ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 744
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София по рождение
Здравейте и от мен,
според мен дойде времето в което някак си се канализираха нещата. Аз не се намесвам толкова често и не е необходимо вече да давам наставления. Порастнаха децата, вече имат мотивация, мечти. Дано да успеят! Да се борят и сбъдват мечтите си!

# 631
Nadyk и при нас така.

# 632
  • София
Някой днес бил ли е на многоезичното състезание в Първа АГ?
Моята девойка първо се записала, после реши, че ще се изложи и почна да мрънка...В крайна сметка отиде.
Първите оценки са отлични, напълно изненадващо за мен имайки предвид, че телефонът е постоянно в ръцете и  ooooh!

# 633
liebesbaer, то оценките сега "изкачат" от телефона-не се учудвай. Wink
Нашето състезание беше във Втора АГ.

# 634
  • Там, където ме обичат
Моята девойка първо се записала, после реши, че ще се изложи и почна да мрънка...В крайна сметка отиде.
Първите оценки са отлични, напълно изненадващо за мен имайки предвид, че телефонът е постоянно в ръцете и  ooooh!
За първи път чувам за такова състезание, ще споделите ли малко повече?

# 635
  • София
За първи път чувам за такова състезание, ще споделите ли малко повече?

Състезанието е само за десетокласници и единадесетокласници от езикови. Организирано е по двойка езици, примерно немски-английски, като винаги първият е този, който детето изучава като основен в езиковата. Има два кръга, областен и национален,  за разлика от олимпиадите с три. Форматът е еднакъв и на двата кръга, има текст за слушане с разбиране и такъв за четене с разбиране. Текстът за слушане е  на  първия език, а задачата към него се изпълнява на  втория. Текстът за четене пък е на втория, а въпросите  към него се изпълняват на първия.Тоест ако детето примерно е от АЕГ и е с  комбинацията АЕ-НЕ, ще  слуша текст на английски език и ще работи по него  на немски. Текстът му за четене  ще  е на немски език, а задачите към него на английски език.  Възможни са  на теория всякакви комбинации на езици, но на практика са налични само тези,  за които има записан някакъв минимум деца.

Готино е състезанието, децата го харесват Simple Smile

# 636
  • Добрич
И при нас е спокойна годината засега Wink. Имам повече време да се занимавам с малкия четвъртокласник, който реши да започне тази година да учи И той немски (понеже нямал време да чака да влезе в езикова- поне си мисли, че ще успее Simple Smile).

Каката е организирана, има вече амбиции и някакви идеи, да го наречем "цел" и се надявам да си следва желанията. Не ми се налага да се намесвам, нито толкова да контролирам- поолекна ми малко. Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 14:14 от anuschka

# 637
  • Там, където ме обичат
Русалке, мерси,  bouquet
много интересно звучи, но са пропуснали навреме да ме информират.
Кой знае още колко неща ми спестяват.  newsm66
И пишейки това, се чудя кога започват родителските срещи.

# 638
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...

В НГДЕК мина, а имай предвид, че там се провеждат по-късно ...

# 639
  • София-Младост
...

В НГДЕК мина, а имай предвид, че там се провеждат по-късно ...
Е че всеки месец ли РС, вероятно към края на срока ще има.

# 640
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ала-Бала, при нас има по една на срок ... Към 10 октомври беше, но не помня точната дата ... Сега ще има някъде през февруари-март.

# 641
За РС миналата година бяха на 03,10 и 16,01-така че очаквам и тази да са около тези дати.

# 642
  • гр. София
И при нас малко се канализираха нещата, слава богу..........  Simple Smile Колкото до РС при нас мина на 2.10. и през декември пак ще има.  Peace

# 643
  • София
Имахме 2 РС. Едната "планова" както ги наричам аз, а другата за предстоящото пътуване до Германия Grinning. Първия аусташ /в Бавария/ мина и ни останаха страхотни емоции и спомени -на нас, и на децата. Сега ще пътуват само няколко деца от класа, ще работят по проект и се надяваме впечатленията да са също толкова добри!
Вече сме 10 клас, а все още няма грам идея какво иска да учи. Определено интересите и са към биология и химия, но само толкова Sunglasses Между другото, страхотни впечатления от новия учител по биология от немския отдел!

# 644
  • София
Здравейте,
Влизам в темата да похваля девойката -вчера беше на национален кръг на многоезичното състезание в Пловдив. Раздали са им сертификати за участието bowuu Беше доволна, че е отишла, каза че е разтегляла локуми по темата пък ще видим...
Преди 2 седмици се прибра от втори обмен в Германия и още и държи влага -снимки, клипчета, емоции. Излишно е да казвам, че са си изкарали страхотно Hug

Общи условия

Активация на акаунт