На море в Гърция 2013 – VI

• 92 136
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен.Да се отчета и аз с мнение за Сарти.Определено много ни хареса.Бяхме в къща Теодорула,която май беше единствената в Сарти с голям двор,в който децата вечер тичаха,а ние си пийвахме до барбекюто.Това курортче ми напомни за едно време по Черноморието. PeaceВъпреки,че бяхме в центъра на селцето,нощем почти нямаше шумове и се спеше идеално.Плажът на Сарти ми хареса,но няколко пъти ходихме на плаж на къмпинг Платаници,и там ми хареса мнооого повече плажа.А къмпинга е просто прекрасен.Направо с моя мъж сме се зачудили дали да не вземем една каравана и директно там...Въпреки,че досега тази идея ми беше абсурдна,като видях този къмпинг и на мен ми се прииска да отида на каравана.Пробвахме и Портокали бийч,ама нещо не ме изкефи.Твърде много народ...
Точно пред къщата имаше един дядо,който вечер продаваше домашен зехтин и маслини,взехме си.Изабща изкарахме си много добре и май за първи път се случва и двете деца да се приберат здрави след почивка PraynigНие и двата пъти пътувахме в събота,и не сме хващали никакво задръстване.Вероятно понеже пътувахме все следобед.На 29-ти като тръгвахме следобед времето тъкмо взе да се заоблачава и като минахме границата заваля порой,който ни следва по целия път до В.Търново....Прибрахме се едва към 3 през ноща,и вече втори ден не мога да свикна с дългия ръкав #Cussing out

# 256
  • София
  Bled, Благодаря!

Прочетох по-назад в темата, но това, че в интернет пространството пише, че няма места за мен специално не означава нищо. Преди години така се насочих към едно хотелче в Калитея, в което уж имаше една свободна стая, а се оказа, че само половината от стаите бяха заети. На всичкото отгоре и цената, която ни дадоха там на място се оказа с 50% по-ниска от обявената в нета.
  Та ще рискувам. Ако пък нямам късмет ще ми остане само разходката и ще се насоча към някой от ръкавите на Халкидики.
  Приятен следобед!   bouquet

Καλλιθεα Много правилно, колкото повече разходка, колкото повече око да види, толкова  по -добре   bouquet

# 257
Olive, благодаря, звучи наистина страхотно и доста прилично като цени за това, което видях в сайта. Наистина, откъде резервира? В сайта определено са по-високи цените за Junior Suit-а.

# 258
  • София
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.
През Турист сервиз, те правят резервацията през Der Tour, на сайта действително са по-високи цените. Но резервацията направихме март м., може би това има значение.

# 259
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.
През Турист сервиз, те правят резервацията през Der Tour, на сайта действително са по-високи цените. Но резервацията направихме март м., може би това има значение.
Мерси много  bouquet Ще им пратя запитване.

# 260
mira_tomi - ние отидохме на място и ни предложиха цена 90 евро за апартамент с 2 стаи, без закуска, края на юли. Има и стаи за 2-3 пак с кухненски бокс, но не знам цената. Не мога да си спомня цени по заведенията, но по назад в темите имаше обсъждани. Хареса ми, че има всякакви заведения покрай променадата, има ресторантчета, има сладкарници, кафета, бърза закуска гирос (където беше много вкусно и най-евтино), има и голям супер, май беше Масутис в центъра, откъдето можеш да си купиш всичко и да си хапваш на терасата. Миналата година имаше българка, която работеше там, така че можеш да пробваш да говориш с нея и да видиш какви цени ще ви дадат.  Hug

# 261
И ние се завърнахме от Корфу тази сутрин. Тук в Русе  беше по-малко от 15 градуса, брррр...
Преливаме всички от емоции и засега най-вече от умора. Вчера в 17.30 слязохме от ферибота на Игуменица и сутринта в 6.30 бяхме пред блока.
Толкова сте изписали, че не знам как ще ви изчета  Simple Smile

# 262
  • София
taffi, от 21-ви юли сме на Вурвуру, нядявам се  Grinning
Страхотни са снимките от хотела - Вергос, тези които са на сайта не са сменяни сигурно от 3 години и се радвам на тези новите, изглежда чисто и красиво, както си го представям и си мечтая всеки ден  Grinning
SZA , благодаря за информацията за хотела, друго си е от първа ръка Simple Smile
  bouquet

# 263
Здравейте, както споменах по-горе се завърнахме преди един ден от почивка в Гърция. Бяхме на остров Лефкада и в темата никъде не видях някой да го споменава, а мястото е прекрасно. За по-предните теми не знам. Първо да споделя, че както се вижда от подписа ми, съм от Варна и търсехме нещо не толкова комерсиално и задължително да е на остров. На морски бряг с хиляди туристи съм се нагледала достатъчно. Simple Smile Видях, че тук някои се оплакваха, че дестинация от "цели 650 км" им била далече . Ами Варна-Лефкада е 1100 км и не съжаляваме за изминатия път. Малката издържа геройски, е естествено имахме преспиване по средата на пътя. Simple Smile
Сега за острова. Стилът на архитектурата, както и обзавеждането е изключително в сицилиански стил. Преобладаващите туристи са италианци, но е разбираемо с близостта на страната. Природата е много по-различна, отколкото на Халкидики, Кавала, Солун. Островът е с дължина 35 км и широчина 15 км, но има и планинска част в средата. Там се намират и едни от най-известните и хубави плажове, не само в Гърция, но и в цяла Европа - Lefkada BEACHES. Най-известния е Порто кацики - красив е, но според мен е прехвален. Единствено цвета на водата впечатлява и не можеш да отделиш поглед от нея. Чувстваш се като омагьосан пред красотата на неоново-синята вода. Плажът е каменист, както и на повечето на острова, затова обувките за сърфинг за задължителни.
(снимките са от личен архив)
Скрит текст:

Близо до хотела ни беше плажът на сърфистите и най-вече на любителите на кайтсърфинг, вятърът се появява само следобед за 3-4 часа и тогава небето над плажа е пълно с "хвърчила".

За плажуване с деца е идеална източната част. Там острова спира западните ветрове от открито море, водата е с поне 10 градуса по-топла и винаги е като езеро.
Скрит текст:

Може да си наемете лодка за цял ден и да обикаляте многобройните малки островчета с девствени плажове, като огладнеете има малки пристанища с таверни. Просто акустирате където си искате. Наема е срещу шофьорска книжка само.

Хотелчето беше много хубаво. Наехме си студио в Kastro Maistro и за моя много приятна изненада хотелът е много по-хубав на живо, отколкото на снимките (обикновено е обратното). Стаите са реновирани, но снимките в сайта не са сменени.
Доста писах, затова спирам. Simple Smile Ако някой иска подробности ще ви разкажа още.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 20:45 от didkapan

# 264
  • София
Страхотни разкази и невероятни снимки! Благодаря на всички, споделящи преживяното! Simple Smile

# 265
  • София
Сетих се да питам за района на Вурвура дали ще ни се наложат аква обувки,има ли таралежи?

# 266
За Амулиани - когато аз бях между 8-10 юни, всичко беше абсолютно празно. Само във вила Хасиента имаше 2-3 коли българи. Сега как е - не зная, сигурно по-натоварено. Но по мои впечатления около 50% от местата на острова са представени в нета.

# 267
За Амулиани - когато аз бях между 8-10 юни, всичко беше абсолютно празно. Само във вила Хасиента имаше 2-3 коли българи. Сега как е - не зная, сигурно по-натоварено. Но по мои впечатления около 50% от местата на острова са представени в нета.

Имам впечатление, че за цяла курортна Гърция, без някои райони на Халкидики ( Вурвуру например), нещата стоят така.

# 268
Ние се върнахме вчера от Вурвуру. Времето беше чудесно, изкарахме страхотно. Морето на Вурвуру не става според мен, с качествата на езеро е. Ходихме на плажа Кариди, в края на селото е, наляво се завива, има си табелки. Самото море във Вурвуру на места е мътно и има камъчета. Ние бяхме в прекрасна къща на брега. Във Вурвуру има много българи, дори има менюта на български, а готвача в ресторанта Густо, който е към хотел Вергос знаеше доста ястия и фрази на български. Въобще място за много спокойна почивка, 4-5 хубави ресторантчета, не пропускайте пиците в Густо, скарата в Горгона и морските дарове и десерта в Париж. Ходихме и на три други плажа, събрах доста впечатления. Ще пиша пак.

# 269
  Аз да се отчета, че се върнах от Лимнос. Горещо го препоръчвам като дестинация на всички,които обичат кротка почивка на самотни плажове. Разстоянието не е голямо. От Кавала- 5 часа с ферибот и имаш усещането, че си в рая. Иска ми се да пусна снимки и да ви разкажа по-подробно, ама не съм се научила да ги качвам тук и трябва да се потрудя и да прочета как става номера. Дано да намеря време и да го направя скоро.
  На всички, които са в Гърция пожелавам да са здрави, другото си го имат! На тези, които сме в Бг - спорна работа! Правете планове за края на лятото, то едва започва...

Общи условия

Активация на акаунт