Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 757
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • в огледалото на живота
Здравейте Sad
на нас ни преминаха сополите/от миналия петък - та до вчера/, но се появи пристъп на ларингит през ноща.
Охх, няма край...
Принудих се да дам Пулмикорт да диша през инхалатора. Ще продължа, и следобед на лекар.Да го преслуша и да ми потвърди лечението.

Ох,съжалявам да чуя това.... Confused
Не искам и да си помисля и нас това да ни лепне пак....Имам лоши спомени и аз..
Бързо оздравяване мила  Hug

# 496
  • София
и, че децата били заразни в инкубационния си период, още преди да почнат да кашлят...един вид пак си измиха ръцете #2gunfire
Тук поне не са излъгали Peace

Гледам да спирам от градина, като видя че детето се разболява, но тоя сопол кой още го е прихванал - не мога да знам...

Моето го спрях от началото на седмицата - той беше с гадна кашлица. Предната седмица имаха кашлиящи деца. Снощи пък разбрах, че едно детенце си е вкъщи със силни болки в корема.
Ще видим другата седмица какво налично има за забърсване  Tired

# 497
  • Mediterraneo
4 пълни седмици на градина изкарахме! Това си е направо рекорд!
В 16 часа вчера дойде госпожата( офисът ми е на 50 м от градината) да ми каже да си я прибирам, понеже е с Т... Поддържа около 38 Т, гърлото й е зверски червено, струва ми се, че и мехурчета виждам. Започнах я ударно с Инфлуцид и Тонзилотрен, сега ще направя мед с лимон и джинджифил и така.
Въпреки това съм доволна, че издържа толкова, само с една лека хремичка на крак за 2-3 дни междувременно Grinning При това тръгна на ДГ след 10 дневен курс със Зинат заради бактерия в урината!

# 498
Не съм чела всичко и се извинявам ако вече сте коментирали. Не съм в България и методите на лечение тук са малко по-различни. Антибиотици и каквито и да било лекарства се изписват в мноооого краен случай, лечението е чай, редовно отваряне на прозорец и по-ниски температури в помещенията, особено в спалнята. Детето се спира от градина само ако е с температура над 38 градуса, разстройство или обрив. Поне 70% от децата в градината са със страшни кашлици и сополи. В началото не го разбирах, но в крайна сметка виждам, че детето с течение на времето сякаш се закали, дори и да пипне някой вирус го преборва за нула време и то само с чайчета и евентуално капки за нос. Проблемът обаче съм аз. Има ли вирус там, аз задължително го хващам, дори и да не виждам каквито и да било симптоми при моето дете. Боледувам си седмици наред и неизменно стигам до антибиотици. Като се има предвид колко антибиотици съм погълнала и като дете, нищо чудно, че не мога да се преборя иначе. Въпросът е как се предпазвате вие, а и децата си. Опитвате ли се някак да подсилите имунитета, и ако да, как?

# 499
merry_shelley , май няма да е зле да си отвоорим една тема "Боледуване на майки на деца в яслена и градинска възрааст".  Confused
Миналата година бях болна с леки прекъсвания от октомври до март.
С началото на тази учебна година също изкарахме семейно боледуване.
За  имунитета - на детето давам капки клеева тинктура, плодове на корем, противно на практиката, която ти описваш, при първи признаци на разболяване съм по-склонна да оставя детето у дома.
За себе си май не вземам специални мерки.

# 500
Наистина в България за най- малкото и се изписват антибиотици. Даже и лека температура да има  детето. Да ви попитам такива ратворими хапченца за смучене като Инфлуцид или Тонзилотрен действат ли ако се сдъвчат ? Питам понеже със синчето не можем да се разберем що е това смучене и той си ги дъвче.

# 501
  • Mediterraneo
Да ви попитам такива ратворими хапченца за смучене като Инфлуцид или Тонзилотрен действат ли ако се сдъвчат ? Питам понеже със синчето не можем да се разберем що е това смучене и той си ги дъвче.

Малката ги дъвче винаги, действат си.

# 502
Аз скоро май не съм се появявала да мрънкам за комбинираните хомеопатични препарати? Да не ви залипсвах  Hug
Да оздравяват бързо дечицата  Peace

# 503
И какво им е на комбинираните препарати  newsm78 При целия ми природен скептицизъм към всички "вълшебни", "безвредни" и подобен род продукти, не мога да не споделя, че инфлуцида точно за ден ми пресече грипа. Какво повече бих могла да очаквам като действие  Rolling Eyes

# 504
 Ех , след 3 седмици в яслата ,борба с нещото...  сополи , зъби , и пак сополи и сега кашлица от дъното на душата + жълтеникав сопол , знам само че като отидем на лекар ще ми изпишат АБ , пробвам максимално дълго със всичко , капки  всякакви клееви , носни  и витамин С , имуностимулатни , витамини ... задната   хрема е проблема , дано се справи щеругата , хубавото е, че няма температура , лошото е че нямам отпуска повече , работодатели все сърдити , и то пък до вкисване  #2gunfire

# 505
Ние тръгнахме на ясла на 16,09 и на 17,09 вече бяхме болни-хрема/бистра/ и кашлица.След това тръгна на 27,09 и още вечерта започна пак кашлица и този път жълти сополи,за които ни изписаха антибиотични капки.
Направо ме е страх да я пусна отново! Sad

# 506
  • Mediterraneo
Аз скоро май не съм се появявала да мрънкам за комбинираните хомеопатични препарати? Да не ви залипсвах  Hug
Да оздравяват бързо дечицата  Peace

На мен лично не  Laughing Аз съм привърженик на тези препарати, действат си при мен и моите деца, друго не ме вълнува твърде.

# 507
  • В две мънички очи...
И моя е със сополи и кашлица, а мама със зверски зачервено гърло.
Засега гледаме само с капки да минем след като физиологичния не помага и компрес с мед че дано нещата да преминат.

# 508
  • в огледалото на живота
. Да ви попитам такива ратворими хапченца за смучене като Инфлуцид или Тонзилотрен действат ли ако се сдъвчат ? Питам понеже със синчето не можем да се разберем що е това смучене и той си ги дъвче.
Винаги ги сдъвка дъщеря ми,така се научи.И витамин Ц на Форсивит така хруска.... Simple Smile

# 509
Здравейте,
И аз се записвам в темата след 3 седмици ясла. Най-лошото е, че май аз разболях малкия, а не децата  Embarassed Аз се мъча от 2 седмици вече със сополи, сутрин гърло и от време на време кашлица, но моята мина лесно със синап, мед и масло. Синап обаче не смея да давам на детето, защото е само на година и 3 месеца. Лекарката ни изписа Коларгол за сополите и гърлото и Синекод капки за кашлицата. Е, гърлото мина, но сополите и кашлицата не. Той кашля предимно сутрин и 3-4 пъти за целия ден най-много, но звучи лошо с храчки. Та да ви попитам някой давал ли е Синекод капки и доволни ли сте? Имаме бележка до вторник включително и аз ще успея да си остана вкъщи до тогава, но ако не мине до сряда не знам какво ще правим..  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт