На море в Гърция 2013 – VI

• 92 194
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, някой ползвал ли е агенция http://partner-travel.com за пътувания и почивки с автобус до Халкидики?
  Или да ме насочите към някоя агенция, която предлага почивки с транспорт, тъй като нямаме кола.

Благодаря предварително   bouquet Hug

# 166
  • София
Roe deer, благодаря ти още веднъж Simple Smile Ще видим как е парадисос, в краен случай ще се ходи повече на 'градския' плаж... Абе важното е да сме здрави, и с добро настроение, другото ще се нареди B-)

# 167
  • България, София
Здравейте! Миналата седмица се завърнахме от нашето първо море в Гърция (и въобще първо ходене там изобщо), а чак сега давам отзиви  Embarassed Не мога да ви догоня просто  Mr. Green
И така: бяхме тук http://www.calypso-village-resort.com/. С приятелско семейство бяхме наели една къща. Бяхме общо 8 души (4 възрастни, 4 деца). Относно спането се оказа, че няма легла за всички, но успяхме да се справим някак. Ако някой иска повече подробности, ще пиша на лични. Имаше и още някои дреболии, които ме дразнеха в началото, но после вече не ми правеха впечатление.
 Плажът на Созополи не е нещо особено - тясна ивица, но за мен предимството беше, че ни беше под носа, и че нямаше хора. Иначе плажната ивица е дълга. Плажът е със сравнително ситен пясък, но има и камъни. На места пясъкът стои тъмен, не знам защо. Морето е плитко, много чисто, в началото е с камъни, после има едни скали и след тях си е вече пясък. Около скалите има морски таралежи. Ние си носехме аква обувки, с които влизахме във водата и заради таралежите, и заради камъчетата в началото. Сигурно с камъните щях да свикна, но си ми беше по - комфортно с обувки. Там се пада залив и морето е много спокойно. Само един ден, в който духаше по - силен вятър, имаше вълнички, през останалото време почти не помръдваше.

Храненето си осигурявахме сами. Кухнята е оборудвана с 2 котлона и хладилник, предоставят и барбекю. Като цяло съм много доволна, успях да си почина много добре. Може би изпреварихме активния сезон (бяхме от 10.06. до 19.06. вкл.)и беше много спокойно. На плажа почти нямаше хора. Не съм почивала така спокойно не помня от кога. Гърция определено ме спечели като място за почивка. Продължавам да чета прекрасната тема, за да си набележа следващите местенца и в тази връзка огромно благодаря на Параход за оформлението и на всички, които помагат със съвети и информация   bouquet  bouquet  bouquet
ето малко снимки от плажа в Созополи
Скрит текст:

# 168
  • Пловдив
петерки, о, аз имах много предварителна информация за Крузо, сама реших да се нахендря там заради детето и спокойствието...затова сега гледам студия на тасос, малко да имаме и различна, по-дива, непланирана почивка, че тая скука  ooooh!

Joy

# 169
  Здравейте от Лимнос, където времето отдавна е спряло, хората са щастливи и изобщо не им пука за кризата, ЕС и Меркел. От една седмица, когато фериботът ме стовари тук ( 5 прекрасни часа) съм щастлива и аз. Малък хотел на плажа ( ние и семейство италианци, прекарващи 4 месеца от годината тук) с гостоприемни домакини. Пясъчен плаж на южен залив ( само ние, без италианците, вече 7 дни). Звуците, които чувам -плясък на вълни, жуженето на онези "гръцки" насекоми, на които така и не запомних името, крясък на чайки и песен на звънчета ( стадо козички минава сутрин и вечер наблизо, всяка коза -със звъче). Плажна кръчма на съседния залив с онази проста гръцка храна, която познавате, като зеленчуците са от градината на собственика. Тиквичките, онези с коричката, бере, мие, пържи пред теб. Хляба сутринта е опекъл сам. Главен град, на няколко км от мен с очарователни калдаръмени улички, покрити ( да, покрити!) със зеленина. Тези зелени тунелчета, крепостта над града ( нощем осветена приказно), неокласическите сгради по крайбрежната, боядисани в пясъчно и охра, ме спечелиха завинаги! Това са всъщност цветовете на Лимнос- пясъчно, жълто и охра. Бели са само църквичките и параклисите, пръснати навсякъде из острова.
  По неизвестен начин комерсиализмът и суетата са заобиколили милостиво това място засега. Всички любители на времената на  Казандзакис и Алексис Зорбас трябва да побързат да се докоснат до тях докато е време. Защото Лимнос е толкова близо до нас, рай е за сърфисти и гмурци и няма как дълго да остане девствен, какъвто го намирам сега аз.
  А  природата...толкова многообразна! Фаракло със скалите, които имат очи, солените езера където зимуват ибиси и фламинго, 70 километровата пустиня, многобройните плажове....Това е голяма тема,с която съвсем ще ви отегча.
  Момичета, Халкидики не е Гърция. Халкидики е чудесно място за почивка. Но ако обичаш тази страна и имаш малко авантюристичен дух, за да докоснеш сърцето и и поне мъничко да я опознаеш, трябва да потърсиш скритите и перли.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 16:26 от Anna bel

# 170
Roe deer, благодаря ти още веднъж Simple Smile Ще видим как е парадисос, в краен случай ще се ходи повече на 'градския' плаж... Абе важното е да сме здрави, и с добро настроение, другото ще се нареди B-)

newsm26 , точно така,много зависи как сте настроени. А и разни хора,разни идеали-на вас може пък много да ви хареса Парадисос,ще чакам да дадеш отзиви. Много съжалявам,че не направих нито една снимка на този плаж. Пожелавам ви да си изкарате невероятно, както ние и после да разказваш тук.  Hug

# 171
Anna bel, приказно е това, което разказваш, размечтах се. Ти си една от най-големите подстрекателки тук в темата, в най-добрия смисъл, и ти благодаря за това  bouquet
Лимнос - още едно място значи в списъка ми с места, които трябва да посетя (сякаш вече не е километричен Laughing).

# 172
  • София
Страхотно, Anna Bel, продължавай с разказите за Лимнос и ако може с конкретни имена на градчета, плажове, хотели... Не ни отегчаваш изобщо, напротив даже. Преди време pontes ме запали за Лимнос, но засега все го отлагаме. Ще му дойде времето и на него.

# 173
  Ами да! Точно pontes е причината и при мен, за което съм и страшно благодарна! Благодаря ти, pontes, още веднъж. Тя ми разказа за китното селце Танос и за кръчмата, която споделих по-горе. Нямаше как да не отида там. Тя ми показа Фаракло и когато видях снимките въпросът с дестинацията  нямаше коментар.

# 174
  • София
Цитат
Bled ми смени набързо посоката за което пак ще и благодаря  И още веднъж на Блед, че ми смени тотално посоката с постнатия линк на този хотел

*2K* Безкрайно съм доволна, че успях да ви направя щастливи с един пуснат хотел. Това всъщност е целта на всичко това, което правим тук. Благодаря ти и аз   bouquet

# 175
  • София
Roe DeerHug  Simple Smile

Anna Bel, чудесен разказ  Heart Eyes И аз съм запалена по Лимнос още от разказите на понтес, сигурна съм, че островът е много по-различен от доста комерсиалното вече Халкидики.

Моля те, дай по-конкретна инфо - имена на плажове, хотели, селца...каквото се сетиш. Нали за това е темата все пак, на всички ще ни е интересно и полезно, убедена съм  Simple Smile

# 176
  • Пловдив
Вече съм мислено на Лимнос  Heart Eyes Anna bel , страхотна си  Hug , няма как да ни отегчиш!

# 177
Здравейте,търся си хотелче/студио за 3 нощувки за 2-ма,11-14 юли,до 150-200 евро.В booking има доста предложения,но не съм наясно кои от плажовете са хубави.Има безброй селца и курортчета,но не знам на къде да се ориентирам.Изискванията са ми да съм близо до пясъчен плаж,да има възможност за евтини шезлонги и чадъри, и наоколо да има заведения и магазинчета.Ето някои неща,които погледнах,приемам всякакви предложения :

http://www.booking.com/hotel/gr/xerxis-studios.bg.html?sid=f4973 … 3e80c0b2f9586X128

http://www.booking.com/hotel/gr/lazaridis.bg.html?sid=f497304a45 … c3e80c0b2f9586X37

http://www.booking.com/hotel/gr/georgalas-chalkidiki.bg.html?sid … c3e80c0b2f9586X80

# 178
  • София
Здравейте, някой има ли впечатления от плажа на Неа Врасна. Дали е плитко в началото или рязко става дълбоко?
Както и за плажа на Паралиа Офринио (Тузла).

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 19:46 от taffi

# 179
  • София
Здравейте,търся си хотелче/студио за 3 нощувки за 2-ма,11-14 юли,до 150-200 евро.В booking има доста предложения,но не съм наясно кои от плажовете са хубави.Има безброй селца и курортчета,но не знам на къде да се ориентирам.Изискванията са ми да съм близо до пясъчен плаж,да има възможност за евтини шезлонги и чадъри, и наоколо да има заведения и магазинчета.Ето някои неща,които погледнах,приемам всякакви предложения :

http://www.booking.com/hotel/gr/xerxis-studios.bg.html?sid=f4973 … 3e80c0b2f9586X128

http://www.booking.com/hotel/gr/lazaridis.bg.html?sid=f497304a45 … c3e80c0b2f9586X37

http://www.booking.com/hotel/gr/georgalas-chalkidiki.bg.html?sid … c3e80c0b2f9586X80

cvetence1328,
Била съм на плажа пред хотел Георгалас на третия ти показан линк. Плажът там е хубав, пясъчен и плитък, шезлонгите за гости на хотела са безплатни.  Неа Каликратия е на 3 км по крайбрежната улица, там има разни магазинчета и е подходящо за вечерна разходка. Гледам, че датите за резервация са ти през уикенда и тогава е доста оживено. През другото време от седмицата е много спокойно.
Ето снимчици на плажа и вилите около хотела- началото на юли миналата година.
http://bibi2.snimka.bg/sea/nea-kalikratiya.761519.30865954

Другите два хотела не мога да ги коментирам, не съм била в Неа Рода.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 21:25 от bibi_2

Общи условия

Активация на акаунт