СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 435
  • 725
  •   1
Отговори
# 660

Вие какви столове поръчахте?

Поръчахме едни Norrnas, цвят дъб. Изпробвахме всичките столове по сто пъти и тоя ни беше най-удобен  Laughing Голямо седене падна  Joy
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=84155

Коя мама питаше за авентските шишета, за стъкло или пластмаса. По принцип се води, че стъклените шишета са по-здравословни, но пък пластмасовите са ВРА free и също няма проблем. Някои мами се притесняват, че могат да счупят стъклените, а са и по-тежки от пластмасовите. Иначе разлика във функционалността няма.  Peace А иначе много пъти е коментирано, че в продавалника са си оригинални шишета, просто ги взимат с отстъпка от чужбински сайтове и после ги препродават тук.  Peace

Аз пък тази бременност почти не мога да усетя бебето  Sad Предна ми е плацентата и обира движенията в повечето случаи. Отгоре на това ми се струва като цяло по-ленив от кака си малкия господинчо, та рядко се радвам на движение и на ритници.  Sad А със Стела чак клипчета си правихме и снимки с изкривено коремче.

За водите и контракциите - това, което си спомням от курсовете е, че като изтекат водите е хубаво да се отиде възможно най-скоро, но не чак да нямаш време да се пооправиш. Това защото като изтекат водите, се отваря път на външни влияния и може да стане някоя инфекция. А за контракциите ни бяха казали, да се отива в болницата чак като зачестят през час, ако не се лъжа. Че иначе може и да те върнат  hahaha без майтап, чувала съм за случаи, когато са връщали родилки, докато не им зачестят контракциите. Това не е от личен опит само да подчертая, така обясняваха на курса. Мен ме рязаха.

# 661
Водите при мен почнаха да текат към 4 сутринта. Просто се събудих за тоалетна (в деня на термина без абсолютно никакви други признаци да раждам, предния следобед бях при лекарката да ми обясни процедурата по преносване). Отидох до тоалетна и пишкането продължи необичайно дълго и не много контролирано от мен. Като се забърсвах имаше съвсем бледи кървави нишки и си помислих че може би най-сетне пада тапата.

Като се спука мехура бебето може да притисне мястото и съответно да не тече силно или постоянно. При мен се случи така. Легнах си с усещането, че пак ми се пишка и след малко отидох пак до тоалетна, където вече заподозрях нещо. Сложих една превръзка за да следя за кървави нишки и слуз (още си мислех че може би е тапата, не течеше изобщо силно). Към 6 сутринта вече знаех, че ще се ходи до болницата, отидох да си взема душ, пообръснах колкото и както можах, събудих ММ и си взех сака. На самия преглед шурна повечко водички, тя ме качи в отделението, и прати сестра да дойде да ми оправи документите за прием. Целият ден ми течаха водите. Беше ужасно неприятно, защото слагах превръзки и те подгизваха, през час мереха тоновете и по неприятното ме бъркаха за разкритие, а нямаше такова.

Изчакват 24часа след изтичане на водите да тръгне естествено раждане. Беба тръгна през нощта и се роди много бързо и леко, даже нямаше време за упойка, хем бях в болницата  Mr. Green Дано това раждане да е още по-бързо  Mr. Green

Водите могат да изтекат навсякъде и по всяко време. В зависимост от това как се спука мехура могат да рукнат, но по-често бебето притиска отворчето и тече полека лека.

Слагаха ни антибиотик и на двете след раждането заради изтеклите много по-рано води и опасност от инфекции и изкарахме един ден повече в болница Peace

# 662
So^Amazing почивай си и да се оправяш бързо  Hug Относно пелените за многократна употреба дори не се бях замисляла, че има такива  Embarassed Като изчетох какво сте коментирали обаче, мисля в началото да си ползвам памперси, защото и без друго ми е първо бебче сигурно ще съм голяма паника и няма да ми стига времето да се занимавам с толкова пране. За пюретата също няма да се запасявам от сега. Относно еднократните гащи за след раждане бихте ли препоръчали конкретна марка или всички са еднакви?  И как да разбера кой размер ми трябва? Аз си взех пластмасови шишета на авент от продавалника, нови са си, изглеждат супер. А да ви питам и за тези силиконови протектори за зърна- те нали са различни размери... е нямам идея кой ми трябва  Embarassed. Докато ви четях се замислих колко от вас имат различни "екстри" от бременността като болки в таза и др. И си мисля- на мен нищо ми няма, нормално лик е ... и хоп май имам контаркции. Усещам стягане на корема, но само от пъпа надолу и не ме боли. На 10 съм на лекар и ще я питам всичко наред ли е. Моят дребосък от доста време е с главата надолу и е много активен, чак лекарката каза, че е едно от най-подвижните бебета, които е виждала. Обаче вече стана доста болезнено като се размърда, но явно трябва да свикна  Mr. Green Тези от вас които са на моренце- топнете се веднъж и за мен  Party Отивам да спя, че ми се затварят очите. Лека вечер от мен  Hug

# 663
Чета вашите разкази , четох и една стара тема за водите и се чудя , защо мене никой не ме е чакал да започнат контракциите. Аз като отодох и час -два почти нищо не усещах , после много леки болки ...Сложиха ми система окситоцин и никой не ме е чакал , знам ли може и така да е трябвало  Rolling Eyes  Но като чета , някой майки ги чакат с часове да започне родилна дейност . То аз и така родих за 12 часа , а ако трябваше сигурно да ме оставят можеше и два дни да отидат ....
Ама , как почнахме вече да мислим за раждането по-сериозно , особено тези , които вече са в 8-ми месец  Mr. Green 
Коткинчо , дано да излязат здрави столовете  и да си ги ползвате със здраве  Peace 

# 664
Кукумявка 1 на линия wavey
Е няма заспиване тази нощ.Уплътнявам си времето да гледам разни клипове за уроци по кърмене,чипкане....бременелска първескинска му работа
По повод ритниците-нашият калпазанин обикновено е доста активен.Когато се укроти за по-дълго и чак се шашкам.Това,което забелязахе,че не му харесва в трамваите,виж в метрото му е ок.Ако е вярно това,че и като се роди ще е такъв щурчо,значи дупе да ни е яко Joy

Лека нощ или добро утро

# 665
Добро утро!
Не мога да спя и това си е. След някой и друг месец ще ми липсва това спокойствие и ще го търся този сън ама а де...
kotkincho благодаря ти за отговора за шишетата, ориентирах се вече поне за една от хилядите бебешорски подробности
И нашето бебче е много активно постоянно ме подритва и побутва оттук - оттам   Laughing
Пожелавам ви слънчев и спокоен ден момичета!  bouquet

# 666
Добро утро и от мен
So^Amazing стискай краката и дръж бебо на топло още малко
Аз сега правя закуски, после будя диванетата и мисля да ги водя на басейн днес, че в квартала ще откачаме от жега
Приятен и усмихнат ден

# 667
 Добро утро момичета!
 Втора нощ се събуждам от киселини. Нещо страшно е. Пих газирана вода и нищо. Два часа не можах да заспя. В момента пак имам.
 Шишета взех две на Томи Типи, но пък трябва да купя и четка за шишета, която е 11лв. Гледам, че Авент-ските вървят с четка. Може пък и да взема един комплект от тях, заради четката и бибата.

# 668
А за контракциите ни бяха казали, да се отива в болницата чак като зачестят през час, ако не се лъжа. Че иначе може и да те върнат  hahaha без майтап, чувала съм за случаи, когато са връщали родилки, докато не им зачестят контракциите.
Така си е - не един и два такива случая. Дори и на час си е мнооого рядко и има възможност още с дни да не зачестят. Моите болезнени контракции почнаха на половин час, усетих ги да кажем в 4 през нощта. Цял ден зачестяваха, но с бавно темпо - сутринта бяха на 20 мин, а следобеда - на 15 мин. В осем вечерта бяха на 10 минути. Мойта лекарка ми беше казала тогава да отида, но се оказа, че имала още някаква операция в този момент и ако трябва аз да вляза, трябва да съм без таткото, така че аз реших да обикаляме Шейново още, докато тя стане готова. В 23.30 вече бяха станали на 3-4 минути, тогава и влязохме в болницата. Спомням си, че на прегледа на входа една сърдита сестра недоверчиво питаше лекарката ми дали съм имала 5см разкритие, защото съм била много усмихната Shocked От там вадя извода, че ако няма други показатели (изтекли води или нещо такова), трябва да имаш 5см разкритие, за да те приемат.
От там нататък раждането  продължи около 3-4 часа. Определено не съжалявам, че не влязох по-рано в болницата, ако мога, пак ще чакам до последно и ще се разхождам навън Simple Smile Но така или иначе, за да вляза в болница, контракциите трябваше да са на поне 10 минути. А и след това вече доста по-интензивни взеха да стават, все по-болезнени и на все по-кратък интервал. Докато преди това, както казах, цяло денонощие си се точеха на 15-20 минути.

# 669
Добро утро и от мен мацки   bouquet
Аз се приготваям за излизане, че днес съм на преглед  Hug стискайте ми палци всичко да е наред с беби, пък и с мен  Hug Hug Hug
После ще пиша как е малкия господин  Hug
Лек и усмихнат, слънчев ден ви пожелавам   bouquet

# 670
Водите, контракциите, подходът на конкретния доктор - всичко е индивидуално  Mr. Green
На мен ми изтекоха водите в 7 сутринта, тамън се бях събудила, обаче на повечето мои познати им изтичат нощем в кревата и аз до сега си мислех,че това е масовия случай - по време на сън.
Моите вкъщи изтекоха малко, взех душ, пооправих се, прегледах за последно багажа, нямах контракции, а докторът ми беше казал,че едно първо раждане трае с часове,така че да не бързам. Тръгнахме с колата за Плевен и по пътя като почнаха тия ми ти контракции- дали от движението на колата, дали какво? с всяка контракция се изливаше / изтласкваше доза околоплодни води и това сякаш нямаше край! Контракциите бяха през 6-8 минути и чак тогава звъннах на доктора,че пътуваме. Според него е леко необичайно първо раждане да почне с толкова скоростни контракции.
Пътят до Плевен е половин час. За това време цялата седалка на колата беше прогизнала, анцугът и обувките ми бяха целите мокри от околоплодни води  Shocked Аз бях чела и очаквах,че водите са нещо като чаша-две количество.
при пристигането в болницата контракциите станаха адски болезнени, някак си в колата не ги усещах толкова драматично,но като ме вързаха да лежа на леглото, така ме стягаше и режеше в кръста,че въздух не можех да си поема, не можех да викам.

Диана, на конкретните ти въпроси- според мен независимо как и кога ти изтекат водите, няма как да не разбереш. Най-малкото защото усещаш,че нещо изтича от някъде, от където не си свикнала до сега да ти изтича нещо като вода  Laughing А ако са комбинирани с контракции, както при мен, съвсем няма риск да се объркаш.
Тапата- при мен падна 2 седмици преди раждането. Според моя доктор е отживелица схващането,че това е признак за наближаващо раждане. Плюс това в средата- края на деветия, то е повече от ясно,че наближава  Laughing Тапата се нарича още цервикална слуз, тя запушва входа на цервикалния канал. При мен представляваше, с извинение, слуз като голям жълт сопол, беше ми се лепнала на бельото и не знам кога  точно е паднала. Нямаше кървави нишки.
Не е задължително веднага след изтичане на води да тръгнеш към родилното, но все пак зависи колко близо/ далеч от родилното се намираш в този момент, дали имаш контракции или не. Веднага ще се обадиш на доктора, той ще те разпита това-онова и ще ти каже кога да дойдеш.

sealover , това е бил подходът на доктора ти. Двамата, при които ходя в момента, твърдо отричат поставянето на окситоцин. Считат,че това прави раждането насилствено и твърде болезнено. Според тях или ще си върви нормално, или ще се реже. Идеята на окситоцина, доколкото знам, е именно да предизвика контракции, но според моите доктори това може да бъде дори опасно, защото при някои родилки контракциите са слаби, траят кратко време, след което затихват и тогава да се предизвикват наново с медикаменти би било опасно за плода.

# 671
Добро утро  bouquet
Е, няма такова чесане, ударила ме е крастата от тъпите комари дето ме наядоха оня ден, събудих се в 5 да се чеша, ужас #2gunfire
Вчера дойде кошарката много коректни излязяхо тия от Хиполенд Peace гаранциона карта, фактура касова бележка, всичко са ми сложили и дойде на другия ден, въпреки, че я поръчах слетобеда Peace

# 672
  • София
Добро утро  Heart Eyes
RAQSVETLINA Успех днес на прегледа,стискам палци всичко да е наред  Praynig
Снощи се сетих да питам нещо опитните мами.Та въпроса ми е след като родиш каква е процедурата за да започнеш да получаваш майчинство?Взимат ли се някакви документи от фирмата в която работиш,примерно такива на които пише на колко те осигуряват и т.н.Ходи ли се в някакви институции да попълваш някакви документи?За еднократната помощ знам че се ходи с акта за раждане на детето в общината и след месец някъде ти ги превеждат,но за майчинството не съм наясно та реших да питам Simple Smile
Ох говорите си за водите и контракциите,аз колкото повече наближава толкова повече се шашкам  Weary голяма съм бъзла и все си мисля че няма да усетя момента кога да отида в болницата,че много ще ме болят след това контракциите,после като ме шият ще ме боли абе все лоши работи си мисля което хич не е добре ама съм си такава.ММ все казва да не го мисля че като дойде няма мърдане ще търпя ама не мога да не го мисля  newsm12
Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

# 673
  • София
Добро утро и от мен  Hug
Амели съгласна съм с теб, че  изтичането на водите и контракциите е индивидуално при всяка жена. Аз не съм раждала и не съм експерт, но на училището за родители, на което ходя (жената, която го води е акушерка и има доста опит), ни обясниха, че когато интервала между контракциите намалее, болката и дълготрайността им се усили тогава е момента да се отиде в болницата, иначе наистина има вариант да те върнат.
Тапата е предвестник, че раждането ще е скоро, но може да се случи и няколко дни преди самото раждане. Това е, което знам аз само на теория, разбира се практиката може да покаже съвсем друго  Grinning

# 674
Пак съм изпуснала,колко много сте изписали.Тъкмо ще имам занимание да чета по време на сутрешното чайче  Laughing
RAQSVETLINA,да се похвалиш след прегледа  Hug
Аз да ви се оплача отново,на последния преглед ме гледаха и се опитаха да ми обяснят нещо за кръвопотока към бебето ,че трябва да започна да пия аспирин протект  newsm78 А аз за този аспирин съм чувала какви ли не мнение. Има ли някоя да го е пила да ме просветли?  ooooh!
Иначе гледам,че жегата тук пак се завърна...Тъкмо се бях зарадвала на малко по-прохладните дни и...  Laughing
Искам да попитам и мамите с опит-има ли значение марката на количката  и коя от какво е доволна/недоволна? СЪжалявам ,ако се е дискутирало преди това   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт