Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 657
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • в огледалото на живота
П.П. Умкалор при нас не дава никакъв резултат. Пила е 2 шишета миналата година и нищо, разболява си се. Сега от няколко месеца й давам непрекъснато Бета Глюкан, и като че ли са по-добре нещата.
Доколкото знам Умкалор не е имуностимулатор,а лекарствено средство при начален стадии на разболяване...т.е не се дава превантивно при здрав организъм.

# 616
  • Бургас

Доколкото знам Умкалор не е имуностимулатор,а лекарствено средство при начален стадии на разболяване...т.е не се дава превантивно при здрав организъм.

И аз така знам, но не сме го ползвали досега и нямам опит с него. Дава се обаче при разболяване, не профилактично и с превантивна цел. Ако греша и някой знае повече по въпроса, нека разясни.

# 617
  • София - Рим и обратно
П.П. Умкалор при нас не дава никакъв резултат. Пила е 2 шишета миналата година и нищо, разболява си се. Сега от няколко месеца й давам непрекъснато Бета Глюкан, и като че ли са по-добре нещата.
Не съм го давала превантивно, а при начални симптоми, предписан от личната лекарка. На третия път, когато го предписа, просто не го взех.

# 618
Написах го и в другата тема - според мен причината за вечните "градински сополи" до голяма степен се дължи на следобедното спане. Изпотяват се зверски, после ходят голи напред назад, докато се облекат, пишкат и т.н. Дъщеря ми си го каза - цялата ми коса става мокра от пот, а после ми е студено докато се преоблека.

Това е така, да. Да не говорим, че в нашата градина са извадили олекотените завивки още от края на септември.

Мон, аз купих Екомер за дъщеря ми. Тя е на пет и половина. Много хубави думи чух за него.
Но моята дъщеря е много "крехка" и не е мерило за ефективността на нито един продукт за подсилване на организма.

Тарталета, мерси и на теб за включването за гентамицина. Открих даже и мнението ти от стари теми в бг.мама по въпроса. За мое съжаление, лекарят с който основно се консултирам, заяви, че така не се прави в медицината от поне 40 години.
Ще питам и личната лекарка за мнение.
Ако ми беше предписано, сигурно щях да го направя като последна надежда.

# 619
Как се дава този Екомер профилактично?
Капсулите разтварят ли се във вода?

# 620
Сега от няколко месеца й давам непрекъснато Бета Глюкан, и като че ли са по-добре нещата.

Кафе с мед какъв точно е бета глюкана, от къде го купуваш, че аз съм питала по аптеките, но ми вдигат рамене. Казват, че го имат като компонент при разни продукти, но не и само него.

# 621
  • София - Рим и обратно
Купувам го главно от аптеки Ремедиум. Има го и на други места, но по-често като продукт на Валмарк, а от него не съм доволна - боли я корем, дори го повръща. Търси Бета Глюкан на Борола. Всъщност да не излезе реклама - пробвай и двата, но аз лично изобщо не съм доволна от Валмарк-овия.
Аз й давам по една капсула сутрин на гладно, а при симптоми на разболяване - по 1 сутрин и вечер, на гладно. Има го и като сироп, ако не може да преглъща капсули.
Давам и на двете ми дъщери, голямата съвсем спря да боледува Peace.

# 622
Бета глюкана не се ли съдържа в сиропа Имунобор кидс на Боарола? Или има сироп който си е само Бета глюкан?

# 623
Бета глюкана не се ли съдържа в сиропа Имунобор кидс на Боарола? Или има сироп който си е само Бета глюкан?

ТОчно това е. Всъщност това е вторият продукт, който давам от този сезон с надежда за по-добро здраве, освен рибеното масло, за което писах по-горе.

# 624
  • Бургас
А дали пречи ако детето пие Инфлуцид да започна и Екомер? Не стават ли много имуностимуланти  newsm78 Чудя се сега ли да го почна Екомер-а или да изкачам да спрем другите неща и тогава?

# 625
При нас ново 20. Днес бяхме на гастроентеролог заради проблем с често и разхлабено ако. Гледа си го жената на ехограф, опипва корем, прослуша го и като стигнахме до гърлото - много зачервено. Излизаме от кабинета и в първата аптека взех Тантум Верде спрей. Върнахме се впръсках и преди да си легне 37,5. А, честито. Ще се побъркам. Миналия понеделник свърши АБ-то. При положение, че е с температура не мога да го пусна в яслата, а заслужават някои родители да им върна заразата, ама от мен да мине.  И утре з ще плащам на детегледачка. Ей това е живота. Не е за говорене просто.

# 626
А аз да похваля нашите госпожи-вече втори път преобличат Спас след сън, защото малко му било мокро потничето по раменете и вратлето  bouquet  bouquet  bouquet

# 627
Добро утро!
Да споделя и аз случилото се в градината тази сутрин!Та преобувавм аз Спас отвън в коридорчето и идва една ромска баба с внучето си!Преобу го и като почна да го издухва, то напълни една кърпа със жълто-зелен секрет! #Crazy Twisted EvilАз нарочно се обърнах да видя и съм сигурна за секрета , защото неговото шкафче е точно до нашето!Излиза госпожата и пита- защо го водят след катое болен и бележката му е за 5 дни т. е .от миналия четвъртък, а бабата вика ми ние от четвъртък броим 5 дни със събота и неделя и пак настоява да остане в групата!Госпожата тъкмо се чудеше какво да прави ,защото това дете не е записано и за храна и тогава и аз се намесих и казах че съм видяла бабата да го издухва!И  го върна  госпожата  но дали си тръгна не видях newsm78 Embarassed

# 628
  • в огледалото на живота
Добро утро!
Да споделя и аз случилото се в градината тази сутрин!Та преобувавм аз Спас отвън в коридорчето и идва една ромска баба с внучето си!Преобу го и като почна да го издухва, то напълни една кърпа със жълто-зелен секрет! #Crazy Twisted EvilАз нарочно се обърнах да видя и съм сигурна за секрета , защото неговото шкафче е точно до нашето!Излиза госпожата и пита- защо го водят след катое болен и бележката му е за 5 дни т. е .от миналия четвъртък, а бабата вика ми ние от четвъртък броим 5 дни със събота и неделя и пак настоява да остане в групата!Госпожата тъкмо се чудеше какво да прави ,защото това дете не е записано и за храна и тогава и аз се намесих и казах че съм видяла бабата да го издухва!И  го върна  госпожата  но дали си тръгна не видях newsm78 Embarassed
Е,стига де...малко комично ми идва описаното от теб...Не се засягай...
Как пък видя съдържанието на кърпичката,надникна вътре ли...
За един сопол няма как да се върне детето.Само защото е ромче ли така реагираш?
Вече ако видимо състоянието му показва,че не е добре тогава съм съгласна.Но и в този случай,пак нищо лично не можеш да направиш.
Темата за градинските сополи се дъвче и ще се обсъжда още дълго и след нашите деца.....
Всичко опира до съвеста на родителите,нали си го знаеш това?!

# 629
  • вече Пловдив

ТОчно това е. Всъщност това е вторият продукт, който давам от този сезон с надежда за по-добро здраве, освен рибеното масло, за което писах по-горе.

Миналата есен давах на моята дъщеря имунобор капсули, предписани от пулмолог да засили имунитета на малката. Бях доволна - не че не се е разболявала, но някак леко минаваха нещата.
Благодаря, че ми го припомнихте - пак ще купя, но ще взема сироп, че от капсулите се дави.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт