СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 432
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, не ги подценявайте тези безболезнени контракции!
Boyanova 90, нямам никакви болки. В неделя имах контракции през целия ден и ги подцених Sad. При мен беше едно стягане и втвърдяване на корема, без болка, а само дърпане, все едно ще ми падне корема.

# 616
Мая, аз номера с нектарите го правя понякога , ама моята много не обича . Предпочита само сока да пие. А за бебчо ще затворя плодовете без захар .
Боянова,не се притеснявай това са така наречениете подготвителни контракции . В повечето случаи са безобидни и не водят до разкритие. Когато аз бях получила серия от болезнени контракции , когато подробно обясних какво точно усещам на АГ и колко често той ме успокои , че няма нищо страшно . За всеки случай погледна с вагинален ултразвук как е шийката и потвърди , че няма никакви предпоставки за по-ранно раждане.
След малко се обличаме и ще водя малката малко на разходка , после следобеда мисля и до морето да я заведа да се изкъпе детето , че още не съм я водила . Е , аз с роклята няма да се разделя , най-много да си потопя краката. Ако ММ беше със нас щях по-спокойно да си се изкъпя , че поне щеше да има кой да ме спасява  Mr. Green

# 617
  • София
Здравейте и от мен! Изпуснах ви уикенда и чак сега успях да наваксам Simple Smile Интересни теми сте подхванали, стана ми интересно за ЕБХ и сега се захващам да прочета повечко по темата.
So_Amazing пожелавам ти бързо излизане от болницата и да отшумят всички контракции  Praynig
soho_doll честита количка, добър избор  Wink
Petia весело изкарване на морето!
Вчера бях на доктор да видим как е беба. Всичко уж си е ок, расте си според седмиците (или поне така показват мерките), обърнала се е вече в изходна позиция  Laughing Притесни ме леко факта, че плацентата й се видя "леко нисичко" на докторката. До сега винаги казваше, че съм с предна плацента, но този път каза, че й стои леко ниско. Но не ми препоръча нищо, нито каза да лежа повече, нито нещо по-специално. За това и не се втелясвам много, но тя моята докторка е винаги спокойна, за което се и радвам. Мисля, че имаше и други момичета при доктор Лазарова в Токуда и би трябвало да знаят за нейното пословично спокойствие  Joy И все пак знам, че имаше и други момичета с ниска плацента, ако не се лъжа Tanishte беше така? Какво стана вдигна ли се? И нормално ли е в последните месеци да слезе по-ниско? Знам, че с ниска плацента не може да се роди естествено, а пък на мен ми се иска така да родя...
За киселините да кажа, мен ме мъчат от ден първи на бременността, понамаляха малко между 4 и 6ти месец, но сега се завърнаха с пълна сила. Нищо не ми помага, нито газирано, нито ябълки, нито мляко, напротив излизат още повече, имам киселини дори като ям диня  Sad Единственото, което горе-долу ме облекчава е много студена вода.
Май има и друго да казвам по темите, които обсъждахте, ама забравих.... Embarassed

# 618
Момичета, не ги подценявайте тези безболезнени контракции!
Boyanova 90, нямам никакви болки. В неделя имах контракции през целия ден и ги подцених Sad. При мен беше едно стягане и втвърдяване на корема, без болка, а само дърпане, все едно ще ми падне корема.

Аз мисля,че ти писах тогава, аз бях в болницата в същия момент.
Наистина не са за подценяване и много майки откровено ме дразнят, че се лашкат с контракции насам-натам, страх ме е за тях, пък за себе си да не говорим.
Моят доктор ми казва,че трябва  да устискаме до 34 седмица, демек до 1 август.

Стискай зъби,мисли за бебето, цъкай в нета- аз използвах времето именно да чета за многократните пелени, не е толкова важно кога ще те изпишат, по-важно е да те изпишат без оплаквания.

Мен откакто ме пуснаха в понеделник, ми се върна мъчителното гадене от първите месеци и пак съм само на кисело мляко. От всичко ми се повдига, дори от вода. Хем съм гладна, хем ми се драйфа  Cry

# 619
Амели, когато доки ми каза да пътувам към болницата , се сетих за теб и за това което ми каза  Hug
Бях много притеснена, и ето че е имало защо.
Добре, че си ровя в нета, че щях да изкукам  Rolling Eyes

# 620
Амели, когато доки ми каза да пътувам към болницата , се сетих за теб и за това което ми каза  Hug
Бях много притеснена, и ето че е имало защо.
Добре, че си ровя в нета, че щях да изкукам  Rolling Eyes

Натискай там чаршафите и си почивай. Аз в болницата, колкото да е неприятно като атмосфера, се чувствах много спокойна, защото като ме присвие нещо, веднага отивах и лягах на апарата за тоновете да видя дали е контракция. Вкъщи ако съм, само се тревожа ,а от тревогата ще си докарам контракции,дори да ги нямам.
Освен това, в Софиямед родилното и АГ сектора за бременни са в един коридор и ги дели само стъклена врата, в петък се родиха 4 бебенца, после още 2 и на мен лично ми беше много приятно да ги слушам как ривуцат  Simple Smile

# 621
Амели , ако АГ е казал , че контракциите са безобидни и няма нищо страшно то тогава какво ? Моят дори от работа не ме спря като видя , че шийката е добре . Аз се радвам , че и моят лекар е спокоен и не ме вкарва в болница за нищо . Много майки не могат да си позволят да лежат , и за това се доверяват на лекарската преценка , ако са им казали , че няма нищо притеснително  за това продалжаватда си се "лашкат " насам -натам , не щото не им пука .  Peace

# 622
  • До морето :)
Жива съм, ако на някой съм му липсвала. Просто 3 дни интернет доставчиците твърдяха, че проблемът е в моя ТВ  Crossing Arms Както и да е, вече имам нет  Grinning

So^Amazing, скорошно изписване и всичко да е наред.

За контракциите - безобидни са ако усетиш 1 на 2 дни например, и след лежане отминат. Но както бях аз - по 5-6-7 на ден вече не е добре.

За многократните пелени - няма да коментирам, че съм много крайна.  Laughing Казвала съм си и преди мнението.

От вчера съм в 8-мия месец. Още 1 да мине, пък после каквото сабя покаже. Все си мисля, че няма да изкарам до термин този път. Предния дори преносих 4 дни.  Thinking

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 13:08 от Лече-Буболече

# 623
So^Amazing пожелавам ти всичко с теб и бебо да е наред!

Sophie PP аз съм с ниска плацента още от 16 г.с. и не се е вдигнала и няма и да се вдигне. Когато бях на 4 Д док. ми каза, че ако ще се вдига това ще стане до 32 г.с. Но тя е ниска и поради това ще раждам секцио. Трябва да лежа повече, да не вдигам тежко. Бременноста ми е рискова от самото начало.

# 624
  • София
So^Amazing, лежи, почивай си и се зареди с положителни мисли. Когато те пуснат - пуснат, бебчето е по-важно сега  Hug

# 625
Амели , ако АГ е казал , че контракциите са безобидни и няма нищо страшно то тогава какво ?

Аз имах предвид другите- има жени с болки и не ходят на лекар, щото ги било страх да не ги вкарат в болница. За мен това е безразсъдно. Аз също в началото на седмия имах контракции, които ме притесниха, но доктора каза,че започват подготвителните,бяха 2 за една седмица и спряха. Важното е да се коментира с доктора, а не да действа своеволно и на риск, според мен.

# 626
Здравейте момичета,
загледах се в цените на памперсите, и забелязах, че има добра оферта в аптеки Ремедиум в момента. 26.59 лв - 78 бр т.е. 0.34 ст. Става въпрос за Pampers Premium Care. Прилагам и линк, който го интересува
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=251295

# 627
И в ДМ има памперси на промеоция, ама забравих цената Embarassed
Гледам много ги купуват тия Молфикс newsm78

# 628
Аз мисля,че ти писах тогава, аз бях в болницата в същия момент.
Наистина не са за подценяване и много майки откровено ме дразнят, че се лашкат с контракции насам-натам, страх ме е за тях, пък за себе си да не говорим.
Моят доктор ми казва,че трябва  да устискаме до 34 седмица, демек до 1 август.
Амели, мисля че се разбрахме миналата седмица на срещата, аз трябва да съм първа от вас, така че стискай кълки Hug Аз още психически се настройвам, така че има време Grinning

# 629
Момичета, стискайте кълки още няколко седмици и се оправяйте, че какво хубаво време е навън  Hug

Мен ме гони хронична умора и постоянно ми причернява последните няколко дни. Чудя се дали хемоглобина не ми е паднал още  Crazy Трябва да пия желязо, но този път ми става лошо от Тотемата и напоследък прескачам. Другата седмица ще пусна нови изследвания и ще видя как се движи.

Освен това, в Софиямед родилното и АГ сектора за бременни са в един коридор и ги дели само стъклена врата, в петък се родиха 4 бебенца, после още 2 и на мен лично ми беше много приятно да ги слушам как ривуцат  Simple Smile

Ох, напомни ми като ме приеха за първото раждане в Токуда. Бях с изтекли води и без родова дейност и изчакаха един ден да видят дали ще тръгне нормално раждане. Точно срещу стаята ми бяха новородените в една стъклена стая и цял ден се разхождах да си ги гледам, толкова мило ми беше станало, едни такива мъници  Heart Eyes Heart Eyes И някак не можех да си представя, че до другия ден и моето ще е там, пък то взе че още през нощта си излезе и се присъедини към компанията  Mr. Green

Предният път родих на термин, този път много ми се иска да подрани седмица-две, че накрая не се траеше.

Общи условия

Активация на акаунт