СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 525
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
Петя, честит имен ден!
Всички дрехи, които съм купила за бебка са все с дълъг ръкав, освен три бодита. Все си мисля, че толкова малко бебе трябва да е облечено с дълго ръкавче.

# 346
  • Пловдив
Шамс - Толкова се надявам да имам кърма. То имаш нямаш коластра при всяка жена е различно - организъм какво да се прави. А времето до края на оставащите 70 дни между тоалетната, хапванията, който има - ремонтите, по-големите деца (включително и татковците), току виж минало. Та където 70 там и 90.  Grinning

Памперс това име дето го сънувах беше Харджи - незнам точно какво ще му обсъждаме с таткото.  Grinning Писах, че е мъжко име използвано в Индонезия и Малайзия. Писах във фейсбук на няколко човека да ги питам какво означава името, ама никой не ми отговаря. Та ако някой има познат от Индонезия или Малайзия, ако може да пита... белкем намерим еквивалент нормален за нашите георгафски ширини. Иначе усърдно препреглеждам списъка пуснат във фейсбука от Петя  Laughing Ама те всички хубави...  smile3525

# 347

Памперс това име дето го сънувах беше Харджи - незнам точно какво ще му обсъждаме с таткото.  Grinning Писах, че е мъжко име използвано в Индонезия и Малайзия.

Сподели как точно го изписваш, т.е как го видя да го изписват като индонезийско име?
В гугъл излизат:
1. Har Jaee - one who go to every place and not loyal to single direction, демек Пантелей Пътник  Laughing.
2. HARJAI - pr. \\harajaI\\ - the light filtered through a soft glass window, или по нашенски Светлин, примерно  Grinning

# 348
Здравейте и от мен в този прекрасен ден  Crazy
Петя честит празник  bouquet
За праха за пране ,аз миналата седмица си го поръчах от интернет и за мой късмет съм уцелила точно лилавия Сано
Да се похваля имам напредък подариха ми помпа , стерилизатор , термометър за вода, отделно аз поръчах пак от нета антиколитно шише, биберон залагалка , превръзки за следраждане,подплънки за сутиен, еднократни гащи.А от Джъмбо купих едни чорапки и едно боди ,което е за малко по-голямо бебе.Та май за мен нещата са приготвени.Остана да оправим и бебо.
Много искам да го видим колко е пораснал и как се развива, но това ще се случи чак в средата на месеца към 15.07 ,  а не съм ходила на преглед от 4.06.
Чочка не знаех , че си от Бургас,но както и Лече аз също в момента не живея там , но не ми пречи като се завъртя на там да ти драсна преди това някой ред да си направим среща.Ти при кой лекар се следиш и къде мислиш да раждаш?
Относно тези болежки ,които обсъждахте аз ги имам всички, спя с възглавницата между краката и май има ефект.
Май много писах.

# 349
Amelly, добре си го измислила с Ива. Хем тя ще си е с теб, хем и таткото да поработи. Шефът му пък не проявява ли разбиране - особено, щом и неговата майка са приели в болница?! При теб започнаха ли някаква терапия, или те държат да си им под око? В коя болница си? Soho, сега видях креватчето ви - мнооого е сладурско! Веселото, да си кърмиш със здраве бебунче!
Аз съм се развреднила пак - втора пералня въртя, а много неща изпрах на ръка и проснах вече. Дойде ли празник, аз съм първа домакиня!  Joy До работата ми има магазин на Долче Вита и там гледах красивите пелени на Minene - към 20 лв трите броя. Толкова ли струват, или и на тях са сложили надценка? Харесах и от сгъваемите ванички на Stokke, но цената много ме спъва. Към 63 лв е, отделно 29лв струва подложката за бебето. А някъде из интернет-магазините доста подобни артикули бяха общо към 70 лв. Бясна съм на зъболекарката на ММ - от година и половина й се оплаква от болки в 1 зъб - все му обяснява как било джоб и дори не го пращаше за снимка. И вчера най-после й уврял мозъкът, но вече е установила гранулом. И сега щяла да го лекува! На всичкото отгоре му е записала час за понеделник чак в 16 ч, при положение, че знае каква му е ситуацията. Снощи почти не е спал от болки, днес е на работа... Ще разуча как се казва и къде е кабинетът й и ще пиша!  Sick

# 350
На мен по-точно дилемата ми е, ако е 35 градуса на изписването, трябва ли бебето да е по-голичко,
или както е писала Веселото да е с дълго ръкавче ( и с дълги ританки примерно )  newsm78
А иначе то е ясно, че ще го облекат с каквото им дам - въпроса е какво да им дам?

silvi26 пуснах ти съобщение на лични.

# 351
Ани, в яслите ги приемат от 2-месечни... Толкова са майчинските, имаш 1 месец допълнително ако кърмиш. Аз мисля да остана още един месец след това, като ще бъда на половин заплата, но след това имам още максимум 5 месеца възможни, но пък плащат толкова мижава сума, че не може и да си го представя финансово как ще стане. Така че при термин 28/9 съм на работа от началото на януари, и ако си взема месеца фавруари най-късно почвам работа и бебка съответно ясла. Това е положението.

Баткото тръгна на 7 месеца, пак изкара месец повече вкъщи и аз си взех месец отпуск, защото тогава се върнах съвсем в началото на работа, но пък бившият ми беше вкъщи и ми го водеше за кърмене.

# 352
Здравейте, момичета !
Аз отдавна не съм писала(само ви четях редовно), защото нямаше нищо интересно около мен.
Днес бях на ФМ при Яков в МД и малка се притесних и ви моля за мнение ако и при вас има подобни показатели, че се вкарах в страшен филм.
Трябва да съм в 28 седмица и 1 ден.
Тегло на бебето 1512 гр Shocked
BPD 69.4 - 26w3d
HC 247.8 mm - 26w4d
AC 256.6 mm - 29w6d
FL 57.1 mm - 29w6d

Като цяло извод - малка глава и огромна обиколка на корема .
Д-р Яков не се впечатли особено, но аз изпадам в паника.
При вас имало ли е някога разлика от 3 седмици в показателите?

# 353
Amelly, добре си го измислила с Ива. Хем тя ще си е с теб, хем и таткото да поработи. Шефът му пък не проявява ли разбиране - особено, щом и неговата майка са приели в болница?! При теб започнаха ли някаква терапия, или те държат да си им под око? В коя болница си?

Ами то не е много умно да държиш здраво дете в болница, обаче нямаше как иначе точно в момента. Опитахме се да спим, но настаниха ново момиче в стаята, сега пък неудобно става да си отглеждам тук детето.
Шефовете по дефиниция не проявяват разбиране  Simple Smile тяхната работа е да следят бизнеса да върви,ако ще целия свят да умира в краката им. Аз също си патя от шефове години наред, но то по-лошото е за тях самите, защото имат същото отношение към собствените си семейства. Моята предишна шефка от стрес и преработване роди в седмия месец, всеки ден стоеше на работа до 22ч, тичаше по срещи и т.н. и въпреки това,което преживя на собствен гръб, не стана по-толерантна към служителите си когато става дума за здраве или майчинство.

На последния ти въпрос- в Софиямед съм. Вливат ми магнезий и ми бият Папаверин дупето, колкото да се води,че ме лекуват.

Относно проблема на мъжа ти мога да препоръчам да посетите спешно Ео Дент - имат 4 клиники на различни адреси в софия,влез в сайта и виж къде ти е най-близо, ние сме техни пациенти от две години, много съм доволна,освен това работят по ЗК  Peace Работят всеки ден, вкл. уикендите, до 20ч, като в Дианабад имат нощен спешен кабинет.

# 354
Привет , Пете честит имен ден !    bouquet  Честито и на всички останали празнуващи (ако има)
При мен нищо интересно ,плаж ,сладолед и мързел  Mr. Green
eliM08 госпожицата ни до скоро изоставаше с 3 семици ,сега е наваксала малко ,и мойте доктори не се притесняват  Wink
Amelly бързо да се оправяш ,а тия шефове  ooooh!

# 355
  • София
Честит празник на всички празнуващи днес!Да сте живи и здрави и много щастливи Simple Smile   bouquet
Ние до сега бяхме в Джъмбо и накупихме това онова за бебо и хоп на касата 80 лв  #Crazy на ММ лошо му стана,защото аз като му говорех той си мислеше че ей така си говоря колко да не заспа ама няма как тепърва ще се дават пари Simple Smile Ама много се кефя за всички покупки  newsm44 Качих снимки в facebook  Wink
Ох мен днес някакви киселини ме мъчат та само на оригване ме кара,много неприятно  Satisfied
Тука в София пак се смрачи,а до одеве колко беше хубаво времето,даже мислехме да ходиме тука из кварталния парк да се разходиме,но уви няма да успееме  Crossing Arms

# 356
Най-накрая да се добера до лаптопа.  Whistling
Петя , честит имен ден   bouquet
Главоболие леко и досадно и аз имам от началото на май . Има дни в които нямам и това са дните под 25 градуса . Качи ли се температурата на 25 и главоболието започва. И според моят АГ причината е също в жегите .Та май така ще си откарам до раждането  Tired
Прах за пране предполагам , че и аз ще взема Персил сензитив , а може и този Сано , мисля че го видях в Карфур .
Комплект специален за изписване няма да вземам . Ще си подготвя два комплекта от дрешки за по-топло време и такива ако се падне по-хладно . Не съм фен на презастраховането в обличането така че дори този за по-хладно време няма да съдържа дебели дрешки.
Моето дете също е във фаза " да изнервим и съсипем мама психически " та какво да ви кажа , търпението ми е поставено на много голямо изпитание в момента . Вчера и на мен ми се тръшна в парка , че не иска да се прибира . Сега е наказана , два дни без посещение на парк. ( Имаме двор и улица пълна с деца , та мога да си позволя да давам такива наказания ) . Хитра е иначе , пита днес баба си дали ще я заведе , този път обаче съм безкомпромисна и се надявам наказанието после да е било полезно .
eliM08  , на мен нищо не ми говорят тези показатели . Най-добре обаче е да попиташ самият лекар за коментар. А , ако той ти е казал , че всичко е ОК то довери му се .  Peace

# 357
Здравейте момичета  Hug

Петя, честит имен ден! Здраво бебче през септември !

При мен няма нищо интересно. Чакам си прегледа във вторник с огромно нетърпение. Дано всичко е наред с моя мушморок. Коремът вече ми тежи ужасно , а нощем не знам как да легна, все не ми е удобно.
 Умирам от скука, обхванала ме е някаква апатия и нищо не ми се прави. Освен това финансовото ни положение започва доста да се клати и са ме обзели някакви тревоги..., не че мога да променя нещо точно сега. ММ се е сетил , че не сме купили креватче и количка, та снощи повдигна въпроса. Тъй като от 1 юли започва работа от вкъщи , искрено се надявам да купим количка и креватче най-накрая. Сори , че се оплаквам   Tired

Аз също съм се насочила към  прах Сано. Ползвала съм го , понеже ползвам само бебешки прахове и омекотители, и мога да кажа , че много ми допада.

Аз нямам нито коластра, нито пък са ми порастнали гърдите. Имам само една едва забележима коричка на зърното на дясната гърда, ама я имам от 4-ти месец сигурно. Надявам се да имам кърма и да мога да си кърмя бебчето.

Амели, много неприятно това с болницата - оправяй се!   Hug

Choch_KA и аз съм пред същата дилема, относно дрешките за изписването.

Оставям ви за сега. Ще ида да хапна нещо, макар че от няколко дни искам да ям нещо, ама не знам какво  Tired Каквото и да ям, все не е това , което организмът ми иска.. много странно.

# 358
Да се похваля и аз - окомплектовах си к-кт за изписване, 100 % памук е - много е сладък и взехме от H&M едно много сладко к-ктче /боди, шапка и панталонки с щампа костенурка/ качила съм снимки във фейса и снимката. newsm44

Ох, колко е хубаво да купуваш бебешки неща, но се спирам вече, че свършиха финансите. Другия месец пак - остана ми козметиката, к-кт чаршафчета и нещата за мен.

# 359
  • Пловдив
Сподели как точно го изписваш, т.е как го видя да го изписват като индонезийско име?
В гугъл излизат:
1. Har Jaee - one who go to every place and not loyal to single direction, демек Пантелей Пътник  Laughing.
2. HARJAI - pr. \\harajaI\\ - the light filtered through a soft glass window, или по нашенски Светлин, примерно  Grinning
В съня си името беше само произнесено. Та си го написах в гугъла както си го чувам на кирилица и излезна Hardji, въобще не се замислих, че може да има други варианти на изписване. Дам.... много интересно... май трябва да се задълбоча в проучването....
А тези варианти са много интересни... Пантелейка  Laughing или Пантичка  Laughing

А някой да е чувал, че се слага сребърна лъжичка в шишето с вода  newsm78 Сетих се, защото видях една приятелка, че е сложила в шишето на детето. Но като се поразрових в интернет се оказа, че не трябва да се прекалява.

Общи условия

Активация на акаунт