На море в Гърция 2013 – VI

• 92 189
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

Някой почивал ли е тук http://www.booking.com/hotel/gr/port-marina.bg.html?aid=323175;l … 25f1e41d5e1ca69X1
Моля за впечатления.

# 181
  • София

Аз, но много отдавна - 2007. Стаите са просторни, но с леко спартанско обзавеждане, т.е. без никакви глезотии. Всъщност в едната стая имаше нещо като дивани и може би ако се използваха като такива щеше да е друго впечатлението. Ние бяхме с деца и ги бяха оправили като обикновени легла, а облегалките бяха струпани в единия край на стаята. Подът беше с плочки, имаше кухненски кът с достатъчно посуда. Тогава беше чисто и приятно, но след толкова години - не знам. Бяхме извън сезона и ресторантът не работеше. Басейнът беше хубав и дъщерите не излизаха от него. Намира се на главния път, но колите не се чуваха, защото сградите са в по-отдалечения край на двора. Извън селото е и колата е необходима непрекъснато, макар и да имаше спирка на някакъв автобус точно до входа. До плажа може да се отиде пеша, но е далече. Минава се покрай изкуствена (поне така си мисля) лагуна с лодки и е много приятно за разходка, но ако се ходи всеки ден ще е изморително. Плажът беше пясъчен. До него има много каравани и палатки.

# 182
направо ми се реве, утрешното ми море в Гърция пропадна newsm45

# 183

Аз, но много отдавна - 2007. Стаите са просторни, но с леко спартанско обзавеждане, т.е. без никакви глезотии. Всъщност в едната стая имаше нещо като дивани и може би ако се използваха като такива щеше да е друго впечатлението. Ние бяхме с деца и ги бяха оправили като обикновени легла, а облегалките бяха струпани в единия край на стаята. Подът беше с плочки, имаше кухненски кът с достатъчно посуда. Тогава беше чисто и приятно, но след толкова години - не знам. Бяхме извън сезона и ресторантът не работеше. Басейнът беше хубав и дъщерите не излизаха от него. Намира се на главния път, но колите не се чуваха, защото сградите са в по-отдалечения край на двора. Извън селото е и колата е необходима непрекъснато, макар и да имаше спирка на някакъв автобус точно до входа. До плажа може да се отиде пеша, но е далече. Минава се покрай изкуствена (поне така си мисля) лагуна с лодки и е много приятно за разходка, но ако се ходи всеки ден ще е изморително. Плажът беше пясъчен. До него има много каравани и палатки.
Благодаря ти за изчерпателния отговор! Simple Smile

# 184
  • България, София
Anna Bel, благодаря за разказа  Hug Така се размечтах за този остров, макар че едва се запознах с Гърция и то започнахме от място дори преди ръкавите на Халкидики.

benatiof, наистина ужасно  Cry Ако няма наистина никаква надежда, поне нека всяко зло да е за добро и да се окаже, че е по - добре, че така се е получило. И дано ти се отвори още по - добра възможност за моренце.

На всички, на които скоро предстои почивка, пожелавам прекрасно време, хубава почивка и чуденси впечатления, които ще чакаме тук в темата да бъдат споделени  Simple Smile

# 185
velina_v, благодаря ти, всичко добро и на теб  bouquet Нека всеки изкара мечтаната почивка за себе си

# 186
  • Варна
Здравейте, някой има ли впечатления от плажа на Неа Врасна. Дали е плитко в началото или рязко става дълбоко?
Както и за плажа на Паралиа Офринио (Тузла).

намери  на скайпа КОСТАДИНА, тя живее от 12 год. там (Паралия Кариани )и предлага места за отсядане , ще ти разкаже подробно.
скайп = kostadina  dimitrova
Работи в  www.remax-choice.gr
или разрови темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654513.0
Там пише Олд Спорт , живее там и също е  много отзивчива.

# 187
Здравейте, някой ползвал ли е агенция http://partner-travel.com за пътувания и почивки с автобус до Халкидики?
  Или да ме насочите към някоя агенция, която предлага почивки с транспорт, тъй като нямаме кола.

Благодаря предварително   bouquet Hug

Ползвала съм ги два пъти, но само за Турция. Стават. На предната страница бяха дадени популярни агенции за Гърция. Прочети малко назад

# 188
Здравейте, с моето мило ни се отваря възможност другата седмица да почиваме 5 дни и искаме да отидем до Халкидики, но нямаме резервация. Искам да попитам дали там може да си намерим нещо на място и какви са ориентировъчно цените за двойна стая? Приемам всякакви съвети и препоръки Wink

# 189
  • София
Здравейте, с моето мило ни се отваря възможност другата седмица да почиваме 5 дни и искаме да отидем до Халкидики, но нямаме резервация. Искам да попитам дали там може да си намерим нещо на място и какви са ориентировъчно цените за двойна стая? Приемам всякакви съвети и препоръки Wink

oli_mali По всяка вероятност ще намерите, хотели колкото искате. Въпроса е какво, за колко и стрували си да губите време в обикаляне, вместо да отидете веднага на плаж. Цената зависи от това какво търсите, по-добре да знаете колко може да отделите на вечер, тогава търсенето става по-лесно. Насреща съм, ако ви трябва конкретно място и на каква цена. Поздрави.....

# 190
  • София
Аз отново с въпрос  Rolling Eyes ,който знам,че е много обсъждан,но пак нещо не го намирам,четох и върва страница,но не си намерих отговор на моя въпрос. Въпроса е за плащането на капарото - имам левови сметки към Пощенска и Райфайзен, в някои от тия банки дали има по-леки парифи за банков превод по еврова сметка или ще ми се наложи да плащам такса превод 20Е (така ми каза един познат). През e-pay  ако направя плащане ще ми излезе ли таксата за превод по-евтина ? Банката към която трябва да правя преводът е AGRICULTURAL BANK OF GREECE ( AGROTIKI BANK or ATE BANK is same bank ) ?

# 191
Някой има ли мнения и впечатления от тук:
http://polizopoulos.webs.com/

# 192
  • До сърцето...
Уф, и нашето море пропада... много ме е яд, ма много!!!
Ще се компенсираме септември ....

# 193
Здравейте, ние се завърнахме благополучно от първата си почивка на море в Гърция преди повече от седмица, но още не успявам да наваксам и да напиша впечатленията. Много, ама много сме доволни Simple Smile Благодаря на всички за тази темичка и за впечатленията, които споделяте.

Виждам, че дългите разкази се приемат добре на последните страници и се надявам и с моя да съм полезна, въпреки, че там, където бяхме е доста обсъждано място, а на който не му се чете, сигурно ще прескочи Simple Smile

Бяхме в Торони, в Studios Panagiota, на самия плаж, с голяма градина отпред и плаж към студията и хотела (който се намира 20-30 метра по-назад уличката). Студията са на чудесно място, спокойно и прекрасно за децата, близостта до плажа и водата за нас беше много удобна, както и голямата градина, защото всеки можеше да прави каквото си реши Simple Smile - аз и малкият най-вече киснехме на плажа, а баткото и мъжа ми - на поляната, играейки на една игра с хилки и гумено топче, която не знам как се казва, но всички наоколо играеха и си купихме от там Simple Smile

Малко инфо за студията, който се интересува. Има всичко необходимо вътре  голяма и удобна тераса, като площ са може би 25 квадрата, не много широко, но за нас беше съвсем ОК, тъй като прекарвахме или навън, или на терасата. Хладилникът беше голям и много добре работещ Simple Smile, като цяло са малко позахабени вътре, явно са по-отдавна и не са реновирани, но пък беше чисто и съвсем ОК за нас. На 3-тия ден ни смениха чаршафи, кърпи, почистиха. Анна, с която си общувах покрай резервацията, е много любезна и търпеливо обяснява и се интересува дали всичко е ОК. Единствената ми по-сериозна забележка беше, че барбекюто към студията е много старо и поочукано и така и не го ползвахме, макар че имаше други гости, които видяхме да го палят едната вечер. Комари почти нямаше, но имаше машинки с таблетки в студиата, ас си носех моя с течност, но не се наложи много да се ползва, тъй като има мрежи на балкона.

Снимах си и други студиа, които харесах и не съм срещала по Интернет, но определено ако отидем отново в Торони, ще е пак на плажа - за нас луксът в стаята е доста назад в критериите за почивка Simple Smile

Храната: В близост до там е ресторанта на Сакис, където ядохме няколко пъти, готвят вкусно и са любезни, цените са както навсякъде. Ядохме и в рибната таверна наблизо, Ангелос Хаус, също много вкусно и нормално като цени, сервитьорът ни говореше само гръцки обаче Simple Smile и не знам затова ли или от разсеяност забрави част от поръчката ни (несъществена, де). Ядохме и гироси (любими са ни) няколко пъти, по една уличка към Мария Хаус. В магазините има всичко необходимо, а сутрин караха пресни закуски - фета и спанак банички, понички с захар или шоколад, крем пити, сусамени хлебчета... Всичко, което опитахме, беше вкусно и нормално като цени. Ето малко инфо за цени: за четиримата да се храним в таверна ни излизаше около 35-40 евро с основно ядене за всеки (големи порции) плюс 2 бири/узо, вода и салата. В рибната таверна сметката беше 10-тина евро отгоре, с октопод и лаврак от рибите. Закуските бяха около 1.20 евро  общо плащахме 6-7 евро за закуски. Гиросите са 2.50 в питка, 6.50 за порция. Цените в магазините са подобни на тукашните - някои неща по-скъпи, други по-евтини. Като цяло, дневните ни разходи за храна (като си носехме вода и бира от тук) бяха около 50-55 евро.

Градчето е приятно, макар и малко и мноооого дълго, не стигнахме до другия край след втория мост Simple Smile, само единият ден ходих до там с колата с малкия да търсим нещо за обяд.

Плажът е хубав, малко по-едър пясък, но се свиква, не сме носили аква обувки. Водата ми се стори чиста, бързо става дълбоко, но малкият си играеше на прибоя без проблем, дори си влизаше сам последните дни на метър навътре. След 10.00 ставаше вече доста населено и шумно на плажчето, но пък на нас не ни пречи, място имаше за всички и изпълнения и разправии не съм чула/видяла. Едната вечер се къпахме точно по залез и беше невероятно.

Искам да попитам запознатите дали знаете защо е толкова солена водата от чешмата в Торони? Определено сапунът не можеше да се разпени Simple Smile, а усещането по кожата (и при миенето на зъбите) беше ...  Mr. Green Голямата полза обаче от солеността на водата беше, че косата ми ставаше на едни огромни красиви масури цялата  Laughing

Единственото, което ни развали малко почивката беше, че големият ни син получи някакви обриви, вероятно слънчева алергия и трябваше доста да внимава/ме. Мъжът ми се изрина по същия начин преди две години на Велинград и оттогава носи UV тениска, сега съм решила да взема и на големия от Quicksilver (а може и за малкия) и ще си реша въпроса с омразното ми мазане с кремове и с подобни алергии.

На връщане спряхме на плажа Тристиника за час, но беше вече ужасна жега и издържахме само едно дълго къпане, иначе там е много спокойно и почти няма хора. Близо до скалите имаше таралежи (в Торони не видяхме нито един) и се разходихме да ги видим как са се захванали по скалите, а една италианка до нас беше извадила един и дори го снимахме. След Тристиника се отбихме в Неос Мармарис и хапнахме на пристанището най-вкусните гироси и хамбургери, които сме яли до момента, имаше дори българин, който работеше там и си поприказвахме... Неос Мармарис ни хареса много, чудно градче, кацнало над морето... После се отбихме да видим Лагомандра, но не слязохме, защото искахме да отидем до Вурвуру и Кариди Бийч. Определено много ни допадна на Кариди, преки че имаше доста хора и точно два часа прекарахме да се киснем във водата и оттам се преоблякохме (пълни със ситен пясък) и в 6 вечерта потеглихме към България Simple Smile Във Вурвуру си харесахме поне 7-8 студия и съм им наснимала табелите, тъй като повечето имаха даден само телефон. А на Кариди бийч се върнахме в детството, буквално - не помня откога не съм се чувствала толкова безметежно, ровейки с пръсти в ситния пясък, без капка мисъл в главата, наслаждавайки се на морето и спокойствието.

Определено всички сме влюбени в почивката си тази година планираме ако е възможно още през септември да се върнем Simple Smile

Ето и малко снимки, на който му се гледа. Последните 12-13 снимки (от тази с плажа със скалите) са от Тристиника, Неос Мармарас, Лагомандра и Кариди.

Пожелавам хубаво време и прекрасни разкази на всички, които тепърва пътуват натам. Аз си мечтая и планирам вече следващото ни пътуване нататък...

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 20:57 от SZA

# 194
  • Sofia
Момичета отдала сьм го на четене в една от любимите ми теми,но не открих никьде мнение за хотела пленил ме за сега за бьдещата ни почивка....
Някой с мнение от хотела и плажа около хотела вьобще всичко кой каквото се сети...
http://www.reyma.bg/index.php/platamon-palace-5
Много ще сьм благодарна на всякакви отзиви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт