре.

# 273
За съжаление дворчето е много малко и няма такива екстри.Моя син си играеше с една кака от Норвегия на топка и караше една тротинетка,освен това понакога играеше на компютъра,защото има интернет и ние си носехме лаптопа.Другия ни вариянт беше да го пуснем на пясъка да си играе.Вечер излизахме и има пързалки и люлки в близост,където са таверните. Но определено липсата наголям двор се усещаше.
За реновирана не знам,не я намерих много стара къщата.Не сме усетили липса на нещо или нещо да не ни е харесало.Не е лукс,но всичко си е ок вътре.
newsm10

# 274
  • Sofia
За Амулиани - когато аз бях между 8-10 юни, всичко беше абсолютно празно. Само във вила Хасиента имаше 2-3 коли българи. Сега как е - не зная, сигурно по-натоварено. Но по мои впечатления около 50% от местата на острова са представени в нета.

Имам впечатление, че за цяла курортна Гърция, без някои райони на Халкидики ( Вурвуру например), нещата стоят така.

Това вярно ли е? Ние за Северна Гърция не намерихме никакви места за юли и затова ще ходим по-надолу.

# 275
Здравейте на всички:)
Моля ви помагайте  Hug спешно ми трябва хотел ол инклузив в Кавала,или ако знаете такъв в който има възможност са долащане на обеди и вечери по заявка.

# 276
  • София
Здравейте и от мен, отново, но докато си събера мислите....с деца във ваканция....трудна работа...
Бяхме в Паралия Кариани, на 7-9 км от Паралия Офринио.
Много спокойни селца, с чудесни кръчми, достатъчно забавления за деца. Има пицарии със страхотни детски площадки към тях. Цените са прилични. Гаврос - 5-6 евро, тиквички-2,50-3 евро, картофки-2 евро, гирос пита-2,3-2,60 евро. Има Матсути към селото, в центъра още няколко супера. Има сладкарници с божествени сладкиши/моята слабост са всякакви гръцко-турски сиропирани сладки/. На плажът, който е ужасно дълъг, обхваща няколкото села, може би към 17 км, има доста забавления за деца, вкл. водни батути, банани и др.
Спахме в къща, с 3 спални, кухня-хол. Хубава беше, чиста, с голям двор, на много тихо място, на 100 м от плажа. Който плаж ние не одобрихме и ходехме с колите на към Тузла. Определено няма БГ нашествие в района, за разлика от близките Перамо и Аспровалта.
Като цяла плажовете не са нашите - има доста камъни....Гърците казват, че зимата е изяден пясъкът, имало е огромни вълни и вълнение, на места се вижда къде е преливало морето и част от разрушените дворове на 1ва линия и потрошен асфалт/отскубнати дървета...
Българка ни настани там, много любезна, бяха ни и на гости с мъж й. Живеят в Офринио, той има магазин там, а тя е брокер. Много мили, млади хора.
Като цяло - вкл. и персоналът по заведенията се оплаква, че това лято няма хора....Имаше много свободни места. Намирали се апартаменти и по 40 евро. Най-евтино било, ако се наеме за поне месец, стига да има с кой да се раздели почивката.

Като цяло, не ми се повтаря там,  Twisted Evil като гледам другите места, които пускате, все ми се ходи на ново място.... Оглеждам се вече за септември. Може би пак за ГР, макар че много ми се искаше една Италия.....
Ето малко снимки: http://tpetkova.snimka.bg/sea/ofrinio.762286

# 277
Anna bel, давай снимките, аз ще ги пусна  Grinning Каква е цената на ферибота и долу-горе как вървят нощувките?

Цената за на отиване - 53 евро за кола, 17 на човек, на връщане - 1-2 евро по-малко. Студио в хотел на плажа с кухня - около 30 евро. За снимките- направо вече ми е неудобно. Трябва да си отделя време да прочета и да не ставам за резил. Ама като си гледам ангажиментите, довечера ще ти ги пратя да ги пуснеш. Мерси, Mur.

# 278
  • Варна
Ние за Северна Гърция не намерихме никакви места за юли и затова ще ходим по-надолу.

Стига бе хора , това е смешно как да няма места.Малко се притеснявам да не засегна някого,но местата за отсядане в  десетките селца на Северна Гърция са десетки хиляди.Всички във форума грешат като са запленени от ИНТЕРНЕТ и букинга,и сякаш пъпа им хвърлен там и ако нещо го няма в букинга и въобще нета ,то не съществува. ПЪЛЕН АБСУРД.За Пефкохори например букинга работи с 23 хотела , а аз имам списък със 75.Да не говорим колко са ваканционите.Ако имате приятели гърци помолете ги да ви помогнат.В техните  огромни жълти страници ще ви намерят десетки места. Другия вариант е да ползвате местна турагенция или българи работещи и/или живеещи там.За района на Тасос-Кавала ползваме една българка работеща в тяхна агенция за недвижими имоти-.: Росица ГЕОРГИЕВА - georgiar@abv.bg   ,от Солун до/и  Касандра-veselinamitu@abv.bg /Веселина Миту-0030 6989 564 865, работи в www.imoti-halkidiki.com пише в маммите под името ''елфи'', за Паралия Офринои , Неа Ираклица , Аспровалта търсете на скайпа Дина : скайп=kostadina  dimitrova
Работи в  www.remax-choice.gr

# 279
Ние бяхме няколко дми в Ситония и след това на Касандра. Като цяло си изкарахме страхотно. Влюбих се в самотните плажчета на Гърция и прозрачно море.    Случихме на време - прибрахме се на 30 юни. Много ми хареса спокойствието около Ормос Панагиас, къщите със големи  дворове на Вурвуру. Нямахме време да слезем надолу до Сарти и много съжалявам. Една вечер се разходихме до Неос Мармарас, там ми се видя пренаселено.
 В Ормос Панагиас слизайки към морето вдясно има няколко таверни и още от далеч ти показват къде да паркираш. Ние няколко пъти сядахме в тази със зелените покривки. И в нея и в другата със сините имаше сервитьори, които говореха български. Масите са на пясъка, но всеки искаше да седне възможно най- близо до морето и местеха маси съвсем до самия бряг. Веднъж една двойка дойдоха с лодка и седнаха в ресторанта. Сина ми пък гони една гъска по пясъка, изобщо много интересно местенце.
 Ханиоти е друго- вечер по улиците много хора. На плажа също. Към грая на града има един бийч бар- Милос. В средата бяха разположили големи възглавници, младежите много се забавляваха. Ние с децата се разполагахме доста по-встрани, където имаше достатъчно място за децата, поясите, та даже и за рибаря.

Пиците в Густо:  Тасос и Керамоти началото на май.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 19:00 от Amaretka

# 280
Лимнос през обектива на Аnna bel:

Останалите снимки, които тя ми изпрати може да видите в този албум:
http://nekomur.snimka.bg/travel/anna-bel.762336.30903107

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 23:14 от Mur

# 281
Привет и от нас, вече сме си у дома.
Пелион ни хареса много-слънце, непредсказуемо море и невероятни гледки.
Различна красота!
Благодаря на идейните вдъхновителки.

# 282
  • София
Пелион ни хареса много-слънце, непредсказуемо море и невероятни гледки.

О-ще, о-ще ... Grinning, разкажи моля те подробности: какво ти хареса, къде се разходихте, къде отседнахте, бурно ли беше морето, плажовете?

# 283
Мур, Лимнос моме, Лимнос Simple Smile Скиатос беше м.г.

# 284
Мур, Лимнос моме, Лимнос Simple Smile Скиатос беше м.г.
Ето кой не спи, докато другите вече спим май  Blush Извинявам се!!!!

Общи условия

Активация на акаунт