На море в Гърция 2013 – VI

• 92 187
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • където и да е,само да не съм сама
SZA, страхотен и полезен разказ си спретнала newsm10
Торони ми е препоръчано място от позната и за др.юни ми е в чек-лиса/+още мноооого други/.
Хареса ми мястото, където сте спали. Искам само да те питам студията и апартаментите на различни места ли са, че в сайта нещо не се ориентирах? Кои са по-близо до плажа? Ние сме 5-чл. сем-во и със сигурност ще ни е нужен апартамент. а си описала и местенца за похапване и просто все едно сме там. Юни месец е страхотно за море-дълъг ден, топла вода и много слънцееееее

# 196
SZA - благодаря за разказа, много са ми интересни и полезни тези описания

# 197
  • София
И аз пак при вас   bouquet. Днес се връщаме от Офринио, Тузла! Видях, че има питания за там. Утре ще пиша и ще кача снимки!

# 198
  • Пловдив
Аз отново с въпрос  Rolling Eyes ,който знам,че е много обсъждан,но пак нещо не го намирам,четох и върва страница,но не си намерих отговор на моя въпрос. Въпроса е за плащането на капарото - имам левови сметки към Пощенска и Райфайзен, в някои от тия банки дали има по-леки парифи за банков превод по еврова сметка или ще ми се наложи да плащам такса превод 20Е (така ми каза един познат). През e-pay  ако направя плащане ще ми излезе ли таксата за превод по-евтина ? Банката към която трябва да правя преводът е AGRICULTURAL BANK OF GREECE ( AGROTIKI BANK or ATE BANK is same bank ) ?

Включвам се със съвсемпрясна информация, вчера правих валутен превод, макар и не в Гърция, а в Италия, мисля, че няма разлика, зависи само от сумата. За 300 евро в Райфайзен ми искаха 25 евро такса за превод от собствена сметка, няма значение дали е в лева или евро. В Пиреос - 35 евро. В Уникредит - 25 евро без да е необходима сметка в банката. Накрая преведох през ПИБ - 12 евро, сметка в банката. Питах и в Western union - 23 евро. Това е положението с валутните преводи...

# 199
  • София
bisserina- благодаря ти много.

# 200
ATE bank, обаче, е от групата Пиреус и въпреки че не знам точните условия за превод, съветвам да се провери там.
Италианските банки са друга бира, а гръцките половината са в една собственост с присъстващи на българския финансов пазар и това силно променя нещата за всеки индивидуален случай.

Аз, таковата, един-два тийзъра да ви пусна Grinning

Октоподи от предстоящото меню

Плаж...

Селце на края на света

Вече съм в България на студа, утре заминавам командировка на още по-студено място и се надявам да имам време да ви описвам подробности и впечатления Grinning Виждам, че темата цъфти (така и трябва), чудесни разкази и снимки за близки и далечни дестинации.

# 201
SZA, страхотни снимки!!!
А на Кариди бийч се върнахме в детството, буквално - не помня откога не съм се чувствала толкова безметежно, ровейки с пръсти в ситния пясък, без капка мисъл в главата, наслаждавайки се на морето и спокойствието.
Mного ми хареса това! Точно така трябва да се чувства човек по време на морската си ваkанция според мен  Grinning

планираме ако е възможно още през септември да се върнем Simple Smile
Тази година всеки, който беше за първи път в Гърция, написа че има подобни планове в най-скоро време  Laughing
Като зараза е  Wink

Таис, изрових ти една снимка от Парадисос, но е от 2009г.

# 202
  • София
Пропуснала съм доста,ще ви чета:)

# 203
  • Варна
Прекрасно SZA
Колко струваше спането, как го избрахте , кога , откъде и как  резервирахте ? капарото ?
Дай повече инфо за организацията,логистиката на пътуването?

# 204
На втората снимка от заглавния пост е наистина Лалария, на последната Астипалия, до който извод сте достигнали и без мен Simple Smile

Някъде назад мярнах, че сте обсъждали плажа до летището на Скиатос (Ксанемос). То май с островните летища и нископрелитащите самолети положението е такова - ето една снимка от много приятния плаж Миниа на Кефалония, където им се наслаждавахме миналата година как излитат и кацат направо над чадърите:

На Скиатос преди години виждахме пистата от къщата (която беше на един панорамен баир, звук там нямаше) и полетите там бяха доооста по-малко на брой.

# 205
  • София
Mur, благодаря за снимката  Simple Smile Изглежда готино, дано само няма много хора...по-назад в темата едно от момичетата малко ме притесни, че е фул. И дано не е много дълбоко... Абе каквото такова, днес цял ден обикаляме магазините (и аптеките  Crazy ) за последни покупки за морето, а утре цял ден ще пускам пералня+сушилня и ще сгъвам дрехи. Кеффф  Heart Eyes

# 206
  • София
След Неа Перамос и Тасос през миналите две лета, тази година ще сме на Вурвуру - хотел Вергос, ако някой има скорошни впечатления от мястото ще се радвам да прочета    Grinning
SZA, благодаря за хубавия разказ и снимки! Много полезни!

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 08:17 от happymammy

# 207
  • с/у ОколоМръсТното
Като цяло, дневните ни разходи за храна (като си носехме вода и бира от тук) бяха около 50-55 евро.

Плюс спане за 30-40Е и за 100-110Е пребиваваш на спокойствие из Халкидики. И хапваш вкусно и разнообразно, не като храната по инклузивите.

SZA го е описала много по-цветно и красиво, отколкото аз го видях Торони-то. Но свят шарен.

Параходче, изтървала съм те... Личните ти снимки от кое местенце-райско са?

# 208
SZA, страхотен и полезен разказ си спретнала newsm10
Торони ми е препоръчано място от позната и за др.юни ми е в чек-лиса/+още мноооого други/.
Хареса ми мястото, където сте спали. Искам само да те питам студията и апартаментите на различни места ли са, че в сайта нещо не се ориентирах? Кои са по-близо до плажа? Ние сме 5-чл. сем-во и със сигурност ще ни е нужен апартамент. а си описала и местенца за похапване и просто все едно сме там. Юни месец е страхотно за море-дълъг ден, топла вода и много слънцееееее

Ina78, студията, които са на плажа, в сайта ги водят Beach Studios, хотелът е малко по-назад както писах, в него не зная има ли апартаменти. Доколкото разбрах, Вила Панайота е с апартамент, нея не я видях, мисля, че се пада малко над хотела. В студията на плажа имаше семейства с 3 деца, но вероятно децата са спели на спалня трите, тъй като не виждам как можеше да се сложи още едно легло. На мейла отговаря Анна, дъщерята на Панайотас, която е много любезна и говори добре английски ще ти отговори на въпросите. В студията няма кана за вода, да предупредя, има машина за кафе. Аз очаквах кана и бях взела разтворимо кафе, но нямаше проблем и да затоплям водата в джезве на котлона, ставаше бързо. И - задължително - бутилирана вода за кафе и готвене Simple Smile (ние не готвихме, но правихме често паста и с тяхната вода става много солено). За хранене освен в Сакис (който е на 50 метра, има ли и толкова, от студията), беше приятно и в Ангелос хаус. Пазарувахме закуски от близкия супер (малко след Ангелос хаус) - банички с фета, със спанак, нещо като понички с формата на сърце, които са с вкус на донътите (според мъжа ми, аз такова не съм яла), но наистина бяха много хубави Simple Smile, а плодове и други продукти - от този на центъра. Не лоши гироси (ние сме им фенове) има като тръгнеш по улицата към Вила Мария (това е след големия супер, преди малкото лунапаркче улицата в ляво). Ако се сещаш още нещо, питай.

Прекрасно SZA
Колко струваше спането, как го избрахте , кога , откъде и как  резервирахте ? капарото ?
Дай повече инфо за организацията,логистиката на пътуването?

Спането струваше 50 евро на вечер за студиото. Намерих студията в интернет, а ги избрахме, тъй като ни потвърдиха за удобни за нас дати като питахме около Великден. Всъщност не бях питала на много места - няколко във Вурвуру и едно Каламици (където също ни потвърдиха и дори беше по-евтино, 40 евро, но пък там няма такава градина). За резервацията - направих я директно в хотела, преведох капаро две нощувки, удобството беше, че можех да платя с кредитна карта и за капарото, и после за плащането и не ми е струвало и лев повече от цената Simple Smile Пътуването си го организирахме сами, не зная какво имаш предвид под логистика Simple Smile Бях изпринтила карта на пътя от гуугъл мапс (и съветите тук от форума). В 8.30 сутринта потеглихме от София, спирахме да заредим и да се разтъпчем на ОМВ на Сандански, да заредим с кафета Simple Smile, бях взела за хапване сандвичи, бисквити, ябълки и дреболии в колата за децата... В Гърция се ориентирахме прекрасно с изпринтената карта и насоките от темата, мъжът ми е ходил до Солун няколко пъти, така че там нямаше проблем, а след Солун реално само на Нея Муданя е по-завъртяно, но нямаше проблем, после след Никити си поехме дясното шосе и така... (хем видяхме накъде е Вурвуру точно там и лесно се ориентирахме като решихме да минем през Кариди). Бяхме в Торони малко прди 3 ч. следобед (с още едно спиране за тоалетна). Валя ни яко дъжд някъде след Псакудия и ни валя доста след Неос Мармарас, даже виждахме как от 25-26 градуса външният термометър започна да пада на 19-20 и децата бяха много притеснени дали ще е хубаво времето Simple Smile , но реално в Торони дъжд не валя и като изключим първия следобед и сутринта на следващия ден, когато имаше облаци, времето беше чудесно. На връщане само се объркахме и не се качихме на околовръстното на Солун, ами минахме през целия град (и 100 светофара), но пък беше приятно да поогледаме, следващият път ще планираме да го разгледаме. На връщане тръгнахме на обяд, точно в 12, минахме през Тристиника за час и нещо, после спряхме в Неос Мармарас за хапнем, надникнахме на Лагомандра и около 15.30 бяхме във Вурвуру. От Кариди тръгнахме около 18.30 и си стигнахме в София половин час след полунощ.

Шани, да, дневният ни бюджет със спането беше 110 евро, плюс още дребни за по време на пътуването и разни дребни играчки/бонбони за децата. Вписахме се идеално, дори успяхме да си вземем маслини и домашен зехтин от едно място на пътя Simple Smile А за Торони - какво да ти кажа, за нас беше различно и много повече това, което очакваме като почивка отколкото всяка една в България до момента (опит с ол инклузив имаме еднократен в Мирамар на Обзор).

happymammy, като минавахме през Вурвуру, мернахме хотел Вергос и ни допадна, той е нещо като в средата на селото Simple Smile (ако има такава), наблизо има и суперче, хотелът е на плажа... Дано си прекарате добре.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 10:13 от SZA

# 209
  • софия
Здравейте.
Малко изтървах темата, върнах няколко страници назад, но не намерих отговор.
Някоя мама щеше да ходи в Крузо Вилидж- не намерих отзивите... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт