Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 747
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  И аз смятам че не е хубаво devi4eca , но за съжаление много майки пускат децата си хремави, защото няма кой да ги гледа особено зимните месеци и ми се иска малко да му подсиля имунната система  Simple Smile

# 151
  • София
devi4ca - за повръщането използвам основно вомитусхил S - има на свещички и на капки...+ някакъв пробиотик. Обикновено след повръщането идва и дрисъка - хидрасек.

# 152
  • в огледалото на живота
devi4ca - за повръщането използвам основно вомитусхил S - има на свещички и на капки...+ някакъв пробиотик. Обикновено след повръщането идва и дрисъка - хидрасек.

ЕмиР, Hug
За 2 дни само 2 пъти повърна..за сега овладявам положението с натриев цитрат/ако се наложи  Praynig  ще дам и капки/
Дрисък няма,обратното...не се е изхождала още... Rolling Eyes
Благодаря ти!

# 153
Леле, момичета тук кашлицата и сополите за нищо ги нямат - децата ходят и се пускат с кашлица и сополи на градина, масово, всички. Нямам представа не правят ли тези деца усложнения  Rolling Eyes Но те и в дъжда са навън, та няма как да не се разсополивят Simple Smile

Моята също в момента е с сополи и с кашлица, мисля утре да не я пускам.

Сега имам и друго питане - купих си капки за нос Макситрол, Тобрадекс и Цилоксан. Имам обаче усещането, че с тези хреми тук може да не са ми достъчни - какви още капки да си поръчам от БГ?

Тук не са по предписването на лекарства, та искам да си имам.

# 154
  • Mediterraneo
Това не са ли все капки с АБ? Вземи си нещо по- леко- Ксилометазолин, Виброцил, не тъпчи детето само с АБ капки. Като привикне и с тях какво ще правиш?

# 155
А дали не са прави  Wink

# 156
А дали не са прави  Wink

Вероятно Simple Smile Водят се здрава нация.

Тарталета, знам, че са АБ капки. Ама тук има много сополи, много нещо, а не знам да се пускат микробиологии. Та мислех още едни да си взема, за всеки случай - БГ мама съм все пак, още  Grinning

Сега и слагам Олинт в носа и й давам Гринтус сироп.
Даже нямаме лекар още тук.

# 157
  • София
Самсара - ами можеш да добавиш унифлокс - с основа офлаксацин, дето уж дават, че трепе по-голяма част от бактериите  и гаразон с основа гентамицин/не съм ползвала, на нас цилоксана и унифлокса ни вършат работа при изолирана бактерия/  но като разновидност на аб основа ти ги изреждам....Обаче определено не се уливай с  аб капките, ако сопола стане цветен - действай с цилоксана - досега винаги на всички микробиологии е излизал, че трепе всичко. Има и едни вигамокс, които също ги дават, че да много добри, но при дадена чувствителност - не са ни вършили работа.
Вместо ксилометазолин, ти препоръчвам олинт детския - до 5 дни се използва или поне на нас така са ни казвали, виброцила - ок, както и еуфорбиум. Пази детето да не направи алергичен ринит от толкова сополи...и ти стискам палци.

# 158
EmiR много благодаря  Hug

# 159
И ние докопахме вируса с разтрийство и повръщане.
Та какво ново научих от баба за разтройството:
Чай от джоджен. Пресен или сух. Запарваш и даваш. Оказа се, че действа много добре.

# 160
Самсара, нека не те изненадва това с хремата.
На повечето места в западна Европа е така.
Аз също се изненадах в началото, ама после свикваш.

Лекарите предписват предимно чистене с физиологичен разтвор, и това е.
Щом не са зелени сополите и няма температура над 38С, всичко е наред.

# 161
Самсара, нека не те изненадва това с хремата.
На повечето места в западна Европа е така.
Аз също се изненадах в началото, ама после свикваш.

Лекарите предписват предимно чистене с физиологичен разтвор, и това е.
Щом не са зелени сополите и няма температура над 38С, всичко е наред.

Абсолютно Simple Smile И тук са така. Но тук са много калени децата. Тръгват на градина масово от 10 месечна възраст. Постоянно са навън. Бебетата спят навън в количките.

Аз обаче спрях дъщеря си, все пак тя не е расла на местния климат. Днес се събуди с още повече сополи. Лекарят ни в БГ каза да слагам Цилоксан и да я задържа за няколко дни вкъщи.

Тук за такова нещо не ги спират от градина. Като се обаждам им е леко странно, че си я оставям вкъщи Simple Smile

# 162
Е тя е по-голяма и все има имунитет повече от 10 месечно, така че ще се справи.
Първата зима е по-трудно, ама после ще им свикне  на местните бацили.

Моят съвет е - като си там прави като тях.
Това обяснявам на свекърва ми от началото. Не мога да й слагам чорапи и жилетки, при все че в яслата ходят боси и много по-малко навлечени Simple Smile

# 163
Иве, така е. Аз в БГ да играе на дъжд 2 часа не съм я пускала, но тук го правят Simple Smile И седят седнали в локвите, а онзи ден един 1 годишен мъник пи с калната лопата вода от локвата - седят двете с мойта в една локва, моята хвърля вода зад гърба си, респ. косата, а другото си утолява жаждата. Аз направих така  Shocked. а асистента ми се смее.

# 164
  • София
Чай от джоджен. Пресен или сух. Запарваш и даваш. Оказа се, че действа много добре.
Това го знам и когато прилъгах един път щерката, беше ок  Peace
Но моите нещо не се кефят на вкуса и затова не го прилагам, а гледам да дам някое хапче.

Самсара, стига на детето да му е ок - защо  не Simple Smile
Ако дъждът ръми и имаме поне един чадър под ръка, с децата сме оставали навън за 20-ина мин. Осбено ако са били цял ден затворени в градината.
Но обикновено аз давам зор - не ми се комфортно на мен да стоя на мокро и открито. Те драпат да са в дъжда.

Общи условия

Активация на акаунт