Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 675
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Аз вземам прополисова тинктура от медар/така ли се казва?  newsm78/ та той ми каза,че предстоявала 30 дни преди да е годна за употреба.Та вие какво приготвяте всеки ден? Rolling Eyes
Даже трябва да престои 40 дни на тъмно!И свекър ми е пчелар и прави тинктура!

# 541
Раличка,така е да.Клеевата тинктура/купешка/ съдържа и спирт вътре,така ,че практически не би могло да се развали.
Аз опитвам от няколко дни да давам директно да смуче питката на прополиса,но нещо не и се нрави на госпожичката..
Остава варината на лъжица мед дневно  Peace
Как да смуче "питката на прополиса"  newsm78 - той наистина не е никак приятен,а и аз не съм убедена, че има същия ефект, ако директно се приема така - много трудно се разтваря, той в спирта едва се разтваря, а си представям в организма...не знам  Rolling Eyes А ти всъщност да нямаш предвид питка с восък  Grinning
Аз и друго правя - мед с орехи, лимонов сок и настърган джинджифил - даже по три лъжички си хапва госпожицата  Laughing

# 542
  • в огледалото на живота
Раличка,така е да.Клеевата тинктура/купешка/ съдържа и спирт вътре,така ,че практически не би могло да се развали.
Аз опитвам от няколко дни да давам директно да смуче питката на прополиса,но нещо не и се нрави на госпожичката..
Остава варината на лъжица мед дневно  Peace
Как да смуче "питката на прополиса"  newsm78 - той наистина не е никак приятен,а и аз не съм убедена, че има същия ефект, ако директно се приема така - много трудно се разтваря, той в спирта едва се разтваря, а си представям в организма...не знам  Rolling Eyes А ти всъщност да нямаш предвид питка с восък  Grinning
Аз и друго правя - мед с орехи, лимонов сок и настърган джинджифил - даже по три лъжички си хапва госпожицата  Laughing
Упс,тъй де..восъчната питка дето е в бурканчето... Blush
Моя грешка от бързане.....

# 543
Да де,и аз така предположих  Laughing Моята дребосъчка обича да го дъвче - като дъвка. Пробвай да й дадеш парченце восък с мед - мъничко,колкото да го сдъвче - може и да й хареса  Wink

# 544
  • вече Пловдив
Идеята всеки ден да си правите капки с клеева тинктура и физ. разтвор/сребърна вода е да се направи количество, което да свърши до края на деня. Като правя 10 мл разтвор или ср. вода с 2 капки кл. тинктура (с повече й люти на малката) свършват за 1 ден. Като престои, помътнява - не че се разваля, а вероятно се окислява от въздуха  Peace

# 545
Ваня, а как изразходваш цели 10 мл за един ден  Rolling Eyes? То трябва постоянно, през 15 минутки буквално да капеш  newsm78           

# 546
  • вече Пловдив
Ваня, а как изразходваш цели 10 мл за един ден  Rolling Eyes? То трябва постоянно, през 15 минутки буквално да капеш  newsm78          
Почвам от рано сутринта (моята скача още в 7, може и по-рано Crazy) и в началото на хремата, когато е много обилна - капя през половин час. До вечерта всичко е изразходвано.
Когато хремата силно намалее (тези капки много подсушават), просто правя половин доза.

# 547
  • в огледалото на живота
Аз купувам шишенце стерилно с пипета от аптеката и в него приготвям.Остатъка от количеството изхвърлям за деня.
4,5 пъти дневно повтарям процедурата.Не мисля,че има смисъл от повече  Rolling Eyes Иначе пресъхва лигавицата от спирта.

Ох,нека когато се прави новата тема,заглавието е по-кратко...
Постояно трябва да трия в началото и да публикувам... Tired

# 548
Ванче,завиждам ти за търпението, и най-вече, че госпожицата позволява инвазията  Laughing Аз посмъртно не мога да се класирам с повече от 3-4 пъти, обаче и капките са по-силнички - 5 капки клеева слагам на 10 мл р-р. Може да пробвам с твоята стратегия  Grinning

# 549
  • на последния етаж
Случвало ми се е и при двете да чакам да започне действието на АБ по 72 часа от първия прием на лекарството. Игра на нерви е, но се случва.
И на мен. Дори лекарят ни е предупреждавал, че е възможно.  Peace

# 550
  • София
Ванче,завиждам ти за търпението, и най-вече, че госпожицата позволява инвазията  Laughing Аз посмъртно не мога да се класирам с повече от 3-4 пъти, обаче и капките са по-силнички - 5 капки клеева слагам на 10 мл р-р. Може да пробвам с твоята стратегия  Grinning
Взимам от спрейчетата за нос на др. Тайс. В шишето слагам водата с клея и пръскам после. На мен така ми е по-лесно, отколкото с капкомер да капя.
И да, особено в началото, пръскането е на 30-40 мин. Аз го правя. Бабата разрежда - някак не може да се настои на такъв кратък период и тя дейтва по 3-4 пъти дневно.

# 551
Спасова, като спомена за спрейчето на Д-р Тайс, да те питам - доволна ли си от него? Мисля днес точно такова да взема, да пръскам всяка сутрин преди градина - то нали си е морска вода +ехинацея, надявам се да не е вредно. Че имаме само Еуфорбиума вкъщи, ама за ежедневна грижа ми се вижда, че не е подходящо  Rolling Eyes

# 552
  • Бургас
Случвало ми се е и при двете да чакам да започне действието на АБ по 72 часа от първия прием на лекарството. Игра на нерви е, но се случва.
И на мен. Дори лекарят ни е предупреждавал, че е възможно.  Peace

И аз съм имала подобни случаи, и на мен лекарят ми каза, че може да се случи.

# 553
  • София
Спасова, като спомена за спрейчето на Д-р Тайс, да те питам - доволна ли си от него? Мисля днес точно такова да взема, да пръскам всяка сутрин преди градина - то нали си е морска вода +ехинацея, надявам се да не е вредно. Че имаме само Еуфорбиума вкъщи, ама за ежедневна грижа ми се вижда, че не е подходящо  Rolling Eyes
Не ми правили някаква реакция към ехинацеята. Аз и такова съм взимала, и само с морска вода. Взимам, изпръсквам каквото има и после си ползвам шишето докато оцелее от набезите на децата.
Не обичат да им се пръска в носа - винаги има увещания. Но ако вътре е физ.разтвор/сребърна вода с клей - много обичат да си пръскат в устата сами.

# 554
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт