На море в Гърция 2013 – VI

• 92 196
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Ето още една снимка от Порто Куфо, на която се вижда пясъкът, не е толкова зле. Това не е пред хотел Порто Куфо, а на 20 метра оттам, пред Мелитон:

Скрит текст:

Пфф, обърната е, не мога да я оправя...

# 151
.....И тука е същото. Днес бях с чорапи, пуловер и яке ooooh! Цял ден вали и духа безобразно. Побърка се това време...
Не ме питай мен - на 40 градуса до вчера ...днес мразех и якето, и чорапите, и себе си в тях...да вземе да се оправя, че вече ще се  Banghead
Стискам палци всичко да е наред и да оцелеят всички здрави в това време и да си изкарате чудна почивка  Praynig

bibi_2 с тези снимки на Переа за пореден път ме караш да си набелязвам тази близка и неоценена от мен дестинация  Peace

# 152
Здравейте приятели!Поздрави за активната тема Simple Smile
С приятеля ми най-после се решихме да отидем до Гърция на море.Тъй като и двамата не сме стъпвали в южната съседка си нямаме никаква идея къде да отидем.За това ви моля да ни помогнете в избора на място за края на август Simple Smile
Едни познати бяха в едно селце - Фанари, (до Комотини) и първоначално мислехме да отидем там.В последствие обаче решихме, че е прекалено спокойно за нас и ще търсим друга дестинация.Нямаме кой знае какви изисквания.От Стара Загора сме и искаме да е по-близичко(350-400км).Гледахме разни хотели в Александрополи, но нямам представа как е като морска дестинация?Може и по-малък курорт, но все пак искаме да е сравнително оживен Simple Smile .Много ще оценим помощта ви Heart Eyes

# 153
Благодаря на всички за отговорите за плажа на Никити и Сарти в сравнение с този на Каламици. Това с пътечката между камъните, millenita, означава ли, че малки деца, около 3годишни, няма как да играят спокойно във водата, тъй като в началото са камъни, а по-нататък вече би било дълбоко за тях?

На всички, които поемат на път тези дни, весело изкарване, слънчево време и никакви болести! Трудно ми е да си представя при 15 градуса и дъжд при мен, че някой в момента се отправя на морска почивка Sad все едно съм прескочила едно лято и хоп - директно късна есен... 

Затрудни ме с този въпрос  Simple Smile Възможно е да играят в първата една крачка и в пространството на пътечките, което обаче е тясно. Спомних си малки дечица, че джапаха в началото и се кефеха.

# 154
  • София
Моите наблюдения са, че децата чудесно се оправят на всякакви плажове и са доста по-непретенциозни от нас Laughing Моите си намират играта и на пясък, и на камъчета, и на плитко, и на по-дълбоко/ с плавници се мятат във вълните безстрашно/ и въобще нищо не ги плаши. Миналата година моят мъник, тогава нямаше още 4, се катери като маймуна по едни скали на Портокали, докато ние, големите се пазехме от морски таралежи и заобикаляхме отдалеч Laughing

# 155
  • София
Здравейте,тук съм мяркала една агенция,която е предимно за почивки в Гърция,но не мога да я намеря.Може ли за помощ.  bouquet

# 156
Благодаря на всички за отговорите за плажа на Никити и Сарти в сравнение с този на Каламици. Това с пътечката между камъните, millenita, означава ли, че малки деца, около 3годишни, няма как да играят спокойно във водата, тъй като в началото са камъни, а по-нататък вече би било дълбоко за тях?
Затрудни ме с този въпрос  Simple Smile Възможно е да играят в първата една крачка и в пространството на пътечките, което обаче е тясно. Спомних си малки дечица, че джапаха в началото и се кефеха.
Преди 2 седмици бяхме за един ден в Никити. Обиколих цялата ивица от Дафне до къпинга, като специално гледах за дълбочина и камъни, защото детето ми е на 2 год. Плажът в тази част е пясъчен, като само на отделни на места има камъни (точно пред Дафне например), които не е проблем да се избягват, като си избереш място 2 метра по в страни. За деца е подходящ. Преди години сме били в централната част на Никити и там плажа по не ми хареса.

И аз мисля, че плажа на Порто Куфо не е толкова лош.

belinda, съгласна съм с теб, че децата не са претенциозни като нас. На моето поне, дай му зелена светлина да влиза в морета и хич не го интересува има ли камъни, малки, големи.... важното е да е във водата  Laughing

# 157
  • София
Здравейте,тук съм мяркала една агенция,която е предимно за почивки в Гърция,но не мога да я намеря.Може ли за помощ.  bouquet
Reyma, Rad festa, Planet имат доста предложения за Гърция.

# 158
Здравейте,

имаме запазена мобилна къща за Thallata http://www.thalattacamp.gr/bg
за периода 1-10.09 две стаи. Ние сме 2+3 деца. Но се оказа, че мъжа ми няма да може да замине, защото ще има пътуване. И сега, за да не връщаме къщата, ще се опитам да я дам на някой, който иска да ходи там, но не може да намери място.
Ние бяхме миналата година и сме много доволни.

Който има интерес, на лични мога да кажа подробности.

# 159
  • София
   Ники четворка или шестица сте резервирали? Аз така или иначе мисля да убеждавам половинката за ново море септември на Гърция отново и се замислям. Макар да исках да опитаме друго място, но и аз съм много доволна от мястото като цяло  Simple Smile Ще ти пиша утре за повече подробности  Simple Smile

# 160
  • София...........
В очакване на първото море за тази година - Ситония - Вурвуру - при Зинозис замисляме второто и дилемата е Тасос или Амулиани?

# 161
Да използвам, докато сте на тема Ситония... Що нещо изпопрочетох от старите теми, три дни не съм спряла... И пак ми е мътно още решението и ви моля за съвет.

Отиваме за две седмици края на август и началото на септември. Офертите ни са от http://ireneshouse.gr/ Каламици,
http://www.siropoulou.gr/index.php/el/hotel-kostas
в Сарти
http://www.halkidiki.com/arsanas-apartments/ в Никити

Въпросът ми касае плажа, пък и ако някой е ходил в гореспоменатите... Няма да сме на плажовете пред къщите всички 14 дни, но определено ще се възползваме от близостта и ще отидем няколко пъти... Но тези в Сарти и Никити само съм ги подминавала, все търсейки нещо по-диво... Много ли се пренаселени като са в по-големи населени места? И това с камъните по дъното в Никити на много места ли е? Случайно някой да знае, как е около тези апартаменти Арсанас? Аз предпочитам по-необлагородени плажове, като на Арменистис, Платаници, Талата Каламици, където като се обърнеш не гледаш сгради, а гора... но пък сега с две деца ни трябва малко шумотевица...

Бяхме в Сарти. Хотела който сте избрали е в самото село. Като цяло селото е доста населено и шумно. Като гледам разположението на хотела едва ли ще е толкова шумно като на централните улици. Не сме ходили на централния плаж и не мога да кажа да ли е пренаселен. Нашия беше на около километър два от централния. Към края на почивката ни 22.06 започна да се запълва първа линия. Говоря за свободните зони. Като всяко семейство се разпъваше нашироко от по 3,4 хавлии, детски басейнчета и колички. Във водата още по празно. Към края на плажната ивица имаше един бар с шезлонги от него тръгва алея в планината завършваща с беседка. След края на плажната ивица има  две малки плажчета между скалите и след тях два по-големи. Пълна романтика. Не можахме да стигнем до по-големите а малките бяха заети.
Плажа вече коментирах. Безупречен. Плитко, ситен пясък, без екстри. Минахме през Каламици, но плажа не ми се видя нещо особено а и беше доста пренаселен. Може да има и друг плаж. Ако все пак търсите нещо по-спокойно и сте решили да отседнете в Сарти, Ви препоръчвам или хотела от същия сайт само, че Агни или нещо в района на Агни. Имаше хотели и по пътя между селото и кварталчето в което бяхме но в този случай кръчмите ще са ви малко по-далеч. Сайта на кръчмата която беше на плажа и също предлагаше студия http://giovoustudios.info/ .
И като завършек. Разходихме се по доста плажове от Сарти до Каламици. Всички бяха с по-едър пясък и морето ставаше дълбоко още в началото. Посетихме и Вурвуро. Доста тясна плажна ивица с най-различен пясък. От много ситен до чакъл като на плажа така и във водата. И както и Ориндж така и тук хубавите и популярни плажове препълнени.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 01:40 от sisi73

# 162
  • с/у ОколоМръсТното
Но явно това място си има своя чар, който може да се усети само след като си бил там.  Simple Smile

Такива цветове на морската шир не съм виждала другаде.
Но аз не съм му фен. Пълни ми окото гледката, но за деца си е опасно. Мнооого е дълбоко изведнъж в морето.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302541.0  , дали Параход да не включи тази тема в заглавната страница  newsm78 Ходещите по хотели да се изкажат...

Моите наблюдения са, че децата чудесно се оправят на всякакви плажове и са доста по-непретенциозни от нас Laughing

точно така си е.

# 163
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Снощи се завърнахме от Крузо Вилидж на Касандра.
С едно изречение - хареса ми, но не бих повторила.
Всеки човек е различен, аз не съм от мега притенциозните,  ако бях нямаше да ми хареса сигурно толкова - храната е ок, нищо кой знае какво, никакви гръцки рибки и прочие, но то си е ол инклузив възприемам го за нормално. Салати почти нямаше каквито харесвам, необелени краставици, млечна и това е, другите твърде странни за мен. На обяд харесвах готвеното, супите нито един ден не ставаха за ядене от мен и детето, но пък месцата - телешко, всичко с кайма, пуешко бяха добри.
Самото място е супер китно, много цветя, комплекса е поддържан и свеж. Напитките куцаха яко освен лимонадата...но имаше супермаркет, в който човек може да си вземе по една истинска кока кола, хаха.
Плажа не ме впечатли, разстоянието е повече от 400 метра или така се усеща като напече, нищо, че е гора. Тясна ивица, вярно пясъка е ситен и морето плитко и чисто, но този гъч!!
За момента на Дюни в България повече ми харесва като комплекс и всичко останало.
Аниматорите бяха много смешни, но детето се забавляваше. За мен аниматор момиче приличащо на охранено прасе, не е приятна гледка.
За деца там е супер, за възрастни - малко по-умряла работа. Комплексът е адски тих, след 11 вечерта шум няма, на обяд също, което ме впечатли. Басейните са направени с умисъл - цял ден са на слънце и детския особено последен залязва в него слънцето, но ние не се къпем в басейни - нито аз, нито малката я топя там. Забавлявахме се на детските площадки, на плажа с пясъка, на алеите, на батутите, на песните и танците вечер с аниматорите.
Стаите нищо особено, преживява се, плочка на пода и грозно обзавеждане.
Изнервях се от някои неща (не само свързани с комплекса) и не съм си починала, сега у дома повече си почивам и зареждам като че ли...
Като оценка комплекса за мен е 4 от 6.

# 164
  • Варна
Снощи се завърнахме от Крузо Вилидж на Касандра.
С едно изречение - хареса ми, но не бих повторила.

По време на почивката ни в Ханиоти ходихме там на плаж и той много ни хареса.Вярно че е тасен , но е много дълъг и място имаше , по настрани и много празни места.Хубав пясък ,плитко и чисто море и което е много важно , залива е почти затворен и нямаше вълни въпреки че духаше и в Ханиоти имаше вълни и затова тръгнахме да дирим друг плаж.Наистина за по дълъг престой изглежда скучновато , наоколо няма таверни , магазини и до най близкото село( и то скучновато) трябва да се ходи с кола.Може би е въпрос на предварителна информация и настройка . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт