Отговори
# 600
girlinblue182 Честит Юлиан, да е жив и здрав да расте щастлив и обичан.   bouquet  bouquet  bouquet

# 601
girlinblue, честит син Юлиан !!!! Да е жив и здрав, да расте весело и спокойно дете !!! Бързо възстановяване ти желая и нека Господ бди и над двама ви !!!!!!!

newsm51

Пина, я ти се стягай, че си следващата, нарочила съм те аз за днес  Mr. Green

# 602
Здравейте, и аз най-накрая се престраших да  се включа и то на финалната права!!! Очаквам първото си бебче на 14.07 и е девойка! Малко ми е ново всичко във форума, досега не съм се включвала, така че ще ме извините, ако нещо не правя правилно!

# 603
Честидто да ни е първото юлско бебе Юлиан !Дени,да сте живи и здрави двамата ,всичко останало ще се пореди !
Ееех,каква хубава новина ,така се развълнувах!И мерките му хубави ,и името му хубаво .....мама бързо да се възстанови и това е !
Пина ,днес ще е денят ти казвам и на мен така звездите ми говорят Whistling
Сега ,като четох за разкритието на Пина и се замислих ,как точно го изчисляват  в сантиметри newsm78 Не намирам логично обяснение,докторът знае колко му е широк пръста ли,моля обяснете ми ,че от одеве това мисля #Crazy #Crazy
Аз днес на обяд малко се уплаших ,така се разтреперих от глад ,че едва стигнах до вкъщи.У нас ,докато си приготвя нещо ,ръцете ми трепериха,после седнах и се налапах здраво,чак ме е срам...голямо съм прасе ConfusedНещо ми е замаяно ,мъжът ми мери кръвното ,уж е добре ....освен да лягам и да се вълнувам за Пина  Mr. Green Mr. Green

# 604
  • София
Честито Дени! Добре дошъл на Юлиан! Да бъде много, здрав, щастлив и голяма опора на мама!

Ей, чудесна новина! Браво!
Аз пък пак се разцинках. Ужасна съм.

# 605
Честит малък Юлиан на Гърлинблуbouquet  bouquet
Пине,чакаме те да се обебиш.Ей,уреди се ти,аз още си пъшкам  Crossing Arms
Роси,на какво прилича това нещо?Ние тук сме се  събрали камара жени,неправещи секс,а ти.. пред гладен да ядеш   Mr. Green

Преди малко имах много приятна изненада-получих козметика,макар да не помня че съм печелила. Mr. Green

# 606
Много ви благодаря за вниманието и за положителните мисли, момичета!  Hug  Hug  Но аз днес май няма да раждам  Thinking Ми седя си и се гледам и съм същата като вчера. Болки нямам. Знам, че те като тръгнат и бързо стават нещата - не винаги, но нали така се надяваме всички. Има време до полунощ  Laughing  Навремето майка ми бременна с мен тъкмо за вечеря я почнали болките (мисля около 18- 19ч.) и в 21 съм се родила, тъй че надежда има, ама нещо нямам такова усещане аз. Здраве да е, когато - тогава, но не ме чакайте, че да не ви разочаровам. Ей така, като Дени се прави. Без гък- без мък и си роди, аз само пара вдигам и нищо.

# 607
Весе....странно. С теб сме с един термин. Само дето твоята лентичка е по-друга. Обаче забеляза ли, че пише "37 г.с., остават 21 дни" ? Ако термина ни с теб е на 24.07., то след 21 дни не е 24, а 22.07.  В моята пише, че остават 3 седмици. Което пак си е 22.07.. Тоест, секциото ми не е 20, а 18 дни по-рано...Не разбирам...
Ох, зае*и, сигурна съм, че нищо не разбра  Blush

# 608
Дени, да ти е честит малкия Юлиян!! Много да те радва, много да се гордееш с него и да ти е голяма упора!!

Ех, показа се първото юлче, ред е на Юлия - Pina, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно и при теб и чакаме добрата вест - ясно е - нарочили сме те, няма мърдане.  fingerscrossed

Весе,стискам ти палци и на теб да са напразни тревогите ти и нещата да се развият добре и при вас с малчо.  fingerscrossed
blizna4e, и при теб малко остана. Само спокойно и нещата ще минат чудесно!! Пък четвъртък те чакаме да се отчетеш с младежа.
П.С. Не може термина ти да е на 24.07 и да си 37седмици точно. Сигурна ли си, че е въведена правилната дата? Моя термин е на 23.07 и ми дава моята лентичка, че съм 36сед и 6 дни ?! Звучи ми като да си и задала на твоята именно 22.07 за термин, ама знам ли....
Д.с трабантчето, така описано ми звучи като да ти е паднала кръвната захар - ти някога имала ли си проблеми с нея? На мен като ми пада и почват да ми изтръпват ръцете, да ми се свива около устата, да не мога да говоря членоразделно - ама това вече като съвсем падне. Сега като яде, си добре, нали?
мъхче, стиснати палци и от мен!!  fingerscrossed

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 15:33 от gemavar

# 609
  • София
Chestito girlinblue!!! Neka noviat jivot bude izpulnen samo s hubavi momenti! Celuvki!

# 610
Да, всичко съм си задала точно и правилно. Макар че аз неведнъж съм казвала, че знам точната дата на забременяване и според нея термина ми е 21.07. и точка. Лекарите си смятат по стандартните таблици, ама моят цикъл е нестандартен. Да не говорим че по ехограф, мерки и теглилки още от самото начало бебето отговаря именно на моите изчисления.

# 611
Girlinblue, честит син - бъдете здрави, усмихнати и всичко най-хубаво от сърце ти пожелавам   bouquet   bouquet   bouquet Hug

Мъхче, стискам палци всичко да е наред, гледай да си спокойна - Вашето здраве е най-ценно пред бумагите, ще се оправят нещата  Hug

Ако пропускам някоя мама - честито бебенце - здрави и с късмет напред   bouquet

# 612
Честит Юлиян Гърл Simple Smile)) Желая ти от тук насетне само здраве, положителни емоции и много усмивки Simple Smile)) Бързо се възстановявай и пиши скоро Hug

Мъхче, стискам палци и при теб нещата в работата да се оправят.

При нас вятъра утихна, мисля да се качваме на колата и да излезнем за малко

# 613
честит юлиян гърл,много здраве,и щастливо детство ви желая!

# 614
Ей, гърлче, как се зарадвах. Да ти е здрав и щастлив Юлиян, а ти никога повече да не се почувстваш самотна  Hug

Здравей rosi.to,
Надявам се нямаш против да отговоря вместо Screch.  Hug
Разбирам, че изпитвате известни трудности със засукването. Изглежда на Далийка й е трудно да суче от едната гърда, а как се случва сукането от другата? Споделяш, че често заспива – това и на двете гърди ли се случва или повече на тази, с която имате трудности? Ако тя все още има жълтеница, възможно е заради нея да е по-поспалива. Какво мисли педиатъра за това? Добра идея е, докато суче, да се опитваш да я задържиш по възможност по-дълго будна и активно сучеща, за да може да достигне до повече порции мляко – можеш да галиш по петичката, по меката част на ухото. Ако е удобно да попитам, горе долу колко кърмения имате за денонощие и как се ориентираш кога да я кърмиш? Използвате ли залъгалка?
Наистина бебетата са най-добрата помпа поради специфичния си начин на засукване – едновременно правят вакуум и масажират гърдата, като по-този начин стимулират по естествен начин многобройните нервни окончания в зърното и ареолата. Този начин на стимулация предизвиква по-лесно слизане на кърмата и по-бързото й образуване. Прекрасно е, че искаш да си храниш бебенцето с кърма и дори си склонна това да не е от гърда, тъй като виждаш, че нея й е трудно.   bouquet Все пак бебетата растат много бързо през първите седмици и е възможно много скоро големината или формата на зърното да не са от значение за нея. Също така, кърменето се случва от гърда, не е от зърно. Скоро устичката ще стане по-голяма, а Далийка по-умела в засукването. Peace Понякога може да е нужна само малка промяна в позата или организацията на кърмене, така че мама и бебе да се кърмят приятно и успешно.
Ще очаквам отговора ти и се надявам ако имаш възможност да споделиш отговорите на въпросите ми, за да мога да ти бъда по-полезна.

bouquet

Благодаря за отговора
а сега на въпросите
1. С другата гърда няма проблем освен че заспива.  Още от болницата ми казаха да я щипя леко по рамото и да я гъделичкам по крачето като заспива. Въпреки това тя отнася плувката много дълбоко в един момент. Като я сложа в креватчето и малко след това се събужда и почва да плаче. Дори да я гушна след това като я сложа пак в креватчето всичко се повтаря. Установих че като й дам да цокне малко от шише и си заспива без проблем и сега така практикувам като се размрънка. В момента караме само на гърда, но ми се буди през час - час и половина което значи че не яде достатъчно, нали. Ох ,много съм притеснена че ми спира кърмата.

2. Тази дето я затруднява нея като я засуче дръпва 2 - 3 пъти и я плюе. Това упражнение го повтаряме по н-пъти в рамките на 10 - 12 мин. След това я слагам на другата където засуква нормално но след 5 -6 мин започваме да се ръчкаме че се унася.

3. Педиатъра не съм го питала. Когато дойде на преглед още не бях на ясно какви са ни проблемите.

4. Кърмя я на поискване - може би ни се събират към 7-8-9 кърмения

5. Залъгалка не ползваме. Едно че на мен не ми допада. Второ приятелки доктори ме посъветваха да не давам, че отслабвал смукателния инстинкт и трето тя самата не я иска. Почти веднага я изплюва

И така основното ми притеснение е да не ми спре кърмата. Направо изпитвам ужас от тази мисъл. От Германия ми изпратиха някакви страхотни чайове за кърмачки - пия по 2 - 3 на ден. Пия много мляко, гледам да ям повече масло

Благодаря за помощта за НОИ. Оправих се. Поне май ще ми преведат наведнъж за май и юни. Поне така го разбрах

Общи условия

Активация на акаунт