На море в Гърция 2013 – VI

• 92 200
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Tаис, аз съм в Неос Мармарас от няколко дена, много е топло тук, едва днес е малко по-прохладно, но става за плаж-по прогноза 29 градуса и пак е много топло. На мен плажа на Н. Мармарас много ми хареса-хубав пясък,чиста вода и няма чак толкова хора, особено има един бийч бар Шел,на който си стоим почти само ние,може би защото е малко по-скъпо от на другите бийч барове,но на мен ми е идеално така. От Парадисос изобщо не съм очарована-много тясна плажна ивица,имаше доста камъчета по плажа,шезлонгите бяха буквално един до друг и това вечерта към 7ч,аз като видях и се отказах да плажуваме там,та не знам как е във водата,но ми се стори много дълбоко,ако съдя по другите хора. После отидохме на Лагомандра, но в тази част, където е близко до една гора,не пред хотела,обаче тъкмо прибираха шезлонгите,но влязох във водата,по дъното имаше и камъчета освен пясък,но малки. Ковийо бийч видях само от горе и ми се стори много хубав. Ходихме и до един плаж в Торони,но как се казва,не разбрах-хареса ми,много чиста вода и дъно, по плажната ивица на Торони само минахме(тази дългата) и ми се стори също хубава и широка. На Порта Куфо плажа също видях,без да го ползвам-тясна ивица и с камъчета,не ми хареса. Това от моите впечатления,сигурно ще се различават от вашите,но така виждам аз нещата. Някой ако иска снимки,мога да кача. Иначе ходихме и до селцето Партенона,интересно е.Tаис,ако имаш някакви въпроси,пиши ми.   bouquet  

# 136
  • Пловдив
Аз много ще се радвам на снимки от плажа и евентуално ако сте снимали самия хотел Порто Куфо.   Hug

# 137
Аз много ще се радвам на снимки от плажа и евентуално ако сте снимали самия хотел Порто Куфо.   Hug

aH~, хотели не съм снимала, както и плажа на Порто Куфо, единствено пристанището снимах, защото ми беше интерсно. Ето снимки от пристанището..
http://prikachi.com/images.php?images/42/6267042k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/43/6267043R.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/44/6267044D.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/45/6267045U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/46/6267046o.jpg

За плажове-имам снимки само от плажа на Неос Мармарас,Лагомандра, един плаж в Торони и Ковийо бийч отгоре, ако някой има интерес, ще кача снимки. Не снимам всички плажове, съжалявам  Rolling Eyes

# 138
  • Munich
Да използвам, докато сте на тема Ситония... Що нещо изпопрочетох от старите теми, три дни не съм спряла... И пак ми е мътно още решението и ви моля за съвет.

Отиваме за две седмици края на август и началото на септември. Офертите ни са от http://ireneshouse.gr/ Каламици,
http://www.siropoulou.gr/index.php/el/hotel-kostas
в Сарти
http://www.halkidiki.com/arsanas-apartments/ в Никити

Въпросът ми касае плажа, пък и ако някой е ходил в гореспоменатите... Няма да сме на плажовете пред къщите всички 14 дни, но определено ще се възползваме от близостта и ще отидем няколко пъти... Но тези в Сарти и Никити само съм ги подминавала, все търсейки нещо по-диво... Много ли се пренаселени като са в по-големи населени места? И това с камъните по дъното в Никити на много места ли е? Случайно някой да знае, как е около тези апартаменти Арсанас? Аз предпочитам по-необлагородени плажове, като на Арменистис, Платаници, Талата Каламици, където като се обърнеш не гледаш сгради, а гора... но пък сега с две деца ни трябва малко шумотевица...

Ако мога да съм полезна на някого с информация, моите фаворити са плажът на Арменистис, много красив залив, водата е като на Карибите, бързо става дълбоко, но за 4годишния ми тогава син не беше проблем. Гора, гора, докъдето ти стигне погледът. Любимият ми е. Платаници горе-долу същото. И двата плажа в края на юни бяха много чисти и не особено пълни. Но съм срещала и други мнения, явно зависи от сезона. Талата Каламици, чист и красив, малко под наклон обаче идва плажът и дълбоко ми се стори... Каламици, на селото плажът е облагороден (разбирай таверни, чадъри и шезлонзи, за мен е минус обаче), но доста мръсен. Що фасове насъбрах... Имаше една част пред Иренесхаус, там се бяха настанили тойтонците и съвпадение, що ли, точно там беше чисто. На нас немска реч обаче не ни се слушаше и стояхме при събратята балканци в другия край при фасовете. Много красив залив и бистра вода. Там бяхме най-често. Торони, където ни беше апартаментът, беше супер за вечерни разходки и хапване, но с пясъка там замъци не можеха да се строят, а това беше важно условие  Simple Smile От таверна Леон, Сакис и Гарден o. Торони имам много добри спомени. Порто Кофу, прекрасна таверна Цицикас, невероятно симаптични собственици, двама братя май бяха. Два пъти бяхме на плаж там, на мен много  ми хареса. аH, ако ми пратиш мейл на лични, мога да ти пратя доста снимки от там. Five steps in the sand също беше разкош. Кариди го гледахме отгоре и не посмяхме да се гмурнем в тълпата. И относно летящите гадинки, аз един комар не видях... Явно ще да е сезонно или актуално явление, което ме плаши... но ще се спасим някакси.

# 139
  • София
Ето малко снимки на к-г Талата/някой питаше скоро/ и заливчето на Порто Куфо...дано добиете някаква идея за местата,снимките са от 14-16.06 и е още приятно празно Crazy Имам и въпросче-очарована съм от Сарти и район ,мислите ли ,че наесен ще бъда също така доволна от Ставрос или Олимпиада/по-близко търся/ или не могат да се сравняват Blush
http://www.album.bg/smile68/

# 140
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!  Hug Познати са ходили в хотел Порто Куфо няколко лета и са много доволни и тази седмица предложиха да отидем заедно септември , обаче аз нещо давам на заден и не спирам да се оглеждам за други места. Много скъпо ми се вижда, за това което предлага хотела, ( да не кажа по-тежки думи  Blush  ) , а и няма басейн Tired и плажа ми изглежда супер тесен, стръмен... дълбокото го преживявам понеже съм тренирала 6 години плуване...  , също така бил точно до пътя... да не е шумно се притеснявам ....  Но те казват, че било много хубаво  и тнт..., а не са хора които да не знаят 2 и 200 и ако не беше прочетеното в форума нямаше да се колебая изобщо.  Между 78 и 85 евро за стая са офертите със закуска  Crazy - септември ...   Crossing Arms , но в крайна сметка ако не намерим нищо друго гледам да се настроя позитивно и ще отида с най-добри очаквания  Hug .

# 141
дилИпилИ плажът на Никити според мен е хубав. Миналото лято юни не беше пренаселен. Дори напротив. Много спокойно. Камъните са по целия бряг, но между тях са направени пътечки и влизаш в морето по пясък. Навътре е без камъни, прекрасен пясък и още дълго време не е дълбоко. От 8 дни, поне 5 стояхме на този плаж. Може би в по-централните части на Никити е по-пълно. Ние бяхме малко встрани. Пред студиа Дафни.
Сарти. Минахме от там по време на обиколката на ръкава. Плажа беше много спокоен. Във водата нямаше никой и имаше много големи вълни. Мисля, че причината е, че отсреща е открито море. Не знам как е дълбочината. Нека почивалите там да споделят, но аз останах с впечатлението, че на изток по-често има вълни.

# 142
  • София
Mur, благодаря  Hug Значи обезателно ще отидем до Лагомандра, срамота е, че досега до там не сме стигали. И да е дълбоко, ще се преживее. А за настроението си права - само като минем границата, живот и здраве, и ще ни просветне  Sunglasses

Roe Deer, малко ме притесни с описанието на плажа Парадисос...това е плажа на който би трябвало да сме най-често, заради него избрах и мястото. Мислех си, че е плитко и спокойно, идеално за деца. За камъчетата знам, не ми е чак такъв проблем.

Толкова ли е пренаселен  Shocked А още дори не е разгара на сезона...УжасТ. Не ми се ходи всеки ден с малкото диване из различни плажове  Crossing Arms
Има ли много сърби/македонци сега в Мармарас...изобщо много ли е фул вече??

аН, доста скъпо ми се вижда за септември...обикновено тогава офертите са по-евтини, това е и един от плюсовете на септемврийското море там. Дори и със закуска, пак е скъпичко. Поне според мен  Peace Иначе за плажа в Куфо съм чувала не добри неща - от приятели гърци при това.

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 17:18 от Tаис

# 143
Mur, благодаря  Hug Значи обезателно ще отидем до Лагомандра, срамота е, че досега до там не сме стигали. И да е дълбоко, ще се преживее. А за настроението си права - само като минем границата, живот и здраве, и ще ни просветне  Sunglasses

Roe Deer, малко ме притесни с описанието на плажа Парадисос...това е плажа на който би трябвало да сме най-често, заради него избрах и мястото. Мислех си, че е плитко и спокойно, идеално за деца. За камъчетата знам, не ми е чак такъв проблем.

Толкова ли е пренаселен  Shocked А още дори не е разгара на сезона...УжасТ. Не ми се ходи всеки ден с малкото диване из различни плажове  Crossing Arms
Има ли много сърби/македонци сега в Мармарас...изобщо много ли е фул вече??

Няма чаак толкова много хора като цяло, на нашият плаж на Мармарас е нормално, само първите и максимум вторите чадъри са заети. За Парадисос много се изненадах-наистина имаше доста хора като отидох вчера вечерта, може да е било само тогава, не знам, но нямам намерение да ходя вече, на мен не ми хареса, защото аз харесвам по-широки плажни ивици, а и на този плаж ми се видяха доста на гъсто шезлонгите-нещо, което би ме побъркало мен. За дълбочината не мога да кажа от личен опит, но със сигурност е по-дълбоко от плажа на Мармарас. Видях хора, които бяха съвсем близо до брега и водата им беше до гърдите,дано да съм се заблудила. Но не се настройвай предварително. За сърби и македонци има доста да, но искам да ти кажа,че на мен българите тук ми направиха доста по-грозно впечатление от сърби и македонци и особено днес.Има вече доста комари-взимайте мерки. Като цяло не е навалица още, времето е хубаво и всичко  е прекрасно. Желая ви много хубава почивка.   bouquet

# 144
  • София
aH~, имам приятели, които почиват в хотел Порто Куфо вече няколко пъти и ми го препоръчват горещо, а са хора, които могат да почиват буквално където си поискат по света. Гледала съм го и аз този хотел, но съм го отхвърляла досега заради символичния плаж и прочетеното тук, че заливът е дълбок. Но явно това място си има своя чар, който може да се усети само след като си бил там.  Simple Smile

# 145
  • София
Ето малко снимки от Порто Куфо. Според мен, там не става за плаж, каменисто е във водата и много бързо става дълбоко... Peace
http://bibi2.snimka.bg/europe/porto-kufo.612151.30853507

Ето и снимки от плажове Калогриа, Лагомандра, Переа и изгледи от Ормос Панагиас, за тези, които все още не са ходили там.
http://bibi2.snimka.bg/europe/sitoniya-i-perea.761340.30854420

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 18:29 от bibi_2

# 146
  • Варна
На Сарти сутрин е гладко и на обяд започва да духа и вдига вълни през всичките дни които бяхме там , а долу на Каламици и отсреща в Никити е тава.
В района м-у Кавала и Офринои има много чудни местенца-Нея Ираклица, Нея Перамос,Паралия Офринои ,  Вриси , Паралия Кариани
Избягвайте времената м-у 20 юни и 20 август и никъде няма да е гъчканица
SmileSmileSmile

# 147
  • София
Ох, не остана Simple Smile В понеделник , ЖЗ, тръгваме. Една седмица в Никити и ако не ни се тръгва, имаме възможност за още 2-3 нощувки някъде...Не сме решили още къде - ако ни хареса, може да останем там, ако ни се сменя - някое друго градче надолу по ръкава.
Изчака ми се чакалото за тази почивка, от зимата сме резервирали и до последно не беше ясно дали ще можем да отидем Crazy
Пожелайте ми само никой да не се разболява, другото съм сигурна, че ще е налице Hug

# 148
  • Munich
Благодаря на всички за отговорите за плажа на Никити и Сарти в сравнение с този на Каламици. Това с пътечката между камъните, millenita, означава ли, че малки деца, около 3годишни, няма как да играят спокойно във водата, тъй като в началото са камъни, а по-нататък вече би било дълбоко за тях?

На всички, които поемат на път тези дни, весело изкарване, слънчево време и никакви болести! Трудно ми е да си представя при 15 градуса и дъжд при мен, че някой в момента се отправя на морска почивка Sad все едно съм прескочила едно лято и хоп - директно късна есен... 

# 149
  • София
На всички, които поемат на път тези дни, весело изкарване, слънчево време и никакви болести! Трудно ми е да си представя при 15 градуса и дъжд при мен, че някой в момента се отправя на морска почивка Sad все едно съм прескочила едно лято и хоп - директно късна есен... 
И тука е същото. Днес бях с чорапи, пуловер и яке ooooh! Цял ден вали и духа безобразно. Побърка се това време...

Общи условия

Активация на акаунт