СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 533
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен Simple Smile
Влизам набързо да се разпиша, вчера ни снимаха, сега чакаме снимките да си ги видим, ама ще почакаме  Mr. Green
Памперс, и аз пуснах вчера втора поръчка с пелени, ама то голямо чакане, само се надявам да пристигнат преди да се е родил бебока  Joy Това за експресните поръчки и аз го четох някъде, та затова гледам да има разстояние между поръчките  Mr. Green Иначе за праха за пране още не съм решила какъв да е. Аз съвсем обезмирисени не обичам, аз по принцип обожавам миризмата на сапун, на чисто и ще ми е странно съвсем да не миришат на нищо.
Веселото, тензухените пелени на Минене ли имаш предвид? Много са хубави като материя, меки са, сравнени с тензухените пелени, които майка ми уши от купер плат на метър, има огромна разлика. Тези са много по меки.
И на мен ми изглежда още далечно прането и гладенето, а майка ми казва - веднъж влязла в 7мия месец, трябва да се подготвяш малко по малко, пък аз братче до вчера не знаех какъв размер дрешки да взимам  ooooh!
За седмиците - тук отдавна е обсъждано, ама аз тая логига лентичката да показва 30та седмица, а аз дефакто да съм в 31ва не мога да я схвана. За тези, които не са ме виждали - руса съм, та може и от това да е  Mr. Green И затова си ги броя по лентичка, знам си, че в 31ва седмица влизам в 8ми месец, т.е. след една седмица влизам в 8ми месец.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 11:07 от Tanishte

# 256
Танище , точно за тях говоря. Моите са в розовко  Heart Eyes . Цяла сутрин чакам куриера да ми ги донесе. Купих два пакета прах на Сано Максима, но не съм ги отваряла и незнам как миришат.

# 257
Здравейте и от мен пупички сладки   bouquet
Връщам се да ви чета  Hug Hug Hug
Да пита нещо мамчета , обиколници за преносимите кошарки има ли или са едни и същи защото не знам как ще се закрепват  Embarassed извинявам се за тъпия въпрос ама  Mr. Green, аз с първото детенце не съм взимала Wink

# 258
Едни и същи са. Няма смисъл от обиколник за преносима кошара.

# 259
На мен миризмата на Сано ми е любима. След първите месеци, когато почнах да пускам всичко заедно (наше и на сина ми) в пералнята, перях всичко с него. Супер готина миризма, не мога да я свържа с нищо от останалите прахове. Жалко, че го няма тук в Германия, или поне досега не съм го открила (и не съм търсила много де Laughing) Сега като се замисля, тук ще ползвам сушилня, защото времето е много влажно и в нея се убива всякаква миризма, било от прах, било от омекотител, така че няма смисъл и да се напъвам да го търся.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 11:49 от unique_v

# 260
  • Пловдив
Добър ден, топчици. И аз мисля със Сано да пера. Веселото, няма калъфка възглавницата. Изпрах я цялата. Нищо и няма. Има и по-скъпи модели, а и на тази може да и се ушие калъфка предполагам. Този шал какъв е? С обикновен не става ли работота? Нали ще го снимаш да го видя?
RAQSVETLINA, въобще няма да слагам обиколник на преносимата кошара. За какво ми е? Той е, за да не се удря бебето в дървото уж, а за мен си е само за красота. Като станат по-големи ги дъвчат и дърпат.
Tanishte, чакаме снимките с нетърпение. Сигурна съм, че са прекрасни.
И аз снощи сефте си докарах контракции, пак някакво разстройство еднократно с яко присвиване на корема, киселини и за капак -крампа на левия крак. Ужасно неприятно усещане. Още ме понаболява. Ще почвам магнезия и аз. Въобще, добре че поне беше хладно.
Усещам го ниско долу младежа и май се е обърнал. Чак на 8.07. ще го видя. Sad
Pampers,за тази козметика със слончето и жирафчето имаш ли отзиви? Миришат ли на нещо? Мислех на Мустела да взимам по принцип. И нали ще ми обясниш как да си поръчам, че съм много зле с чуждите сайтове? На лични естествено, ако реша. Grinning

# 261
Темата с козметиките - аз май предварително нищо няма да взимам този път. Миналият имах Мустела - изринахме се. После спрях всичко и шампоани, и кремове, само с вода до 1-вата годинка, защото бяхме с много силен АД. Сега ще заложа на кокосовото масло, с което се мажа аз от време на време. То поне няма никакви смески, просто е студено пресовано и толкоз. И то, ще слагам само когато има видима нужда и може би малко по-често през зимата.

# 262
Веселото, няма калъфка възглавницата. Изпрах я цялата. Нищо и няма. Има и по-скъпи модели, а и на тази може да и се ушие калъфка предполагам. Този шал какъв е? С обикновен не става ли работота? Нали ще го снимаш да го видя?

Мерси. Ще преценя дали да взема. Това е шала http://minene.bg/userfiles/productlargeimages/product_272.jpg  , горе-долу така изглежда като го сложиш http://www.etsy.com/listing/116424298/sale-nursing-cover-scarf-breastfeeding . Ако искаш мога да го снимам, само да пристигне, че този куриер много се забави.

# 263
Здравейте момичета Hug

Аз имам един малко по-различен въпрос
В Токуда се заплащат 500 лв за пакет изследвания на бебето.Това съм го срещала само и единствено там.Някой може ли да ми каже с какво са по-различни тези изследвания?И в крайна сметка по другите болници където това не се споменава-какво?не ги правят ли?Интересно ми стана  newsm78  

Прекрасен и слънчев ден от мен  bouquet

# 264
  • София
sweetynel има специална тема за Токуда във Здравния под форум:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=709369.0
Тук бях чела точно какво включва този пакет за бебето, за съжаление чета и забравям Simple Smile Не знам как е по другите болници, но общо взето раждалите вече там жени са доста доволни именно от този пакет и грижата за бебето там. Ако имаш време прочети, аз изчетох почти цялата тема и видях доста полезни неща.

Момичета кой точно вид прах на Сано поръчвате за бебето?

# 265

Момичета кой точно вид прах на Сано поръчвате за бебето?

По мое време (преди 5 години)  Laughing имаше само лилавия сензитив, ето този http://www.artista13.com/preparati-bebe-chuvstvitelna-kozha/158- … pact-1-25-kg.html за него съм с две ръце за.
сега виждам, че има и течни и съвсем бебешки. Не съм ги ползвала, не мога да давам оценка  Laughing

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 13:15 от unique_v

# 266
Здравейте и от мен!
Днес не се чувствам никак добре, зверски ме боли глава. Мерих си кръвното - нормално. Нямам представа на какво се дължи, но е адски дразнещо и е постоянно, от 5 сутринта. Бебе днес се побърква да мърда и да се преобръща, чак ми се гади от болка.
За Саното, преди 4 години и аз ползвах лилавия, невероятен, сега пак него ще купувам, другите даже не съм ги разглеждала.
Обикооници имахме на дървената кошара, но на сгъваемата не смятам да ползвам, все пак е мека и бебето няма да се удря.

# 267
  • Пловдив
Е как така не се нуждаят преносимите кошари от обиколник.  newsm78 Ами ако я сложа до стената и както страницата е само плат така може да се джасне. То и аз онзи ден се въртях в един магазин около кошарата и се чудих как ще сложа тия обиколници, ама има врътки разни. Имам приятелка като ходим на екскурзия и детето спи в преносима кошара няма обиколник, но я слага така, че около нея да има разстояние от по 5 см от мебели и стени. Може пък така да правя... въпреки малкото пространство. Аз за всеки случай уших един обиколник дето става и за украса и за възглавки после.

И аз имам все по често контракции - от около 2 седмици... поне три пъти на ден ми се стяга корема... явно без магнезий вече не става.

За прах за пране ще пробвам първо с Бочко...
За козметиката ще пробвам само зехтин и то като стане студено и има нужда. Смятам само с водичка да се плацикаме и вероятно малко сапунче за дупето.
А за дезинфиктант на прането ще ползвам масло от чаено дърво няколко капки.
Четох, че някой слагат и содичка за да се избелват дрешките.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 13:28 от DianaR

# 268
Sophie , Сано-то е същото, което Unique ти е показала.
Всеки си знае, но пак казвам, че сгъваема кошара няма нужда от обиколници.

# 269
unique_v, аз взех едно шампоанче от iherb за всеки случай, хубаво ми се вижда. Иначе и аз няма да мажа, имам студенопресовано кокосово масло и аз мисля с него, ако има нужда.
Зарибихте ме с този прах Сано. А и щом има лека миризма - екстра Simple Smile Къде да го търся? Има ли го в големите вериги Кауфланд, Карфур?
За содата - май се ползва по-скоро вместо омекотител, а не да избелва. Аз съм слагала по някоя лъжичка в праха за пране, но не съм виждала особена разлика.
Лигла, за главоболието много вода с лимон, ако не минава, пийни си един парацетамол, ще те отпусне.

Общи условия

Активация на акаунт