На море в Гърция 2013 – VI

• 92 093
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Момичета, ако някой е бил в х-л Evidion, Nea Pori, моля да сподели впечатления  Blush
Пътувайки към Пелион,се спряхме да видим планинските селца  и отседнахме в Нео Пори/и по съвет на  Петерки от форума/,за една нощувка.За почивка-не бих препоръчала селището,иначе П. Панталеймонас е чудесно селце,китно и старовремско.Оставяш си колата на паркинга и тръгваш по калдъръма.Нещата се случват около чинара на площада-пълно е с живот, кеф ти кафе, или хапване,всичко е точно.В планинските селца, е по-интересно,отколкото  с името ,обичайно"Неос" , преселили се на брега.

Не са само тези две селца - общо от Катерини до Волос са над десетина.Всичките са силно пренебрегвани от нашия туристически пазар и с по нещо различни и интересни от доста вече поомръзналите Тасос и Халкидики.Агиокампос е доста интересно.
http://web.nickym.com/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8 … ;s_ad=2&s_ch=
А за достъп са много лесни - почти целия път е магистрала .
От там е и много достъпно до Пелион , Волос ,  Скиатос и Скопелос

# 406
Любители на Халкидики, моля помагайте! Никога не съм посещавала Халкидики, тази година се очертава малка ваканция с бебе, търси се хубав хотел с плаж и спа, по възможност ол инклузив и да готвят за малки деца. Мъжът ми се заплени от Порто Карас, аз нещо не съм ентусиазирана,  Thinking особено като четох отзивите в booking.com. Получихме оферти за Мелитон и Ситония, на снимките Мелитон изглежда по-добре, но е по-евтин и с по-кофти коментари, пак в същия сайт. На мен ми хареса Melathron Thalasso Spa, макар че е доста по-скъпичко Money Мелитон? Ситония? Някой друг?

# 407
  • София
Любители на Халкидики, моля помагайте! Никога не съм посещавала Халкидики, тази година се очертава малка ваканция с бебе, търси се хубав хотел с плаж и спа, по възможност ол инклузив и да готвят за малки деца. Мъжът ми се заплени от Порто Карас, аз нещо не съм ентусиазирана,  Thinking особено като четох отзивите в booking.com. Получихме оферти за Мелитон и Ситония, на снимките Мелитон изглежда по-добре, но е по-евтин и с по-кофти коментари, пак в същия сайт. На мен ми хареса Melathron Thalasso Spa, макар че е доста по-скъпичко Money Мелитон? Ситония? Някой друг?
ISTION CLUB HOTEL, PORTES BEACH HOTEL, ELINOTEL APOLAMARE HOTEL, POTIDEA PALACE HOTEL
Първите два лично съм ги посещавала. ISTION CLUB HOTEL е с не голяма територия, но има чудесено СПА и е сравнително близо. Кухнята е много добра, но информацията ми е от преди няколко години. Надявам се да са запазили нивото си. PORTES BEACH HOTEL е малко по-скромен, но с много хубава градина. Двата хотела са един до друг.

# 408
  • София

MaryJane Според мен правилно не си много ентусиазирана за Порто Карас. Да не се разсърди половинката, отминала слава, не е за препоръчване. Минахме скоро от там, пусто, непривлекателно, в лобито 10 минути нямаше кой да ни обърне внимание. Басейните, СПА, плаж са на ниво, но....
Има много класни хотели, според това което търсиш, които заслужават внимание.

# 409
  • София
MaryJane, хубави хотели с добри плажове са Sani beach resort нa Kaсандра и Anthemus sea на Ситония. Не съм ги посещавала лично, но ако ми попадне добра оферта бих се възползвала.
Бяхме се насочили и към хотел Olympion sunset във Фурка (Касандра), но се оказа, че в периода, за който имахме резервация няма да можем да пътуваме, а за по-късна дата вече нямаше места. Хотелът е добър по отзивите, за плажа не мога да кажа нищо със сигурност.

# 410
Тинтири,
за Амулиани сме писали около 100 пъти от февруари-март т.г. досега, аз бях началото на юни за кратко, Звънче заминават след няколко дни на дълга почивка, обсъдено и разнищено е всичко, само да има кой да чете. Мисля, че и още 1-2 потребителки ходиха междувременно.

Арт Ина,
след като не успяхме да се видим на гръцка земя, и аз очаквам с интерес впечатленията ти тук Wink

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 11:34 от Параход

# 411
  • София
В събота се прибрахме от Талата. Писали сте мнения и отзиви тук, така че няма да се повтарям. Ако някой има конкретни въпроси, насреща съм  Hug
С 2 думи: хареса ми много, доволна съм и сякаш не толкова от къмпинга конкретно, колкото като цяло-обичам гръцката музика, харесвам кухнята им, обожавам да слушам езика им...  Heart Eyes

# 412
Резервирах студио в Неос Мармарас.Имаме 3 пълни дни за плаж,бихте ли ме посъветвали кои пясъчни плажове да посетим наоколо?

# 413
Привет от още едни завърнали се от Пелион. Hug Поизгорели, обелени, уморени, с мускулна треска, но мнооого доволни.
Не знам дали е "мистично и митично" (ни един кентавър не срещнахме, значи Grinning), но мястото наистина е различно, уникално. Отдавна не съм имала толкова активна почивка - катерихме баири и стръмни калдаръмени улички, карахме по безумни завои (с кеф - и шофьорът обича, и возещите се), плувахме, скачахме от скали. Съгласна съм с казаното от Параход, че Пелион е подходящ за авантюристи, не просто за лежане на плажа. Не че по принцип не обичам да лежа по цял ден на плажа, но в Пелион си е чиста загуба на време (само за сравнение - обикновено като си приготвям багажа за почивка си взимам по една кутия цигари и по една книга за всеки ден, които оползотворявам напълно, а сега се върнах с 2 неизпушени кутии цигари и дори не бях успяла да дочета първата книга).
Обиколихме надлъж и нашир, но си оставихме и за следващ път.
Бяхме отседнали в Кала Нера, удобно беше като отправна точка.
Като си посъбера акъла ще пиша още и ще кача някакви снимки.

# 414
 Sunglasses

Сбъдна ли семейното си желание да отидеш до Костур?...

Да, да, пиши по-подробни впечатления, любопитно ми е да кажеш и няколко думи за самата Кала Нера (тя нали е встрани от пътя, така и не слязохме, а няколко разкошни хотелчета бях набелязала там - ако ми бяха отговорили от единия няколко часа по-рано (аз винаги кореспондирам в последната минута), можеше и ние да сме там и по различен начин да си структурираме маршрутите.. )

# 415
Привет от още едни завърнали се от Пелион. Hug Поизгорели, обелени, уморени, с мускулна треска, но мнооого доволни.
Не знам дали е "мистично и митично" (ни един кентавър не срещнахме, значи Grinning), но мястото наистина е различно, уникално. Отдавна не съм имала толкова активна почивка - катерихме баири и стръмни калдаръмени улички, карахме по безумни завои (с кеф - и шофьорът обича, и возещите се), плувахме, скачахме от скали. Съгласна съм с казаното от Параход, че Пелион е подходящ за авантюристи, не просто за лежане на плажа. Не че по принцип не обичам да лежа по цял ден на плажа, но в Пелион си е чиста загуба на време (само за сравнение - обикновено като си приготвям багажа за почивка си взимам по една кутия цигари и по една книга за всеки ден, които оползотворявам напълно, а сега се върнах с 2 неизпушени кутии цигари и дори не бях успяла да дочета първата книга).
Обиколихме надлъж и нашир, но си оставихме и за следващ път.
Бяхме отседнали в Кала Нера, удобно беше като отправна точка.
Като си посъбера акъла ще пиша още и ще кача някакви снимки.

Ало, пушачката, да ходим с тебе на Пелион да отказваме цигарите тогава! И аз миналата година  имах нужда от освестяване няколко дни след пелионското пътешествие. Чакаме подробни впечатления. Ина, и от теб!

# 416
В събота се прибрахме от Талата. Писали сте мнения и отзиви тук, така че няма да се повтарям. Ако някой има конкретни въпроси, насреща съм  Hug
С 2 думи: хареса ми много, доволна съм и сякаш не толкова от къмпинга конкретно, колкото като цяло-обичам гръцката музика, харесвам кухнята им, обожавам да слушам езика им...  Heart Eyes
Комари има ли?
В какво бяхте отседнали? Плажа как е? Има ли вече навалица?
Всичко, което непишеш ще е полезно. Благодаря.

# 417
 Sunglasses
За съжаление до Костур пак не стигнахме. Предвид разстоянията го виждам вече като отделно посещение или да се отбием, живот и здраве, някой път като пътуваме към Йонийското крайбрежие.

Кала Нера е симпатично село, за пелионските стандарти май е по-скоро оживено Simple Smile, доста таверни и кафета, всякакви магазини, аптека, доктор (не ни се наложи да го ползваме, слава богу). Хотелите, които видях на живо не ме впечатлиха, не знам кои си си харесала, но на мен като че ли само Еналион ми хвана окото:  http://www.enalion.com/
Ние бяхме тук: http://hoteldimoula.gr/en/. Чисто, спретнато, доста просторни стаи, интернет имаше само в общите части (което беше проблем за нас). Освен това и в този, и в другите хотели в Кала Нера забелязах, че няма много големи тераси, такъв е стандартът явно.
Имаше предимно гърци в селото (като туристи имам предвид Simple Smile), 2-3 сръбски и 2-3 румънски семейства, тук-там се чуваше английска и немска реч. Българи - не (само една софийска кола и една благоевградска срещнахме по пътищата).
Плажът на Кала Нера е чакълест, почти няма свободна зона, по-голямата част е с чадъри и шезлонги, морето е средно плитко, но много чисто. Не сме се заседявали кой знае колко там Simple Smile. А и аз, след толкова години все по пясъчни плажове, установих колко ми е приятно на НЕпясъчни, особено на тези с гладки и обли бели камъчета като Мелопотамос.
Интересното е, че комар нямаше ни един (а бяхме тръгнали с тежката артилерия за предпазване заради децата, но не се наложи да я ползваме).

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 13:33 от Chat Noir

# 418
Не мога да намеря нищо в предишните теми, а си спомням, че някой беше споменавал Теодорула в Сарти - конкретни впечатления?

# 419
Не мога да намеря нищо в предишните теми, а си спомням, че някой беше споменавал Теодорула в Сарти - конкретни впечатления?
А да беше прелистила и тая тема Simple Smile
Теодорула, Сарти - но е само едно изречение за къщата, постът е по-общ. Все пак, потребителката сигурно може да ти отговори на по-конкретни въпроси.

Ша ноар,
завиждам ти жестоко за липсата на комари! Нас малко по на юг ни разкъсаха и изядоха ритуално Wink (за пръв път ми се случва някъде комари да хапят активно посред бял ден, в жегата). Димула беше едно от местата, които ми хванаха око, другите бяха Алкифрон и Еналион.

Общи условия

Активация на акаунт