Отговори
# 645
  • софия
Яни_Ди ,мерси, аз отдавна съм намислила 2-то , но ме притеснява само,че често пътувваме по почивки и екскурзии и все е трудно да намерим къде да я оставим,ако там където ходим не позволяват животни, пък 2 хептен. Иначе няма да ми е тежест. Варианта с бебето сега мисля и дано се получи, че то природа..! Ако не, другарче ще търсим сигурно.

# 646
Да, то това е единствения минус с пътуванията. Аз ги оставям при нашите или при свекърите. Оставяла съм ги и при приятели, все такива, които обожават кучета и дали са едно или две не им е правело впечатление. Даже моите родители са също с кученце и там стават 3 като ги оставя.  Crazy Мама ги разхожда на два тура, но аз, когато се наложи аз да им гледам кучето, направо трите наведнъж ги разхождам. Определено не е лесно, но голямо шоу става. Хората сигурно ме мислят за побъркана с три.  Grinning Иди разправяй, че едното не е твое.  Laughing

# 647
Аз кучета и котки нямам, но да ви разсмея. Днес ММ кърти малко от стената в кухнята, мести контакти и т.н Не пускаме малката, че тя много обича ремонти и все се вре където е най-мръсно. Тя иска да влезе при ММ и виси на вратата "Татииии, татиииии, татиииии", обаче вижда, че тактиката ѝ не сработва, млъква и започва "Миюююююю" (Милоооо)  Mr. Green След което си отговаря сама "Да!" и опитва пак да отвори вратата  Joy Joy Joy

# 648
  • UK
Аз кучета и котки нямам, но да ви разсмея. Днес ММ кърти малко от стената в кухнята, мести контакти и т.н Не пускаме малката, че тя много обича ремонти и все се вре където е най-мръсно. Тя иска да влезе при ММ и виси на вратата "Татииии, татиииии, татиииии", обаче вижда, че тактиката ѝ не сработва, млъква и започва "Миюююююю" (Милоооо)  Mr. Green След което си отговаря сама "Да!" и опитва пак да отвори вратата  Joy Joy Joy

Joy Joy Joy Joy

# 649
Хитрушка  newsm62

# 650
hahaha Joy

# 651
Много се радвам за всички мами, които са усетили бебенцето си вече или пък са узнали пола. Нямам търпение и аз така  Grinning

По повод темата за отрицателния резус фактор, който бях повдигнала преди няколко дни. Направих проучване в друг форум в Бг-мама и ето резюмирано какво открих. Дано да е полезно за всички с моя проблем - защото този резус фактор си е наистина голямо главоболие. Със сигурност това ще ми е като мантра при посещенията при лекаря. Та ето за какво става дума:

Изследвания за резистентност на майката се правят в 5-тия, 7-мия и 9-тия месец от бременността. Ако има някакви проблеми се следят дали се повишават показателите, ако НЕ - инжекцията имуноглобулин се бие до 72 часа след раждане при условие, че бебенцето е с Rh,(+) ако е с отрицателен Rh - проблем няма и инжекция не е необходима.
Ако показателите при изследването (сенсибилизация), се повишават, инжекция имуноглобулин се прави незабавно.

Важно е да се знае от всички жени с Rh (-), че Имуноглоболин се поставя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО при:
- амниоцентеза - процедура, която включва вземането с тънка игла на малка порция от амниотичната течност, която обкръжава бебето. Но за генетични дефекти, инфекции и ако е необходимо, за зрялост на плода, се изследва не самата течност, а клетките, които се съдържат в нея.
- при помятане или ектопична бременност (всяка бременност, която се намира извън кухината на матката);
- при прекъсване на бременността по желание;
- при значителна коремна травма, например в случай на автомобилна катастрофа;
- във всеки момент от бременността, когато има кървене или лекарят прецени, че кръвта на майката и тази на плода може да са се смесили;
- около 26-тата седмица от бременността (тогава инжекцията предпазва плода до края на бременността);
- след раждането, ако бебето е с положителен резус фактор.

Тъй като е скъпа ваксина повечето доктори не я слагат - нито при раждане, нито при аборт, нито в някой друг от изброените случаи. Обикновено чакат майките да вдигнат луд скандал и едва тогава някой я слага. Още по-често се случва да пращат роднини да я купуват в последния момент. Ваксината е задължителна и напълно се покрива от здравната каса

# 652
По повод отрицателния резус, ако има аборти, при които не са слагани инжекции е добре още в 12-13 г.с. да се направи първото проследяване за антитела, а не да се чака до 18 или 28 седмица  Crazy Аз съм с отрицателен резус, съпругът ми е с положителен, а имам 4 аборта, от които един с абразио. Никога не ми е поставяна инжекция, но след 3-я правих изследване за антитела (тест на Кумбс) и си бяха отрицателни. Следващата седмица ще пускам отново да видя какво е положението, че вече е време, дано всичко е наред, че да не мисля и това  Whistling При мен боцкането е вече ежедневие, хем ми точат кръвчицата, хем съм на терапия инжекции фраксипарин през ден, просто пълна програма  Joy

# 653
Дано всичко да е наред с изследванията zuzi_79 , стискам палци!!!! И благодаря за инфото - много е полезно!

# 654
Здравейте, момичета, аз малко по-късно се включвам. Бременна съм в 12 г.с. Това е първата ми бременност. Гади ми се, понякога малко, друг път повече. Не повръщам, чувствам се страхотно. Терминът ми е определен за 21 януари - Бабинден. Очаквам съвети относно всичко, което ме очаква. Виждам, че пишете някакви съкращения в абревиатури за изследвания и се чувствам толкова невежа Rolling Eyes Надявам се да помагате.  Blush

# 655
Добро утрооооо!!!  Hug

Vass.m, добре дошла.  Simple Smile

# 656
Добро утро!  Mr. Green

Вас, добре дошла! С абревиатурите се свиква, а и ние ще помагаме  Mr. Green Hug

# 657
Момичета, в коя част на корема усещате бебетата?. Мен дори с УЗ ме преглеждат вагинално  и не мога да се ориентирам точно къде е ...под пъпа ли, ниско долу ли, в средата или...  dontknow  
Само не ми казвайте, че е индивидуално моля ви   tooth

Хаха, ами индивидуално е!!   tooth Няма универсална 'точка', на която всеки човек усеща бебето си.  Laughing Аз го усещам в лявата страна , просто защото е там - съдейки по видеозоновите прегледи. На други ще е отдясно или по средата под пъпа. Според мен обаче имаш още малко време, докато го усетиш.  Hug

vass.m, добре дошла! Всички абривиатури ще научиш, спокойно. Питай за сичко и не се приетснявай.  Hug

Вики, браво за моренцето! А за спането и гърбовете явно си приличаме. Аз имам дискова херния от много години. По корем отдавна не мога да спя, не само когато съм бременна. По гръб - абсурд, будя се с неистова болка. Остава настрани. Сега докато съм бременна много добре ме орпавя по-плътна възглавница между краката. Опитай първо това преди да даваш парички за нещо по-изкилифинчено.  Hug

Кайлис, хахахахаха опасна е! rotfImao tooth newsm62

# 658
Кайлис, хитруша си имате вие Simple Smile Ама не се учудват, децата вече се раждат толкова умни и подготвени за света, че в повечето случаи се учудвам...
Племенника ми (на 4г.), когато говори с мен по скайп използва такива думи, че ми пада ченето
Например той сега има рожден ден и аз му изпратих един голям подарък от тук и той като голям човек звъни ми, говорим си и накрая вика: Ивче, относно подаръка да ти кажа, че е най-хубавия от всички  newsm62 newsm09 smile3505
Паднахме да се смеем с ММ ...
А още като тръгна на градина и един ден се прибира и ние го питаме: "Веси, какво ядохте днес в градинката?" И той започва да изброява и накрая заключи: " И супа топчета, обаче на госпожата в паницата имаше повече топчета, а в мойта само ТРИ"  fight smile3533

# 659
Добре дошли на новите мами Simple Smile
Аз съм на гости Simple Smile на моя племенник Simple Smile той е на 3 години ... Оценявам тишината, която е в къщи сега Simple Smile  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт