СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 584
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Голям мързел ме гони днес ...даже една манджа не сготвих ...Ама то в тая жега не е за учудване. Дребното още не спи  Sad  От как започна лятото най -рано в 10 заспива , а напоследък и по-късно Tired А толкова енергия изразходва , два пъти ходихме вечерта до парка да играе . А тя  не е от по пасивните деца , напротив супер е активна - е как не се изморява достатъчно не ми е ясно  Tired А аз съм гроги само от висенето по пейките  Mr. Green
Лека нощ от мен  Hug

# 166
Sealover, моето диваче никогапреди 22.30 не заспива, а често пропуска и следобедния сън ( или заспива в 17.30-18.00 и аз бързам да го събудя, че иначе няма заспиване до след 0.00  Tired). Тия бебета и деца дето си лягат със Сънчо май само в книгите и в митовете съществуват..... Joy
От сега съм взела да ги мисля как ще се съчетаят с малкото... Сега поне едното като приспя, настава мир и спокойствие, а току ми минават мисли как ще е, когато приспивайки единия, другият ще зяйне.... Shocked

# 167
Sealover, моето диваче никогапреди 22.30 не заспива, а често пропуска и следобедния сън ( или заспива в 17.30-18.00 и аз бързам да го събудя, че иначе няма заспиване до след 0.00  Tired). Тия бебета и деца дето си лягат със Сънчо май само в книгите и в митовете съществуват..... Joy
Има ги но им казват ученици.
Моите през учебната година си лягат между 8 и 9 ч. Сега в 00ч си лягат.

# 168
Веселото, с теб сме с един и същ термин, но не виждам кой знае какво разминаване. Но пък се зачудих твоят доктор как 895 гр ги е докарал, много аптекарска точност  Hug

Аз за голямо бебе не се боря, че ме е страх да не се окаже пак ГД. Засега нямам, ама все си ме е страх...

Както реших, че ще си кроту Hugвам в канапето, така се изнесохме с дреб на разходка и естествено се пресилих. Не издържам вече с това канапе, всичко ме боли само като си помисля за него. Но трябва да си седна на д-то и да кротувам, че бебка да си поседи още.

# 169
Леле,колко много сте изписали за два дена  Laughing Отивам да си направя едно малко кафенце и се връщам да ви чета

# 170
 Добро утро момичета!
 Навън е хладно и приятно, чудя се дали да излизам.
 Шамс , ами АГ така ми каза.  Rolling Eyes

# 171

От сега съм взела да ги мисля как ще се съчетаят с малкото... Сега поне едното като приспя, настава мир и спокойствие, а току ми минават мисли как ще е, когато приспивайки единия, другият ще зяйне.... Shocked

Добро утро!

Моя приятелка има дъщеря на 6 като Ива и бебе на 7 месеца. Първоначално приспиваше бебето в люлка отделно от каката,но като видя зор,че едното спи,а другото му се играе, почна да слага бебето в леглото на каката. Питам я не се ли страхува голямото да не смачка малкото, казва " и да се страхувам,ако има нещо да става, ще стане винаги, така поне заспиват бързо и спят дълго". Като проблем- донякъде -отчита това,че бебето не се буди нощем, а нали е казано,че по-полезни са нощните кърмения, обаче дайте ми на мен такъв проблем  Mr. Green
Ива има голямо детско легло и мисля аз също да ги слагам двете да се гушкат - поне ще пробвам,де  Laughing щото другата ми идея е бебето да спи до мен.

Аз тази нощ не спах добре - снощи прекалих с динята и нощес ставах около 12 пъти, сега съм като ударена с чук в главата, ако мъж ми се беше научил сам да оправя Ива за градина, сега щях да си доспивам, обаче той не! не можел! и аз ставам всяка сутрин да я приготвям, а после няма сън  Tired

# 172
Добро утро маминки  Hug

Аз тази нощ не спах добре - снощи прекалих с динята и нощес ставах около 12 пъти...

Всяка вечер го правя тоя номер....че даже 1 час след динята ям и по 3 домата. После съм дежурна в банята, ама като ми се ядеееее  Laughing
Anni0422, по-добре си стой на дупето и не пътувай. Аз снощи се чувствах много добре и давай да излизаме с ММ. 10 минути по-късно като ме стегна корема.....веднага седнахме за почивка. Тръгнахме и след малко пак  Shocked Но после спряха контракциите и бързичко се прибрахме.
nenimira , на мен също ми бяха открили преди 3-4 месеца бактерии в урината и във вагиналния секрет. Лекарката каза, че няма да ги лекуваме сега. Преди месец и половна пак пусках изследване и бактериите в урината почти бяха изчезнали, но другите си седяха там. Сега като ходя ще я питам защо не го лекуваме и не е ли опасно newsm78

Снощната разходка беше с цел - ходихме до магазин на Чико и купихме термометър, аспиратор за нос, гребенче и четка за коса. Почти свърши списъка за бебка, но пък от списъка за болницата нииищо не съм взела. Трябва и него да погледна, че да съм спокойна.
И аз започнах с филмите за бебка....до преди 5 дни ме разкъртваше от ритници и какво ли не, а 5 дни вече е мнооого тиха, едвам едвам ме почуква долу ниско. Знам, че е нормално, но пак има лека тревога дали всичко е наред...другата седмица ще ходим да я видим и ще се успокоя  Praynig

# 173
Дундичка, знам че трябва си седя на д-то, ама ми се сви душата вече, аз винаги съм била по пътищата и сега направо като затворник се чувствам Sad

Беба, цял ден беше тиха, не отговаряше на пипане бутане и вечерта като се прибрахме от село ми орита корема и сега пак спинка, май голям мързел я гони и нея Mr. Green

# 174
  • Пловдив
Добро утро!
nenimira Динята му е майката. Почвай ги. Сега прочетох, че е супер храна за бременни. А така хубаво ще ти прочисти пикочните пътища. Във фейса писах, че много хора ползват сушената боровинка за тази работа, но прочетох, че не е добре да се ползва от бременни. Така, че хем им почва сезона, яж дини и си готова.  Simple Smile
В този смисъл по принцип не искам прах за пране за бебчо да е с мириз, но Памперс си е взела някакъв с аромат на диня... хем бебо още от сега ще е свикнал с този аромат и после няма да му пречи  Laughing

Момичета да ви кажа, че татковците имат право на 15 дневен отпуск - календарни, независимо дали имате брак или не. Относно подробности ви пускам линк
http://blog.apis.bg/2012/06/red-za-polzvane-ot-bashtata-na-otpus … razhdane-na-dete/

Смятам като влезна в 9тия месец да отида при педиатърката да направим уговорка за първото посещение вкъщи и други такива подробности. Пък то има няма 40 дни.

А какви сънища ме гонят от една седмица насам...свързани с раждане.... даже и име сънувах - дето ни е голям проблем, но някак въобще не съм го чувала, звучи много странно, и едва ли съществува такова съчетание на букви в света...
P.S. Току що написах буквосъчетанието в интернет, оказа се, че е типично име за индонезия и малайзия.... а сега де...  newsm78

# 175
Nenimira,не се шашкай толкова. И аз бях като Сонка (даже подозирам,че посещаваме един и същи доктор  Laughing ),бактериите ги боря с билковите хапчета и едно прахче,ама така и не му запомних името...И повечко течности. Вярвам,че лекарите ще вземат най-доброто решение за теб и бебчето.  Hug
Soho,как са нещата? Дано не се повтаря повече  Hug
Аз утре съм на преглед,стискайте ми палци,че с това подуване на лице,ръце и крака много съм се филмирала  Shocked
За финансите и на мен не ми се говори,но лека-полека се опитваме да правим каквото можем.
За размерите на бебето и аз бях се притеснила,ама се успокоих,за което ви благодаря. Все пак се изчислява по формули и тн,не може всичко да е точно до грам. А и май наистина си зависи от лекаря,кой как го мери и тн.  Laughing
Ако има мами от Русе,споделете моля откъде пазарувате,че този Хиполенд нещо не ми допада  newsm78

# 176
  • София
Добро утро момичета Simple Smile
Сега видях в сайта на "Кандиларов" че са ми излезнали резултатите от изследванията които пуснах и някои неща ги разбирам че няма проблем ама едно друго нещо ме притеснява  Thinking Ще ви го напиша какво пише пък някоя ако е наясно да каже,не че в сряда лекарката няма да каже ама аз до тогава нямам търпение  ooooh!
Та така пише:Левкоцити (-) и Lactobacillus spp (++) епителни клетки
1.Банална флора-не се изолира
2.Кандида-не се изолира
3.Микоплазми-не се изолира
4.Уреаплазма-не се изолира

За тези които не се изолират знам със сигурност че всичко е наред,но там където са плюсчетата ме притеснява Sad А това кандида мисля че са гъбичките и в епикризата от Майчин дом пише че са ми го открили та тук след като пише че не се изолира значи сме ги убили (Дай Боже)
Айде стига съм ви занимавала с мойте изследвания,ако някоя знае да каже ако не здраве да е,ще чакам до сряда Simple Smile
Аааа да кажа с Kikito86 и new leaf се записахме за 09.07 за ден на отворените врати в "Тина Киркова".Като дойде и мине ще разказваме Simple Smile
DianaR това за отпуска на таткото и аз го знам и сме го мислили,но нашия татко го осигуряват на 300 лв,а този отпуск ще изплаща като болничен и нас не си устройва и за това той сега няма да си ползва годишната отпуска а чак за септември ще я пази.И аз преди 2-3 месеца бях сънувала че някаква баба идва при мене и ми казва ще си кръстиш детето ето така и каза някакво име,но на сутринта като се събудих изобщо не си спомнях какво беше името и ме е много яд,но здраве да е,до края може пак да се яви Wink
Сега пожелавам на всички лек и усмихнат ден в това мрачно време на вън (поне тук в София е мрачно) Heart Eyes  bouquet

# 177
  • София
Седмаче, а сега като стана по-хладно пак ли си толкова подута? Защото аз чак тази сутрин успях да си видя кокалчетата на глезените. Постоянно съм подута и то много, с нищо не ми минава, и лошото е че болят пустите крака. Но така било нормално, това ми казват.

За мен, какво да ви кажа, страх ме е да мръдна. От леглото сутринта, се пльоснах на дивана и гледам да не мърдам, че усещанията от вчера не искам да се повтарят. Два пъти ставах за тоалетна през нощта и двата пъти ме стегна корема, така че днес ще лежа.

# 178
Ай, миличка, няма ли да те видим довечера?
Абе що не се закараш до доктора, щом се тревожиш?
те стяганията в тези месеци не са необичайни, според моя доктор, въпросът е да не са болезнени. както писах, според него това са подготвителните контракции ( поне в моя организъм).

# 179
Soho,а с лекар чу ли се?Надявам се да е нещо безобидно.Почивай и недей да се товариш  Hug
За подуването,сега като е хладно е по-добре положението.Но не бих казала,че съм "спихнала" напълно.

Общи условия

Активация на акаунт