Пътуване, почивка на Будванска ривиера/Черна гора/

• 72 439
  • 400
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
А хотел, от който да сте доволни?

# 151
Не сме били в хотели.Само в къщи и апартаменти пълно е.цени има по 20 евро вечер.харесвам тези на Милас потърси ги.

# 152
  • Пловдив
Не сме били в хотели.Само в къщи и апартаменти пълно е.цени има по 20 евро вечер.харесвам тези на Милас потърси ги.
bouquet

# 153
  • София
И аз планирам пътуване натам и съм в същите чуденки относно настаняването.Но все още не мога да си изясня разликата в маршрутите през Сърбия и съответно влизането в черна гора.... Може ли някоя добра душа да ми разясни различните маршрути:rolling_eyes: Оттам ще е и избора на място за нощувка....Толкова неща изчетох и ми е каша в главата....

# 154
  • Варна
Ние сме спали във Върнячка баня, в приятен, малки хотел.
Ако някой се интересува, ще си потърся назад мненията и линк за хотела.

# 155
  • Пловдив
Ако ще се пътува през Сърбия, вариантите са Ниш-Кралево-Ужице и оттам към Черна гора. Сега видях и вариант през Нови пазар, но аз не съм минавала по този маршрут. Преди 4-5 години с кемпер под наем съм ходила през Ужице. Ама тогава не беше необходимо до търся настаняване логично. Нямам лоши впечатления от пътя. Но сега и аз търся хотел за една нощувка. Ако има и закуска ще е супер. Разликите като километри по двата маршрута според Google map e около 40 км. или час някъде.

# 156
Нощувки може да резервирате на място.Винаги се намират.

# 157
  • София
Разбира се...Но предпочитам да планирам и подсигуря всичко предварително.Не на последно място и цената,на която ще се запази хотел  е от значение Wink Затова и гледам да проучат отдалеч.И в този ред на мисли,ако нощувката е в Златибор,какво можем да видим в района при едно следобедно пристигане?

# 158
Златибор е планински зимен ски курорт, така че мисля  Ви отговарям на въпроса какво може да видите там в късният следобед. Моят съвет е да пренощувате във Врнячка баня и да минете след това през Кралево, Рашка и Нови пазар. Пътят е супер и не толкова натоварен. През Ужице само си удължавате пътя и натоварването

# 159
  • София
Сега се сещам и друг фактор.Планираме екскурзията в началото на априлСетих се че и Върнячка баня и Капаоник и Златибор са високоло в планината и се водят зимни курорти, дали няма вероятност  да заварим сняг по тези места? И с оглед на това кое място бихте препоръчали  за нощувка по път? Тръгваме от София сутринта, спирка Ниш за кафенце,  и оттам към мястото за нощувка.

# 160
Съмнявам се да заварите сняг. Били сме и във Върнячка баня, и в Златибор в началото на април (в Копаоник не съ ходила) и всичко беше нацъфтяло. Като цяло в Сърбия и Босна е по-топло от България, макар че районите са леко планински.

# 161
Сега се сещам и друг фактор.Планираме екскурзията в началото на априлСетих се че и Върнячка баня и Капаоник и Златибор са високоло в планината и се водят зимни курорти, дали няма вероятност  да заварим сняг по тези места? И с оглед на това кое място бихте препоръчали  за нощувка по път? Тръгваме от София сутринта, спирка Ниш за кафенце,  и оттам към мястото за нощувка.

Капоаник и Златибор са високо в планината. Врнячка баня е в подножието Simple Smile  и същевременно на 2 км. от главният път. Освен това  Врнячка баня е много красив стар СПА курорт,  известен с топлите си минерални извори Simple Smile

# 162
  • София
Благодаря bouquet! Точно такива съвети търся, за да помогнат в избора  на място Simple Smile Мислех  за Копаоник по-скоро, защото  е по-близо до границата с идеята да не губим още време в път  на другия ден, а да пристъпим  по-бързо към черногорската програма....Сега ще разгледам и разстоянията, както и самите градчета с интересните туристически места в тях  Hug

# 163
Ние лично нощувахме в Врънячка баня. Отседнахме в хотел  Apartments Banja - много добри апартаменти, на супер цена - 50лв за 3-ма за нощувка. Хотелът е в началото на града до бензиностанция Княз Петрол, на главната улица. Близо е и до центъра - 10 мин.пеша. От там тръгнахме в 7,00 часа за Будва. Минахме през Кралево - Нови Пазар - Рожае и т.н. до Будва. В Бечичи бяхме в 14 часа, като спирахме за кратко на една бензиностация в Нови Пазар, малко след границата на Черна гора и за една по-дълга почивка от 1-1,30 часа да разгледаме манастирът Морача / намира се на самият главен път/. За почивки не броя многобройните спирания за поредните фото сесии на дъшеря ми Simple Smile Между другото пътя е много красив - особенно в частта му на проходите Морача  и Тара.
Относно нощувката  -  Копоаник - вариант е, но от главният път до там е около 20 км, тесен път с много завои, а Врънячка баня е на самият главен път. Освен това мен лично районът около Косово - Рашка и Нови Пазар, ми е малко плашещ. Там живеят повече албанци-бошняци, и културата, и градовете им  за мен лично са неприветливи - приличат ми на гета в които не бих пренощувал Simple Smile.
От Врънячка баня има един по-кратък път който излиза на Нови Пазар, но ми казаха че бил тесен, с голяма денивилация, и с много остри завои.
Ако нещо те интересува, питай - ще се радвам да помогна

# 164

[/quote]
Ние лично нощувахме в Врънячка баня. Отседнахме в хотел  Apartments Banja - много добри апартаменти, на супер цена - 50лв за 3-ма за нощувка. Хотелът е в началото на града до бензиностанция Княз Петрол, на главната улица. Близо е и до центъра - 10 мин.пеша. От там тръгнахме в 7,00 часа за Будва. Минахме през Кралево - Нови Пазар - Рожае и т.н. до Будва. В Бечичи бяхме в 14 часа, като спирахме за кратко на една бензиностация в Нови Пазар, малко след границата на Черна гора и за една по-дълга почивка от 1-1,30 часа да разгледаме манастирът Морача / намира се на самият главен път/. За почивки не броя многобройните спирания за поредните фото сесии на дъшеря ми Simple Smile Между другото пътя е много красив - особенно в частта му на проходите Морача  и Тара.
Относно нощувката  -  Копоаник - вариант е, но от главният път до там е около 20 км, тесен път с много завои, а Врънячка баня е на самият главен път. Освен това мен лично районът около Косово - Рашка и Нови Пазар, ми е малко плашещ. Там живеят повече албанци-бошняци, и културата, и градовете им  за мен лично са неприветливи - приличат ми на гета в които не бих пренощувал Simple Smile.
От Врънячка баня има един по-кратък път който излиза на Нови Пазар, но ми казаха че бил тесен, с голяма денивилация, и с много остри завои.
Ако нещо те интересува, питай - ще се радвам да помогна

Здравейте, и ние планираме пътуване до Будва другата седмица, може ли да помоля за по-подробна информация за пътя Кралево-Нови Пазар-Рожае (на този вариант сме се спрели).Много неща изчетох, сърцето ми е свито за пътя.И в този участък ли има много завои и пропасти, как е настилката, през Мойковац ли минавате след Рожае , от там е ясно , че почва каньона на Морача? Какво е по принцип положението в тези райони, безлюдно ли е по пътищата или има населени места и хора?Кой е по-хубавия път от Врънячка баня до Нови Пазар?Как се казва граничния пункт преди Рожае-никъде не видях отбелязано на картата?Май ми станаха много въпросите:blush:Благодаря предварително за отговорите

Общи условия

Активация на акаунт