ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 777
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Там, където ме обичат
Златни сте!   bouquet

# 616
А аз търся Solutions Pre-Intermediate, Second edition - Oxford University Press- Учебник и уч. тетрадка.
Иначе днес е имала входно по география на френски и каза "Ужас- ще уча повече през годината", нали се сещате  Wink
Здравейте ,Неда . Аз ги имам тези учебници нови и бих желала да ги продам на някой ,защото не са ми нужни. Пишете ми на лично ако имате желание или въпроси .Приятен ден  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 617
  • София
Момичета, видях, че във форума има отделна тема за Via Germanika,
но там има много малко реални отзиви за школата, и то за начални нива.
Оказа се, че да се запишеш в Гьоте Институт е по-трудно, отколкото да влезеш
в НЕГ (или дори СМГ с немски)  Shocked
Разглеждам Via Germanika като вариант  Thinking
Някакви отзиви за немските школи за десетокласници,
учат ли вашите деца немски на школа и къде?

# 618
Carmela Biscuit за записването в Гьоте и моята информация беше ,че е трудно записването,но поне при нас не беше така.Непрекъснато някой от нашия клас записва курс там-по техния график,но желаещи и неприети няма.
За съжаление нямам наблюдения върху други школи.

# 619
  • София
но желаещи и неприети няма.

Местата за някои от курсовете бяха свършили още през нощта на 2 септември!
Все пак около средата на септември отидохме на място, с надежда някой да се е отказал, но за
В2.3 нямаше абсолютно никакви места, така че ние сме от желаещите и неприетите.

# 620
  • България, София
International House предлагат обучение по немски в СМГ, но това вероятно го знаете.

# 621
  • София
International House предлагат обучение по немски в СМГ, но това вероятно го знаете.

Вчера на родителската среща наблегнаха основно на английския, немският им,
поне аз така разбрах, ще е за начинаещи. Тестът им в петък пак е само за английски.

# 622
  • България, София

Вчера на родителската среща наблегнаха основно на английския, немският им,
поне аз така разбрах, ще е за начинаещи. Тестът им в петък пак е само за английски.

Да, така звучаха и при нас ... На нашата немска паралелка (сега 9-ти клас) им предлагат някакво обучение в събота по 6 часа в СМГ. Организира го госпожата (не знам коя).
Познавам няколко деца, които учат във Via Germanika, но не бих се доверила на тези мнения  Wink. Ако науча нещо ново ще споделя.

# 623
  • София
но желаещи и неприети няма.

Местата за някои от курсовете бяха свършили още през нощта на 2 септември!
Все пак около средата на септември отидохме на място, с надежда някой да се е отказал, но за
В2.3 нямаше абсолютно никакви места, така че ние сме от желаещите и неприетите.

Кармела, щом девойката е на ниво В2,  защо не се пробвате направо с курса в ТУ за ДАФ? Хем ще напредва с немския, хем успоредно с това ще се  готви и по формата на сертификатния изпит ДАФ. Има тримесечни интензивни курсове в събота, които обхващат подготовката  по всичките  4 изпитни елемента. Цената е някъде към 500 лева (ако помня правилно споделеното от познати) и групите са по максимум 15 души. Доволни бяха хората. ТУ си е изпитен център за ДАФ, както е и Гьоте Институт. Но ако те интересува просто изчистен курс по немски, неподчинен на подготовка за сертификати, ТУ едва ли е мястото.  Просто споделих Simple Smile

# 624
  • София
Русалке, това звучи много интересно, още повече, че живеем на две крачки от ТУ.
Аз си мислех, че курсовете там са за много напреднали (C2), иначе
девойката в Гьоте я определиха C1 на писмен и около B2.2 - B2.3 на устен,
във Виа Германика й предлагат C1. По принцип й е рано още за ДАФ, може би
има нужда още от трупане на лексика и много говорима практика.
Но ще се разтърся днес за информация за тези курсове в ТУ, дано не е късно.

# 625
  • София
Няма как да са за много, много  напреднали, и ДАФ, и ДСД изпитът  по езиковите са за максимално ниво С1. Не че това е малко(покрива изискването за езикови компетентности  по Европейската Езикова Рамка на всеки един немски ВУЗ), но никой от тях не е на ниво С2. Интересното в ТУ е, че предлагат и отделни модули. Считаш примерно, че слаба брънка във веригата ти е устната комуникация, записваш се на курс с тази насоченост. Имам предвид като допълнение над обобщаващия с цялостната подготовка. Ето тук можеш да разгледаш, съответно и  да звъннеш за инфо.

http://fdiba.tu-sofia.bg/index.php?page=testdaf&hl=bg

Но отбелязвам, че отзивите ми не са все пак  от 1л, ед.ч. 

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 13:31 от пенсионирана русалка

# 626
  • София
Русалке, много ти благодаря за насоките и линка.   bouquet
На немски, освен стандартните поздрави, вече спрягам и sein в сегашно време  Laughing;
много съм неориентирана още из сертификатните дебри.
Ще обсъдим с девойката довечера ТУ, сигурно и ще звънна за инфо.
Английският й е през седмицата, някакви школи си е набелязала в училище и
немският ще е добре да го наместим в събота/неделя.
Малко съжалявам, че не успях да я придумам за летен курс,
сложна става логистиката през учебно време.  Thinking

# 627
  • Mladost
Почти безобидн@, Аni_neli, да са Ви живи и здрави момичетата!
Пожелавам им да растат смели, усмихнати и успешни във всичко с което се захванат.  bouquet

Последна редакция: пн, 13 окт 2014, 14:25 от АЗАЗ

# 628
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
АЗАЗ, благодаря от името на Катя и Мила, а и от наше име с Ани Simple Smile Пораснаха с още една година диванетата Simple Smile Да са здрави и разумни Simple Smile Почерпете се виртуално с любимите на Катя макарони:

# 629
  • София
Как сте? Много тихо и спокойно тук. Simple Smile
Тази година и при нас забелязвам, че е по-улегнала. Изискванията и критериите са ясни и доста по-безстресово върви подготовката.

Общи условия

Активация на акаунт