ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • гр. София
Да се отчета и аз..... Simple Smile Започнаха и големите ни страхове за тая година са за физиката и историята.  Mr. Green Не ги харесва и двата предмета - трудни са й. Купихме вече някои учебници....Очаквам 9 клас да е по-сериозен и натоварен от осми. Ще учим като втори език руски с учителка рускиня, говореща развален български. Входни нива ще имат още другата седмица, доколкото разбрах, включително по биология.

# 271
  • София
Аз се насмитам в намирането на учебници, особено тези по езиците... с тия лаконични обяснения ideen A1 - Hueber - за немския и английски "като миналата година". Вчера е имал  химия на АЕ и се върна същисан - разбрал въпросите, но не знаел отговорите ( та се зарови да види дали няма нещо по въпроса от 7 клас) , останалите се оплакали, че изобщо едва успели да разберат въпросите, но все пак задружно се справили - незадоволително... и с доста налучкване  Mr. Green
Мога да  ти помогна за немския език. Simple Smile

Ideen 1 Kursbuch; Ideen 1 Arbeitsbuch - това е учебник и тетрадка към него

Книжарници:
Книжарница на изд. Атлантис (Deutsche Bücherstube), ул. Паренсов 29, София
тел. 02 986 13 38; 02 986 13 38
--- или ---
Educational Centre, ул. Гладстон 63, 1000 София
тел. 02 980 90 33; 02 980 90 33
На Паренсов цените са по ниски.

# 272
  • София
В НЕГ 8-класниците са разделени на 2 смяни.
Ние утре ще излизаме с девойката за учебници -БЕЛ, Физика, Музика, Изобразително са на български, останалите са немски и ни ги дадоха от немския отдел. За английски ще събират пари и ще го купуват общо.

# 273
  • София
КУПУВАМ , ТЪРСЯ СПЕШНО :
English for You - Учебник И ТЕТРАДКА № 1 за 8. клас с интензивно изучаване на английски език
ТЕЛ. 0895 62 10 13

# 274
  • София
А аз търся Solutions Pre-Intermediate, Second edition - Oxford University Press- Учебник и уч. тетрадка.
Иначе днес е имала входно по география на френски и каза "Ужас- ще уча повече през годината", нали се сещате  Wink

# 275
  • София
Днес ми си обади специално да ми каже, че им върнали тестовете по английски и целия клас имали двойки/т.е шестици по нашата система на оценяване/. Първо хлъцнах, а тя -"Мамо, свиквай" Laughing Бая време ще ми трябва да свикна...
По нейно настояване ще ходи на английски допълнително. Покри B2, граматиката и била перфектна, но говоренето -трагично, мисълта и естествено тръгва на немски Simple Smile От 7 клас не беше отваряла нищо по английски.

# 276
  • София по рождение
mimchoni пълна ти е кутията. Сори за спама.

# 277
Моят и той е с 6 на входното по АЕ. Сега чакам оценките по ИЕ, биология и музика  Laughing.

# 278
  • София
А аз търся Solutions Pre-Intermediate, Second edition - Oxford University Press- Учебник и уч. тетрадка.

И аз търся този учебник или поне за временно да го снимам.

# 279
  • Пловдив
Приключих и аз почти с купуването на учебници. Най-трудно открих Литература на Диоген за 9клас . Накрая я намерих втора употреба издание от  2002г Входните все още не са приключили , тази седмица има и родителска среща.

# 280
  • София
При моето момиче годината започна доста вихрено. Имат да наваксват една седмица. Учебници си препродават между класовете в училище и аз няма ангажимент. Трябваше да купя учебника по история, който не е МОН. Отидох в книжарницата на издатеството и госпожа книжарката ме разби. Държеше се абсолютно неадекватно и незаинтересовано. Започна дори да спори с мен, че книгата която търся не е от това издателство и това без изобщо да провери където и да е. На въпроса ми "мога ли да я поръчам", тя ме погледна ужасено "как така да я поръчате? Разбира се, че не може". Щях да падна, и това в книжарницата на издателството  Laughing Както и да е. Поръчах я по интернет, но дъщеря ми се обади, че ще правят групова поръчка и отмених заявката.
Иначе вече учи и гръцката азбука. А за капак се записа на курс по френски във ФКИ и днес беше пърият й ден. Каза, че е много довлна и колко добре обяснявали всичко. Само да й стигнат силите и мозъчния багаж, че май доста неща и се събраха  Simple Smile пак  Wink

# 281
  • София
Ani_neli, радвам се, че проблемите със сградата на НГДЕК са решени. Училището е уникално по своя характер и не заслужава да попада в подобна ситуация.
На нас ни раздадоха учебниците за тази година - страхотни тухли  Grinning, с цветни илюстрации. Дъщеря ми ги прелистваше с такова удоволствие и ентусиазъм, какъвто не бях виждала у нея от 1. клас. Laughing
Иначе годината започна добре с 6 на входното по химия, макар че са им казали, че представянето на входните нива няма да бъде взето предвид при срочните оценки.

# 282
  • София
На нас ни раздадоха учебниците за тази година - страхотни тухли  Grinning, с цветни илюстрации. Дъщеря ми ги прелистваше с такова удоволствие и ентусиазъм, какъвто не бях виждала у нея от 1. клас. Laughing

дет се вика (а в моя случай крещи от мъка) "why, why, why????" - при нас ентусиазмът беше мой: на всички познати разказвах с какъв кеф ги разгледах, как и ако на мен навремето в учебника по физика имаше цяла страница с устройство на маратонката, илюстрирано и показано защо отделните слоеве са такива и как това е продуктивано от еди кои си физични постулати и аз вероятно щях с удоволствие да уча по физика, а не да ми е кошмар...
Уви, този ми ентусиазъм остана само мой... при дивия ми тийн реакцията беше само ужас и отвращение  Cry В добавка ми заяви, че не съм добре да се възтрогвам от тези тухли с толкова много текст. Иде ми не да го набия, ами и аз не знам какво - намерило пък се .....ло, казваше баба ми  ooooh! Само надеждицата, че ще го израсте ми е останала, ама гаранция никва, така че...  Confused

# 283
  • гр. София
При нас от утре започват входните нива. Всеки ден имат входно. Досега само по биология е минало, има 5,50. А и по география правиха ............Все още не виждам особено сериозно отношение към училище, както беше обещала.  Sad

# 284
  Лелееее, къде е изпаднала темата! Едва я намерих  ooooh!. Как сте, момичета? Как са тийновете?
  В испанската учебната година тече с пълна сила. Вече имат по 1-2 оценки по всички предмети. За сега големият ме радва с желанието си да учи. Определено поведението му е по-различно от миналата учебна година - учи и пише редовно домашни, има дни, в които не му остава време за компа, но пък резултатите му са добри. Започна да спортува - стрелба с лък, а мисли и на плуване да тръгне. По програма "Успех" се записа в "кръжока" на химичката - " Млад експериментатор" Simple Smile. Дано само се мобилизира и да му стигнат силите за всичко, че миналата година много ме беше притеснил с мързела и липсата на желание и амбиция за каквото и да било  Praynig. Миналата седмица малко се беше разкапал - температура, хрема, кашлица и се наложи да пропусне училището в петък, но от понеделник е пак на линия. Не че е оздравял напълно, но не може да пропуска материал.
  Иначе съм доволна от учителите, които ги поеха тази година. Опитват се да направят материала интересен за децата - провокират ги да мислят, да са изобретателни.

Общи условия

Активация на акаунт