Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

аз набързо днес, че съм се сдухала...малко...

Честито на родилите вчера, живи и здрави и много, много щастливи!!!

Честит рожден ден на karlie и на майчето на Катето!!!

Веси, стискам палци всичко да е наред, браво, че си се поинтересувала от резултата...

Та, аз сутринта бях на тонове първо, дребното много мърда, но хартията за запис нещо зацикли, половин час лежах така, после то заспа и тоновете ми пак бяха равни, лекарката каза, че не реагира добре и не е нормално това, после се оказа, че и водите са ми редуцирани, 2 джобчета със стойности 5 (трябва да са от 5 до 8 ) и 3,4, от миналата седмица е пораснало бебето само 100 грама и диаметърът на главата му си е същият (но пък досега ме е гледала все на един и същ ехограф в един и същ кабинет, днес за 1=ви път в друг), както и да е,  резултатът е, че искам да ви помоля утре по обед да ми стискате много палци, дай боже после да мога да се похваля...кръвното ми скочи от притеснение, сега си лежа и се опитвам да се успокоя и така...

Луиза, браво, че сте си вкъщи, разкажи повече как се стигна до това спешно секцио при теб, ако имаш време днес и малчо спинка?

# 76
  • София
Иве, стискам палци още от сега. Ама ти недей да размишляваш излишно, не бива да вдигаш кръвно! Нищо чудно и от апарата да е. Хиеш още Допегит, нали? Hug Hug

# 77
Добре дошли на новите бебоци и бързо възстановяване на майките им. Вече наистина става трудно изброяването поименно.
Искам да се включа за секциото. За себе си съм убедена че по-леко щеше да ми бъде да го родя нормално. Кошмара на секциото са тези 24 часа в които лежиш неподвижно и освен самата операция започват и кокалите да те болят непоносимо. После идва раздвиждането което го чакаш с голямо нетърпение но се оказва че е по болезнено от лежането. Мен все още ме понаболява операцията. Секциото може би има предимство пред едно тежко вагинално раждане с разкъсвания и шевове, но едва ли и пред едно нормално протекло раждане. Моята Далийка почти беше тръгнала да излиза с крачетата, имах доста сериозно разкритие, контракциите бяха болезнени, но имаше моменти на отпускане в които можеш да си вземеш въздух. След секциото болката беше постоянна, нямаше момент в който да не те боли. Да не говорим че и лежиш по дълго в болница и по късно ти дават бебето. Нещо което аз не бих си простила - да избера да си спестя болка за сметка на това да закърмя детето си веднага.
Иначе в стаята бяхме 3 момичета със секцио и само аз бях с причина, другите две сами си го бяха избрали. Но отделението иначе беше пълно с родили по естествен път.
Исках още нещо да пиша ама забравих.

# 78
  • София
Благодаря, Маги, ми то няма какво да го мисля, намерих тоновете на Стани, луда работа, ама добре, че ги потърсих, същите са му като на девойката и той поспалив ще да е бил, но си пише реактивен плод на тях, тя и лекарката ме успокои, че всичко е наред и до утре ще си бъде наред, просто като не нараства детето няма смисъл да го чакаме повече, за какво да го чакаме, само да се притесняваме, пък то да си седи все 2400, а и водите ми миналата сряда си бяха в норма, на долна граница, но в норма, така че и в четвъртък още малко да са намалели, седяло е 1 седмица с намалели води, не повече, а и те не са силно редуцирани, а само редуцирани, а кръвното, там се държах 120/80, ама като се прибрах явно от напрежението и без да си почина го премерих и беше 145/75, после си падна до 120-130/70-80 каквото си го поддържам с допегита, а допегит пия 3х1, но последно довечера и така...

# 79
Iva angel,имаш стиснати палци и от мен,Мимс успех също и на теб  Praynig
Честито на всички обебили се,много сте ,не мога да запомня всички Hug
Весе ,дано всичко да е наред при вас Hug
Относно гнусливите мъже искам да ви успокоя ,че моят не може и куче да гледа как пикае ,че му ставало гнусно.НО като се роди Петьо е сменявал памперси,друго е да си е твое ,както казвате  Laughing Иначе и на мен не би ми било приятно да сменям друго дете.Може да ме вземете за луда ,но според мен акото на кърмените бебета даже не мирише толкова лошо Naughty
Аз нещо го закъсах с краката.Болят ме много.Искам да питам ,нали все си говорим за подути крака и отоци.Какво представляват тези отоци?Щото никога не съм виждала ,а сега имам една болезнена синина на прасеца,може и да съм се шибнала някъде без да видя.. ooooh!Много съм разсеяна ,много.Днес купувам от пазара лук,моркови ,картофи...Отивам си вкъщи ,гледам в чантата само едни праскови ooooh!Платила съм покупките и съм забравила да ги взема Rolling Eyes
Агнес май се оплакваше ,че детето не слуша.И мойто вчера и днес е издивяло.Снощи даже си поплаках малко ,защото на 2 пъти умишлено ме удари:roll: Какви са тези реакции не знам.Днес рева 40 минути ,защото не му купих бонбони.Сигурно тогава съм забравила и покупките ,знам ли...

# 80
Весе.... Hug Hug спокойно,всичко ще бъде наред. Като минеш комисията в Шейново и ти назначат дата за секцио,драсни тук. Може да се засечем. Аз влизам на 04.07.

# 81
  • Варна
Честито на всички родили мами, дано не съм пропуснала някоя - Несторова, Дейни, Картофова и Котето! Да ви растат здрави и жизнени бебчетата!

Аз също се разписвам за  последно, стискайте палци, утре сутрин влизам да раждам!

Мисти, хич не ме е срам да кажа, че ще раждам със секцио. На миналото раждане влязох с огромното желание да родя естествено, както Господ си е рекъл. Обаче това си остана само като добро желание. Последваха часове на чакане с изтекли предния ден води, без грам разкритие, с безумно болезнени контракции толкова начесто, че дъх не можех да си поема до следващата. А бебето си стоеше все така високо. Лекарката прецени, че вече е време да се помогне на бебето и ме срязаха, оказа се, че малкият е бил с няколко пъти увита пъпна връв, която постоянно го е дърпала и е пречела да излезе. Като краен резултат мога да кажа, че си изтърпях болките и на двата вида раждане и тъй като в момента нещата са на същия хал (пъпни върви и т.н.), то нямам намерение да кандидатствам един ден за ореол на светица над главата и ще родя пак секцио, този път вече по предписание, а не по спешност. Мисля да се гордея не с начина, по който съм родила, а с това какви деца ще отгледам и какво възпитание ще им дам. Много се радвам на майките, родили естествено, евала им правя, и аз исках така, но в същото време нямам грам комплекси за секциото си. Всеки има право на мнение, аз предоставих моето  Simple Smile

Целувки на всички и до скоро!  Hug

# 82
  • София
Благодаря ви момичета за подкрепата. Сандалка  Hug

Направление тази от ЖК не ми даде, нещо не можа да се разбере с компютъра, тай какво я пита и тя какво му задава. Нямам нерви да се разправям, цял ден ще ми гръмне главата. Платих си в частна лаборатория 40лв. и утре ще ми излязат резултатите. С тях в петък съм в Шейново хем на преглед и да се реши какво ще се прави, хем на комисия за назначаване дата на секциото (за това е Иришка комисията). Малко се поуспокоих, защото получих мнение от трима доктори и тримата са от Шейново, но и тримата не знаят, че съм говорила с другия. Добре, че съм приказлива и имаме готини комшии та така с познати на познати и се свързах. Много зависи от този "титър". Но се опитвам да не го мисля вече, а да се успокоявам, че всичко ще е наред.
А забравих, Анти Д гамаглобулин е безплатна и се поема от ЗК, но след раждане. А при мен според зависи от титъра може да се наложи да ми я бият преди раждане.

Близначе, я спокойно. Не знам как се отразяват антителата (по скоро избягвам да мисля) на Дан Колов (Лазар), но ако видиш как бунтува корема ми ще се успокоиш. Сигурна съм, че е много добре! Hug

Ок Петя. Hug

Джина  Joy добре, другия път като я видя!

# 83
rosi.to, била си с пълна упойка. Тарикатската е със спинална. Раздвижват 2-3 часа след секциото и няма тия мъки. Бебето дават веднага - поне тука, в Майчин дом. Абе има секциота..., дето са мечта! Даже в МД не слагат катетър, да не ти разраняват и там, ами слагат памперс за възрастни. Може и да греша, че не избирам този вариант, ама късно е вече.

karlie, честит рожден ден!

Весе, надявам се всичко да мине гладко и да нямаш проблеми с тези антитела. Да, Герито от София е също с РФ-

# 84
Мимс, Иве, Дани успех и на трите  Simple Smile) всичко ще е наред  Hug

Весе, стискам палци и на теб Praynig

Карли, да си жива и здрава, много щастлива, да имаш леко раждане и да гушкаш своето бебенце Simple Smile)

На мен днес ми е супер лошо, гади ми се, корема ме боли, взех си сода и се чудя какво да обядвам, че да не ми се гади толкова. Днес кума ни има рожден ден, трябва да ходим, а така ако ми е зле няма да стане.  

Данче, аз мислех че съм отвеяна, ама сега ме биеш Simple Smile поне върна ли се да си вземеш покупките?
Сигурно им влияе луната на тези деца и моя вчера щях да го набия Sad

# 85
  • София
Честито, Несторова! Раждане в ефир направо  Sunglasses И с телефона в ръка ли ражда? Аз моя го бях забила из багажите и случайно мина покрай мен някой, та предложи да ми подаде телефона, да не ми е скучно, докато си чакам 2та часа в коридора(реанимация).
koteto_f, честита радост и за вас!

А пък най-много се дразня от някакви дето се изказват ами не искам нормално щото после отдолу ще стана като кофа  Shocked Shocked
След първото раждане ММ рече, че "кофата" ми е като девствена. И аз така го усещаям - сякаш отесняла. Ама не го пиша за рекламата на вагиналното, а съвсем сериозно. Друга екстра от раждането ми е, че вече си усещам вътрешните мускули и мога съзнателно да ги движа (което е голям плюс при  luvbed ). Четох някъде, че в Япония имало практика от векове да се обучават как да движат този мускул, пък аз без учене получих диплом  Laughing
si_ti, мен с твоя ремонт не мож успокои. Нашия е на цимент, нямаме таван още, не можем да отидем тапети да купим, защото миУото е на работа включително уикендите(а тапети ще лепим, защото с латекс изобщо пък няма да успеем навреме). Майстора е брат ми, който пък работи на друго място и не се знае кога ще е свободен да дойде да довършва и изобщо всичко е на изчакване.
rady17, зълва ти да вземе някъде да се скрие от цивилизацията, че става за смях. Кой по какъв начин изразява болката или усещанията си е негова лична природа. Аз пък искам тя да издава/не издава при секс определени звуци, защото аз решавам, че ако прави обратното, значи е к***а  Crossing Arms .
karlie, честит празник! Но почерпката отказвам. Моя десерт дома си е по 'убав  Sunglasses
 А коя от темата ни беше споменала, че я досрамяло, че сънува еротичности разни с нейния мъж. Мъ той нали си е нейния мъж, не е като да е сънувала комшията.
Близначе, не се давя. Окапвам се. Цялата ставам като сина ми след шоколадов сладолед  в горещо време Sick
Весе, в коя болница ще раждаш? Бях в една стая с майка, на която ѝ трябваше анти Д и я бяха предупредили от консултацията, че трябва да си я купи. И майката се изненада, че никой не ѝ поиска пари в болницата, нито е ставало дума да купува. Просто дойдоха и я боцнаха. На бебето нищо не правиха, нито кръв, нито ваксина.

# 86
koteto_f  честит Андрей да ви е жив и здрав и много да ви радва  Hug

# 87
Да и е честит малкия Андрей на koteto_f. да расте жив и здрав за радост и гордост на мама и тати!!

mims, Ива и Дани, успех и от мен, имате стиснати палци.  fingerscrossed

karlie, честит рожден ден!! Да си жива и здрава и ти пожелавам едно здраво и хубаво бебче!

# 88
Карли  nbirthday nbirthday, почерпката е уникална  Grinning ама и аз съм от тези дето в 9 месец нищо друго не ми се иска, освен да родя и да ми спадне корема  Confused Дори и тези красавци не биха ме трогнали в момента  Cry Май вече за нищо не ставам освен за мрънкане.
Пина то ако кажеш Пенка, дето Пина там Пенка, пак може да се оправдаеш, че на себе си го кръстила, ми аз ако я запиша Мисти, има да се чудят на кого ли съм я записала  Embarassed То май има възможност на другия ден да се пишеш невменяема и да промениш решението си / или поне така се надявам/.
Мимс късмет утре
Близначе хич не си приличате със сестра ти, то трудно ще се сети човек, че сте сестри камо ли близначки. Ама няма лошо, поне няма шанс да ви сбъркат мъже или навремето гаджетата.
Весе дано ти разяснят нещата, но като чета поста на Скреч, не е толкова страшно, ако попаднеш на правилното място. Но твоята докторка, как пък може нищо да не ти казва  newsm78
Иве при теб не ти ли казват защо не расте това бебе? Ако трябва го храни повечко, шоколадчета това онова  Grinning
Роси за това идеше реч, ти си нямала избор, при седалищно разположение няма как да го обърнеш, ама другите две ето сама си казваш, че така са искали.
А я да ви питам и нещо друго по въпроса, защо лекарите да препоръчват секцио, някакъв бонус ли получават или що? В смисъл, че някоя каза, че не е до желанието на пациентката понякога, а до лекар.

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 15:57 от mysterious

# 89
Прибрах се!

Спорът за секциото гледам от мен почнал  Mr. Green пак  Mr. Green

В никакув случай не искам да кажа, че жените, които раждат секцио са лигли. Просто в момента е модерно явно жени без проблеми да избират да родят с операция. И ДА операцията не е раждане. Това си е операция и си крие своите рискове както за майката, така и за бебето. Има си нормален родов път от където има физиологически процеси, които просто трябва да си се случат. Това съм го коментирала не с един или двама лекари и си стоя зад думите.
Друг е въпросът, че напоследък явно наистина ставаме все по "калпави" като в това число включвам и себе си. И аз съм калпава в истинския смисъл на думата. Отделно е факт, че лекарите вземат по голяма заработка за секцио (което трае има няма час), отколкото за нормално раждане, което трае... не се знае колко ще трае.
Незнам защо си мисялт някои, че секциото не боли. Боли си и още как. Да не говорим и какви усложнения могат да се получат. Вагиналното раждане също не е критерий за раждане без проблеми, но аз някак възприемам нешщата така че щом природата го е измислила по този начин, то ако няма проблем трбява да си стане по този начин.

Когато ходих да се записвам н апланово секцио миналия път доктора ме погледна и ме попита документа истински ли е  Shocked До тук спирам, вие си правете изводите за какво става на въпрос.

си_ти стискам палци бебчо да е ок с килограмите и всичко да е наред.
Честито бебе на котето   bouquet
Карли да си жива и здрава   bouquet и само хубави емоции в близките месеци поне  Wink
мимс успех  Praynig
Дано не съм пропуснала някого  Rolling Eyes

Пина от 3 часа все за тебе си мисля. Купих си
Скрит текст:
миди
и все още се разправям с тях. Уча се общо взето, че за сефте ще ги готвя с черупките. Доста четох как се чистят и как да разбера коя не става за ядене. Дано съм ги изчистила правилно, че ще има да  Sick ако има проблем и какво ще ми чуят и ушите...

Общи условия

Активация на акаунт