Отговори
# 480
  • varna
Гърл, стига се извинява точно пък ти, имаш пълното право да си изливаш душата, ако не друго, поне можем да те подкрепим и изслушаме  Hug И освен това да знаеш, че почвам и аз да се психясвам нещо, нищо, че няма абсолютно никакви изгледи за това - бременна му работа  newsm78
Жалинке, да ти се връщат гушките  Hug Hug Hug

# 481
Моля, моля...не мой ме настигнете по психясване  Mr. Green На целия зор съм сама и гледах някакъв гаден филм, та хептен допсихясах. ooooh! И пак няма да спя, то е ясно.  Точно в такива мигове ми липсва една мъркаща, сладка котчица да си я нагушкам. А нямам. Джина гадинката има, завиждам зверски Crossing Arms
Абе в тоя дъжд да не слагат нещо та така днеска сме странни?  Thinking
Утре обявяваме весел ден, съгласни ли сте? Wink

# 482
Приключих с работата Simple Smile) сега е ред на яденето отново Simple Smile)) какво е това тъпчене тези дни не знам Simple Smile)

Аз съм в много хубаво настроение, обичам дъжда. Simple Smile
Моят мъж заспа на дивана седнал, а аз си пускам да гледам Аштън Къчър и да му се възхищавам тайно Simple Smile))

# 483
  • София
Запис, Гърлче  Hug
Честита дъщеричка на Гифт   bouquet Аделинка е родена под грижовния взор на мнооого кръстници, макар и виртуални. Нека така да й продължи животът - да получава по много и от всякъде  Peace

Мили мами и Близначе, по повод писмото на Близначето, искам да ви кажа само едно:
Не се страхувайте!
Истината е, че всяка майка си задава въпросите, дали е добра или лоша майка, дали грешките, които е направила, не са нещо безвъзвратно... дали не е ощетила по някакъв начин детето си.
Без тези въпроси едва ли някой минава...
Но не се страхувайте! Не се поддавайте на страха, защото той е Врагът.
Няма клиширана майчина любов, няма единствен модел, по който тя да бъде изразявана, макар и да ни заливат с такива клишета от всички медии, реклами. Всяка жена е индивидуална и по различен начин казва "Обичам те" - това не винаги е с думи, но повярвайте, децата винаги усещат, когато любовта я има. А и те са създадени с огромен резервоар от несекваща обич. Те винаги прощават. Без да искат обяснения...
Бъдете просто себе си, изразявайте се така, както сте свикнали, защото това сте вие, натуралните. Разбира се, чудесно е, когато човек се и усъвършенства (а ние, жените, го правим цял живот), но не се натоварвайте със страхове. Гонете ги надалеч! И всичко ще бъде наред - гарантирано  Peace

Понякога ни се струва, че нещата не вървят, че сме пречупили някъде нещо... и няма как да наваксаме... натъжаваме се, притесняваме се. Обикновено това е само някакъв момент - повтаряйте си това  Peace

На собствен пример мога да ви докажа. Тези дни съм много щастлива! Моите деца се освободиха от изпитни времена и сега самички ми звънят да питат, дали не трябва тяханта помощ. Каня ги, те се трудят усърдно наравно с нас по ремонта... без и гък да кажат, без фасонче да направят  Shocked Което за пубертети е ужасно странно. Но това толкова много ме преизпълва! Неописуемо е чувството да доживееш до момент, когато собствените ти деца оказват реална помощ, и то по собствена инициатива  Heart Eyes На всички ви го желая и зная, че един ден ще го изпитате!
Не сме си казали нито веднъж през тези дни "обичам те" или нещо подобно лигаво.
Но любовата ни се е изразявала в жестовете, в хубавото настроение, във веселите неща, които сме си споделили. И всички я усещаме.
Затова казвам - отпуснете се и бъдете нежни така, както вие си знаете  Peace Когато прибавите и Търпение, децата са безкрайно благодарни, спокойни до вас  Peace
И вие всички ще сте не само чудесни майки, но и ще берете плодове от това!  Hug

Весе, голямо гуш!  Hug
Не преживявай все пак така силно... Нали знаеш приказката за нероденото дете - рано е да се жали. Събери си силиците и акъла и виж, какво можеш да направиш по въпроса отсега. Аз отново да натъртя - разучи неонатологията в МД - слави се. Нещата са напълно поправими. Ала гледай да се предоставиш в ръцете на най-опитните специалисти в тази област  Peace

Гери, направи си изследванията де, какво чакаш  Naughty

wwwaz, никакви паранои! При теб и капчица опасност няма, не си внушавай излишности. Просто е като в математиката: минус плюс минус прави минус  Mr. Green Peace

Луиза... да не би пък Скреч да се затича да ражда?  newsm78 С тези среднощни тапи, които е описала...
От мен мога да кажа, каквото зная, че трябва да продължаваш да се изцеждаш - на всеки 3 часа, нощното изцеждане също е много съществено. Така кърмата би трябвало да се запази.
Но напиши си въпроса в червено - така може да забележи и Айдин, и да ти даде още подробности  Peace
(Хаха, момичета, само си представих  Mr. Green Нали Скреч мечтаеше, че когато роди, ще легне под мишница с бебката и само ще спят по цял ден и ще се кърмят. А ние тук точно по това време ще я тормозим с нашите кърмачески проблеми. Дааам, не трябваше тя да се ангажира точно с нашата темичка...)

Мъхче, къде си? Днес видях едно сочно зелено парче мъх. И се сетих, за кой мислиш - за теб  Laughing Да не би пък това да е някакъв знак?

Бейб, Ники, къде сте? Да не скитате вече по предродилните зали?  Hug

Аз вече имам едни закачливи контракцийки, пък и погрознях ужасно за нула време... (аз като се разраждам, погрознявам - така съм забелязала  Laughing) Но хипнотизирам бебка за 2-3 юли... да видим... дали ще играем с туй дете от един отбор  Mr. Green

Пине, наистина, зАрежи тез разходки глупави  Laughing Хващай мъжО, а и комбинирай с приклякания, навежданици, протягания нагоре. Само разходките няма нищо да помогнат  Confused Покажи му на хайванчето кой е шефът  Mr. Green

# 484
SandalkeHug за математик е просто,  но аз с математиката все насила ни е любовта Embarassed , страх ме е също, че ето 10 дни остават... уж сме готови,  но newsm43  . Няма да мрънкам повече  Hug

# 485
Тук. Нямам грам контракция вече, но ям и спя по много. Имам и енергия да свърша много работа. Излязох в отпуска и имам време за себе си Simple Smile
Тук няма предродилни зали Simple Smile

Да са здрави всички нови бебенца и техните майки!

# 486
Добро утро!
Като бабичките съм станала, няма част от тялото дето да не ме боли. Ако вчера бях прекопала 1 дка лозе, сигурно като се наспя щях да съм по-читава мрън. За капак нещо ми стана снощи та се обезводнявах цяла нощ, незнайно от какво, 6 или 7 пъти ходих до ВЦ-то, как пък през деня не ходя толкова често.
Глупи ти хубаво си ни представяш, ама аз последната мама дето видях на такава снимка, изглеждаше като пребито куче, усмихваше се ама изглеждаше ужасно, та направо взех да си мисля, че е по-добре да се върна 5-6 месеца назад, когато нищо не ме боли, не ме е страх все още от раждане, щото е далеко, и си още толкова щастлив  Laughing
Близначе вече е днес, ама не ми е весело, напротив даже ми е още по-тъпо, май не е от дъжда, от линийката, която прави обратно броене  newsm78
Ники е как нямате предродилна, тогава в родилната ли се подготвяш и чакаш да свършат контракциите, та да започне същинската част, или в нормална стая  newsm78 Иначе ти завиждам за енергията, аз само спя или дремя, нещо нямам желание за нищо, изобщо не съм същият енергичен човек, който бях. Sad

# 487
  • София
Ооо, Мисти, аз съм същата работа... Нищо не ми се прави, освен да ям или да спя...  ooooh! При мен много ми влияе времето принципно... А си бях поръчала такова време около термина, че да не ми е жега, ама ...  Mr. Green Mr. Green
Веси, действай веднага по въпроса... Аз днес ще се опитам да се свържа с личната ми лекарка и да я питам дали има право тя да ми даде направление за антителата. Не искам да ви разправям за моята гинеколожка, че ми иде да я гръмна просто  #Cussing out Тя дори не ми е дала все още документите, а ми е записала час на 15-ти баш на термина (по ФМ) Абе... какво да ви кажа..  Tired

# 488
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро!
Днес се очертава един дъжовен ден,но въпреки това смятам да се залавям с основно чистене,че нямам много време Crossing Arms!
Мисти от по хладното време е,всъщност незнам в Благоевград дали е хладно newsm78,но се метни на кантара ще останеш доволна! smile3521
Глупи каква е тази работа посред нощ? newsm78
Весе как си поуспокои ли се вече?
Дени мила прегръщам те силно..........извинявай,че с моя пост ти напомних някои неща които те растройват Praynigзамислих се аз от какво се оплаквам,а ти как ли се чувстваш............но трябва да продължиш напред твоя малък мъж ще бъде твоята упора Hug Heart Eyes!
Сега ви оставям и се залавям за работа!
П.П. Качих снимки на моя корем от днес и малко на някои дрешки на бебо.които ми прати моята приятелка от Щатите!

# 489
Сандалка пак ми напълни душата  Hug
Весе момичетата са прави! Хич не падай духом да се самообвиняваш, че точно сега трябва а си най силна. Ако има проблем (дай Боже да няма) ще са ти нужни сили да се пребориш. Никога нищо при неродено дете не е сигурно. Ако си мислиш, че и това е причината Лазар да е мъничък (по мъничък от Калин), то бъди сигурна, че развитието на всяко дете е индивидуално. Вземи и фактора - друг баща, понеже и това си е генетично все пак. Незнам на ТМ колко са му се родили момчетата, но  за успокоение може да питаш. Само не се шашкай точно сега. Ето тия предпоставката за депресия после. Знаеш колко сме лабилни малко преди и след раждане. А това, че депресии при второ дете нямало - нъцки. Горе главата и без излишни притеснения преди да им е дошло времето  Hug ако им дойде времето изобщо.
Честито за новите ни бебоци   bouquet

Знам, че пропуснах някого, но ви дочитам от снощи, че и сега все още.
Луиза съжалявам, че се е наложило да сте разделени с бебето. И аз като Сандалка смятам, че трябва да продължаваш да цедиш, за да стимулираш. Най - добрият стимул е бебео, понеже то само си регулира нужното количество, но при липсата му в момента компенсирай с цедене. Вече не помня по колко грамчета ядяха първите дни, но май почваха от 10гр и до месеца трябваше да стигат 90гр ако не ме бърка моментната ми слаба памет  Embarassed Ако не искаш да хвърляш кърма, но все пак не я носиш на бебето, то можеш да я замразяваш във фризер в специални контейнерчета/торбички.

Искрено се надявам да не пропусна някого  Embarassed

# 490
Честито на всички нови мами. Да са ви здрави и щастливи бебчетата!
Не четох много назад, пак съм изпуснала сума ти неща, но прегледах специално постовете на Весела. Не съм запозната с такъв проблем и не знам какви са рисковете и опасностите, но Весе стискам силно палци всичко да бъде наред накрая. Една тежка жълтеница не ми звучи толкова страшно, тежка или не нали почти всички бебета я карат. Надявам се да не се очакват други усложнения. Ти си толкова позитивен човек, ще се справите сигурна съм.
И поне же стана дума за жълтеница - моята Далийка така и не я кара. Не знам доколко е нормално и какво значи това. Слава богу не я наливах с глюкоза както ми беше предписано.
Днес и аз съм тъжна. В 7 без 15 Петър тръгна с колата към София... за да остави там Кара. Няма да ви описвам колко се карахме, ако не бяха тези прегледи и проблема с тумора бях готова да тръгна и аз.
Как пък не ми пожали нервите този човек. Кърмата ми почти спря, докторите ми съобщиха лошата новина, а за Петър проблема остана космите на Кара. Чак и на Арапя не ми се ходи без нея. Съгласна съм че ще ми е трудно да я гледам и нея и бебе, можеше аз сама да поискам да отиде при майка ми, но ми е адски болно от начина по който я разкара макар и за няколко месеца. Сега поне с чиста съвест като свърши лятото и се прибера от Арапя ще си дойда в София и ще остана цяла зима. А след това си се прибираме с Кара. Ако още не я иска... раздяла с него, така и така с неговата работа не ми е от голяма помощ.
А относно страховете ми от голямата му дъщеря дето почти всички ме убеждавахте че няма как да предпочита едната пред другата - вчера на неговия имен ден го помолих да отидем в морската с майка ми и с малката да се разходим заедно. Сутринта влезе в стаята (той не спи при нас, но това решение го взехме и двамата. И аз така предпочитам) и с изтормозен тон ме попита "Кога искате да ви карам". На мен ми стана тъпо естествено, веднага заподозрях че бърза да излезе с голямата си дъщеря и му отговорих че не искаме да ни кара. И той излезе и прекара целия ден с другата си дъщеря. Ето че опасенията ми не са били напразни. Просто си познавам човека. Нашата връзка все по бързо се приближава към своя край. А най странното е че дори не ми е тъпо.
Майка ми беше тук една седмица (то и тя обърка плановете доста) и ми каза че съм изключително зле с нервите, което си е факт. Нервите отключват сума болести, трябва да се успокоя за да имам сили да се боря с евентуални разсейки. Интересно ми е сега като постигна целта си - да изгони Кара за да му е стерилен апартамента пълен в мебели, одеала и вещи от баба му и опикан паркет от старата му котка - дали ще промени поведението си в положителна посока. Преди няколко дни ми каза - да сме дали Кара на майка ми за да оправим апартамента и да направим място къде да идва и да остава да спи Василена. Т.е. да изгоним моето "детенце" за да направим място на неговото (а тя дори си умира за Кара). Еми болно ми е, много ми е болно.  smile3518

П.П. Извинете ме Близначето поиска днес да е весел ден, ама то не става по желание. Имах нужда с някой да споделя. Сега я няма Кара да си я нагушкам

# 491
  • varna
Добрутро - тука вали и трещи, крайно време беше, че се бяхме посварили вече в собствен сос Laughing
Росито, направо не знам какво да кажа  #Crazy Преди всичко си пази силите и нервите за Далийка, пък после всичко останало. Аз те разбирам, Брена никога не бих я отделила от нас, ако ще и три бебета да има  Hug В крайна сметка може пък после като го оставиш сам да му дойде акълът, знам ли  newsm78

# 492
  • София
Благодаря ви за подкрепата още веднъж  Hug .  По-спокойна съм.

Роси за мен негативното отношение на Петър е насочено към теб, а не към детето. Ти си тази която по някакъв начин го дразниш. Не ти казвам да се замислиш върху поведението си и да се коригираш. Те са тези които трябва да ни угодят, но за съжаление повечето са егоисти и не го правят. Излизай повече на вън с приятелки да се разведряваш, за да не изпаднеш в дупка, че много ти се насъбра. В никакъв случай не показвай ревност към голямата дъщеря, така ще го озлобиш много. Пък и детето с нищо не е виновно, защо не я викаш при теб и  двете заедно да се грижите за Далийката? И детето ще е доволно и Петър няма да е наежен. Ако ти си му надувала главата срещу голямата щерка е нормално да се озлоби, представи си се на негово място.

# 493
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Охххх Роси незнам какво да ти кажа като прочетох поста ти ми стана много гадно за теб ..........но май проблема не е в кучето ми се стува като че ли то е върха по скоро!Само едно ще ти кажа не се самонавивай и колкото и да ти е трудно не го мисли,като се усетиш,че започваш да се сдухваш насочи мислите си в друга посока,мисли за Далийка и за хубави неща,защото иначе ще ти става все по гадно и може да вземеш прибързани решения за които после много да съжаляваш!Прегръщам те силно и силно се надявам да кажеш скоро че всичко при теб е перфектно! Hug

# 494
Удави ни тоя дъжд значи..щяло да бъде най-горещото лято за последните 600 години  Mr. Green
Бройте и мен в списъка с изперкалите-от дни сънувам една количка,намерих я в интернет,но говедото не се съгласи да я купи/а аз вложих солидни усилия да се съгласи 1. подмазване 2.рев 3.сърдене 4.поговорихме си на френски  hahaha  5.пак рев /,та си я издрънчих от продавалник.В понеделник жената ще ми я прати. 
Следобяд ще почета обстойно и ще пиша повечко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт