Отговори
# 165
  • София

Исках да ви питам ,вече раждалите де....Понеже предния път ,като раждах ,нямам спомен.Боли ли,ако лекарят спука мехура и изтекат водите? На мен мисля ,че ми изтекоха в предродилна,даже не съм и усетила,но се замислих далли изтеклите води спомагат за по-бързо раждане.За по-болезнено е ясно Confused

Онзи ден се видях с моя приятелка, специализант в родилна зала в МД и тя ми разказа за пукането на водите - процедурата е безболезнена, прави се на около 4-5 см разкритие и е по-добре да се спукат, иначе можело да доведе до неприятности за бебо. Когато се пукнат в правилния момент не би трябвало да направи раждането по- болезнено, а напротив спомаголо за по- бързо излизане на плода ( не е като да ти изтекат преди да започнат контракциите и каквато и да е родилна дейност).

Успех на всички, на които им предстои и нека имаме поне малко вяра в лекарите и екипите, те все пак разбират една идея повече от нас  Wink

# 166
Ей, момичета, колко бързо изписвате страничките в темата Wink
Честито на всички новоизлюпили се мами и техните бебоци - да са добре дошли  newsm51

Записвам се да ви следя. Имам още доста време до термин, но не ми се чака повече нито ден. Вкъщи съм, всеки от домашните е по задачи и сякаш съм изпаднала в безвремието. Нищо не се случва, чакам и това е. Зациклянееееееее!

# 167
  • София
... С 'естественото' раждане като те форсират с окситоцина и се наразкъсаш цялата, да те шият после 100 шева, чакай да зараства с месеци. А най- лошото е, като не зараства добре и боли повече от година, та ходят да ги цепят и шият на ново. Изобщо...

Еее, не, Пине, не съм съвсем съгласна, доста пресилено е това  Hug
Някой те е наплашил, според мен.
Аз мразя и окситоцин, и родилни контракции, но чак пък такава касапница рядко да се получи. Разкъсвания се получават най-често при бързо и първо раждане. А затова именно те 'цепват', за да не станат по-кофти разкъсвания. В най-масовия случай шевовете са м/у 2 и 4, то затова на вас ви искат 6 конеца  Peace А след това тези шевове се следят все пак - и ежедневно в болницата, и в следващите прегледи. Вярно е, че на д-то е трудно да си седнеш първата седмица, а втората... като се пльоснеш някъде, усещаш голямата грешка  Laughing Но... след две седмици си почти нормален. Предполагам, че това са някакви ... доста редки случаи на ужас...

Агнес, рано е да го водите Зар по психолози бре  Hug Толкова е нормално и да фантазират чаветата, и да послъгват... само някой ще ви вземе парите за такава нормалност... А в тази възраст той няма как да се саморегулира, няма как още да отличава истина от фантазия.
Но виж, след като ти спомена на 2 пъти думата "щипане", веднага сама можеш да предположиш какво става. Истината е, че е пълно с персонал по детските заведения, който и пощипва децата, поплясква, стиска, дърпа уши... Ако Зар е пощипвал други деца, може някоя лелка да му е "дала урок" като го щипе за наказание. И детето да не си измисля! Подразпитай го сама за подробности, малко кръстосано, то ще си проличи, дали измисля. И се оглеждай за следи по него  Naughty

А туй, че веднъж е буен, веднъж - кротък - супер нормално, при всички деца е така. Зависи и от педагога - някои са свикнали да мързелуват и да врънкат на родителите колко са им буйни децата, а други си гледат работата, успяват да овладеят детското поведение, и казват вечер, че проблеми с детето са нямали. Такива ще уведомят родителя само в сериозни тревожни случаи  Peace

Аз днес отивам на тонове и док от вратата ми вика:"Оооо, ама ти до 2-3 дни си родила!"  ooooh! Ма как така ме определи с един поглед бе, рентген такъв!  #Cussing out Заради походката било... Сега пък кво й е на походката ми  Crossing Arms Най-елегантната патешка походка е!
Та така не му дадох да ми гледа шийки, разкрития и прочие  Crossing Arms
Тоновете са чудесни, та сега сме в спор с док, дал' ще се видим след седмица. Имам ремонт да чистя, все пак, колички да пера, дрешки, ааама-ха!  Naughty

Мъхчето как не си дава мъхлите да ги нахранят и преповият  Joy hahaha hahaha Ще си говорим пак след 3 седмици  Wink

# 168
Всъщност да, Сандалка, не исках да кажа, че винаги така става. Макар че си имам познати с точно такива случаи и из форума не са малко. И сама казваш за сядането 2 седмици... Аз сега си мрънкам, защото стана дума за секцио и т.н.

На мен пък ми се струва, че бавно върви темата  Thinking като съм човек без работа...  Laughing

# 169
  • София

Исках да ви питам ,вече раждалите де....Понеже предния път ,като раждах ,нямам спомен.Боли ли,ако лекарят спука мехура и изтекат водите? На мен мисля ,че ми изтекоха в предродилна,даже не съм и усетила,но се замислих далли изтеклите води спомагат за по-бързо раждане.За по-болезнено е ясно Confused

Онзи ден се видях с моя приятелка, специализант в родилна зала в МД и тя ми разказа за пукането на водите - процедурата е безболезнена, прави се на около 4-5 см разкритие и е по-добре да се спукат, иначе можело да доведе до неприятности за бебо. Когато се пукнат в правилния момент не би трябвало да направи раждането по- болезнено, а напротив спомаголо за по- бързо излизане на плода ( не е като да ти изтекат преди да започнат контракциите и каквато и да е родилна дейност).

Успех на всички, на които им предстои и нека имаме поне малко вяра в лекарите и екипите, те все пак разбират една идея повече от нас  Wink

А, не, благодаря!  #Silly Разкритието може да е на 4-5см, а бебето да излезне на другия ден. И ни едно усложнение не ми идва на акъла от липса на принудително спукване на мехура  Thinking  Но пък се сещам за друг изход на раждането, предизвикан от тази практика -  да спукат мехура, раждането  да се забави много и понеже вече няма околоплодни води, има риск от инфекция и айде в операционната за секцио( дори да не се стигне до там, не се знае какви инфекции ще настъпят, особено при честа проверка на разкритие. Пък и раждането ще си е баш сухо, непременно предизвикано и с други стимули, които пак си имат съответните рискове). Приятелката ти сигурно никога през живота си не е виждала/чувала за раждане на бебе с изтичане на водите(а раждане на бебе заедно с мехура сигурно няма и да види. Това и учителите ѝ може да не са виждали), което е жалко, предвид, че е специализант... Едничка логика откривам за сега(без да знам все пак какво тя е имала предвид) само в забързването на раждането. Един вид ако е наложително бебето да излезе възможно най-бързо на всяка цена и се правят всякакви предизвиквания, включително и това с цел спасяване живота на бебето.
 И "по-бързо излизане на бебето" не е равно на "по-безопасно" или "по-безболезнено".

Ни гръмотевици съм чула, ни светкавици ме будят. Че и краката не ми изтръпваха баш тая нощ. Обаче ме болеше бъбрека и се сетих, че той боли по-силно, като раждам  Sad

# 170
Добро утро,
тия гръмотевици през нощта ме наплашиха newsm43 та не спах никак добре. Нооо сега се излюпвам и се чувствам наспана Simple Smile
Джине - дай аз ще отида на филма, тъкмо ми се гледат детски...като се замисля наистина ще взема да отида самичка на кино, то какво друго да прави човек на това време  Embarassed
Пине как си го написала страшно -ауч, заболя ме отсега Simple Smile Да ви кажа аз какво съм си взела за след раждането (прочетох го някъде като идея) -надуваем пояс, да си го слагам и да си намествам тръ...ката в дупката  Wink Надявам се да се чувствам по-добре от това.
Ааа исках и да ви кажа за колана за след раждане - в санитарните магазини има едни колани по 5-7лв. Аз взех един от доста приятна материя с  лепки Simple Smile
Имам и още един въпрос - възглавница за кърмене взимали ли сте си и дали има нужда от това нещо? newsm78 И понеже и те са много скъпи, а не знам колко време ще я ползвам (и дали изобщо) намерих едно магазинче на ул. Екзарх Йосиф където ще ми я ушият за 8 лв, ако някоя друга софийска мама реши ще пратя точно адреса.
И така аз днес пак ще се отдам на труд и творчество и ще си шия цяяяял ден, толкова е приятно. ММ каза, че дъщеря ни щяла да стане шивачка със сигурност  Embarassed

# 171
Влизам да се запиша.

# 172
 smile3521 От 9 ч сутринта до сега аз и ММ двамцата сглобихме прословутия креват, ще чакам аз тоя и оня ааама ха  Crossing Arms. Като последните 40 мин се пулихме над музикалната играчка, как да я накараме да свири  Embarassed като индианец пред пишеща машина, накрая успяхме, мнооого сложни ги правят тези играчки.
Жалина какви са тия санитарни магазини?
Пина сестра ми втория път преноси с една седмица, но направи бъбречна криза и се наложи да предизвикват раждане, нямаше нито един шев, бебето 3,800 така че и аз не съм съгласна. Но сега тя каза, че това е добре със системата ако шийката се е изгладила и имаш поне 1-2 см разкритие, но не и ако няма такова чудо, тогава може и до секцио да стигнеш.
Мъхче и ти дойде на моята, аз чак щом сънувах как друг не може да държи бебето, само аз знам как, ако го дам на друг ще му падне главичката, чисто съм откачила.  ooooh! Егати тъщата ще съм ревнива  Laughing

# 173
Мисти - аз го купих от този магазин
ИНА-ФАРМА
София, ул. Цар Симеон 90А
но около Пирогов(ако ти е по-близо) има доста санитарни магазини. Те са за всякакви ортопедични стелки, колани, патерици....за тези около Пирогов не мога да ти гарантирам колко струват коланите, но със сигурност няма да са толкова скъпи както по бебешките магазини. Оф, честно казано имам чувството, че се получава същото като за сватбата - като чуят сватба, раждане или погребение и гледат да се налапат с пари тия магазинери. Същите неща може да се намерят на реалната им стойност.
Не ме мислете за стисната, но просто не ми се дават излишни средства за неща, които могат да се намерят на реалната им стойност. В крайна сметка важното е каква работа върши съответната вещ.

# 174
ЗДраствуйте, Мацунки!
Тука съм, 2в1 съм още, ма нещо нямам време тея дни. Ходих на ТЕЛК за болничните вчера и сега си чакам евентуално големите пари. АЗ нали много разбирам, та при мен се получи гаф - сестрата като смятала болничните и преминала 360-те дни и ей ме на с големия корем пред ТЕЛК-а /които е ходил знае, че тва нещо там е ужас - мирише буквално на овце, пълно с болни, цигани, адски задушно, абе картинката не е добра, пак че жените ми изготвиха бързо решението/. Днес съм на консултация, така се надявам да каже - Ооо, Гери, заминавай за родилния. Тоя корем вече много ми пречи, немога да се навеждам, а все се чудя какво да забърша, да измия, аха изчистя и седна доволна, айде пак кочина, айде пак пуфтене, навеждане. Абе ясна ви е картинката.
Честито на родилите мами. Да са ви живи и здрави бебоците.  Hug
И друго ме тресе - параноя да не се случи на Магдалена нещо, вчера усетих, че положението е страшно - заведох я на обезпаразитяване, лекарката ме предупреди, че може да е малко замаяна. И като се прибрахме, тва куче само спи и не и се играе. Вечерта като почнах да рева, не смея да си легна от страх да не и стане нещо докато спя. Ужас, Милото се чудеше какво ад ме прави.
Дано като родя тези притеснения да намалеят. Четох, че след второ раждане следрозилната депресия е слабовероятна, та си се представям вече ухилена до ушите щастливо родила, тикаща количката с бебо.
Другия ми проблем е абсолютната метаморфоза на Виктория - от добро и отговорно дете стана някакъв мини тийн. Не и се чете, не слуша и половината от нещата, които и се гворят и се държи буквално като бебе, готова е да зареве за няма и нищо. Толкова бях доволна, че ще имам голямо дете, което ще ми помага, сега не съм сигурна, че мога да разчитам на нея.
Абе бременелски терзания разни .....

# 175
  • София
Жалина, това наистина е хубава идея с пояса, и на мен са ми го казвали. Мерси, че ми напомни  Hug
А възглавничка за кърмене аз ще си взема дори в болницата. Не съм ползвала досега такова нещо, но ми се вижда супер изобретение. Именно защото, когато трътката ти е некомфортна, и човек се намества някак настрани заради това, бебче не може да се нагласи винаги в най-удобната позиция и за двамата. И ми се струва, че така като го подпреш на такава възглавничка, ще бъде много лесно  Peace

В Продавалника иначе има чудни и почти неползвани възглавки, на цени м/у 5 и 15 лв.
Но и ти си намерила оферта, признавам те!  Peace
Макар че, точно ти би могла и сама да си ушиеш  Wink

На Мисти й е далече и Пирогов, и цяла София  Mr. Green

...Оф, честно казано имам чувството, че се получава същото като за сватбата - като чуят сватба, раждане или погребение и гледат да се налапат с пари тия магазинери. Същите неща може да се намерят на реалната им стойност.
Не ме мислете за стисната, но просто не ми се дават излишни средства за неща, които могат да се намерят на реалната им стойност. В крайна сметка важното е каква работа върши съответната вещ.

Напълно подкрепям  Peace На същото мнение съм.

Гериииии  Hug

# 176
Сандалка правилно си ме изпреварила, Пирогов далекооо, ние в прованса имаме някакви ортопедични магазини, ама не вярвам там да продават каквито и да е колани.  Joy
Гери време беше да се отчетеш, само не схванах как си минала 360 дни, това с 45 дневния или без него? Нали сме бременни от 9*30/31=280 дни, как ще си минала 360?

# 177
 ooooh!

Мацки, проибрах се. Цял ден откарах в тая Тина Киркова. И докладвам:

Първо, сутринта се обадих на моята доки. Тя каза, че до 15.07. няма да е на работа. Ако съм била издържела до тогава, да я чакам. Аз и обяснявам, че нещата не са наред и искам час по-скоро да ме оперират. Тя - аааа, не, ще чакаме 10 дни преди термин. Аз и казах, че е луда, че аз толкова няма да изкарам и че вече съм на ръба. Тя каза да отивам при колежката и, и да се разбираме.

Та отидох аз в Т.К. Направиха ми записа сутринта рано. Имах страшни болки и контракции, което и излезе на записа. Акушерките чак се зачудиха как издържам. Та със записче в ръка и превита на две от болка, влязох при д-р Богданова. Разказах и коя съм, що съм и че д-р Арабаджикова ме праща при нея. Тя само като ме видя с тия болки, много се притесни.....Веднага ми взе документите и ми разгледа случая. Прегледа ме и на ехограф. Каза, че имам непрекъснати контракции. Добро утро ! Каза, че с моите проблеми и матка, е цяло чудо че съм изкарала до тук. И че нямам никакво време за губене, а трябва да вадим бебето. И без това матката вече е пре-пре-разтегната. Няма да спирам Гинипрала, защото само той успява (за сега) да спре родовия процес. Но доки изрази опасения, че може да почне раждане и сега, въпреки лекарството. За това ме записа за първия свободен ден за секцио, а именно - 04.07. Аз исках на 03.07. но нямаше часове. Утре отивам да ми направят всички документи, тестове и прочие и на 04.07. в 6.00 - с бодра стъпка за секцио. Все пак ме предупредиха, че ако почна да раждам преди тая дата 9което е напълно възможно), веднага да търча в болницата за спешно секцио.
Та в общи линии си се оказа, че съм права. Правилно съм усетила състоянието си и че няма да изкарам още дълго. То тия адски болки и жестоки контракции да не би да са току-така?
В понеделник съм на кОла маска, предупредиха ме че не е желателно да ме бръснат там санитарките.
Бебето иначе е 3200. Има хидроцеле на единия тестис, но не било фатално. Ако не се оправело, след раждането ще изтеглят водата от тестиса със спринцовка.
И така. Прибрах се и стискам до 04.07. Поне  вече съм по-спокойна.

# 178
  • varna
Момичета, варненската мама Benny_G днес в 11 е родила секцио сина си Камен - 3150 гр. и 53 см!

Аз ще се побъркам вече с тия НОИ и НАП - преди малко ми звъни една и вика "Ми няма ви вноските за февруари и освен това двата дни преди болничния от юни, дето са ви работни, трябва да си внесете до 25 число"  Shocked При което аз тотално се опулих, нали оня ден бях в НАП точно за това да оправяме кои вноски къде са отишли, сега пак нямало, че и защо за юни, нали се внасят за месец назад, само удължиха числото  newsm78 И всичко трябва да оправя днес, за да можело да ми платят пфффф  #2gunfire
А иначе забравих да ви споделя, че снощи след това по ТЛС сънувах, че аз раждам, ама някакво форсирано щото кървеше и акушерката ми ръчна нещо си да спукала водите. По-странното беше, че в с стаята бяха мама и тати да дават акъл, пък аз им шътках да не викат, че ще ги изгонят  Shocked

п.с. Ау, близначе, сериозна работа ми звучи това твоето! Стискам палци да устискаш дотогава, че да минат по план нещата  Praynig Hug

# 179
ВЕСТИТЕЛСКИ НОВИНИ!!!

Днес 27.06:

мама dani_keranova, роди момиченце 3350 гр., не знае точно колко см., малката все още си няма именце - секцио

мама slunchice, роди малката Никол, 3250 гр., 50 см. - секцио

И двете все още не са виждали мъничетата, но са заедно в реанимация. Понаболява ги и не им се говори, но като цяло са добре!

Да са им живи и здрави дечицата и безкрайно много радост да им носят! Пожелавам им бързо възстановяване и, ако утре не се разраждам, ако ме пуснат, ще отида да ги видя.  Hug

Честито на мама Бени! Жив и здрав Камен! Много радост и усмивки да им носи! Бързо възстановяване на мама!   bouquet

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 13:49 от girlinblue182

Общи условия

Активация на акаунт