Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 629
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Има такъв вирус, само с висока Т, и моето и още няколко деца от квартала го изкараха. Два дни Т, без други симптоми и после отшумява.

# 76

Имам въпрос- смятате ли, че това може да е пикочна инфекция?

При уроинфекция според мен трябва да има поне дискомфорт при пишкане, ако не болка. А урината по време и след боледуване е нормално да си промени цвета. За всеки случай се посъветвай с педиатъра какво да носиш на морето ако наистина се окаже това.

# 77
  • В две мънички очи...
Аз съм чела че по-тъмната урина е признак на малко вода в организма - но доколко е вярно не знам.
Ако има инфекция мисля че ще усеща парене и няма иска да пишка.

# 78
ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици Референтни стойности Метод
ПКК 16 показателя/Full blood count               
     WBC   9.1     G/L  3.5-10.5   
     RBC   4.66     T/L  М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4   
     HGB   121     g/L  M 130-180 Ж 120-160   
     HCT   0.38     L/L  Ж-0.36-0.48 М-0.37-0.55   
     MCV   82     fl  82-96   
     MCH   25.9     pg  27.0-33.0   
     MCHC   317     g/L  295-365   
     PLT   253     G/L  130-440   

УРИНА - СЕДИМЕНТ/SEDIMENT
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици Референтни стойности Метод
Урина-седимент   единични бактерии. 2 - 3 еритроцити .6 - 8 левкоцити     

Това са резултатите на дъщеря ми след прекарани две инфекции на горните дихателни пътища в рамките на два месеца и е пила първо Зинат, след това Клацид. След втория антиб. е пила 5 дни по 3 пъти на ден по 5мл. изопринозин и направихме изсл. ЛЛ е в отпуск, а някои от показателите са ниски и ме притесняват. Някакви коментари? Praynig

# 79
  • София
За мен ппритеснителното е, че в обикновената урина се хващат единични бактерии. Може би трябва да пунеш стерилна и да видиш какви са тези бактерии. Напълно вероятно е твоя мъж да е прав и проблема да е в някаква уроинфекция и от там и Т. Има и левкоцити в урината, което също говори за някаква инфекция там....Стерилната урина излиза за няколко дни. Можеш да си провериш резултатите и на морето...поне ще ти е по-спокойно...

# 80
На мен ми се струва, че ако има проблем с пишото, температурата няма да бъде толкова висока. Дано да е вирус, Тарталета и бързо да го забравяте.  Hug В тези жеги цветът наистина може да бъде променен заради по-малък прием на течности. Обикновената урина би трябвало да даде някакви отклонения, ако има проблем.

# 81
  • Mediterraneo
За мен ппритеснителното е, че в обикновената урина се хващат единични бактерии. Може би трябва да пунеш стерилна и да видиш какви са тези бактерии. Напълно вероятно е твоя мъж да е прав и проблема да е в някаква уроинфекция и от там и Т. Има и левкоцити в урината, което също говори за някаква инфекция там....Стерилната урина излиза за няколко дни. Можеш да си провериш резултатите и на морето...поне ще ти е по-спокойно...

Обърка ни с ##bvlgari##   Simple Smile, изследванията не са наши.

Аз в кръвната картина не виждам нищо притеснително.

# 82
  • София
Тарталета - извинявай:) Явно не съм дочела никовете....или диагнозана на мъжа на една от мацките ми е допаднала:)))) За мен Т без причина няма....ама това си е мое мнение....Единия път в който, каката вдигна 3 дневна Т 37-38 без нищо друго, няколко месеца след това си направи оргигинална уро инфекция...може и случайно да е било не знам...Но при такива вдигания на Т през 10 дни, най-вероятно има някака причина....

# 83
  • Бургас
Изпуснала съм ви.
Бързо оздравяване на всички болни  Hug

# 84
Момичета,кажете нещо за мазане ,че на малката от ухапванията от комарите по крака й станаха едни сини петна ,да не остане белег и на носа също има,но там е от падане на асфалт и срупчето падна и сега стои малко като белег , моля за помощ   bouquet

# 85
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ще ви следя защото ще сте ми полезни със съвети.

# 86
  • в огледалото на живота
Записвам се в новата тема с въпрос:
Освен Натриев Цитрат  какво е подходящо против гадене и повръщане при път за дете?
Нукс Вомика не действат при нас.
Доста теми пропуснах назад  и може да сте коментирали.

# 87
  • София
Записвам се в новата тема с въпрос:
Освен Натриев Цитрат  какво е подходящо против гадене и повръщане при път за дете?
Нукс Вомика не действат при нас.
Доста теми пропуснах назад  и може да сте коментирали.
Кокулин  Peace
Имаше питане за него по-назад, може да погледнеш.

# 88
Момичета,кажете нещо за мазане ,че на малката от ухапванията от комарите по крака й станаха едни сини петна ,да не остане белег и на носа също има,но там е от падане на асфалт и срупчето падна и сега стои малко като белег , моля за помощ   bouquet
Пъпките от комари мажа с един гел с манука(вид чаено дърво), на следващия ден са само едва забележими розови петънца.

# 89
  • в огледалото на живота
Спасова,благодаря за отговора.
Дано тези подействат,че скоро ни предстои пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт