СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Колкото до био праховете за пране - моята госпожица се изрина от такъв  Crazy Затова пера нейните дрехи само със сенситив, и бебешките ще пера с такъв.

Ще споделиш ли кой е праха? То не всичко на което пише "био" реално е такова в нашата мила родина.

Доста се изписали за многократните и няма да се включвам. То наистина докато не видиш на живо, няма как да придобиеш точна представа. Аз имам примери и за многократни и за ЕБХ - лесно и много полезно за двете страни.

Такава ми е лудница, че нямам никакво време сега за бебешки мисли и проготовления. Стискайте ми силно палци до понеделник, че имам нужда на няколко фронта. После ще докладвам за какво Peace

# 586
За Фейсбук групата чакам някой да ме покани , та не съм там и не знам за списъка кои къде ще ражда

# 587
За Фейсбук групата чакам някой да ме покани , та не съм там и не знам за списъка кои къде ще ражда

Ми хайде де - прати ми ЛС с мейла си, за да те поканя. Как да стане по телепатия?! Mr. Green

# 588
Чела съм няколко пъти за ЕБХ - е, не мога да си представя, ако новият е същият ревльо като първия, как  ще ми остане време и нерви да го дебна и кога ще пишка. То едва се оправяхме с кърменето и елементарните неща, пък ако тичам и с легените... Той като бебе, междудругото, нямаше такъв обособен режим на акане, като например преди или след хранене, преди или след баня - не е акал по много пъти, 1-2 пъти на ден, но когато му скимне. В общи линии се изпишкваше до 10тина минути след кърмене, но това е било едно от десетте или двайсетте  пишкания за деня...Не знам, все ми се иска, обаче не си вярвам, че ще стане.

Не си много вярвам и че с многократните пелени ще имам търпение да се занимавам. Ще видим, може да купя няколко ей така да го оставям да му се проветрява дупето... Макар че това с Боил предпочитах да го правя с обикновена тензухена пелена. Оставям го с нея докато се напишка, поне малко почивка от памперса, после я слагам за пране.

За многократните пелени, ЕБХ и махането на памперса, доколкото съм чела, няма май много точна взаимовръзка. Има деца, които узряват по-рано и такива, които узряват по-късно за това. По нашите градинки съм гледала горди майки, махнали памперса на по година и няколко месеца, които само дебнат децата и на десет минути ги карат да пишкат, а след половин час пак сменят напикани гащи. Не е за мен тая работа. На две години си свали памперса буквално за 2-3 дни, и дневен, и нощен, и всякакъв. Нито съм го дебнала, нито съм го прилъгвала, нито съм прала напикани гащи повече от десетина пъти сумарно. Peace

Виж, ако ми се падне по-спокойно бебе, наистина се изкушавам да я пробвам тая ЕБХ... ама май трябва съвсем да ми доскучее, за да се реша (или пък, недай боже, да е с много чувствителна кожа и памперсите да не му понасят ).

# 589
Загибихте ме с многократните пелени, не съмим фен Embarassed
Кити пиши често, тук има мами дето и те се следят в чужбина, но обединявамеопита Mr. Green
Аз днес поръчах кошара и си купих книги, тия дни и малко дрехи ще поръчам, приемам идеи за интернет страници с хубави неща, целувки отивам да спя Hug

# 590
Тя Petia ме прие като приятел в фейсбук и май ме е предложила, ама ок ще пусна ЛС като седна на компютър,че от телефана,само се кьорасвам и не ми е удобно  newsm08
Днес много скучен ден,само лежане и чистене, ама утре ще ходя някъде,че иначе ще откача  smile3515 smile3514  newsm45

# 591
чак сега сколасах да пиша  Mr. Green

ММ имаше рожден ден, та реших да спретна торта, тъй като по технически причини съм трудна за транспортиране и нямаше как да празнуваме някъде. Реших да е бърза и ефектна. Ефектна наистина беше, много вкусна, само дето не беше никак бърза и се гърбих 6 часа да я творя  Mr. Green

Харесаха ми многократните пелени, но не се виждам. Пък и като тръгне на ясла, баш никой няма да се занимава с това. Така че памперси и туйто. ЕБХ не мога и да опитам по същите причини, като стане готово детето и само го маха памперса.

ПЮрета няма да правя, че 9-10 месечни пЮрета не ми се виждат подходящи за малко бебе. По-добре да ги правим като им дойде времето.

# 592
 Добро утро момичета!
 Казвала съм си мнението за пелените. Пюрета няма да правя, няма да замразявам плодове и зеленчуци.

# 593
Добро утро сладурки  Hug
Днес имаше доста на прегледи, ще чакаме резултати колко са порастнали пупите и бебочците  Peace
Pampers  Praynig Hug
Веселото как са фазанчета и най-вече Кирчо  Laughing
Шамс честито ви рожденик, макар и на патерици. Много да се обичате и слушате   bouquet
Петеееее завид  Hug И аз чакам с нетърпение другата седмица, за да се похваля и аз морско. Хубаво изкарване  Hug
Хубав и усмихнат да ви е денят  newsm51

# 594
Добро утро и от мен мамчета сладки   bouquet
Аз като добра домакиня стнах много рано и си изпрах дрешките на бебчо и чаршафчета , абе всичко ново което имах  Hug
Аз утре съм на преглед и вече нямам никакво търпение да видя беборан колко е пораснал  Hug
Пожелавам лек и успешен ден, мойте момчета станаха и ще излизам  Hug
До по късно пупинки  Hug Hug Hug

# 595
  • Пловдив
Добро утро!
Пете ама ти ги караш точно през 7 години твойте, чак сега забелязах  Grinning Как си ги улучила?
Ние не спахме цяла нощ. Вече сме доста заякнали и докато преди се издуваше коремчето от нежно потупване, сега вече си усещам как ми шават разни малки кокалчета. Ама са си кокали де. Явно й е тесничко тези дни и си правим пак място. Уплаших се по едно време така се разтуптя сърчицето и го усещах, че се уплаших. Ама сега си шаваме пак. Той доктора каза, че била много шавлива... е, вече му вярвам  Grinning
Вече си нямаме поза за спане, никак неможем да се нагласим, с възглавница, без възглавница. Единствено по понасяме като сме седнали в леглото. Ама то не издържаш така да спиш цяла нощ.
Днес ще ходя при личната да видим дали ще може да ми даде болнични, че ЖК-то не дава.

# 596
  • София
Добро утро коремчета  Wink
Аз сега се оправям и отивам на консултация да видиме колко голям е станал нашия малчуган  smile3504 и да си взема изследванията да видиме дали съм изчистила гадовете  Praynig
Таткото вчера каза че до 1-2 седмици може да отидеме да купиме креватчето  newsm44 Какво му стана на тоя човек изведнъж незнам,до скоро само казваше като стане август месец тогава ще купуваме всичко,а тия дни колко дрешки накупихме та чак даже и за леглото вече дава зор  Laughing но лошо няма аз много се радвам Wink
Айде лек и усмихнат ден от мен после ще кажа какво е станало да прегледа Simple Smile

# 597
  • София
Едно бързо здрасти от мен от морето! Sunglasses
Ние сме ок, още не мога да се отпусна като за почивка, ама ми е по-добре от София.

Аз от многократните пелени се отказах.  По въпроса на Амели за изхабяването - бях чела отзиви, че с времето и пранетата попиваемостта и мекотата им намаляват.  Но не знам за коя точно марка или разновидност е ставало дума, вече ми изскочи от главата...

А за махането на памперсите аз и преди съм казвала - не си правете сметките без кръчмаря.  Лора я слагах и акаше на гърнето от 6-месечна, което изобщо не промени факта, че след годинката, та до ден днешен не иска да чуе за гърне.  Чувала съм, че ЕБХ помага, но май и аз съм от мързеливите майки и нямам търпение за тези неща Embarassed

Сохо, според мен няма особен смисъл да правиш пюрета, които евентуално ще предлагаш след година, твърде много време е. 

Пожелавам ви хубав ден и изчезвам, че малката е станала в 7.30 и вече полудява затворена  Crazy

# 598

Вече си нямаме поза за спане, никак неможем да се нагласим, с възглавница, без възглавница. Единствено по понасяме като сме седнали в леглото. Ама то не издържаш така да спиш цяла нощ.
Днес ще ходя при личната да видим дали ще може да ми даде болнични, че ЖК-то не дава.

и аз така- голяма мъка - накъдето да се обърна, почва едно зверско блъскане отвътре и криво-ляво дремя седнала, с мнооого възглавници зад гърба си.
Тази нощ в 4ч си викам вече "ставам, ще свърша малко домакинска работа", станах, шетах 1 час и ми се доспа, легнах си, унесох се и като почна да кукурига на съседите пилето  Twisted Evil Тези над над имат някакво врабче- папагал ли е, канарче ли  е,не знам, ама така пищи, и то все по никое време- или в 5 сутринта, или в 3 следобед, все когато човек спи.
Ние живеем в блок, обаче до сега над нас и до нас беше празно. Свикнах на блажена тишина, но от скоро се нанесоха хора и в двата и нали се сещате- едните се карат, другите правят секс, едните слушат високо ТВ, на другите им кукурига врабчето  ooooh!  Tired като се роди и нашето бебе, ще стане наистина весело  Laughing

Диди, за болничните аз нали се изучих покрай моите драми- ако си регистрирана на ЖК по ЗК, тогава гинекологът може да ти даде 14 дена еднократно и повече не може. Трябва след тези 14 дена да ти даде направление за комисия, която издава 30-дневни болнични. Не знам при теб как ще се получат нещата предвид,че наближава 45-дневния. Той се издава също от гинеколога и няма връзка с другите, в смисъл,че се издава директно. Ако си в тази ситуация, тогава личната лекарка няма право да ти издава болнични. Ако щеш вирус да хванеш, пак трябва да се вземе болничен от наблюдаващия гинеколог.

Лулу, и аз съм на твоята позиция за ЕБХ-то. Тая работа да го вардиш и да го държиш над мивката на всеки половин час, вместо просто да се гушкате, ми се види жестока спрямо бебенцето.Но пък съм навитак да пробвам пелените.

Ние снощи ходихме до ИКЕА (пак) и купихме тази вана за бебето. Пак основно защото Ива настоя, но ваната не е лоша,може и да я ползвам.Мъничка е, от вътре и отвън (на дъното) е оребрена със силиконови лентички против хлъзгане. За подмяната на столовете обаче не ми казаха нищо конкретно.

# 599
Загибихте ме с многократните пелени, не съмим фен Embarassed
Загубихте или зарибихте?  hahaha

Вече сме доста заякнали и докато преди се издуваше коремчето от нежно потупване, сега вече си усещам как ми шават разни малки кокалчета.
И аз вече почвам да усещам крачета, ръчички или дупе като забие някъде Simple Smile

И да ви кажа каква е претенция малкият. Ние тия дни сме се стегнали да си "разчистваме" колите, че имаме едни стари таратайки, дето ни беше жал за тях - пък те, нито пари да вложиш в тях, нито така да ги продадеш, че на нищо не приличат. Та едната от тях е първата ни хонда, много здрава колица, след много кандардисване, на мъжа ми баща му реши, че ще я вземе да я кара, та ти я дни я постегнахме малко и трябваше да му я докараме до Хасково.
Бебокът (както и Боил в корема Wink че и извън корема) засега се чувства много добре в колите, кротува си, вози се, аз по цял ден шофирам и освен единични помръдвания не съм усетила. Ей като се качихме в тая хонда.... То падна едно въртене, едно натискане, по едно време като щръкна едно краче в средата на корема, опъва колкото може, чак болезенено почва да става, и не мога да го накарам да го прибере  hahaha Това като я пробвахме вечерта. Вчера потеглихме за Хасково, първите 50-100 км същата работа, не се спря, чак почти в гърба му усетих ритничетата по едно време. После вече свикна и се кротна. Ех, викам си, баткото се е возил само в тая хонда, и в корема, и като бебе, пък този вече с претенции Simple Smile
След малко ще вземем автобус обратно към София, да видим как ще му понесе да се вози на автобус Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт